הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר שאלה בקשר לכמות חלבון במסה

golangm

משתמש פעיל
633
79
נק' מוניטין:
124
633
79
שלום,
אני עכשיו במסה ואיכשהו רק לפני כמה ימים שמתי לב לזה שלמרות שאני אוכל די הרבה ועולה במשקל, אני ממש לא מגיע לכמות חלבון שאני אמור,
לפי מאמרים שקראתי אני צריך להגיע לכמות חלבון שכפולה מהמשקל שלי.
אני שוקל 70, גובה 1.73 בן 17
לפי חישוב אני אמור לאכול 140 גרם חלבון בכל יום, דבר שמאוד קשה לפי מה שהבנתי, אני לא מוצא מספיק מאכלים שיש בהם כמות גדולה של חלבון..
אני יודע שכל הגיינרים וכ'ו זה סבבה ולא פוגע, אבל זה עולה מלא כסף אז יש לי בעיה עם זה, וגם לפי מה שהבנתי בגיינר יש בערך 20-30 גרם חלבון למנה, משהו כזה, אז גם אם אני משתמש בגיינר אני לא מגיע לכמות חלבון הרצויה,
בבקשה אם יש לכם עצות איך אני מגיע לכמות גדולה של חלבון, תודה

איך אתה יודע שאתה לא מגיע למספיק חלבון?
תכנס למחשבון קלוריות ותכניס לשם את כל מה שאתה אוכל ביום ותשים פה מה יצא לך

• פותח/ת השרשור
איך אתה יודע שאתה לא מגיע למספיק חלבון?
תכנס למחשבון קלוריות ותכניס לשם את כל מה שאתה אוכל ביום ותשים פה מה יצא לך

בדקתי את זה ומצאתי תפריט נחמד:

1.5 כוסות קורנפלקס
קופסא של קוטג'

פיתה

2 כוסות אורז
שניצל

אחרי אימון: 3 פרוסות לחם
קופסת טונה

אחורה בשרית (או קבבים או בולונז או קבבים.. ועוד) + אורז/סלט..

הגעתי ל בערך 100 גרם חלבון לא כולל הארוחה הבשרית שמשתנה מיום ליום.
מלבד זה אני אוכל בין לבין מה שיוצא, אני לא מת על תפריט קבוע, אבל מה שרשום פה אני אוכל כל יום, חוץ מזה אני אוכל מה שיוצא ובודק כל שבוע אם עליתי במשקל או ירדתי, אם ירדתי אני אוכל עוד יותר, אם עליתי, מצויין 😛

עריכה:
התפריט הזה מגיע ל1800 קלוריות בערך, זה למה אני אוכל בין לבין עוד דברים,
לפי ה BMR +250 בערך הגעתי ל2500 קלוריות כל יום

מה עם שומנים? כמו שמן זין / טחינה / אגוזי המלך וכו'

ותכנס לפה
http://www.goleango.com/מחשבון קלוריות.php

ותכניס הכל כמו שצריך עם כמויות והכל. זה לא אומר שאתה צריך לשקול כל פעם, רק פעם אחת תכניס שתדע בערך כמה אתה אוכל כי גם ככה זה לא מדויק

אחי למה גיינר בשביל להשלים חלבון שיש אבקת חלבון שהיא כמעט נטו חלבון?

תקנה אבקת חלבון תוצרת החברה סייטק שוקולד/שוקו איך שלא קוראים לזה הטעם ממש טוב..
זה זול יותר ממאכל Per גרם חלבון

נערך לאחרונה:
1.במבצעים חלבון של אקסטרים אצל אמינושופ עולה 250 אפילו פחות אם אתה מגיע לחנות
2.בבשר יש הרבה, תאכל הרבה בשר ותסיים את מה שנשאר עם קוטג',גבנצ,ביצים וכו'
3.אתה לא צריך פי 2 ממשקל גוף אתה צריך פי 1.8(פי2 ממסת גוף רזה)

• פותח/ת השרשור
1.במבצעים חלבון של אקסטרים אצל אמינושופ עולה 250 אפילו פחות אם אתה מגיע לחנות
2.בבשר יש הרבה, תאכל הרבה בשר ותסיים את מה שנשאר עם קוטג',גבנצ,ביצים וכו'
3.אתה לא צריך פי 2 ממשקל גוף אתה צריך פי 1.8(פי2 ממסת גוף רזה)

אני לא הולך לקנות לא גיינר ולא אבקת חלבון

בקשר ל 3, למה פי 1.8 מהמשקל שלי? ומה זה נחשב מסת גוף רזה?
האם יזיק לאכול כפול מהמשקל גוף?
ועוד 2 שאלות:
1. קראתי איפשהו שיש או חלבון או משהו בסגנון מפירות, אולי סוכר משהו שיש בפירות, אם אני לא אוכל פירות זה בסדר?
2. אני לא אוכל ירקות, אם אני מגיע לערכים בלי פירות וירקות זה בסדר? או שיש סיבה שאני חייב ירקות ופירות?

* אני לא אוכל פירות וירקות כי לא יוצא לי, וגם הירקות עכשיו הם לא משהו ובדקתי בכמה חנויות

בקשר ל 3, למה פי 1.8 מהמשקל שלי? ומה זה נחשב מסת גוף רזה?
האם יזיק לאכול כפול מהמשקל גוף?
מסת גוף רזה זה המסה שהיא לא שומן. למשל בן אדם במשקל 100 קילו עם 15% שומן יש לו 15 קילו שומן ו 85 קילו מסת גוף רזה.
לא יזיק לאכול פי 2, יש שאומרים שזה קצת מיותר, בכל מקרה זה ממש לא הכמות שתזיק לך.
1. קראתי איפשהו שיש או חלבון או משהו בסגנון מפירות, אולי סוכר משהו שיש בפירות, אם אני לא אוכל פירות זה בסדר?
נראה לי אתה מתבלבל לגבי חלבון בפירות. סוכר כן, אתה לא חייב אותו. העניין שבפירות יש ויטמינים ומינרלים שונים שהגוף צריך.
2. אני לא אוכל ירקות, אם אני מגיע לערכים בלי פירות וירקות זה בסדר? או שיש סיבה שאני חייב ירקות ופירות?
גם בירקות יש ויטמינים ומינרלים שהגוף צריך. אפשר לקחת מולטי ויטמין, אני חושב שזה פחות טוב מלאכול ירקות (למרות שבעצמי לוקח מולטי ויטמין ואוכל מעט מאוד ירקות ופירות בכלל לא)
* אני לא אוכל פירות וירקות כי לא יוצא לי, וגם הירקות עכשיו הם לא משהו ובדקתי בכמה חנויות
מה הכוונה "לא משהו"?

• פותח/ת השרשור
מסת גוף רזה זה המסה שהיא לא שומן. למשל בן אדם במשקל 100 קילו עם 15% שומן יש לו 15 קילו שומן ו 85 קילו מסת גוף רזה.
לא יזיק לאכול פי 2, יש שאומרים שזה קצת מיותר, בכל מקרה זה ממש לא הכמות שתזיק לך.

נראה לי אתה מתבלבל לגבי חלבון בפירות. סוכר כן, אתה לא חייב אותו. העניין שבפירות יש ויטמינים ומינרלים שונים שהגוף צריך.

גם בירקות יש ויטמינים ומינרלים שהגוף צריך. אפשר לקחת מולטי ויטמין, אני חושב שזה פחות טוב מלאכול ירקות (למרות שבעצמי לוקח מולטי ויטמין ואוכל מעט מאוד ירקות ופירות בכלל לא)

מה הכוונה "לא משהו"?
תודה על התגובה,
קודם כל לא משהו זה איכות לא טובה כנראה יש משהו עם הירקות שהם לא ממש טובים לא טעימים, בדקתי בכמה חנויות..
אם אני שוקל 70 ואני בערך 14% שומן אז כמעט 10 קילו זה שומן, זה בסדר לאכול כפול לא? ובלי קשר, השרירים, בין היתר נבנים מחלבון, בעיקר כאילו, לא עדיף שיהיה יותר חלבון? למרות שחלבון ש״אין לגוף מה לעשות איתו״ הופך אני חושב לשומן, תקן אותי אם אני טועה?

תודה על התגובה,
קודם כל לא משהו זה איכות לא טובה כנראה יש משהו עם הירקות שהם לא ממש טובים לא טעימים, בדקתי בכמה חנויות..
אם אני שוקל 70 ואני בערך 14% שומן אז כמעט 10 קילו זה שומן, זה בסדר לאכול כפול לא? ובלי קשר, השרירים, בין היתר נבנים מחלבון, בעיקר כאילו, לא עדיף שיהיה יותר חלבון? למרות שחלבון ש״אין לגוף מה לעשות איתו״ הופך אני חושב לשומן, תקן אותי אם אני טועה?
אין בעיה שתאכל 140 גרם חלבון ביום. נכון השרירים נבנים מחלבון, לכן צריך כמות מספיקה. אם יהיה יותר ממה שהגוף צריך זה לא אומר שהוא יבנה יותר מסת שריר. עודף חלבון לא הופך לשומן, עודף קלורי הופך לשומן (הגוף שומר אותם בתור שומן) בין אם זה קלוריות מחלבון משומן או מפחמימה. עודף חלבון או שינוצל בתור אנרגיה או שילך לשומן, זה תלוי במאזן הקלורי הכללי

• פותח/ת השרשור
אין בעיה שתאכל 140 גרם חלבון ביום. נכון השרירים נבנים מחלבון, לכן צריך כמות מספיקה. אם יהיה יותר ממה שהגוף צריך זה לא אומר שהוא יבנה יותר מסת שריר. עודף חלבון לא הופך לשומן, עודף קלורי הופך לשומן (הגוף שומר אותם בתור שומן) בין אם זה קלוריות מחלבון משומן או מפחמימה. עודף חלבון או שינוצל בתור אנרגיה או שילך לשומן, זה תלוי במאזן הקלורי הכללי
אוקי תודה.
ושאלה קצת מפגרת אבל אני אשאל-
בחופש הגדול, ועכשיו גם אחריו, אני הולך לישון בשעות מאוחרות, 4,5.. וקם בסביבות 2 עד 4 ככה, אם יש לי תפריט אוכל, אני צריך לחלק אותו, ואם אני קם בשעה כזאת מאוחרת אני לא יכול ממש להספיק לאכול את כל התפריט בפרק זמן הזה, השאלה שלי היא עד מתי כאילו אפשר לאכול שזה יחשב לכמות הערכים היומית שאני צריך? עד שאני הולך לישון, גם אם זה אומר בסביבות 4?

אוקי תודה.
ושאלה קצת מפגרת אבל אני אשאל-
בחופש הגדול, ועכשיו גם אחריו, אני הולך לישון בשעות מאוחרות, 4,5.. וקם בסביבות 2 עד 4 ככה, אם יש לי תפריט אוכל, אני צריך לחלק אותו, ואם אני קם בשעה כזאת מאוחרת אני לא יכול ממש להספיק לאכול את כל התפריט בפרק זמן הזה, השאלה שלי היא עד מתי כאילו אפשר לאכול שזה יחשב לכמות הערכים היומית שאני צריך? עד שאני הולך לישון, גם אם זה אומר בסביבות 4?
אם השעות שינה דומות בכל יום אז לדעתי מאז שאתה קם עד שאת הולך לישון

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית