הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ עלייה "מלוכלכת" במסה

• פותח/ת השרשור gprh
  • פורסם בתאריך

gprh

משתמש מתחיל
137
2
נק' מוניטין:
2
137
2
שלום , עברתי וראיתי שכבר ניכתב על כך בפורום אבל יש משהו אחד שלא הצלחתי להבין, ניכתב באחד הפוסטים שקראתי שזה ביליתי אפשרי לעלות באמת נקי כלומר שלפחות חצי מיזה יהיה שומן במקרה הטוב ביותר (ומכאן הייתה המלצה שלא לעלות בצורה הנקייה ביותר וליספור כמו בחיטוב). מנגד לזה אני רואה בקבוצת ספורט בפייסבוק אנישם שפרסמים שינויים שהם עברו, רואים עלייה משמעותית במסה אבל לא בשומן כמעט, דבר שכזה ביכלל אפשרי במקרה של מתאמן טיבעי או שכל האנשים שראיתי כנראה משתמשים בחומרים?

• פותח/ת השרשור
מי שכתב את זה טעה. אפשר לעלות ביחס 1:3 ואפילו 1:4 לטובת השריר.
תודה , אני כרגע עליתי מאוד מלוכלך ואני ממש לא מרוצה מהמצב שלי בסביבות כרגע 16% אחוז שומן שהתחלתי מ %12 לפני חודשיים בערך . אני יודע שזה לא גבוה אבל מכיוון שהמצב שלי הוא שאני גם רזה מאוד וגם אחוז שומן לא נמוך אני חושב שזאת נקודת מוצא גרועה מאוד להתחיל מסה נקייה אתה חושב שכדאי לי כרגע לחטב ו לאחר מכאן להתחיל מסה נקייה .
כרגע נתונים 172 סמ
66 קילו

אתה חושב שכדאי לי כרגע לחטב
לא יודע, זה תלוי בך. ברור שבמשקל/גובה שלך אין יותר מדי מסה להוריד, אבל אם אתה רוצה להיראות יותר רזה לקראת הקיץ, מי אני שאגיד לך לא לעשות את זה?

אפשר לעלות מאוד נקי (ובלי שימוש בחומרים). אבל זה פשוט יקח הרבההה יותר זמן כי הפלוס הקלורי הקטן הזה לא אידיאלי מבחינת הגוף לבנייה ופיתוח.

תחשוב על הגוף כמפעל:
פלוס גדול בחשבון הבנק כל חודש - יעודד והתפתחות והתרחבות.
פלוס קטן יעודד גם כן אבל במשנה זהירות.
* השוני הוא שיש מגבלה לצמיחה הזו בגוף וזה לא אומר שאם תאכל 2000+ מעל המאזן תוסיף יותר שריר מ1000+

צריך לנסות ולמצוא את האיזון האינדיבידואלי שלך.

נערך לאחרונה:
אישית המסה שלי הייתה קצרה ( התחלת מייאוש בסביבות 16-18 אחז״ש ),היא הייתה יחסית מלוכלכת, אכלתי בערך לפי תפריט והוספתי נשנושים מסביב כל הזמן, שייקים עתירי קלוריות ועוד ועוד.
בכל מקרה, למרות העלייה בשומן (הגעתי לסביבות ה 22 אח״ש) מסת השריר כן עלתה יחסית יפה (ביחס לכמה חודשים הבודדים האלו).

ברור שזה היה לקח בשבילי והמסה הבאה תהיה נקייה מאוד, ואני לא ממליץ על כך, אבל במסה אתה לא אמור לסבול, ואם בא לך משהו מסויים, תשנה טיפה את התפריט שלך באותו היום ותאכל את זה.

בכל מקרה, הגעת ל 16 אח״ש ונלחצת, קורה, זו בחירתך אם להמשיך במסה ולסיים אותה כמו שאתה רוצה או לחתוך לחיטוב.
אישית, הייתי ממשיך את המסה.

• פותח/ת השרשור
אפשר לעלות מאוד נקי (ובלי שימוש בחומרים). אבל זה פשוט יקח הרבההה יותר זמן כי הפלוס הקלורי הקטן הזה לא אידיאלי מבחינת הגוף לבנייה ופיתוח.

תחשוב על הגוף כמפעל:
פלוס גדול בחשבון הבנק כל חודש - יעודד והתפתחות והתרחבות.
פלוס קטן יעודד גם כן אבל במשנה זהירות.
* השוני הוא שיש מגבלה לצמיחה הזו בגוף וזה לא אומר שאם תאכל 2000+ מעל המאזן תוסיף יותר שריר מ1000+

צריך לנסות ולמצוא את האיזון האינדיבידואלי שלך.
אז הטענה העיקרית שלך היא שמסה נקייה היא לא אפקטיבית לפיתוח גוף ואני צריך למצוא מקום כלשהו בין מסה נקייה למלולכת שבמקום הזה הגוף הספציפי שלי יקבל את האפקטיביות המירבית?
אישית המסה שלי הייתה קצרה ( התחלת מייאוש בסביבות 16-18 אחז״ש ),היא הייתה יחסית מלוכלכת, אכלתי בערך לפי תפריט והוספתי נשנושים מסביב כל הזמן, שייקים עתירי קלוריות ועוד ועוד.
בכל מקרה, למרות העלייה בשומן (הגעתי לסביבות ה 22 אח״ש) מסת השריר כן עלתה יחסית יפה (ביחס לכמה חודשים הבודדים האלו).

ברור שזה היה לקח בשבילי והמסה הבאה תהיה נקייה מאוד, ואני לא ממליץ על כך, אבל במסה אתה לא אמור לסבול, ואם בא לך משהו מסויים, תשנה טיפה את התפריט שלך באותו היום ותאכל את זה.

בכל מקרה, הגעת ל 16 אח״ש ונלחצת, קורה, זו בחירתך אם להמשיך במסה ולסיים אותה כמו שאתה רוצה או לחתוך לחיטוב.
אישית, הייתי ממשיך את המסה.
אז בערך בעשרים אחוז זה הזמן לשים את הקו האדום שלי?

זה תלוי בך, אחד יעצור ב 16, השני יעצור ב 22.
אם אתה מרגיש שהכרס שלך גדולה מדי זה הזמן לעצור.

אז הטענה העיקרית שלך היא שמסה נקייה היא לא אפקטיבית לפיתוח גוף ואני צריך למצוא מקום כלשהו בין מסה נקייה למלולכת שבמקום הזה הגוף הספציפי שלי יקבל את האפקטיביות המירבית?
לא שהיא לא אפקטיבית. היא פשוט תקח לך הרבה יותר זמן.
תפשפש קצת בפוסטים של @Beast and cheat ותמצא המון מידע.

איך אני עושה את זה ?
האמת היא שהתבלבלתי בינו לבין במבה מתוקה (ועכשיו שניהם רוצים לתת לי מכות), אבל אם כבר הזכרתי את התפלץ המשקר, יש תמונות שלו כאן ובטח בעוד מקומות.

תוספת: ועכשיו גיליתי שהוא בסך הכל בן 23. משום מה חשבתי שהוא הרבה יותר מבוגר.

מי שכתב את זה טעה. אפשר לעלות ביחס 1:3 ואפילו 1:4 לטובת השריר.
1:4 לטובת שריר? מתאמן פרט למתחיל טרי לחלוטין או חוזר מהפסקה באימונים - אלא אם לזה התכוונת, ואז אני מסכים - יעלה 5 קילו, רק קילוגרם אחד של שומן? כלומר שבועיים חיטוב והוא 4 קילו כבד יותר עם עליה במסת גוף רזה בלבד? מניסיוני ומניסיון אחרים שראיתי, לא נראה לי הגיוני.

מניסיוני ומניסיון אחרים שראיתי, לא נראה לי הגיוני.
עקרונית אני לא מתווכח עם נסיון של אחרים, אבל הנה מה שנאמר במאמר המדריך השלם להעלאה במסת השריר באתר מכובד אחד:
"היחס בד"כ הוא 1:3 (3 ק"ג שריר על כל ק"ג שומן) או 1:4 לטובת השריר." נא להפנות את הערעור לאחד, משה ב. 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית