הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מעבר ל AB

stephcurry

משתמש פעיל
340
22
נק' מוניטין:
42
340
22
שלום,
אני בן 15 70 קילו 1.82 מתאמן כ5 חודשים בתכנית fbw. בנוסף אני מתאמן בכדורסל 4 פעמים בשבוע.
אני רוצה לעבור לAB כי בקיץ אין לי כדורסל ואני רוצה לנצל את זה שיש לי יותר זמן ללכת לחדר כושר.
שאלתי מאמן בחדר כושר שלי אם כדאי לי לעבור לAB, הוא אמר לי שלא כדאי לי לעבור לAB כי עוד לא מיציתי את ה fbw ובכלל לא כדאי לי לעבור עד שאני מגיע למשקל גוף של 80-85 ק״ג.
האם הוא צודק? כדאי להקשיב לו? כי לפי מה שהבנתי מומלץ לעבור לAB אחרי כשלושה חודשים בfbw, ואני כבר חמישה..
תודה

למה דווקא חודש אבל חח.. לפני הריסט בודקים אם אתה אוכל ונח מספיק. במידה ונתקעת מכניסים עוד קלוריות ואם כל זה לא עוזר אז עושים ריסט. במידה והריסט לא עזר ואתה עושה הכל כמו שצריך, משנים תוכנית לעצימות/נפח יותר גבוהים

אה כאילו מעלים את מספר הסטים אבל נשארים באותו משקל ?
או את החזרות
אתה יכול לפרט לי יותר על מה שאמרת בסוף "משנים...יותר גבוהים"

חחחח התכוונתי כאילו איך לעלות את הנפח והעצימות את זה לא הבנתי בקשר לחזרות והסטים
צריך לעלות את הסטים אם הרסט לא עוזר או החזרות
התכוונת בלשנות נפח והעצימות כאילו להעלות את מס הסטים

אני בבילדינג ולא בליפטינג.. לפי מה שהבנתי מתחילים בFBW ועוברים ל-AB לא?
זה לא מחייב.
ליפטינג\בילדינג\וואטאבטר זה ממש לא משנה.
מה שכן משנה וחשוב הוא להתקדם באופן עקבי, ולכן תוכנית כוח ובמיוחד SS יכולה לתת לך התקדמות יחסית מהירה בתרגילי הבסיס.
ניתן להוסיף תרגילי עזר בהתאם ולא להזניח לגמרי את פלג הגוף העליון.

חחחח
גודזילה אתה מאמן כושר? אם כן אתה יכול לומר לי חוות דעת על התכנית
חחחח אני בשוק שקראתי לך גודזילה
אבל יש תרגילים שאני לא יכול לעשות
אני לא מאמן כושר עדיין. אבל לא צריך ליהיות מאמן כדי להבין בתחום הזה. רוב המאמנים במכונים ליצנים שיתנו לך כנראה 200 חזרות ומיליוני סטים שבסוף תסתכל על עצמך במראה אחרי שנה ותתאכזב. כל מה שאני עושה זה קורא המון מאמרים, מתעדכן ושואל אנשים שבאמת מבינים (רובם פה אגב). ואיזה תרגילים אתה לא יכול לעשות ולמה?

סקוואט דדליפט ובמקום פרס אני עושה לחיצה במכונה בגלל עקמת בגב
אני ישלח לך בפרטי את התכנית אימונים שלי

סקוואט דדליפט ובמקום פרס אני עושה לחיצה במכונה בגלל עקמת בגב
זה מגביל אותך פיזית לעשות את התנועה?
כי לי חבר שאני עוזר לו באימונים שגם יש לו סוג של עקמת והוא עושה פרס בלי מגבלה כלשהי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית