הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לכל המתחרים

לספר לך הגדרה מויקפידיה?
לספר לך כמה המצב הסוציאוקונמי מצליח בארה"ב?

זה לא מעניין, להאשים את הקפיטליזם במצב סוציואקונומי של אנשים זאת סתם זריקת אחריות והמספרים לא כל כך מעניינים.

זה לא מעניין, להאשים את הקפיטליזם במצב סוציואקונומי של אנשים זאת סתם זריקת אחריות והמספרים לא כל כך מעניינים.
רגע שניה אז המצב הסוציאוקונמי בארה"ב זה באשמת האזרחים? טוב, בסדר הבנתי.

תכתוב מכתב תלונה לאיין ראנד אחי
סליחה אני צריך לשלוח לו מכתב כי יש הוכחות שבמדינות אחרות שלא פועלות בצורה הזאת מצליחות ומצבן פי 100 יותר טוב משל ארה"ב. צודק. קפיטליזם לשלטון.
בכ"מ הריב הזה לא ענייני לפוסט והוא גם ככה לא יפתר כי זה בסה"כ 2 גישות כלכליות. שכול אחד יבחר את הצד שלו. 😃

סליחה אני צריך לשלוח לו מכתב כי יש הוכחות שבמדינות אחרות שלא פועלות בצורה הזאת מצליחות ומצבן פי 100 יותר טוב משל ארה"ב. צודק. קפיטליזם לשלטון.
בכ"מ הריב הזה לא ענייני לפוסט והוא גם ככה לא יפתר כי זה בסה"כ 2 גישות כלכליות. שכול אחד יבחר את הצד שלו. 😃

לה*
קרל מרקס המלך @coldfire נכון אחי?

@Matty

ביוון התחילה הדמוקרטיה,תראה לאן זה הביא אותם עכשיו.
דמוקרטיה הביא לקריסה שלהם,דיקטטורה זה הכי טוב.

@Matty

ביוון התחילה הדמוקרטיה,תראה לאן זה הביא אותם עכשיו.
דמוקרטיה הביא לקריסה שלהם,דיקטטורה זה הכי טוב.
באותה מידה אני יכול להגיד תראה את גרמניה הנאצית ותראה איך היא מצליחה עכשיו.
ולא הבנתי מה הקשר דמוקרטיה ודיקטטורה לסוציאליזם וקפיטליזם. זה לא אותו הדבר.

רגע שניה אז המצב הסוציאוקונמי בארה"ב זה באשמת האזרחים? טוב, בסדר הבנתי.

המצב של אזרח ממוצע בארה״ב הוא כנראה יותר טוב משל רוב האנשים בעולם. אבל השאלה היותר חשובה היא למה אתה חושב שארה״ב של היום מהווה דוגמא לקפיטליזם?

שלטון כלכלי? לא יודע מה זה שלטון כלכלי. אבל קפיטליזם זה מחסור ב״שלטון״.

שלטון כלכלי? לא יודע מה זה שלטון כלכלי. אבל קפיטליזם זה מחסור ב״שלטון״.
גישת השלטון מבחינה כלכלית *
יותר טוב?
וקפיטליזם זאת גישה חברתית כלכלית שתומכת בהון הפרטי והתערבות מועטה של הממשל בכלכלה. תתקן אותי אם אני טועה.

צורת שלטון מבחינה כלכלית *
יותר טוב?
וקפיטליזם זאת גישה חברתית כלכלית שתומכת בהון הפרטי והתערבות מועטה של הממשל בכלכלה. תתקן אותי אם אני טועה.

לא יותר טוב. אתה חושב שהממשלה מגדירה את הכלכלה, אבל היא רק מגדירה את המידה בה היא מפריעה לשוק. זה נכון בארה״ב השלטון מתערב בשוק פחות מהרבה מקומות בעולם, אבל קפיטליזם זה לא. אתה מוזמן לקרוא בערך וויקי שהפנית אליו את DDT.

לא יותר טוב. אתה חושב שהממשלה מגדירה את הכלכלה, אבל היא רק מגדירה את המידה בה היא מפריעה לשוק. זה נכון בארה״ב השלטון מתערב בשוק פחות מהרבה מקומות בעולם, אבל קפיטליזם זה לא. אתה מוזמן לקרוא בערך וויקי שהפנית אליו את DDT.
אז היא נוטה לקפיטליזם מאשר לסוציאליזם.
הפואנטה הייתה שלפי דעתי סוציאליזם עדיף על קפיטליזם.(מדינות שנוטות לסוציאליזם מאשר לקפיטליזם) הכול מובן שיש הבדל בין התיאוריה למציאות.
ולפני שהפנתי את @DDT לערך קראתי את כולו.

הפואנטה הייתה שלפי דעתי סוציאליזם עדיף על קפיטליזם.(מדינות שנוטות לסוציאליזם מאשר לקפיטליזם) הכול מובן שיש הבדל בין התיאוריה למציאות.

הפואנטה שלך מובנת מזמן. לא נורא, זה קורה לכולם בגיל צעיר.

אני רואה שלא הבנת את הדוגמא של דמוקרטיה(כמו הדוגמא ל"קפיטליזם" שלך).
אני אנסה שוב.
בריה"מ לשעבר הייתה הסמל לסוציאליזם,תראה איזה יופי זה הצליח שם.
אני ממליץ לך לקרוא את הערך של קפיטליזם בויקיפדיה.

ברה"מ הייתה סמל לסוציאליזם מוחלט. (קומוניזם)
מישהו דיבר על זה? אני עניתי כבר בבירור שאני התכוונתי למדינות שנוטות לסוציאליזם.
ואני חושב שהוויכוח פה ניגמר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית