הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לכל המתחרים

הסבירות של ארוע כזה היא הבסיס לרעיון של מונופול טבעי. ואלא אם לא הבנתי אותך זה לא תיאורטי בכלל כי למשל בישראל
(ובעוד המון מדינות) זה בדיוק המצב - גוף אחד שמעביר חוטי חשמל לבית שלך.
ללא רגולציה כלשהי אם לא תגיד לנציג הגוף בוקר טוב יפה מספיק הוא ינתק לך את הזרם..
נשתמע בשמחות.

כמה שידוע לי, בישראל יש רק גוף אחד שמותר לו להעביר חוטי חשמל לבית שלך. וגם הם מנתקים לך את הזרם כשלא ממש מתאים להם.

כמה שידוע לי, בישראל יש רק גוף אחד שמותר לו להעביר חוטי חשמל לבית שלך. וגם הם מנתקים לך את הזרם כשלא ממש מתאים להם.
לא רוצה לספר לכם איזה מספרים שמעתי שעובדי חברת חשמל מקבלים ואיזה שטויות הם עושים.

נכון. זה לרוב חלק מעסקת החבילה שבאה עם קיום של מונופול טבעי
(גם כדי שלא יבוא מישהו כמוני ויחליט שמתחשק לו גם להעביר חוטים לבית שלך..יכער את הנוף לשכנים וכו)
לא רוצה לספר לכם איזה מספרים שמעתי שעובדי חברת חשמל מקבלים ואיזה שטויות הם עושים.

תודה מתי ותזכור שאין חובה לתרום לכל דיון ודיון.

נכון. זה לרוב חלק מעסקת החבילה שבאה עם קיום של מונופול טבעי
(גם כדי שלא יבוא מישהו כמוני ויחליט שמתחשק לו גם להעביר חוטים לבית שלך..יכער את הנוף לשכנים וכו)

אז אתה מניח מראש שבמדינה כמו ישראל הולך להווצר מונופול טבעי שיתפקד כחברת החשמל לנצח, ללא תלות בהתפתחות טכנולוגית כלשהי, ולכן אתה מגדיר אותו כמונופול ותומך בו?

הדוגמא למישהו כמוך שיחליט להעביר חוטים ויכער את הנוף לא רלוונטית. להעביר חוטים דרך שטח כלשהו דורש הסכמה של בעל השטח.

יש כאן יותר מדי הנחות בשבילי.

לא אם לממשלה אסור להתערב בשוק. קפיטליזם טהור וזה.
נגיד שמדובר במקרה של קפיטליזם טהור- איך אוכפים הפרה של איזה חוזה? או הסכם? או פטנט? על סוג של קניין?
אם אני לא עומדת בהסכם מסוים.. איזו תגובה זה יגרור?
מזכיר לי את חוק הomerta של המאפיה.. הכי קפיטליזם..

אז אתה מניח מראש שבמדינה כמו ישראל הולך להווצר מונופול טבעי שיתפקד כחברת החשמל לנצח, ללא תלות בהתפתחות טכנולוגית כלשהי, ולכן אתה מגדיר אותו כמונופול ותומך בו?

הדוגמא למישהו כמוך שיחליט להעביר חוטים ויכער את הנוף לא רלוונטית. להעביר חוטים דרך שטח כלשהו דורש הסכמה של בעל השטח.

יש כאן יותר מדי הנחות בשבילי.

לא. דיברתי על מקטע ההולכה בלבד.
שאגב, התפתחות טכנולוגית זה דוגמא נהדרת לארוע שהיה ומתרחש יחייב פירוק או שינוי בפעילות המונופול, שזה משהו שלא יקרה ללא ריבון.

בעל השטח (עד בערך דלת הדירה שלך) ברוב המקרים זה העיריה ובכל אופן זה נכתב בצחוק כי הרי מונופול טבעי מחייב חסם כניסה אפקטיבי
(שלכן אני לא אשקיע את ההון בשביל התשתית וכו') אחרת הוא לא יהיה.

לא. דיברתי על מקטע ההולכה בלבד.
שאגב, התפתחות טכנולוגית זה דוגמא נהדרת לארוע שהיה ומתרחש יחייב פירוק או שינוי בפעילות המונופול, שזה משהו שלא יקרה ללא ריבון.

בעל השטח (עד בערך דלת הדירה שלך) ברוב המקרים זה העיריה ובכל אופן זה נכתב בצחוק כי הרי מונופול טבעי מחייב חסם כניסה אפקטיבי
(שלכן אני לא אשקיע את ההון בשביל התשתית וכו') אחרת הוא לא יהיה.

שוב, אתה מדבר איתי על מה עושים היום בפועל עם מונופולים כשהטענה המקורית הייתה שהם יכולים להווצר לבד.
נגיד שמדובר במקרה של קפיטליזם טהור- איך אוכפים הפרה של איזה חוזה? או הסכם? או פטנט? על סוג של קניין?
אם אני לא עומדת בהסכם מסוים.. איזו תגובה זה יגרור?
מזכיר לי את חוק הomerta של המאפיה.. הכי קפיטליזם..

לא בטוח. אני מתבלט בין תביעה בבית משפט לבין רצח אקראי של כ-30 אנשים.

איך בית המשפט ינקוט נגדי בצעדים שאינם אלימים? יש לך רעיונות?

הוא ינקוט באמצעים אלימים כתגובה לפעולה אלימה. אם זה מסתדר בראש שלך כעידוד אלימות, יש לך בעיות קשות.
אז יש קשר לאלימות אבל אלימות כזו שנראית לך צודקת על פי הערכים שלך 😃 ואתה מבטל את מה שרשמתי בטענה שיש לי בעיות קשות.. יפה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית