הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר מתגייס לגבעתי.

amiri1231

משתמש מתחיל
28
1
נק' מוניטין:
22
28
1
שבת שלום,

עוד כחמישה חודשים אני מתגייס לגבעתי, או יחידת חי"ר אחרת, אבל גבעתי בעקרון היא המטרה, אני שוקל 66 ובגובה של 1.73.

אני רוצה להתחיל להתכונן לקרת הצבא במכון, אעשה ריצות וכו' ועבודות כוח, הבעיה היא שאני לא יודע איזה תוכנית משלבת הכל ביחד, בצורה מדודה ...

בקשר לתזונה, לעשות מסה או חיטוב לפי הנתונים שלי ?

מודע לכך שיהיה קשה לשמור על תוצאות בצבא, אך, אני ארכוש לעצמי גיינר או אבקת חלבון ואנסה לשמר את הדבר ולהפיק תועלת ... אשמח לשמוע את דעתכם.

לדעתי תתחיל מסה לצבור קצת בשר
בעקרון ממליץ לך לטירונות חלבון בלבד בלי גיינר
תעבוד חזק על ריצות רצים שמה הרבה(מנסיון אישי בגבעתי חחח)

אתה רוצה להיות מוכן לצבא? לך לכושר קרבי.
שום אימון בחד"כ לא יביא לך את ההכנה המתאימה כמו כושר קרבי.
ההכנה לצבא צריכה להיות בעיקר מנטלית, ומבחינת כושר עם סיבולת גבוהה.

תחפש קבוצת כושר קרבי באזור שלך ותרשם, יש לך הרבה זמן להשתפר עד הגיוס

• פותח/ת השרשור
תודה לכולם !

אין לי ממש זמן לקבוצת כושר קרבי, כמו כן אין לי באזור ממש מקום לקרוספיט, אני רוצה לבנות טיפה מסת שריר כדי שיהיה לי "כוח" לצבא בשילוב עם ריצות ובניית סיבולת, הבעיה שאני לא ממש יודע איך בונים סיבולת לכן אני שואל + האם אני צריך מסה או חיטוב לפי הנתונים שלי (משקל 66 גבוה 172).

תודה לכולם !

אין לי ממש זמן לקבוצת כושר קרבי, כמו כן אין לי באזור ממש מקום לקרוספיט, אני רוצה לבנות טיפה מסת שריר כדי שיהיה לי "כוח" לצבא בשילוב עם ריצות ובניית סיבולת, הבעיה שאני לא ממש יודע איך בונים סיבולת לכן אני שואל + האם אני צריך מסה או חיטוב לפי הנתונים שלי (משקל 66 גבוה 172).
מסה לדעתי

• פותח/ת השרשור
תודה !

אשמח לעוד דעות.

תודה לכולם !

יש לך 5 חודשים. במקום הזמן של החד"כ, תשקיע את הזמן בקבוצת כושר קרבי...
תעלה תמונה אם אתה רוצה לדעת אם אתה צריך מסה או חיטוב.

• פותח/ת השרשור
יש לך 5 חודשים. במקום הזמן של החד"כ, תשקיע את הזמן בקבוצת כושר קרבי...
תעלה תמונה אם אתה רוצה לדעת אם אתה צריך מסה או חיטוב.
תראה בעיקרון, יש לי בטן קטנה ... רואים את הקוביות ממש ממש בקטנה וגם זה בקושי ... מה לדעתך צריך לעשות ?

שוב, משקל 66 גובה 172 - 73.

תראה בעיקרון, יש לי בטן קטנה ... רואים את הקוביות ממש ממש בקטנה וגם זה בקושי ... מה לדעתך צריך לעשות ?

שוב, משקל 66 גובה 172 - 73.
חלאס לשאול דאות של אחרים על מה אתה צריך לעשות זה מפגר לגמרי אין פה שחור לבן כל אחד עושה מה שהוא רוצה בהתאם למצב שלו. תהיה ילד גדול ותחליט לבד, אתה רוצה לגדול ואז להתחטב או להתחטב ואז לגדול? הבחירה לא קשה בכלל...

• פותח/ת השרשור
חלאס לשאול דאות של אחרים על מה אתה צריך לעשות זה מפגר לגמרי אין פה שחור לבן כל אחד עושה מה שהוא רוצה בהתאם למצב שלו. תהיה ילד גדול ותחליט לבד, אתה רוצה לגדול ואז להתחטב או להתחטב ואז לגדול? הבחירה לא קשה בכלל...
אני רוצה להגיע מוכן לצבא שזה אומר עם מסת שריר סבירה עד כמה שאפשר ומאידך לא שמן וכבד מדיי ...

אני רוצה להגיע מוכן לצבא שזה אומר עם מסת שריר סבירה עד כמה שאפשר ומאידך לא שמן וכבד מדיי ...
תעלה כמה זמן במסה, אם אתה מרגיש שעלית מלוכלך מדי תחטב. אם לא אז תמשיך במסה. כשתרגיש שאתה שמן וכבד מדי תעשה חיטוב...

• פותח/ת השרשור
תעלה כמה זמן במסה, אם אתה מרגיש שעלית מלוכלך מדי תחטב. אם לא אז תמשיך במסה. כשתרגיש שאתה שמן וכבד מדי תעשה חיטוב...
אני אתחיל בינתיים ריצות טיפה ואכין את עצמי מבחינת סיבולת לצבא ...

ההכנה לצבא צריכה להיות בעיקר מנטלית,
עד שאתה מגיע לגיבוש, פותחים לך שעון כמה פעמים, ואתה מבין שהכל ברגליים ובסיבולת לב ריאה, ואתה במצב מנטלי רדוד ביחס לאלו שעשו אימוני הכנה, כי אתה לא יכול לנשום והם כן.
הבעיה היא שאני לא יודע איזה תוכנית משלבת הכל ביחד, בצורה מדודה ...
אתה צריך לעבוד בעיקר ספרינטים, כי זה מה שאתה תעשה בארבעה חודשים הראשונים, כאחד ששירת 3 שנים בגבעתי, אני ממליץ לך ללכת לגיבוש יחסר, וכדי לעבור אותו, תעשה טובה לעצמך ותתחיל לרוץ.

תעבוד בעיקר על ריצה ועל סיבולת לב ריאה, גם ככה בצבא התזונה היא על הפנים.
אם אתה מתאמן בחדר כושר, תעבוד בנוסף על משקולות, אם תצליח לשמור על תזונה מתאימה למשקל הגוף שלך
תצליח להתחזק ואף להתנפח (תלוי גם בפיזיולוגיה שלך).
אבל תבחר לך מה אתה מעדיף יותר, לפי מה שהחבר'ה פה אומרים שהיו בקרבי (אני לא הייתי בקרבי) אז רצים המון,
אז לדעתי תשקיע בזה, תעשה הרבה ספרינטים ואינטרבלים, תתחיל אולי קודם בריצות של 5-6 ק"מ ואז אחרי שכבר
הצלחת להגיע לזה תתחיל עם הספרינטים (שלדעתי האישית יותר קשה מריצה ארוכה).

כי במילא כשאתה תתגייס ותבין כמה התזונה בצבא היא פח, אתה תראה שכל נושא פיתוח הגוף לא יהיה לך פשוט,
במיוחד שאתה תעשה סגור בבסיס ולא תצליח לצרוך את התזונה המספקת לשם העלאה במסת שריר.

מצטרף להמלצה ללכת לגיבוש גדס"ר.
מעבר לזה, אתה יכול לשכוח ממסה וממשקולות לפחות עד שתסיים את המסלול ותגיע לגדוד לתעסוקה ואימונים.. בטירונות אתה תרד במשקל כמו שכולם יורדים ולא יהיה לך בכל מקרה פנאי וכוח להשקיע באימונים לעצמך. אתה תעשה מה שיתנו לך לעשות (תרגילי משקל גוף: מתח, מקבילים, טיפוס חבל וכו' וכמובן ריצות ומסעות) וכנראה שגם תתחזק מזה..
אני חושב שמיותר לדבר על מה יהיה שנה אחרי הגיוס שלך.. תתחיל ותזרום. התנאים שלך ישתדרגו אחרי שתסיים את ההכשרה ואז יהיה לך זמן

שבת שלום,

עוד כחמישה חודשים אני מתגייס לגבעתי, או יחידת חי"ר אחרת, אבל גבעתי בעקרון היא המטרה, אני שוקל 66 ובגובה של 1.73.

אני רוצה להתחיל להתכונן לקרת הצבא במכון, אעשה ריצות וכו' ועבודות כוח, הבעיה היא שאני לא יודע איזה תוכנית משלבת הכל ביחד, בצורה מדודה ...

בקשר לתזונה, לעשות מסה או חיטוב לפי הנתונים שלי ?

מודע לכך שיהיה קשה לשמור על תוצאות בצבא, אך, אני ארכוש לעצמי גיינר או אבקת חלבון ואנסה לשמר את הדבר ולהפיק תועלת ... אשמח לשמוע את דעתכם.

אהלן , קודם כל בהצלחה!

אני מפקד ביחידה של הנדסה קרבית , רק רציתי להציע לך , להתאמן בריצות שלא עולות על מרחק של 3-4 קילומטר.

אחרת אתה תרד בכושר עד סוף הטירונות.
תעבוד על לחזק את הזמן שלך עד מקס 4 קילומטר .

ב. תנסה לבצע פעולות עם משקל כמו הליכה עם משקל עד 3-4 קילומטר , ריצות עם משקל! זה חשוב זה אחד הדבריח הקשים בהתחלה ואם תבוא מוכן לזה הכל יהיה לך קל בעיקר בוחן מסלול.

תנסה לחזק לדעתי את המייצבים ברגליים , למנוע דלקות ופציעות מזה שאתה כל היום על הרגליים אתה לא תאמין כמה זה כואב בהתחלה . אם אמצא עוד דברים אני אעדכן! בהצלחה!!

ריצות עם משקל!
רק אזהרה קטנה: להעלות משקל לאט לאט, לוודא שאיון מחסור בויטמין D ושיש מספיק סידן בדיאטה ולישון הרבה. שברי מאמץ לא יקדמו אותך ליעד שלך.

Back
למעלה תחתית