עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
בדרך כלל מבצעים את הדדליפט בסוף אימון עצימות, סט אחד משקל מקסימלי.אני די מוגבל בזמן האימון באמצע השבוע, אני רואה שאימון הנפח בטקסס כולל:
סקווט ובנץ׳ / פרס ל 5*5 בעצימות 90%
דדליפט 5*1 ב 90%
כמה זמן אמור לקחת אימון כזה?
האם יש תוכנית אחרת בין הלינארית לטקסס שמותאמת ל 3 אימונים בשבוע?
אתה מדבר על % מ1RM והוא מדבר על % מ5RMקודם כל לא עושים נפח על עצימות של 90%, לרוב נשארים בתחום ה75-85% גם כשמתקדמים.
+1קודם כל לא עושים נפח על עצימות של 90%, לרוב נשארים בתחום ה75-85% גם כשמתקדמים.
אין דדליפט ביום נפח (תלוי לפי איך תבנית אתה הולך).
יום נפח יכול להגיע לשעתיים וחצי ואפילו שלוש, תלוי איך אתה מתמודד עם נפח, כמה זמן לוקח לך להתאושש וכו'.
אני אישית לא אוהב אימון נפח כ"כ ארוך, בטקסס בתקופתי פשוט פיצלתי את הנפח לנפח עליון ונפח תחתון, יום אחרי יום, יותר נוח, ולא מגיע סחוט לבנץ.
למה 90% מ- RM5 דורש 12 דקות מנוחה? היום בין הסט השלישי לרביעי בלינארית אני לוקח גג 3 דקות.אימון נפח יכול לקחת 3 שעות בקלות. גם 3 וחצי. תלוי באיזה שלב - בהתחלה מתחילים עם משקל יחסית "קל" ל5X5 ואחר כך כשזה נהיה יותר ויותר כבד זה לוקח יותר זמן, כי צריך לנוח יותר. ככה שהסקוואט יקח בקלות שעה ורבע - 5 מנוחות של 12 דקות = שעה + רבע שעה חימום. אותו דבר בפרס. בנוסף צריך לקחת זמן נוסף על להעביר דברים מכאן לשם, לשים פלטות, לפרק אחרי שסיימת וכו'.
אם אין לך את הזמן לזה אפשר בהחלט לעשות משהו אחר. איך נראו 3 השבועות האחרונים שלך מבחינת האימונים? (תוכנית, משקלים וכו')
אתה מדבר על % מ1RM והוא מדבר על % מ5RM
לא ראיתי ורסיה טובה ל-5/3/1 עם 3 אימונים בשבוע, חשבתי שאולי צריך יותר נפח ביחס ללינאריתחשבת על 5/3/1?
ומה הסיבה שאתה חושב על להפסיק עם הלינארית ולמצוא משהו אחר?
כי זה כבד.למה 90% מ- RM5 דורש 12 דקות מנוחה?
כי זה לא כבד.היום בין הסט השלישי לרביעי בלינארית אני לוקח גג 3 דקות.
למה לא להמשיך את הליניארית? נתקעת?אני מתאמן כרגע לפי הלינארית.
אחרי 8 שבועות עשיתי ריסט.
אימון אחרון סקווט 85 לשלשה, בנץ' 80 לשלשה, דדליפט 105 ל-5.
הלינארית עדיין עובדת בשבילי, אני בעיקר מחפש אם יש משהו שעדיף לי.כי זה כבד.
כי זה לא כבד.
למה לא להמשיך את הליניארית? נתקעת?
אופצייה נוספת תהיה אימון אחד של 3X5 כבד (כל שבוע עולה), אימון אחד של 2X5 קל (70% מהמשקל של האימון הקודם), אימון שלישי 3X3 בינוני (90% - 100% מהמשקל של האימון שבתחילת השבוע שבוצע ל3X5)
יש גם אופציה של אימון אחד כבד ואימון אחד קל - הכבדים ל3X3/4/5, והקל ל2X5 עם משקל נמוך.
יש גם את האופציה שריפטו מציע בPPST (מהדורה שלישית), של 2 כבדים בשבוע ואחד קל באמצע, כאשר הכבדים מבוצעים ל1X5 עם משקל כבד + 2X5 עם 5%-10% פחות מזה.
אפשר לשחק עם זה הרבה. השאלה מה המגבלות, מה שאר הפעילויות שלך ומה קורה עם הליניארית.
If it's not broken - don't try to fix it.הלינארית עדיין עובדת בשבילי, אני בעיקר מחפש אם יש משהו שעדיף לי.
כי הבחירה בלינארית הייתה כי התוכנית פשוטה ומשך האימונים מתאים ללו׳ז שלי (עד שעה כל אימון)
קראתי את הוריאציות לטקסס ב ppst לכן שאלתי לגבי אורך האימון
אם שאר המשתנים זהים - ה150 יהיה קרוב יותר לסף הגנטי וקשה יותר גם להשגה וגם הביצוע עצמו.@Beast and cheat
שאלת הבהרה אם למתאמן א' rm1 של 200 ולמתאמן ב' rm1 של 100, נניח בסקווט
סטים של 5*5 של מתאמן את עם 150 יהיו קשים יותר לעומת 75 של מתאמן ב'?
זה בהחלט נשמע לי סביר וזאת תופעה מוכרת בריצה, אבל אשמח להסבר
@nlr666 באימון נפח מ 1:30 עד חמש בערךתגידו אתם רציניים?? יש פה חבר'ה שבילו 3 שעות במכון??
אני פיצלתי את הtexas ל4 פעמים עם דגש על תרגילי עזר אתה מוזמן להסתכל בלוג הלא פופולרי שלי.
נראה לי ממש מוגזם לבלות כל כך הרבה זמן במכון במצב כזה הייתי ממליץ לפצל את היום נפח או שיהיה יותר קל אין סיבה לעשות אותו על 90% לדעתי.
גם שעתיים במכון נראה לי מוגזם לחלוטין
לדעתו של ריפטו יש סיבה.אין סיבה לעשות אותו על 90% לדעתי
@nlr666 באימון נפח מ 1:30 עד חמש בערך
אולי למתחרים ומקצועיים יש סיבה לזה אני לא יודע לא נתקלתי בדבר כזה עוד אבל לאדם הממוצע זה נראה לי מוגזם לחלוטין ואני גם לא יודע למי יש כל כך הרבה זמן פנוי בשביל זה...לדעתו של ריפטו יש סיבה.
נפח לוקח הרבה זמןאולי למתחרים ומקצועיים יש סיבה לזה אני לא יודע לא נתקלתי בדבר כזה עוד אבל לאדם הממוצע זה נראה לי מוגזם לחלוטין ואני גם לא יודע למי יש כל כך הרבה זמן פנוי בשביל זה...
לא יודע זה ממש נשמע לי המון עכשיו אני מבין למה נתקעתי בנפח מוקדם בחיים לא הייתי לוקח זמני מנוחות כאלה ואני גם לא מתכוון לעשות את זה בעתיד... אני חושב שלפצל את הנפח זה פיתרון לגיטימי וגם לשמור עליו בעצימות עד גג 80% גם לגיטימי או 90% אבל בפרמידה עם המשקל ולא acrossנפח לוקח הרבה זמן