הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אירובי וכוח בחיטוב

• פותח/ת השרשור Avanti
  • פורסם בתאריך

Avanti

משתמש קבוע
1,090
829
נק' מוניטין:
1,116
1,090
829
שלום,
אני מתחיל חיטוב בשבוע הבא ומגיע השלב שצריך להוסיף אירובי לאימונים (🙁).
חשבתי פשוט להוסיף לתוכנית הקיימת זמן אירובי אבל אימוני הכוח שעשיתי עד עכשיו היו בנפח ועצימות גבוהים ברמה שלא מאפשרת לי לשלב אירובי.
מתלבט האם פשוט להשאיר את התוכנית אימונים כמו שהיא ולהוסיף אירובי בימי מנוחה או להוריד חזרות ומשקלים כדי להשאיר כוח לאירובי באותו אימון ולהשאיר את ימי המנוחה, מה דעתכם בנושא? או שהאם כדאי בתוכנית אימונים של חיטוב לתת דגש על המון חזרות עם פחות משקל ואז במצב כזה אני פשוט צריך להחליף תוכנית כי רוב התרגילים בתוכנית הנוכחית שלי נעים על הטווח שבין 6-10 חזרות.
בנוסף, חיפשתי בפורום כמה נושאים לגבי פעילות אירובית מומלצת והשורה התחתונה הייתה פשוט לעשות מה שהכי אוהבים, אני מתכוון לשלב בין ספינינג לבין סקי ולבין שחייה, כמות הקלוריות ששורפים בזמן זהה של כל פעילות היא שונה, זה משמעותי או שכדאי להתאמץ קצת יותר ולעשות את הפעילות ששורפת הכי הרבה קלוריות?
תודה רבה לעוזרים.
מישהו?

אני לא מבין על סמך מה אתה מצפה לתשובה?! לא ציינת פרטים על עצמך (גובה משקל גיל) לא את התוכנית האימונים שלך, כלום.. בקיצור תעשה טובה לעצמך תתחעל לקרוא מאמרים ואחרי זה תחזור עם שאלות נורמליות

• פותח/ת השרשור
אני לא מבין על סמך מה אתה מצפה לתשובה?! לא ציינת פרטים על עצמך (גובה משקל גיל) לא את התוכנית האימונים שלך, כלום.. בקיצור תעשה טובה לעצמך תתחעל לקרוא מאמרים ואחרי זה תחזור עם שאלות נורמליות

לא מבין איך גיל משקל וגובה רלוונטיים לשאלה איך הכי טוב לשלב אירובי בחיטוב, אבל בכל מקרה:

אני בן 23
1.75
80

מתאמן AB כרגע אבל מתכוון לעבור ל-FBW ברגע שאתחיל חיטוב כדי לשלב את זה טוב יותר עם אירובי:

A1:

סקוואט 5*5-6
תאומים 3*12
בנץ' פרס 5*5-6
מיליטרי פרס 5*5-6
פנדליי רואו 3*8
מקבילים 3*10
כפיפת מרפק עם מוט 2*12

A2:

דדליפט 3*5-6
לחיצה צרפתית 3*10
לג פרס 3*8
כפיפת מרפק עם משקולות על ספה בשיפוע עליון 3*8
הנפות לצדדים 3*10
טי באר 3*10
מתח 3*8
לחיצת חזה עם דאמבלים שיפוע עליון 3*8

זאת התוכנית שאני מתכנן לעבוד לפיה בשילוב אירובי, אם כבר הזכרתי אותה אשמח לשמוע איך היא והאם עכשיו אפשרי לענות על השאלה הראשונה.
בבקשה?

בחיטוב תוריד את הנפח שלך לרמה שאתה לא רואה הדרדרות בהשתקמות שלך מאימון לאימון כי יותר קשה להשתקם, יכול להיות שלעבור לתוכנית עם פחות נפח זה יהיה רעיון טוב, תלוי בתוכניות.
תשלב איזה אירובי שאתה רוצה והכל יהיה תלוי בסופו של דבר במשך ובעצימות שלו.
ודרך אגב אירובי זה לא לחיטוב, זה בשביל שלא תתנשאף מלעלות במדרגות ושהלב שלך יתפקד טוב, אבל אני מניח ששעתיים בשבוע שוות לאנשים יותר מזה.

• פותח/ת השרשור
בחיטוב תוריד את הנפח שלך לרמה שאתה לא רואה הדרדרות בהשתקמות שלך מאימון לאימון כי יותר קשה להשתקם, יכול להיות שלעבור לתוכנית עם פחות נפח זה יהיה רעיון טוב, תלוי בתוכניות.
תשלב איזה אירובי שאתה רוצה והכל יהיה תלוי בסופו של דבר במשך ובעצימות שלו.
ודרך אגב אירובי זה לא לחיטוב, זה בשביל שלא תתנשאף מלעלות במדרגות ושהלב שלך יתפקד טוב, אבל אני מניח ששעתיים בשבוע שוות לאנשים יותר מזה.

הנפח הזה יותר נמוך מזה של התוכנית הקודמת, יותר מדי לדעתך באופן כללי? ומה דעתך על בחירת התרגילים?
לגבי אירובי, מה דעתך כדאי לעשות ישר אחרי אימון או להקדיש את האימונים רק לכוח ובימי מנוחה לעשות פעם פעמיים אימון אירובי?

הנפח הזה יותר נמוך מזה של התוכנית הקודמת, יותר מדי לדעתך באופן כללי? ומה דעתך על בחירת התרגילים?
לגבי אירובי, מה דעתך כדאי לעשות ישר אחרי אימון או להקדיש את האימונים רק לכוח ובימי מנוחה לעשות פעם פעמיים אימון אירובי?
אם אנשים עושים שעה אחרי אני לא רואה סיבה להקדיש יום שלם

• פותח/ת השרשור
אם אנשים עושים שעה אחרי אני לא רואה סיבה להקדיש יום שלם

אני שואל בעיקר כי נראה לי מתיש מדי גם אימון כוח וגם אירובי, ויבאס אותי להוריד נפח מהאימון בשביל זה.
בכל מקרה זה כנראה עניין שולי, מה דעתך לגבי התוכנית?

• פותח/ת השרשור
אולי בכל זאת מישהו במקרה יכול לחוות דעה על התוכנית שהעליתי? בחירת תרגילים מספיק טובה? נפח נורמלי?
מעריך ומודה מאוד למי שיוכל לעזור.

מעבר למה שאמרו לך על הנפח אין הרבה מה להוסיף
התרגילים טובים.

ואין מניעה לעשות אירובי אחרי האימון, רק אל תגיע לאימונים ארוכים מדי.

Back
למעלה תחתית