הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מעבר ל AB

stephcurry

משתמש פעיל
340
22
נק' מוניטין:
42
340
22
שלום,
אני בן 15 70 קילו 1.82 מתאמן כ5 חודשים בתכנית fbw. בנוסף אני מתאמן בכדורסל 4 פעמים בשבוע.
אני רוצה לעבור לAB כי בקיץ אין לי כדורסל ואני רוצה לנצל את זה שיש לי יותר זמן ללכת לחדר כושר.
שאלתי מאמן בחדר כושר שלי אם כדאי לי לעבור לAB, הוא אמר לי שלא כדאי לי לעבור לAB כי עוד לא מיציתי את ה fbw ובכלל לא כדאי לי לעבור עד שאני מגיע למשקל גוף של 80-85 ק״ג.
האם הוא צודק? כדאי להקשיב לו? כי לפי מה שהבנתי מומלץ לעבור לAB אחרי כשלושה חודשים בfbw, ואני כבר חמישה..
תודה

אני בבילדינג ולא בליפטינג.. לפי מה שהבנתי מתחילים בFBW ועוברים ל-AB לא?
אה אז אתה חושב שאם אתה תעשה SS או ג'ייסון בלהה אתה לא תגדל ? אתה טועה. אתה תגדל ותתחזק. עם ג'ייסון אני חושב שתגדל יותר מאשר SS
אבל אם הוא משחק כדורסל 4 פעמים בשבוע נראה לי יהיה לו קשה להתאושש
עכשיו אין לו כדורסל והוא יכול לעשות את התוכניות האלה.

• פותח/ת השרשור
אה אז אתה חושב שאם אתה תעשה SS או ג'ייסון בלהה אתה לא תגדל ? אתה טועה. אתה תגדל ותתחזק. עם ג'ייסון אני חושב שתגדל יותר מאשר SS

אז כדאי לי לעבור עכשיו לתכנית של ג'ייסון? תוכל לשלוח לי אותה כי אני לא בדיוק יודע על מה מדובר..
ובכל מקרה, רק רוצה לדעת אם מה ששאלתי בנושא עצמו הוא נכון, תוכל לענות על זה?
תודה על העזרה !

אבל גייסון זה למתקדמים יותר קודם שיעשה SS
מה שאלת בנושא

אז כדאי לי לעבור עכשיו לתכנית של ג'ייסון? תוכל לשלוח לי אותה כי אני לא בדיוק יודע על מה מדובר..
ובכל מקרה, רק רוצה לדעת אם מה ששאלתי בנושא עצמו הוא נכון, תוכל לענות על זה?
תודה על העזרה !
תעשה חיפוש בגוגל : Tigerfitness - jason blaha novice program.
ומה שאלת שאני אוכל לעזור אולי ? לא קראתי הכל חח
לא, ג'ייסון היא למתחילים כמו SS.
בSS אולי אין הרבה נפח ובג'ייסון יש הרבה נפח אבל שניהן תוכניות למתחילים.

אבל היא יותר מלאה נפח לא ? 5 סטים כל תרגיל ו SS 3
ותגיד אני עושה AB כמה קילו צריך לעלות כל אימון 2.5 או 5? בבנץ ופרס

• פותח/ת השרשור
מה שאלת בנושא

תעשה חיפוש בגוגל : Tigerfitness - jason blaha novice program.
ומה שאלת שאני אוכל לעזור אולי ? לא קראתי הכל חח

לא, ג'ייסון היא למתחילים כמו SS.
בSS אולי אין הרבה נפח ובג'ייסון יש הרבה נפח אבל שניהן תוכניות למתחילים.

שאלתי מאמן בחדר כושר שלי אם כדאי לי לעבור לAB, הוא אמר לי שלא כדאי לי לעבור לAB כי עוד לא מיציתי את ה fbw ובכלל לא כדאי לי לעבור עד שאני מגיע למשקל גוף של 80-85 ק״ג.
האם הוא צודק? כדאי להקשיב לו? כי לפי מה שהבנתי מומלץ לעבור לAB אחרי כשלושה חודשים בfbw, ואני כבר חמישה..
תודה

אבל היא יותר מלאה נפח לא ? 5 סטים כל תרגיל ו SS 3
ותגיד אני עושה AB כמה קילו צריך לעלות כל אימון 2.5 או 5? בבנץ ופרס
כמו שכתבתי, ג'ייסון יש בה יותר נפח אבל זה בישביל לתת קצת היפרטרטרטפהפה ולגדול קצת יותר במקומות שאתה לא עובד ישירות בSS כמו למשל יד קדמית ואחורית.
לגבי משקלים 2.5 כול אימון לדעתי.
תודה
הוא מדבר שטויות לדעתי, זה לא קשור למשקל גוף בכלל. מתאמן מתחיל זהו מתאמן אשר לא שולט בתרגילים הבסיסיים. תתחיל את SS או ג'ייסון לא חייב AB .

ל
כמו שכתבתי, ג'ייסון יש בה יותר נפח אבל זה בישביל לתת קצת היפרטרטרטפהפה ולגדול קצת יותר במקומות שאתה לא עובד ישירות בSS כמו למשל יד קדמית ואחורית.
לגבי משקלים 2.5 כול אימון לדעתי.

הוא מדבר שטויות לדעתי, זה לא קשור למשקל גוף בכלל. מתאמן מתחיל זהו מתאמן אשר לא שולט בתרגילים הבסיסיים. תתחיל את SS או ג'ייסון לא חייב AB .
מתאמן מתחיל זה מתאמן שעוד לא מיצה את היכולת שלא כלומר משקלי עבודה נמוכים לא ככה?

ל

מתאמן מתחיל זה מתאמן שעוד לא מיצה את היכולת שלא כלומר משקלי עבודה נמוכים לא ככה?
טעות שלי וצריך להוסיף - מתאמן מתחיל זהו מתאמן אשר לא שולט בתרגילי בסיס ולא במישקלים גבוהים יחסית.

• פותח/ת השרשור
טעות שלי וצריך להוסיף - מתאמן מתחיל זהו מתאמן אשר לא שולט בתרגילי בסיס ולא במישקלים גבוהים יחסית.

אז מתי אדע שכדאי לעבור ל-AB? באיזה משקלי עבודה בערך? כי בטכניקה אני כן שולט טוב

בינתיים אתה בכלל לא עבדת נכוון גם אני ככה הייתי בקושי הייתי מעלה משקלים אתה צריך לעלות כל אימון תוכל לעבור כשהמשקלים שלך יהיה גבוהים שלא תוכל לעלות משקלי עבודה מאימון לאימון כלומר מתקדמים הם אלה שמעלים משקל כל חודש נראה לי ובינוניים הם מעלים כל שבוע
ומתחילים הם אלה שיכולים לעלות כל אימון

• פותח/ת השרשור
בינתיים אתה בכלל לא עבדת נכוון גם אני ככה הייתי בקושי הייתי מעלה משקלים אתה צריך לעלות כל אימון תוכל לעבור כשהמשקלים שלך יהיה גבוהים שלא תוכל לעלות משקלי עבודה מאימון לאימון כלומר מתקדמים הם אלה שמעלים משקל כל חודש נראה לי ובינוניים הם מעלים כל שבוע
ומתחילים הם אלה שיכולים לעלות כל אימון

למה לא עבדתי נכון? אני מעלה בבנץ כל 2-3 אימונים, ובסקוואט ובדדליפט כל 1-2 אימונים..

נראה לי עדיף לו לעשות חודש חודש וחצי SS ואז את התכנית של ה5 סטים
אתה צריך לעלות כל אימון לא 2-3

אתה צריך להבין את כל העיניין של נפח ועצימות. אני אישית מאמין מאוד בנפח. זה שתתאמן עם אותן משקל בכל אימון לא יעזור לך בכלום. שריר צריך עומס מסויים כדי לגדול. זה שתעשה ss לא אומר שתיהיה חזיר שמן! המון מתאמנים עושים תוכניות כוח ואוכלים הרבה מעבר לתחזוקה שלהם ואז מתפלאים למה הם נראים כמו חרא. תתחיל להרים כבד בתרגלים המורכבים, תתקדם במשקלים כל אימון ואז כשתתקע פשוט תוסיף 300-500 קלוריות. ב 5 חודשים יכלתה להוסיף עוד 15-20 קילו בכיף למוט.

אני מסביר לו על העצימות אבל אל תשכח שהוא גם צריך להוריד חצי מהמשקל על המוט אחרי חודש

אם הוא ממשיך להתקדם במשקלים אז למה שהוא יעשה מנוחה? ריסט עושה כשנתקעים או כשיש פציעה כמובן ולא כי בא לך סתם ככה..

נו אמרתי כשנתקעים כשאתה מרגיש באיזה אימון שממש קשה לך ולא הצלחת להשלים חזרה לא ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית