דיון האם התפריט נראה מספיק מקצועי ויביא אותי לתוצאות היום

aviv_1212

משתמש מתחיל
89
0
נק' מוניטין:
0
89
0
שלום לכולם אני בן 19 ונכנסתי לפני שבוע למכון כושר,המשקל שלי בערך 70 קילו והגובה שלי 174.
המטרה שלי היא להתחטב קודם לפני שאני נכנס לתקופת המסה ולקבל גוף יפה איך שאומרים.בקיצור לפני שאני רץ לקבוע פגישה עם תזונאי להתייעץ איתו בדקתי באינטרנט וראיתי אחלה תפריט לחיטוב לאדם השוקל 70 קילו ורציתי לשאול מה דעתכם

תפריט תזונה לאדם השוקל 70 ק"ג (המתאמן 3 אימוני משקולות בשבוע ו4 אימוני אירובי של כ30-40 דקות):
.
ארוחה 1
• 2 פרוסות לחם מלא/ 4 פרוסות לחם קל / 5-6 פירכיות אורז / 80 גרם פיבר 1 (דגנים)
• חצי קוטג' 3% / 1 כוסות חלב
• עגבניות שרי
ארוחה 2
• 2 פרוסות לחם מלא/ 4 פרוסות לחם קל/ 1 כוס אורז מבושל
• חצי קופסת טונה בשימורים/ 3 חתיכות פסטרמה / 1 ביצה שלמה
• 1 כפיות טחינה
• 3 קפסולות אומגה 3 (אופציונלי)
• 3 ירקות
ארוחה 3
• חצי קופסת טונה בשימורים/ 3 חתיכות פסטרמה / 1 ביצה שלמה
• 1 כפיות טחינה
• 3 ירקות
• חצי אבוקדו
ארוחה 4
• 2 דנונה 0 % + 6-7 חצאי אגוזי מלך
• 3 קפסולות אומגה 3 (אופציונלי)
ארוחה לאחר אימון
• 1 סקופ חלבון/טונה במים/2 דנונה 0%
• 4 תמרים/ 300 מ"ל חלב 1% + 2 תמרים
ארוחה 6
• 150 גר' חזה עוף/הודו/ דג סלמון אפוי או צלוי
• סלט 5 ירקות
• כף שמן זית
סה"כ:
חלבון: 125~ גרם
פחמימה: 150 ~ גרם
שומן: 60~ גרם
קלוריות: 1650~
• לא חושבו הירקות בתפריט

תודה לעוזרים!!!!

בדקתי באינטרנט וראיתי אחלה תפריט לחיטוב
זה לא סתם "אינטרנט", זה לקוח מהפורטל של הפורום. זה תפריט טוב אם כי רבים בפורום מעדיפים להעלות קצת את החלבון ולהגיע לפי 2 משקל גוף.

זה לא סתם "אינטרנט", זה לקוח מהפורטל של הפורום. זה תפריט טוב אם כי רבים בפורום מעדיפים להעלות קצת את החלבון ולהגיע לפי 2 משקל גוף.

מסכים עם פרופסור יהושע.
התפריט אומנם סביר לבנאדם שלא מתאמן או מבצע רק אימונים אירוביים/אימונים אנאירוביים עם התנגדות קלה אך הדרישה למתאמן באימונים אנאירוביים בעצימות בינונית-גבוהה היא יותר לכוון לכיוון ה2 או אפילו 2.5 גרם חלבון פר קילו משקל גוף. מחקרים הראו את התועלת בדיאטות מרובות בחלבון בהרבה קטגוריות (ביניהן שובע לטווח קצר שיכול לעזור מאוד למחטבים ביניהם) ולכן אני אמליץ להוריד את הפחמימה לכיוון ה100 גרם ולהוסיף חלבון כפיצוי (אפשר להוריד חלק מפרוסות הלחם ולהוסיף גבינות/בשר/אבקת חלבון כתחליף).

המלצה אישית שלי - תתחיל מלאכול בתפריט הזה עם קצת תוספת חלבון ותראה בשבועיים הראשונים איך המשקל שלך השתנה. במידה ואתה רואה שהמשקל זז בקצב נמוך מחצי קילו בשבוע תוריד פחמימה (אם ידועה לך עמידות לאינסולין עדיף להוריד פחמימות כמה שיותר במהלך החיטוב).

• פותח/ת השרשור
אם תוכל לשלוח לי את התפריט עם השינויים שדיברת עליהם בקשר לחלבון והפחמימה אני ישמח כי אני עדיין לא כל כך מבין בזה ויודע מה להוסיף מה להוריד וכמה.אני מתכוון להשקיע באימונים ולא להתאמן עם התנגדות קלה כמו שאמרת ואני רוצה שהתפריט יתאים.אם תוכלו לעזור אני ישמח

אם תוכל לשלוח לי את התפריט עם השינויים שדיברת עליהם בקשר לחלבון והפחמימה אני ישמח כי אני עדיין לא כל כך מבין בזה ויודע מה להוסיף מה להוריד וכמה.אני מתכוון להשקיע באימונים ולא להתאמן עם התנגדות קלה כמו שאמרת ואני רוצה שהתפריט יתאים.אם תוכלו לעזור אני ישמח
זה לא קשה לעשות את השינויים לבד, תפתח מחשבון קלוריות תזין את מה שיש פה תוריד כמה פרוסות לחם תוסיף איזה כמה פרוסות גבינה/חזה עוף או משהו ותבדוק שהערכים מסתדרים תנסה להגיע ל150 גרם חלבון לפחות ולא לעבור את ה100 גרם פחמימה אם אפשרי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית