הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תוכנית כוח ללא סקוואט

Adir Ohanna

משתמש מתחיל
2
0
נק' מוניטין:
0
2
0
שלום אני בן 19 ונפצעתי בגב (יש לי בלט דיסק ב3 החוליות התחתונות של הגב ).
אני לא יכול לעשות סקוואט אבל דדליפט או כל תרגיל אחר כן .
רציתי לעשות SS אבל התוכנית בנויה על סקוואט..
מישהו יכול להמליץ לי על תוכנית כוח שתתאים לי ?
תודה רבה

בתור אחד שגם סובל מבלט דיסק בגלל סקוואט שלא בוצע כראוי תקופה ארוכה אני מבין את המצב שלך ואני כרגע גם מתאמן ללא סקוואטים או דד ליפטים בגלל הבעיה הזאת וכנראה לטווח הרחוק.

בנוגע לאופציות שלך, לצערי הן לא רבות במיוחד (אשמח לדעת עוד פרטים על הבלט שלך שכן מאפשר לך לבצע דד ליפט וסקוואט לא, באיזה חלק מהתנועה הוא מתבטא ולמה דווקא בדד ליפט זה בסדר) כי כמעט כל תוכנית כוח מבוססת על סקוואטים דו/תלת שבועיים.
מבחינת תוכניות שלא בהכרח מבוססות על סקוואט הייתי נותן נסיון לטקסס מת'וד שלפי מה שאני יודע אפשר להתאים לצרכים שלך, או לאד קואן.
אני אישית בינתיים ויתרתי על תוכניות כוח ועושה FBW. אולי בעתיד המצב שלי ישתפר ואני אוכל לחזור לעשות סקוואטים.
ממליץ בינתיים לבדוק את המצב של הבלט דיסק שלך, ייתכן שנוכל למצוא שינויים מיידיים לבעיה שלך (לדוגמא אולי פרונט סקוואט או האק סקוואט)

בהצלחה!

סקוואט היא תנועה בסיסית מידי כדי שלא תהיה בתוכנית כוח, אין לסקוואט תחליף שמשתווה לו... אם אתה רוצה אתה יכול אולי לנסות לעשות מכרעים... לדעתי יהיה הכי טוב אם אתה באמת לא יכול לעשות סקוואט בשום וריאציה.

אם הפציעה כואבת בסקוואט ובדדליפט לא, זה אומר או שהטכניקה של הסקוואט לא טובה, או שעוד לא החלמת לגמרי.
אין תחליף לסקוואט, כשתחלים תתאמן כמו שצריך. בינתיים כל מה שפלג גוף עליון, אולי אפילו פרס - אתה יכול (אלא אם הפרס מכאיב, ולא בטוח שזה יקרה). בנץ' אתה בכל מקרה יכול, וגם צ'ין אפס, מתח ומקבילים.

יש את התכנית של פאבל - power to the people שמתבססת על דדליפט. יש עליה מאמר בפורטל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית