הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לגבי מינון של תוספים וצבע שתן

מודי

משתמש מתחיל
31
1
נק' מוניטין:
1
31
1
קניתי zma מולטי ויטמין של ON ו- אומגה 3 של ON.
שמתי לב שאני צורך את המולטי ויטמין הצבע של השתן נהפך לצהוב חזק (למרות שאני שותה הרבה מים!) זה רגיל?
לגבי האומגה 3 והzma, כמה אני אמור לצרוך ביום?
באומגה 3 יש 300מ״ג בקפסולה אחת, יספיק ליום?
Zma- רשום serving size 3 קפסולות, זה לא מוגזם?
ראיתי אנשים שצורכים רק אחת לפני שינה..
אני שוקל 60, 175ס״מ, בן 20.

השתן נהפך לצהוב בגלל העודפי ויטמין B. אין לך מה לדאוג זה טבעי לגמרי.
לגבי האומגה 3 אני לא ממש מבין בזה.
ואת הZMA קח 3 לפני הלילה. לא מוגזם.

קפסולה סטנדרטית של שמן דגים בדרך כלל מכילה כ- EPA 180mg ו DHA 120mg – מה שיוצא כ-300 מיליגרם אומגה 3, כך שהצריכה היומית היא בערך 6-10 קפסולות שכדאי לחלק לפחות לבוקר ולערב (עם הארוחות). אם רוצים להפחית במספר הקפסולות ניתן לקנות מוצרים מרוכזים יותר המכילים 600 מ"ג אומגה 3 בכל קפסולה *נלקח מהמאמר פה*

• פותח/ת השרשור
קפסולה סטנדרטית של שמן דגים בדרך כלל מכילה כ- EPA 180mg ו DHA 120mg – מה שיוצא כ-300 מיליגרם אומגה 3, כך שהצריכה היומית היא בערך 6-10 קפסולות שכדאי לחלק לפחות לבוקר ולערב (עם הארוחות). אם רוצים להפחית במספר הקפסולות ניתן לקנות מוצרים מרוכזים יותר המכילים 600 מ"ג אומגה 3 בכל קפסולה *נלקח מהמאמר פה*
כמה מ"ג אומגה 3 אני אמור לצרוך ביום אם אני שוקל 60קילו?
לגבי צבע השתן, זה אומר שאני צורך יותר מדי ויטמין B ושאני צריך להפחית? או שזה בסדר ככה?
ZMA 3 לפני שינה יהיה טוב?

גבי צבע השתן, זה אומר שאני צורך יותר מדי ויטמין B ושאני צריך להפחית? או שזה בסדר ככה?
זה לא בגלל התזונה שלך אלא מעודפי ויטמין B שבאופטימן. הגוף משתמש ואוגר חלק מהויטמינים והעודף יוצא בשתן.
ZMA 3 לפני שינה יהיה טוב?
אכן.

לגבי השתן אין בעיה זה בסה"כ עודף ויטמין B

השתן נהפך לצהוב בגלל העודפי ויטמין B. אין לך מה לדאוג זה טבעי לגמרי.

זה לא בגלל התזונה שלך אלא מעודפי ויטמין B שבאופטימן. הגוף משתמש ואוגר חלק מהויטמינים והעודף יוצא בשתן.

זה לא אומר שאני צורך "יותר מדי" נכון?
שתן צהוב בפני עצמו עוד לא אומר שמדובר בצריכת יתר מסוכנת, אבל יש המלצות לא לעבור 2mg ליום של ויטמין B2 (זה שגורם לצבע הזרחני, ידוע גם כ riboflavin), כך שכדאי לך לבדוק את המינון בכל התוספים שאתה לוקח+מזון. יש גם השערות שכדאי להזהר עם חשיפה לשמש כשיש בגוף הרבה B2. המידע לקוח מכאן (עם שפע הפניות למחקרים, אבל לא בדקתי אף אחת מהן), עם שורת הסיכום:

The combination of sunlight and abnormally high tissue levels of riboflavin from excess supplementation is a toxic combination that should be avoided.

הגוף לא אוגר ויטמיני B, הם מסיסים במים.
בי2 צובע את השתן בצבע זרחני, לא כל הוויטמינים מקבוצת בי.

זה בסדר וקורה לכל מי שלוקח מולטי עם מינונים הגיוניים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית