הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ביקורת טכניקה של דדליפט (הפעם עם משקל נורמאלי)

• פותח/ת השרשור Wzo4
  • פורסם בתאריך

Wzo4

משתמש מתחיל
35
0
נק' מוניטין:
3
35
0
בעקבות הצעתכם העלתי את המשקל ל60K, אשמח לביקורת. העלתי שני סרטונים מזוויות קצת שונות.

1)שמתי לב שאני מעלה את כפות הרגליים ימינה, נראה לי שזה בגלל שיש לי קשת נמוכה, האם זה קריטי לטכניקה שכפות הרגליים ישארו יציבות על הקרקע?.
2) אני חושב שיכולתי ליצור יותר "מתח" ויותר "to get the slack out of the bar" מה שנקרא חח...אני צודק?.

אני יודע שהתנועה שלי קצת איטית, הטכניקה עדיין טרייה אצלי בראש ואני כל יום קורא דברים נוספים שצריך להשים לב אליהם.
תודה

נערך לאחרונה:
אתה מפצל את התנועה בהחזרה,אתה לוקח יותר מידי אחורה בהתחלה,מה שגורם לך להרים קצת את האצבעות.

יש לך פרופורציות טובות מאוד לדדליפט. בעבודה נכונה אתה תתחזק מהר.

הייתי ממליץ על עבודה קצת יותר מהירה, ונעילה קצת יותר החלטית. תוריד את המוט מהר מבלי לבזבז כוח.

הטכניקה סה"כ בסדר גמור, במשקל יותר גבוה אולי פגמים יצוצו.

• פותח/ת השרשור
אתה מפצל את התנועה בהחזרה,אתה לוקח יותר מידי אחורה בהתחלה,מה שגורם לך להרים קצת את האצבעות.

אז לקיחת האגן אחורה צריכה להיות בהדרגתיות תוך כדי ההחזרה?.
למה אתה מתכוון בפיצול התנועה?.

יש לך פרופורציות טובות מאוד לדדליפט. בעבודה נכונה אתה תתחזק מהר.

הייתי ממליץ על עבודה קצת יותר מהירה, ונעילה קצת יותר החלטית. תוריד את המוט מהר מבלי לבזבז כוח.

הטכניקה סה"כ בסדר גמור, במשקל יותר גבוה אולי פגמים יצוצו.

בנעילה הכוונה לסיום תנועת המשיכה? ( אתה מתכוון לעמוד יותר זקוף?).
שמתי לב שאני איטי, נראה לי שהמהירות תבוא עם הזמן.

עוד משהו חשוב ששכחתי לציין, אני מרגיש את הגב התחתון מאוד, ולא את הרגליים (אולי ממש טיפה ביום שאחרי). זה אמור להיות ככה? כי הבנתי שדווקא צריך להרגיש בעיקר את הרגליים.

תודה 😃.

נערך לאחרונה:
אתה עובד לאט מדי התנועה נראית ממש "לא טבעית" ומפוצלת קשה לעבוד כמו שצריך .ממליץ לך לקרוא את הפרק של הדדליפט בספר SS של ריפטו (ובכלל את הספר) ובכללי ביותר ספציפיות מה שממש מפריע לי בסט אפ זה שאתה לא מוציא את החזה מספיק החוצה ואתה מאפשר לגב שלך להתעגל (בסרטון זה די בקטנה אבל בהמשך זה יפריע יותר)

• פותח/ת השרשור
אתה עובד לאט מדי התנועה נראית ממש "לא טבעית" ומפוצלת קשה לעבוד כמו שצריך .ממליץ לך לקרוא את הפרק של הדדליפט בספר SS של ריפטו (ובכלל את הספר) ובכללי ביותר ספציפיות מה שממש מפריע לי בסט אפ זה שאתה לא מוציא את החזה מספיק החוצה ואתה מאפשר לגב שלך להתעגל (בסרטון זה די בקטנה אבל בהמשך זה יפריע יותר)

זאת הסיבה שאני מרגיש מאוד את הגב התחתון ולא את הרגליים?.

נערך לאחרונה:
זאת הסיבה שאני מרגיש מאוד את הגב התחתון ולא את הרגליים?.

יכול להיות שבגלל זה אין לך את רפלקס המתיחה בהאמסטרינג ואז הרגליים פחות מעורבות אבל אני לא בטוח שזאת הסיבה, יכול להיות שלא הוצאת מספיק ברכיים החוצה גם.

אתה קודם עושה תנועה עם הגב ואז עם הרגליים ואתה צריך באותו הזמן כדי להןריד לחץ מהגב.
כך או כך אתה תרגיש לחת בגב התחתון כי זה מחזק גם אותו

• פותח/ת השרשור
צילמתי את עצמי שוב, הפעם הורדתי את המוט מהר יותר.
עכשיו כשאני רואה את הסרטון זה נראה שהחזה שלי לא מספיק למעלה למרות שממש ניסיתי להעלות אותו, אני צודק?. והכפות רגליים שלי כל הזמן עולות, איך אני נפטר מההרגל המעצבן הזה?.

בכל מקרה, יש שיפור?, האם ביצעתי את התרגיל בצורה טובה יחסית הפעם בלי לסכן את הגב?.
תודה.

עכשיו כשאני רואה את הסרטון זה נראה שהחזה שלי לא מספיק למעלה למרות שממש ניסיתי להעלות אותו, אני צודק?. והכפות רגליים שלי כל הזמן עולות, איך אני נפטר מההרגל המעצבן הזה?.

בכל מקרה, יש שיפור?, האם ביצעתי את התרגיל בצורה טובה יחסית הפעם בלי לסכן את הגב?.
תודה.

יש שיפור והטכניקה ממש סבבה.
התנןעה עדיין טיפה חצויה אבל פחות.
הראש שלך למעלה מדי, תנסה להתמקד על נקןד 3 מטר ממך בערך.
אתה צריך לשתול את הכפות רגליים ברצפה ולדחוף מהם ואצב לא עושה את ובגלל זה הם מורמו.

• פותח/ת השרשור
יש שיפור והטכניקה ממש סבבה.
התנןעה עדיין טיפה חצויה אבל פחות.
הראש שלך למעלה מדי, תנסה להתמקד על נקןד 3 מטר ממך בערך.
אתה צריך לשתול את הכפות רגליים ברצפה ולדחוף מהם ואצב לא עושה את ובגלל זה הם מורמו.

תודה.
הרעיון הוא להוריד את המוט כמה שיותר מהר חזרה לרצפה?. (בצורה נכונה כמובן).
ומה לגביי החזה הוא למעלה מספיק? כי זה נראה כאילו הגב העליון דיי רפוי.

תודה.

עכשיו נראה הרבה יורת טוב, לגבי החזה אתה צודק למרות שזה לא כל כך בולט פשוט תנסה להקפיד בסט אפ כל פעם מחדש להוציא אותו (כאילו יש לך כיתוב על החולצה ואתה מנסה להראות אותו למישהו שעומד מלפניך) וזה יראה יורת טוב עם הזמן, חוץ מזה אני קצת מתקשה לראות אם אתה מוציא את הברכיים החוצה מספיק כי יש לי הרגשה שלא ושאתה יכול למשוך עוד 10-20 קילו בכיף

• פותח/ת השרשור
עכשיו נראה הרבה יורת טוב, לגבי החזה אתה צודק למרות שזה לא כל כך בולט פשוט תנסה להקפיד בסט אפ כל פעם מחדש להוציא אותו (כאילו יש לך כיתוב על החולצה ואתה מנסה להראות אותו למישהו שעומד מלפניך) וזה יראה יורת טוב עם הזמן, חוץ מזה אני קצת מתקשה לראות אם אתה מוציא את הברכיים החוצה מספיק כי יש לי הרגשה שלא ושאתה יכול למשוך עוד 10-20 קילו בכיף

בלהוציא את הברכיים החוצה, אתה מתכוון לhip hinge בתחילת ההורדה של המוט כדי לא לפגוע בברכיים?.

בלהוציא את הברכיים החוצה, אתה מתכוון לhip hinge בתחילת ההורדה של המוט כדי לא לפגוע בברכיים?.

לא, אני מדבר רק על הסט אפ כרגע תתרכז פחות בהורדה (למרות שמן הסתם זה גם חשוב אבל ההרמה צריכה להיות מושלמת). ההרמה מורכבת מחמישה שלבים כמו שמוסבר בSS של ריפטו ומאוד פשוט ללמוד ככה ולהבין, ואחרי שאתה צובר ניסיון בתרגיל (וגם כוח) אתה כבר מוצא בידיוק מה הכי נוח מותאים לך (רוחב פיסוק, רוחב אחיזה, גובה הירך בעת ההרמה וכו')

• פותח/ת השרשור
לא, אני מדבר רק על הסט אפ כרגע תתרכז פחות בהורדה (למרות שמן הסתם זה גם חשוב אבל ההרמה צריכה להיות מושלמת). ההרמה מורכבת מחמישה שלבים כמו שמוסבר בSS של ריפטו ומאוד פשוט ללמוד ככה ולהבין, ואחרי שאתה צובר ניסיון בתרגיל (וגם כוח) אתה כבר מוצא בידיוק מה הכי נוח מותאים לך (רוחב פיסוק, רוחב אחיזה, גובה הירך בעת ההרמה וכו')

אני קורא את החלק של הדדליפט בספר. עכשיו גם נזכרתי שראיתי באחד הסרטים של ריפטו שצריך שהברכיים "יכנסו" בין ההידיים, כמו כאן, לזה התכוונת נכון?:

Ignorant-When-it-Comes-to-Deadlifts.jpg

נערך לאחרונה:
אני קורא את החלק של הדדליפט בספר. עכשיו גם נזכרתי שראיתי באחד הסרטים של ריפטו שצריך שהברכיים "יכנסו" בין ההידיים, כמו כאן, לזה התכוונת נכון?:

Ignorant-When-it-Comes-to-Deadlifts.jpg
כן זה הרעיון, אבל חשוב שתעשה את זה בשלבים כל חזרה מחדש (לפחות התחלה) קודם אתה לוקח את השוקיים קדימה עד שלב שהן ממש מלטפות את המוט ואחר כך אתה מוציא את הברכיים, אל תעשה הפוך ואל תוריד את הירכיים בהתחלה אלא רק את השוקיים כי התוצאה תיהיה גב עגול

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית