הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לא יכול לחיות ככה יותר!

pokemonim

משתמש מתחיל
24
0
נק' מוניטין:
0
24
0
אז זה בעיה שיש לי אותה כבר שנתיים שלוש. אני עייף. כל הזמן. לא בקטע של לשכב וללכת לישון. יותר בקטע של להיות בחוסר מעש. זו הדוגמא הכי טובה שאני יכול לתת: באימוני אנאירוביים זה המצב - קשה לי מאוד להתאמן, אני מרגיש מסטול, מסתובב טיפה הראש, אני מפהק כל הזמן וזה פשוט סיוט בשבילי לעשות אימונים אנאירוביים. סיוט. אז במהלך היום זה אותו הדבר רק מתון יותר. וזה כל הזמן ככה חוץ מהפעמים בהם אני עושה אימונים אירוביים. תמיד כשאני רץ אז אני עירני והכל טוב. גם כשאני עושה הליכה מהירה זה ככה. אבל בגלל העייפות הזאתי אני פרשתי מהמכון כושר. זה מצב בלתי נסבל! לא יכול להיות שאני צריך לאזור כל כך הרבה כוחות בשביל סט או חזרה וכל פעם מחדש מסתובב הראש, אני עוד שנייה נופל ופשוט מסטול.
עכשיו עשיתי בדיקות דם לפני שבוע, הכל תקין, למעשה הכל "מושלם" - ברזל תקין,כולסטרול טריגליצרידין מצב מעולה, סוכר (80) אחלה, הכל מתפקד מעולה הכל "מושלם". וזה הורג אותי המצב הזה. זה מחרבן לי את כל האורח חיים!
ויש לי עוד בעיה: לפני שנה וחצי ירדתי 20 קילו, הכל היה טוב ויפה עד שהירידה פתאום הפסיקה. ומאז כל פעם שאני מנסה דיאטה זה התוצאות תמיד - שבוע ראשון יורד שני קילו, יום-יומיים אחרי אני עולה על המשקל ורואה שעליתי קילו, המצב מתייצב עד שהמשקל חוזר למשקל איתו התחלתי (82). זה שוב מצב בלתי נסבל כבר. לא יכול להיות שאני אוכל באזור 1600 קלוריות ועולה קילו ביום.
מה שכן אני יכול לומר לכם זה שאני לא נוגע בירקות ופירות. ירקות אני לא אוכל כי אני מרגיש שאני יאכל את זה בכוח וזה לא נחמד, ופירות אני פשוט לא יכול לסבול. הטעם שלהם חזק מידי לפה שלי ופשוט אני יורק את זה החוצה ישר. יש רק שתי פירות שאני יכול לאכול והוספתי לתפריט שלי - תפוח,ובננה.
ואני מתחיל להוסיף שקדים לתפריט כי בתאכלס כל מה שאני אוכל כל היום זה לחם-עוף-גבינות-טונה... אני צריך להוסיף דברים..
פליז תעזרו זה באמת מצב שאני לא יכול לשאת אותו יותר. אני לא רוצה גם להתחיל לקחת תוספית תזונה,ויטמינים,כדורים ותרופות. אני לא רוצה את זה כי אני יודע שלכל דבר יש את "אפקט הפרפר" ולא בא לי להתעסק ככה עם הגוף שלי. אז אולי תוכלו לעזור לי מבחינת תזונה? אם זה בכלל אפשרות במצב שלי?
"

אז זה בעיה שיש לי אותה כבר שנתיים שלוש. אני עייף. כל הזמן. לא בקטע של לשכב וללכת לישון. יותר בקטע של להיות בחוסר מעש. זו הדוגמא הכי טובה שאני יכול לתת: באימוני אנאירוביים זה המצב - קשה לי מאוד להתאמן, אני מרגיש מסטול, מסתובב טיפה הראש, אני מפהק כל הזמן וזה פשוט סיוט בשבילי לעשות אימונים אנאירוביים. סיוט. אז במהלך היום זה אותו הדבר רק מתון יותר. וזה כל הזמן ככה חוץ מהפעמים בהם אני עושה אימונים אירוביים. תמיד כשאני רץ אז אני עירני והכל טוב. גם כשאני עושה הליכה מהירה זה ככה. אבל בגלל העייפות הזאתי אני פרשתי מהמכון כושר. זה מצב בלתי נסבל! לא יכול להיות שאני צריך לאזור כל כך הרבה כוחות בשביל סט או חזרה וכל פעם מחדש מסתובב הראש, אני עוד שנייה נופל ופשוט מסטול.
עכשיו עשיתי בדיקות דם לפני שבוע, הכל תקין, למעשה הכל "מושלם" - ברזל תקין,כולסטרול טריגליצרידין מצב מעולה, סוכר (80) אחלה, הכל מתפקד מעולה הכל "מושלם". וזה הורג אותי המצב הזה. זה מחרבן לי את כל האורח חיים!
ויש לי עוד בעיה: לפני שנה וחצי ירדתי 20 קילו, הכל היה טוב ויפה עד שהירידה פתאום הפסיקה. ומאז כל פעם שאני מנסה דיאטה זה התוצאות תמיד - שבוע ראשון יורד שני קילו, יום-יומיים אחרי אני עולה על המשקל ורואה שעליתי קילו, המצב מתייצב עד שהמשקל חוזר למשקל איתו התחלתי (82). זה שוב מצב בלתי נסבל כבר. לא יכול להיות שאני אוכל באזור 1600 קלוריות ועולה קילו ביום.
מה שכן אני יכול לומר לכם זה שאני לא נוגע בירקות ופירות. ירקות אני לא אוכל כי אני מרגיש שאני יאכל את זה בכוח וזה לא נחמד, ופירות אני פשוט לא יכול לסבול. הטעם שלהם חזק מידי לפה שלי ופשוט אני יורק את זה החוצה ישר. יש רק שתי פירות שאני יכול לאכול והוספתי לתפריט שלי - תפוח,ובננה.
ואני מתחיל להוסיף שקדים לתפריט כי בתאכלס כל מה שאני אוכל כל היום זה לחם-עוף-גבינות-טונה... אני צריך להוסיף דברים..
פליז תעזרו זה באמת מצב שאני לא יכול לשאת אותו יותר. אני לא רוצה גם להתחיל לקחת תוספית תזונה,ויטמינים,כדורים ותרופות. אני לא רוצה את זה כי אני יודע שלכל דבר יש את "אפקט הפרפר" ולא בא לי להתעסק ככה עם הגוף שלי. אז אולי תוכלו לעזור לי מבחינת תזונה? אם זה בכלל אפשרות במצב שלי?
"
קודם כל תכניס את עצמך לפרופורציות נכונות ואני מתכוון לכותרת של הפוסט הזה. תנסה לשתות כוס קפה שחור חצי שעה לפני האימון האנאירובי ותלך להתאמן. מקווה שזה יעזור לך.

לא.... קודם כל שיתחיל לאכול ירקות, והרבה.
אם אין שינוי, אפשר לבדוק את השינה במעבדת שינה, כי יתכן שאתה לא ישן טוב.
להתאוששות ולמרץ באימונים עצמם יעזרו קפאין וקריאטין.

• פותח/ת השרשור
קודם כל תכניס את עצמך לפרופורציות נכונות ואני מתכוון לכותרת של הפוסט הזה. תנסה לשתות כוס קפה שחור חצי שעה לפני האימון האנאירובי ותלך להתאמן. מקווה שזה יעזור לך.
חחח אתה חושב שאני לא שותה קפה? מה אני מפגר? קפה לא נותן לי שום אנרגיה יותר. הדבר היחידי שזה עושה זה למנוע ממני לישון. מעבר לזה כלום.
שוב זה רק באנאירובי קורה לי! באירובי אני תמיד מצליח להגיע לביצועים מקסימליים, אני לא עייף בכלל וכיף לי לרוץ. אבל אנאירובי זה פשוט סבל מתמשך.
אני דווקא יושן מעולה. אני לא נוחר, אני יושן על הבטן או הגב, אני אף פעם לא קם באמצע הלילה, סיוטים בטח שאין לי. כאילו קראתי קצת באינטנרט ואומרים שזה קשור להורמונים, לסרנטין או מה שזה לא יהיה, ואני באמת לא רוצה לקחת תרופות. אני מעדיף לשנות תזונה. מסכים איתכם שאין לי וויטמינים בתפריט אבל אני בספק אם וויטמין C ו-D זה מה שישנה פה משהו. לא ככה?

מה הקשר לירקות? (לא מזלזול חלילה, פשוט מתעניין)

אני בספק אם וויטמין C ו-D זה מה שישנה פה משהו. לא ככה?
אני לא בטוח לגבי C ו D ספציפית אבל מחסור בוויטמינים ו/או מינרלים עלול להביא להרגשה כזאת אם אני לא טועה. אז תתחיל לאכול יותר ויטמינים (ירקות בין היתר) ואני לא רואה סיבה לא לתסף גם במולטיויטמין. ואם יש חוסרים בויטמינים/מינרלים ספציפיים אז לדעתי עדיף גם לתסף באופן פרטני באותו ויטמין עד שזה יגיע לנורמה (אבל צריך לדעת אם באמת חסר משהו ומה חסר)

מה הקשר לירקות? (לא מזלזול חלילה, פשוט מתעניין)
אל"ף, מחסור בויטמינים ובמינרלים יכול לגרום להרבה תופעות שליליות, עייפות וחוסר אנרגיה הן שתיים מהן.
בי"ת, מבחינה כמותית ירקות צריכים להוות את הבסיס לתפריט של כל אדם.

הייתי ממליץ לך לאכול ירקות ופירות ובכמויות יש 2 סיבות למה יכול להיות שזה לא טעים לך

1. התזונה שלך כל כך "מערבית" ומלאה באוכל לא טבעי שאתה לא יכול להינות מירק טוב ואני מדבר מניסיון
אני לאט לאט עובר לטבעונות
(וכל מי שיגיד לי עכשיו טבעוני שחיף אני מזמין אותכם לתחרות הרמת משקולות נראה מי שחיף ספויילר* 210 דדליפט ואני בחיטוב) עכשיו וזה גרם לי לאכול פחות זבל ולאכול "בכוח" ירקות ועכשיו אני אשכרה יכול להינות מעגבניה
עכשיו אני לא אומר לך תיהיה טבעוני זה כבר עיניין שלך (אני לא נכנס לך לאורח חיים) אבל תנסה להוציא אוכל מעובד מהתפריט שלך ותפחית מוצרי חלב
ואם אתה דואג לגבי כל עיניין החלבון תאכל מזונות אחרים עשירים בחלבון פשוט לא מחלב

כיאילו תחשוב על זה איך זה יכול להיות שאתה לא יכול להינות מגמבה עם קצת מלח עליה? או לקחת אגס ולהתענג עליו אלה דברים מתוקים בידיוק כמו הזבל שיש על דוכן הממתקים רק בלי כל הרעל (דרך אגב גמבה עשירה בויטמין c באופו פסיכי)

הסיבה השניה היא שכמו כל דבר אתה חייב להתרגל אין מה לעשות תאמין לי יש הרבה מאכלים שלא ממש אהבנו אבל התרגלנו אליהם ועכשיו הם טעימים תנסה למצוא את קבוצת הירקות האולטמטיבית בשבילך אני גם לא אוהב את כל הירקות אבל מצאתי שילוב אחד שאני ממש אוהב ומתענג עליו אולי ירקות מבושלים ולא חיים יתאימו לך כל אחד ומה שהוא אוהב
לדוגמא אני לוקח
חסה ערבית שלמה עם 2 מלפפונים בצל אחד בינוני 2 גמבות ועגבניה אחת
אני מתבל את זה עם מלח והרבה לימון זהו וזה טעים לי בטירוף אני מסיים קערה ביום
תנסה גם

והטיפ האחרון שלי אליך אם באירובי טוב לך יותר מאנאירובי תעשה שילוב בינהם
לדוגמא:קרוספיט
זה יחזק אותך מכל הבחינות וגם יתן לך את האפקט האירובי שאתה אוהב

• פותח/ת השרשור
אפשר לשאול כמה אתה שוקל? ולמה אתה אוכל כמו ציפור(1600 קלוריות)?
אני שוקל 82,גובה 1.76.
אם אני אוכל מעבר לזה אני טס במשל. אני יכול לאכול משהו כמו 2200 קלוריות ולעלות ביום חצי קילו. הגוף שלי דפוק

עשית בדיקות דם כלליות בלבד אני מבין, לדעתי לך תעשה פרופיל הורמונלי מלא יכול להיות ששם תמצא בעיה.

ללכת לרופא משפחה ולבקש בדיקות הורמונליות פרופיל מלא.
כנראה הוא לא יבין מה אתה רוצה מהחיים שלו או ישלח אותך לרופא מומחה.
אבל יש כאלה כמו הרופא משפחה שלי שמביא לי פשוט הכל בלי לשאול שאלות מיותרות.
תלוי על מי אתה נופל ועד כמה אתה "קרוב" לרופא משפחה שלך.

אני שוקל 82,גובה 1.76.
אם אני אוכל מעבר לזה אני טס במשל. אני יכול לאכול משהו כמו 2200 קלוריות ולעלות ביום חצי קילו. הגוף שלי דפוק
אני לא חושב שיש כאן בעיה הורמונאלית, אתה אחרי חיטוב ארוך שבעקבותיו חילוף החומרים שלך צנח. אתה כנירא מרעיב את עצמך (1600 קלוריות זה כלום ואני מאמין שאתה אוכל גם פחות) תוכל לפרט מה אתה אוכל ביום סטנדרטי? וכמה אימונים אתה מבצע בשבוע?
לפי דעתי תתחיל להעלות קלוריות בהדרגה וככה תשקם את חילוף החומרים שלך, זה נשמע כאילו אתה אובססיבי למשקל הגוף שלך ושחסר לך המון ידע.
אתה עייף ומותש בגלל שאתה לא צורך מספיק קלוריות.
צא להפסקה מהחיטוב, האנרגיות יחזרו.

• פותח/ת השרשור
אני לא חושב שיש כאן בעיה הורמונאלית, אתה אחרי חיטוב ארוך שבעקבותיו חילוף החומרים שלך צנח. אתה כנירא מרעיב את עצמך (1600 קלוריות זה כלום ואני מאמין שאתה אוכל גם פחות) תוכל לפרט מה אתה אוכל ביום סטנדרטי? וכמה אימונים אתה מבצע בשבוע?
לפי דעתי תתחיל להעלות קלוריות בהדרגה וככה תשקם את חילוף החומרים שלך, זה נשמע כאילו אתה אובססיבי למשקל הגוף שלך ושחסר לך המון ידע.
אתה עייף ומותש בגלל שאתה לא צורך מספיק קלוריות.
צא להפסקה מהחיטוב, האנרגיות יחזרו.
ניסיתי את זה כבר. במשך חודש ואפילו יותר מזה אכלתי כמות של 2000 קלוריות והכל היה טוב בערך, אחרי זה ניסיתי את הדיאטה הזאתי ושבוע ראשון ירדתי 2 קילו ואז המשקל עולה ומתייצב שוב ל82-83.
סיימתי את החיטוב הארוך לפני יותר משנה כבר... חילוף חומרים זה לא הבעיה.
כעיקרון אני עושה סופר סט של שכ"ס ומתח 5 סטים , 2-3 פעמים בשבוע וזה לוקח 20 דקות כל אימון כזה. וזה מאוד קשה לי לעשות את זה כי אני כל כך מסטול במהלך האימון. ומנסה לרוץ 5 קילומטר פעם בשבוע.
זה הארוחה שלי: אני אוכל קופסת טונה ביום, פרוסת גבנ"צ 28% שומן,צלחת אורז/פסטה,כרעיים עוף עם עור +שוק,6 פרוסות לחם,אולי גם שתי כפות גבינה חלקה. זה בערך מה שאני אוכל ברגיל. יש פה בסביבות ה-1600 קלוריות כמו שאתה רואה, מבחינת שומן אני יודע שאין לי שומן בלתי רווי, מבחינת פחמימה... אין פה יותר מידי פחמימה אבל כן אני אוכל רק קמח לבן כי אני לא פאקינג מבין את הפואנטה בקמח מלא חוץ מסיבים שאני לא צריך כי אני מחרבן 2-3 ביום.
ולפני שאתה אומר שיש לי בעיית חלבון או שאני צריך להגדיל מסת שריר - יש לי היקף יד 36 ס"מ, זה ככה כבר שנתיים למרות שירדתי 20 קילו, אני מאוד מרוצה מהמסת שריר ואני מאוד לא רוצה להגדיל את זה כי זה סתם גחמה מעבר לזה. אני רק רוצה להוריד עוד 8 קילו, להיות עירני, לשמור על המסת שריר וזהו.

תעשה בדיקת פרופיל הורמונלי .

דבר שני קרא מדריך לחיטוב . הקילו 2 שאתה יורד ואז עולה זה נוזלים .
עכשיו אם אתה בחיטוב דבר ראשון תעיף את כל הלחם גבינה צהובה מוצרי חלב פסטרמה בורקסים וגאנק . תתחיל לאכול נקי .
ישר תירד כמה 2-3 קילו נוזלים .
ולא צריך לעשות דיאטות כאסח . מאזן שלילי קטן + אירובי ואתה תתחטב יפה אם הזמן .
אתה יכול לקנות כדורי קפאין לקחת 200=400 מ"ג לפני אימון זה יכול לעזור .

סיימתי את החיטוב הארוך לפני יותר משנה כבר
זה בערך מה שאני אוכל ברגיל. יש פה בסביבות ה-1600 קלוריות
1600 קלוריות זה חיטוב, על גבול ההרעבה בטח לבחור ששוקל 82 קילו.
אתה בתת תזונה ובגלל זה העייפות, או שתתחיל לקרוא מה עושים ואיך לייצב את חילוף החומרים על מנת שלא תעלה בשומן מיותר. או שתשאר עייף.
בהצלחה.

• פותח/ת השרשור
תעשה בדיקת פרופיל הורמונלי .

דבר שני קרא מדריך לחיטוב . הקילו 2 שאתה יורד ואז עולה זה נוזלים .
עכשיו אם אתה בחיטוב דבר ראשון תעיף את כל הלחם גבינה צהובה מוצרי חלב פסטרמה בורקסים וגאנק . תתחיל לאכול נקי .
ישר תירד כמה 2-3 קילו נוזלים .
ולא צריך לעשות דיאטות כאסח . מאזן שלילי קטן + אירובי ואתה תתחטב יפה אם הזמן .
אתה יכול לקנות כדורי קפאין לקחת 200=400 מ"ג לפני אימון זה יכול לעזור .
1600 קלוריות זה חיטוב, על גבול ההרעבה בטח לבחור ששוקל 82 קילו.
אתה בתת תזונה ובגלל זה העייפות, או שתתחיל לקרוא מה עושים ואיך לייצב את חילוף החומרים על מנת שלא תעלה בשומן מיותר. או שתשאר עייף.
בהצלחה.
איפה אני יכול לקרוא?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית