הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ זמן האימון בטקסס

• פותח/ת השרשור hanan
  • פורסם בתאריך

hanan

משתמש על
8,276
5,170
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
13,984
8,276
5,170
אני די מוגבל בזמן האימון באמצע השבוע, אני רואה שאימון הנפח בטקסס כולל:
סקווט ובנץ׳ / פרס ל 5*5 בעצימות 90%
דדליפט 5*1 ב 90%
כמה זמן אמור לקחת אימון כזה?

האם יש תוכנית אחרת בין הלינארית לטקסס שמותאמת ל 3 אימונים בשבוע?

אני די מוגבל בזמן האימון באמצע השבוע, אני רואה שאימון הנפח בטקסס כולל:
סקווט ובנץ׳ / פרס ל 5*5 בעצימות 90%
דדליפט 5*1 ב 90%
כמה זמן אמור לקחת אימון כזה?

האם יש תוכנית אחרת בין הלינארית לטקסס שמותאמת ל 3 אימונים בשבוע?
בדרך כלל מבצעים את הדדליפט בסוף אימון עצימות, סט אחד משקל מקסימלי.
באימון הנפח בדרך כלל מבצעים חתירה 5x5.

קודם כל לא עושים נפח על עצימות של 90%, לרוב נשארים בתחום ה75-85% גם כשמתקדמים.
אין דדליפט ביום נפח (תלוי לפי איך תבנית אתה הולך).
יום נפח יכול להגיע לשעתיים וחצי ואפילו שלוש, תלוי איך אתה מתמודד עם נפח, כמה זמן לוקח לך להתאושש וכו'.
אני אישית לא אוהב אימון נפח כ"כ ארוך, בטקסס בתקופתי פשוט פיצלתי את הנפח לנפח עליון ונפח תחתון, יום אחרי יום, יותר נוח, ולא מגיע סחוט לבנץ.

אימון נפח יכול לקחת 3 שעות בקלות. גם 3 וחצי. תלוי באיזה שלב - בהתחלה מתחילים עם משקל יחסית "קל" ל5X5 ואחר כך כשזה נהיה יותר ויותר כבד זה לוקח יותר זמן, כי צריך לנוח יותר. ככה שהסקוואט יקח בקלות שעה ורבע - 5 מנוחות של 12 דקות = שעה + רבע שעה חימום. אותו דבר בפרס. בנוסף צריך לקחת זמן נוסף על להעביר דברים מכאן לשם, לשים פלטות, לפרק אחרי שסיימת וכו'.

אם אין לך את הזמן לזה אפשר בהחלט לעשות משהו אחר. איך נראו 3 השבועות האחרונים שלך מבחינת האימונים? (תוכנית, משקלים וכו')

אתה מדבר על % מ1RM והוא מדבר על % מ5RM

אין דדליפט ביום נפח (תלוי לפי איך תבנית אתה הולך).
יום נפח יכול להגיע לשעתיים וחצי ואפילו שלוש, תלוי איך אתה מתמודד עם נפח, כמה זמן לוקח לך להתאושש וכו'.
אני אישית לא אוהב אימון נפח כ"כ ארוך, בטקסס בתקופתי פשוט פיצלתי את הנפח לנפח עליון ונפח תחתון, יום אחרי יום, יותר נוח, ולא מגיע סחוט לבנץ.
+1
גם אני פיצלתי לעליון\תחתון והיה לי יותר נוח. גם מבחינת זמן, וגם לא הגעתי עייף לבנץ'.

• פותח/ת השרשור
אימון נפח יכול לקחת 3 שעות בקלות. גם 3 וחצי. תלוי באיזה שלב - בהתחלה מתחילים עם משקל יחסית "קל" ל5X5 ואחר כך כשזה נהיה יותר ויותר כבד זה לוקח יותר זמן, כי צריך לנוח יותר. ככה שהסקוואט יקח בקלות שעה ורבע - 5 מנוחות של 12 דקות = שעה + רבע שעה חימום. אותו דבר בפרס. בנוסף צריך לקחת זמן נוסף על להעביר דברים מכאן לשם, לשים פלטות, לפרק אחרי שסיימת וכו'.

אם אין לך את הזמן לזה אפשר בהחלט לעשות משהו אחר. איך נראו 3 השבועות האחרונים שלך מבחינת האימונים? (תוכנית, משקלים וכו')

אתה מדבר על % מ1RM והוא מדבר על % מ5RM
למה 90% מ- RM5 דורש 12 דקות מנוחה? היום בין הסט השלישי לרביעי בלינארית אני לוקח גג 3 דקות.

אני מתאמן כרגע לפי הלינארית.
אחרי 8 שבועות עשיתי ריסט.
אימון אחרון סקווט 85 לשלשה, בנץ' 80 לשלשה, דדליפט 105 ל-5.
חשבת על 5/3/1?

ומה הסיבה שאתה חושב על להפסיק עם הלינארית ולמצוא משהו אחר?
לא ראיתי ורסיה טובה ל-5/3/1 עם 3 אימונים בשבוע, חשבתי שאולי צריך יותר נפח ביחס ללינארית

למה 90% מ- RM5 דורש 12 דקות מנוחה?
כי זה כבד.
היום בין הסט השלישי לרביעי בלינארית אני לוקח גג 3 דקות.
כי זה לא כבד.
אני מתאמן כרגע לפי הלינארית.
אחרי 8 שבועות עשיתי ריסט.
אימון אחרון סקווט 85 לשלשה, בנץ' 80 לשלשה, דדליפט 105 ל-5.
למה לא להמשיך את הליניארית? נתקעת?

אופצייה נוספת תהיה אימון אחד של 3X5 כבד (כל שבוע עולה), אימון אחד של 2X5 קל (70% מהמשקל של האימון הקודם), אימון שלישי 3X3 בינוני (90% - 100% מהמשקל של האימון שבתחילת השבוע שבוצע ל3X5)
יש גם אופציה של אימון אחד כבד ואימון אחד קל - הכבדים ל3X3/4/5, והקל ל2X5 עם משקל נמוך.
יש גם את האופציה שריפטו מציע בPPST (מהדורה שלישית), של 2 כבדים בשבוע ואחד קל באמצע, כאשר הכבדים מבוצעים ל1X5 עם משקל כבד + 2X5 עם 5%-10% פחות מזה.
אפשר לשחק עם זה הרבה. השאלה מה המגבלות, מה שאר הפעילויות שלך ומה קורה עם הליניארית.

• פותח/ת השרשור
כי זה כבד.

כי זה לא כבד.

למה לא להמשיך את הליניארית? נתקעת?

אופצייה נוספת תהיה אימון אחד של 3X5 כבד (כל שבוע עולה), אימון אחד של 2X5 קל (70% מהמשקל של האימון הקודם), אימון שלישי 3X3 בינוני (90% - 100% מהמשקל של האימון שבתחילת השבוע שבוצע ל3X5)
יש גם אופציה של אימון אחד כבד ואימון אחד קל - הכבדים ל3X3/4/5, והקל ל2X5 עם משקל נמוך.
יש גם את האופציה שריפטו מציע בPPST (מהדורה שלישית), של 2 כבדים בשבוע ואחד קל באמצע, כאשר הכבדים מבוצעים ל1X5 עם משקל כבד + 2X5 עם 5%-10% פחות מזה.
אפשר לשחק עם זה הרבה. השאלה מה המגבלות, מה שאר הפעילויות שלך ומה קורה עם הליניארית.
הלינארית עדיין עובדת בשבילי, אני בעיקר מחפש אם יש משהו שעדיף לי.
כי הבחירה בלינארית הייתה כי התוכנית פשוטה ומשך האימונים מתאים ללו׳ז שלי (עד שעה כל אימון)
קראתי את הוריאציות לטקסס ב ppst לכן שאלתי לגבי אורך האימון

הלינארית עדיין עובדת בשבילי, אני בעיקר מחפש אם יש משהו שעדיף לי.
כי הבחירה בלינארית הייתה כי התוכנית פשוטה ומשך האימונים מתאים ללו׳ז שלי (עד שעה כל אימון)
קראתי את הוריאציות לטקסס ב ppst לכן שאלתי לגבי אורך האימון
If it's not broken - don't try to fix it.

• פותח/ת השרשור
@Beast and cheat
שאלת הבהרה אם למתאמן א' rm1 של 200 ולמתאמן ב' rm1 של 100, נניח בסקווט
סטים של 5*5 של מתאמן את עם 150 יהיו קשים יותר לעומת 75 של מתאמן ב'?
זה בהחלט נשמע לי סביר וזאת תופעה מוכרת בריצה, אבל אשמח להסבר

רוב מה שיגרום לאימון להתארך בטקסס זה כל מה שמסביב - זמן טעינת פלטות, המתנה למכשירים, חלוקת המכשירים עם מתאמנים אחרים וכו'.
בגדול - נניח והמכון ריק, חימום + הסט הראשון היה לוקח לי בערך 10 דקות. נניח וזה משקל של 5X5 מקסימאלי, ואני לוקח מנוחה של 10 דקות בין הסטים - הגענו ל-50 דקות. ובד"כ אפשר להסתפק בפחות, בוודאי לשלשות הסטים הראשונים - כי בהגדרה משקל שאתה עושה איתו 5X5 זה לא RM5, ולכן יש לך חזרות ספייר בטנק ואתה יכול להתחיל את הסט הבא בפחות זמן. בנץ' ופרס דורשים פחות זמן המתנה בין הסטים עד להתאוששות, אבל בוא נניח רק לשם הארגומנט שגם כאן זה לקח 50 דקות - אנחנו עומדים על שעה וארבעים. מכאן נשארו תרגילי עזר (ממש לא מומלץ לעשות דדליפט ביום הנפח - ריפטו עצמו הגיע לתובנה המרעישה הזאת בגרסה החדשה של PPST). זה משאיר אותך פחות או יותר באזור השעתיים.

מאוד תלוי באחוזים
בקורטה עשיתי 8X5 עם 70% סקוואט ברבע שעה כולל חימום
אתמול עשיתי 4X5 עם 85% סקוואט ולקח קצת יותר משעה כולל חימום

@Beast and cheat
שאלת הבהרה אם למתאמן א' rm1 של 200 ולמתאמן ב' rm1 של 100, נניח בסקווט
סטים של 5*5 של מתאמן את עם 150 יהיו קשים יותר לעומת 75 של מתאמן ב'?
זה בהחלט נשמע לי סביר וזאת תופעה מוכרת בריצה, אבל אשמח להסבר
אם שאר המשתנים זהים - ה150 יהיה קרוב יותר לסף הגנטי וקשה יותר גם להשגה וגם הביצוע עצמו.

תגידו אתם רציניים?? יש פה חבר'ה שבילו 3 שעות במכון??
אני פיצלתי את הtexas ל4 פעמים עם דגש על תרגילי עזר אתה מוזמן להסתכל בלוג הלא פופולרי שלי.
נראה לי ממש מוגזם לבלות כל כך הרבה זמן במכון במצב כזה הייתי ממליץ לפצל את היום נפח או שיהיה יותר קל אין סיבה לעשות אותו על 90% לדעתי.
גם שעתיים במכון נראה לי מוגזם לחלוטין

תגידו אתם רציניים?? יש פה חבר'ה שבילו 3 שעות במכון??
אני פיצלתי את הtexas ל4 פעמים עם דגש על תרגילי עזר אתה מוזמן להסתכל בלוג הלא פופולרי שלי.
נראה לי ממש מוגזם לבלות כל כך הרבה זמן במכון במצב כזה הייתי ממליץ לפצל את היום נפח או שיהיה יותר קל אין סיבה לעשות אותו על 90% לדעתי.
גם שעתיים במכון נראה לי מוגזם לחלוטין
@nlr666 באימון נפח מ 1:30 עד חמש בערך

@nlr666 באימון נפח מ 1:30 עד חמש בערך
לדעתו של ריפטו יש סיבה.
אולי למתחרים ומקצועיים יש סיבה לזה אני לא יודע לא נתקלתי בדבר כזה עוד אבל לאדם הממוצע זה נראה לי מוגזם לחלוטין ואני גם לא יודע למי יש כל כך הרבה זמן פנוי בשביל זה...

אולי למתחרים ומקצועיים יש סיבה לזה אני לא יודע לא נתקלתי בדבר כזה עוד אבל לאדם הממוצע זה נראה לי מוגזם לחלוטין ואני גם לא יודע למי יש כל כך הרבה זמן פנוי בשביל זה...
נפח לוקח הרבה זמן

נפח לוקח הרבה זמן
לא יודע זה ממש נשמע לי המון עכשיו אני מבין למה נתקעתי בנפח מוקדם בחיים לא הייתי לוקח זמני מנוחות כאלה ואני גם לא מתכוון לעשות את זה בעתיד... אני חושב שלפצל את הנפח זה פיתרון לגיטימי וגם לשמור עליו בעצימות עד גג 80% גם לגיטימי או 90% אבל בפרמידה עם המשקל ולא across

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית