הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר האם אימוני אירובי שורפים שומן?

ריצ'ארד

משתמש מתחיל
29
1
נק' מוניטין:
1
29
1
אני יודע שמאזן קלורי שלילי שורף שומן,וראיתי הרבה תגובות של אנשים שאומרים ששום ירובי לא שורף שומן אך ורק מאזן שלילי
http://www.kilogram.co.il/782/פרוטוקולי-השומן-העיקש/
לפי מה שכתוב פה אימוני אירובוי כן שורפים שומן (אימוני hiit)
אז אני רוצה לדעת אם אפשר להסתמך על המאמר הזה או שגם הוא לא נכון ואך ורק מאזן שלילי שורף שומן

זה לא שורף שומן בצורה ישירה אבל זה תורם לשריפת השומן
ציטוט מהמאמר: "תוכלו להיזכר שHIIT לא "עובדת" ע"י "שרפת" השומן – היא עובדת בכך שהיא מייצרת " קטכולאמינים" [catecholamine ] (חומר כמו אדרנלין) אשר ממריץ את פירוק השומן ואת שיחרור חומצות השומן."

אתה חייב להיות בגירעון קלורי, שאימוני אירובי הם כלי לסייע לו. אם תרוץ מרתון ותאכל שתי לאפות שווארמה, לא תשרוף שומן.

• פותח/ת השרשור
אתה חייב להיות בגירעון קלורי, שאימוני אירובי הם כלי לסייע לו. אם תרוץ מרתון ותאכל שתי לאפות שווארמה, לא תשרוף שומן.
אני יודע שאני חייב להיות בגירעון קלורי.
ומן הסתם אם אני אוכל שני לאפות אני לא יהיה בגירעון.
השאלה שלי בעיקרון זה אם אני בגרעון שלישי ועושה אימוני hiit אז השומן נשרף או לא... ולפי מה שהבנתי זה עוזר לגוף לשרוף את השומן לאחר מכן תקן אותי אם אני טועה?

כן, זה עוזר.

מה שהוא אמר אתה צריך להיות בגרעון קלורי ואימון אירובי יע
מה שהוא אמר תהיה בגרעון קלורי ואימון אירובי יעזור לך גם.

תקנו אותי אם אני טועה!

גם אפילו כשאתה במאזן קלורי חיובי , ואתה מבצע אירובי אתה בעצם ״שורף״ שומן , בסוף היום בסופו של דבר אתה תעלה במשקל ובשומן אבל ברגע שאתה מבצע פעילות אירובית אתה אתה מגדיל את הסיכויים לעלות כמה שיותר בשריר ולא בשומן אני אתן לך דוגמא:

אם אתה עושה ריצה ישר אחרי הצום של הלילה , רמות האינסולין נמוכות והגלוקון גבוהות (הורמון שמפרק גליקוגן) , מצב זה מגדיל את כמות השומן שעוזב את תאי השומן נע אל השרירים ונשרף שם.

(למרות שמצד שני אתה תתעייף מוקדם יותר , ותצטרך לרדת בעצימות וזה עלול לגרום לירידה של שריפת השומן והקלוריות, וגם יש סיכוי שאתה תשרוף חלבונים יותר למטרת אנרגיה ואולי תאבד מסת שריר .. חח ) אבל בגדול אני מתכוון שכן .

תקנו אותי אם אני טועה!

גם אפילו כשאתה במאזן קלורי חיובי , ואתה מבצע אירובי אתה בעצם ״שורף״ שומן , בסוף היום בסופו של דבר אתה תעלה במשקל ובשומן אבל ברגע שאתה מבצע פעילות אירובית אתה אתה מגדיל את הסיכויים לעלות כמה שיותר בשריר ולא בשומן אני אתן לך דוגמא:

אם אתה עושה ריצה ישר אחרי הצום של הלילה , רמות האינסולין נמוכות והגלוקון גבוהות (הורמון שמפרק גליקוגן) , מצב זה מגדיל את כמות השומן שעוזב את תאי השומן נע אל השרירים ונשרף שם.

(למרות שמצד שני אתה תתעייף מוקדם יותר , ותצטרך לרדת בעצימות וזה עלול לגרום לירידה של שריפת השומן והקלוריות, וגם יש סיכוי שאתה תשרוף חלבונים יותר למטרת אנרגיה ואולי תאבד מסת שריר .. חח ) אבל בגדול אני מתכוון שכן .
בוא נסכם את זה ככה בצורה הכי פשוטה מאזן חיובי אומר עלייה במשקל מבחינת שריר שומן נוזלים וכו מאזן שלילי זה להפך...
לא חייב אירובי כדי לרדת בשומן אתה יכול פשוט במקום לאכול 2000 קלוריות עם אירובי לאכול 1500 קלוריות בלי אירובי.
האירובי זה סה"כ כלי שנותן לך את האפשרות לאכול יותר.
אני אישית הייתי פעם ממש שמן (כמעט 100 קילו על גובה 1.70) אבל הייתי בכושר לא רע הייתי רק 10 קילומטר ב 53 דקות הייתי עושה המון ריצות אבל הייתי עדיין ממש שמן (סביבות 30+ אחוז שומן) אז מה שאני בא להגיד אירובי לא יגרום לזה שלא תעלה בשומן אלא אירובי זה רק כלי עזר.
נכון שתמיד חשוב לעשות אירובי כדי לשמור על הלב והריאות בריאים

מצב זה מגדיל את כמות השומן שעוזב את תאי השומן נע אל השרירים ונשרף שם.
לצורך העניין נניח שזה נכון. כתבתי כבר כמה פעמים (למשל כאן וכאן) מה אני חושב על זה, ובקצרה: חישובים מהסוג הזה מתעלמים מכך שמצב שיווי המשקל של הגוף הוא דינמי, וגם אם הצלחת לשרוף יותר שומן באימון זה רק יגרום לגוף שלך לחדש את המלאי בהמשך היום והלילה.

שיקול כזה (ושוב אני חוזר על משהו שכבר כתבתי) לא שונה משיקול שהיה אומר שאימוני משקולות לא טובים לשרירים כי בזמן האימון השריר נפגע ונחלש. בעוד העובדה הזאת נכונה, המסקנה ממש לא (כך, לפחות, כולנו מקוים).

אני אחזק את @יהושע64
אם מישהו במסה רוצה להיות בעודף קלורי של 500 קלוריות.
לא יהיה הבדל משמעותי ביחס שריר/שומן, אם יהיה עודף קלורי של 500 בלי ארובי או 700 ומינוס 200 בגלל אירובי.
צריך לקחת בחשבון שכדי להגיע למינוס 200 קלוריות מאירובי צריך כשעתיים שבועיות שזה די הרבה ויפגע בהתאוששות מאימוני הכוח.

Back
למעלה תחתית