ייעוץ עליה במשקל

• פותח/ת השרשור MBloa
  • פורסם בתאריך

MBloa

משתמש מתחיל
17
2
נק' מוניטין:
2
17
2
טוב בהתחלה היה לי תפריט של 2800 עליתי יפה מאוד , 3 קילו בחודש וזה היה נקי , אל תשאלו איך חחח
הבעיה עכשיו ההיא שאני לא עולה במשקל , כל מה שאני איכל אני מוציא ישר אחרי זה אולי בגלל חילוף חומרים מהיר.מה אתם אומרים? אני לא עולה בכלל במשקל ואני אוכל לפי תפריט כבר הרבה זמן. בהתחלה העלאתי ל3500 קלוריות ואז ל4000 ואז הבנתי שאני חייב לשנות כי אני פשוט מוציא את כל מה שאני אוכל ולחלק ליותר ארוחות אז בניתי תפריט חדש שכתבתי אותו פה.
אז קראתי קצת והבנתי שמומלץ לחלק להרבה ארוחות. חשבתי על משהו כזה

בוקר
חביתה , סלט , כמה פרוסות לחם
ארוחה שניה אורז 80-100 גרם
גרנולה עם יוגורט וברנפלקס
חזה עוף עם אורז וטחינה
אגוזים
זה יוצא 3000 קלוריות עם 180 חלבונים 140 שומן ו250 פחמימה. זה פלוס קלורי של 900 בערך.

שהבנאדם ידע שבמסה טובה ואיכותית מכניסים לגוף מזון כל שלוש שעות.
יש לך רפרנס כלשהו לגבות את זה?

אני למדתי וחונכתי על כך שבמסה אוכלים כל שלוש שעות בשביל להגיע לערכים הנדרשים. זה לא חובה זה לא רשום בספר אבל ככה אני חושב שזה אפקטיבי
קצת לא הגיוני שאם למדת את זה כחלק מתזונת הספורט שלמדת, שזה לא יהיה כתוב בספר.
אבל אם כבר אתה יוצא בהצהרה כזאת, יש לך הסבר משכנע לזה?
מדוע זה אפקטיבי יותר?
היכן חוסר האפקטיביות מגיע לידי ביטוי באם אכלתי 3 ארוחות גדולות?

השכל אותנו..

יש לך רפרנס כלשהו לגבות את זה?

קצת לא הגיוני שאם למדת את זה כחלק מתזונת הספורט שלמדת, שזה לא יהיה כתוב בספר.
אבל אם כבר אתה יוצא בהצהרה כזאת, יש לך הסבר משכנע לזה?
מדוע זה אפקטיבי יותר?
היכן חוסר האפקטיביות מגיע לידי ביטוי באם אכלתי 3 ארוחות גדולות?

השכל אותנו..

רשמתי את דעתי האישית שלדעתי לאכול כל 3 שעות פרקטי יותר
הרי בסופו של דבר יש קלוריות,חלבונים,שומנים,פחמימות שצריך להכניס לגוף
לא משנה עם תעשה את זה ב 3 ארוחות או 7
זאת השורה התחתונה

לא משנה עם תעשה את זה ב 3 ארוחות או 7
זאת השורה התחתונה
קודם כל אם זו דעתך האישית אז אני מקבל את זה בהבנה מלאה, וזכותך.
ואכן, בשורה התחתונה מה שאמרת הוא הכי נכון שיש. ✌️

שמח שהגענו להבנה הדדית
יש כאן שני עניינים לא לגמרי קשורים. הראשון די טכני ופשוט, השני הרבה יותר חשוב.

1. ההמלצות שקיבלת במסגרת הלימודים שלך אכן היו ההמלצות המקובלות אצל דיאטנים שונים. בלי להכנס יותר מדי לעומק, הרעיון היה מושתת על הנחות שונות בדבר קצב הספיגה של חלבונים, וההנחות האלה נחשבות כבלתי נכונות היום. מהמצב המחקרי הנוכחי עולה תמונה לפיה מה שמשנה הוא הערכים ההכלליים של המזון שאתה אוכל, ולזמני הארוחות אין חשיבות. זה כולל את נטישת הרעיון של "חלון ההזדמנויות" המיתולוגי כמו גם רעיונות לגבי אכילה בסמוך לשינה, כמות החלבון בארוחה אחת ועוד כהנה וכהנה רעיונות שהיו מוסכמים כמעט על כולם אבל נראה שלא היה להם ביסוס רציני (במאמר מוסגר ולא קשור, אותו דבר שקורה כנראה לצריכת כולסטרול במזון).

2. הביסוס שמושתת על נסיון אישי שלך ושל המתאמנים שלך(ראה גם תגובה די דומה של @ytpt בנושא נטילת קריאטין). הבעיה עם נסיון אישי היא שהוא לא ממש אומר את מה שאתה מייחס לו. עליה של 300% במשקלים היא עליה מכובדת, אבל כל עוד לא ערכת מחקר של ממש אין לך דרך לדעת שהעליה הזאת קשורה בכלל לזמני הארוחות או שזאת העליה הכי טובה שניתן להשיג. אם זמני הארוחות בכלל משנים משהו, איך אתה יודע מה היה קורה אם היית אוכל כל ארבע שעות? כל שעתיים?

זאת בעיה שחוזרת וצצה על כל צעד ושעל. אנשים עם נסיון אישי שאי אפשר לפקפק בו ("אלוף ישראל ב..." וכד') מסיקים ממסיונם מסקנות גורפות בלי שיש להן הצדקה אמיתית. אולי אם אותו אלוף ישראל לא היה מפמפם 13521 כפיפות מרפקים אלא דווקא 5 כפיפות כאלה במשקל גבוה הוא לא היה רק אלוף ישראל אלא אלוף העולם? מי יכול לענות על שאלות כאלה בלי לבצע מחקר שישווה כמה אפשרויות וייתן את הערך היחסי שלהן? האמת היא שגם כשמסתייעים במחקרים המסקנות אינן חד משמעיות, בין השאר בגלל ריבוי הגורמים האפשריים לאפקט שנצפה, אבל בלי מחקר אין שום דרך לדעת אם יש קשר כלשהו בין התוצאה (300%) לבין זמני האכילה. סליחה, אפשר לדעת דבר אחד: אכילה כל 3 שעות אינה מונעת את האפשרות לשיפור של 300% אצל מתאמנים מתחילים. טוב, גם זה משהו, אבל זה לא מה שטענת.

הבעיה הזאת נפוצה כל כך שהיא אפילו זכתה לשם: Bro Science , ובעברית: מדעכי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית