הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תוכנית סקוואט טכניקה

• פותח/ת השרשור Guy76
  • פורסם בתאריך

Guy76

משתמש מתחיל
118
8
נק' מוניטין:
1
118
8

סקוואט שבצעתי היום עם משקל 62.5 קילו וואלה לא היה לי קל אז לא לצחוק כל אלה שעושים 100+
סתם צחקו חופשי .
אשמח להתייחסות רצינית

1. ברכיים יותר החוצה.
2. חזה יותר זקוף (זה לא אומר גב יותר אנכי - זה אומר גב יותר ישר).
3. מבט על הקרקע לנקודה שנמצאת 1.5 מ' ממך.
4. לרדת מספיק עמוק בכל החזרות.
5. לקחת הרבה אוויר לפני כל חזרה, להשאיר בפנים ולהוציא רק כשסיימת את החזרה.
6. למקם את המוט על פי הסרטון:

באימון הבא כל סט תתמקד ב1-3 דגשים שונים, החל מסט החימום הראשון שמבוצע עם מוט ריק.

בהצלחה

• פותח/ת השרשור
תחילה תודה רבה על העצות
עכשיו כל מה שציינתם אני מודע לכך ומשתדל ליישם יש לי מודעות גופנית אבל לא הבנתי האם כל ששת הדברים שרשמתם לי לא מתקיימים אצלי כי אני לא בטוח בכך אבל אני ינסה לשים לב לכך תודה
מה שכן בולט בעיני זה שאני יורד מהר מידי את זה אני ממש צריך לשפר ולרדת יותר לאט ובריכוז וויסות .
אני מקפיד להוציא בהונות החוצה ולשמור על ברכיים בחוץ האם ראיתם מהווידאו שזה לא מתקיים ?
נקודה נוספת חשובה חזה בחוץ כאשר אני מוציא חזה החוצה אני מרגיש לורד וזה מותנית בגב התחתון כלומר לחץ על גב תחתון אז מה לעשות בנדון?

תחילה תודה רבה על העצות
עכשיו כל מה שציינתם אני מודע לכך ומשתדל ליישם יש לי מודעות גופנית אבל לא הבנתי האם כל ששת הדברים שרשמתם לי לא מתקיימים אצלי כי אני לא בטוח בכך אבל אני ינסה לשים לב לכך תודה
מה שכן בולט בעיני זה שאני יורד מהר מידי את זה אני ממש צריך לשפר ולרדת יותר לאט ובריכוז וויסות .
אני מקפיד להוציא בהונות החוצה ולשמור על ברכיים בחוץ האם ראיתם מהווידאו שזה לא מתקיים ?
נקודה נוספת חשובה חזה בחוץ כאשר אני מוציא חזה החוצה אני מרגיש לורד וזה מותנית בגב התחתון כלומר לחץ על גב תחתון אז מה לעשות בנדון?
נראה אתה חושב שאתה מרגיש לורדוזה . אני חושב שאתה מרגיש את הכיווץ

יש כמה דברים שאתה צריך לשפר:

1. יציבות: לוקח לך הרבה זמן להתייצב עם הרגליים. מה שאני ממליץ לך לעשות בנושא, זה שבזמן שאתה מוציא את המוט מהראק, תעשה נשימה עמוקה ותכווץ את הבטן. זה עוזר לשמור על יציבות.

2. כפי שציינתי בסעיף 1, נשימה נכונה: הזמן בין כל חזרה הוא מהיר מדי. אתה לא מספיק להכניס אוויר ולכווץ את הבטן, וכתוצאה מכך משקל העבודה שלך יכול להיות גבוה יותר. אני ממליץ לך לפני כל ירידה בחזרה, זה שתנשום עמוק, ובזמן החזרה העצמה תכווץ את הבטן.

3. אתה לא שובר מקביל: כדי לבצע סקוואט תקין, אתה צריך להגיע למצב שבו התחת שלך עובר את הברכיים בשיא הירידה.
הסרטון הזה יכול לעזור לך:
בהצלחה 😃

לגבי הטכניקה כבר ענו לך יפה הנקודה המרכזית זה באמת היציבות: יש 2 דרכים עיקריות בסקוואט:
1. "לצלול" ולנצל את המומנטום של הירידה המהירה ולעלות בתנופה.
2. לרדת לאט (לא סלואו מויישן אבל לאט) ובשליטה ולעשות בשיא הכוח.

לך על השניה

זה בבית שלך או שאני מדמיין?

לגבי הטכניקה כבר ענו לך יפה הנקודה המרכזית זה באמת היציבות: יש 2 דרכים עיקריות בסקוואט:
1. "לצלול" ולנצל את המומנטום של הירידה המהירה ולעלות בתנופה.
2. לרדת לאט (לא סלואו מויישן אבל לאט) ובשליטה ולעשות בשיא הכוח.
האופציה הראשונה גרועה ביותר
לך על השניה

זה בבית שלך או שאני מדמיין?
האופציה הראשונה גרועה ביותר

• פותח/ת השרשור
זה במקלט קטן בגודל 5 על 4 מטר
המתקן הוא ספת בנצ פרס של חברת ווימבלדון שיש בו גם שני ווים כאלה J מרותכים לא מתכוונים בגובה נמוך קצת שאני צריך להתכופף בכדי להוציא את המוט מהם.ורק לאחר מכן לסדר את הגוף,לא מצב אידאלי בכלל אבל זה מה יש .
בכל מקרה שמתי לב גם שהתנועה שלי לאחר הירידה בעלייה למעלה לא מגיע מהירך כלומר יותר ברכיים .
לקחתי מכאן את כל הנקודות שרשמתם לי הבעיה האמיתית קורת כאשר אני שם משקל גבוה סביב ה 70 קילו בשבילי זה ממש קשה ואז אני יורד בפחד שאולי לא אצליח להתרומם ואז אני מאבד את הטכניקה אז אני ממש אובד עצות מה לעשות אין לי כלוב כוח ומי שישמור עלי
ממש מפחיד אותי לעלות במשקלים אני במלכוד מה לעשות.

1. יציבות: לוקח לך הרבה זמן להתייצב עם הרגליים. מה שאני ממליץ לך לעשות בנושא, זה שבזמן שאתה מוציא את המוט מהראק, תעשה נשימה עמוקה ותכווץ את הבטן. זה עוזר לשמור על יציבות.

2. כפי שציינתי בסעיף 1, נשימה נכונה: הזמן בין כל חזרה הוא מהיר מדי. אתה לא מספיק להכניס אוויר ולכווץ את הבטן, וכתוצאה מכך משקל העבודה שלך יכול להיות גבוה יותר. אני ממליץ לך לפני כל ירידה בחזרה, זה שתנשום עמוק, ובזמן החזרה העצמה תכווץ את הבטן.
להגיד למישהו "לכווץ את הבטן" בלי להסביר מה זה לא עוזר. יציאה מנקודת הנחה שכולם יודעים מה זה "לכווץ את הבטן", או שיש רק דרך אחת "לכווץ את הבטן", היא לא נכונה. מעבר לעובדה שכל מה שצריך זה לקחת אוויר ולהשאיר בפנים, לא צריך להשתמש בשום שריר באופן מכוון, בטח שלא כרגע, כשהוא עוד לא מנוסה מספיק.

3. אתה לא שובר מקביל: כדי לבצע סקוואט תקין, אתה צריך להגיע למצב שבו התחת שלך עובר את הברכיים בשיא הירידה.
לא ככה מודדים עומק.
https://www.lbs.co.il/threads/54007/page-13#post-721881

לקחתי מכאן את כל הנקודות שרשמתם לי הבעיה האמיתית קורת כאשר אני שם משקל גבוה סביב ה 70 קילו בשבילי זה ממש קשה ואז אני יורד בפחד שאולי לא אצליח להתרומם ואז אני מאבד את הטכניקה אז אני ממש אובד עצות מה לעשות אין לי כלוב כוח ומי שישמור עלי
ממש מפחיד אותי לעלות במשקלים אני במלכוד מה לעשות.
אימון הבא תעבוד עם 40 קילו ל3 סטים של 5 אחרי חימום של 2 סטים עם מוט ריק + סט אחד עם 30. הכל לחמישיות.
כל אימון תוסיף 5 ק"ג עד שתגיע ל65 ק"ג
אחר כך תעבור לתוספת 2.5 כל אימון
הכל במתכונת של 3 אימונים בשבוע כמובן
ובכל אימון מהאימון הבא תתמקד ב1-3 סעיפים ממה שכתבתי לך, החל מסט החימום הראשון.

תעלה סרטוני בדיקת טכניקה שמצולמים על פי הוראות הצילום לאשכול הזה כשהמשקל 50 וכשהמשקל 65

בהצלחה

• פותח/ת השרשור
תודה רבה אנסה
רק מה לגבי בטיחות בסקוואט מה אתה אומר בלי שומר וללא כלוב ועבודה עם מתקן לא ממש יעודי לסקוואט האם זה אפשרי להמשיך לעבוד כך המטרה שלי היא לעשות סקוואט 100-120 קילו ולשמור על כך יש רעיונות
120 קילו למשקל גוף 75 ל חמש חזרות זה כבר תוצאה יפה למסת כוח מכובדת נכון או שאני טועה ? אין לי כוונה להיות לא ליפטר ולא באדי בילידינג אלא להיות יותר חזק ולהנות מהאימון לעשות טכניקה מושלמת וגם ללמד אחרים
פשוט המטרה שלי להתחזק ולהרגיש יותר חזק ולהראות חטוב בצורה פרופורציונאלית לגוף ולא מאיימת ונפוחה
מה אתם אומרים להגדיר יעדים לאימון זה דבר טוב לשאוף אליו ולהגיע לא ?
דדליפט-140
סקוואט -120
בנץ-100
פרס - 70 קצת פחות ממשקל הגוף
זה מטרותיי מקווה להגשים אותם תוך שנה

תודה רבה אנסה
רק מה לגבי בטיחות בסקוואט מה אתה אומר בלי שומר וללא כלוב ועבודה עם מתקן לא ממש יעודי לסקוואט האם זה אפשרי להמשיך לעבוד כך המטרה שלי היא לעשות סקוואט 100-120 קילו ולשמור על כך יש רעיונות
120 קילו למשקל גוף 75 ל חמש חזרות זה כבר תוצאה יפה למסת כוח מכובדת נכון או שאני טועה ? אין לי כוונה להיות לא ליפטר ולא באדי בילידינג אלא להיות יותר חזק ולהנות מהאימון לעשות טכניקה מושלמת וגם ללמד אחרים
פשוט המטרה שלי להתחזק ולהרגיש יותר חזק ולהראות חטוב בצורה פרופורציונאלית לגוף ולא מאיימת ונפוחה
מה אתם אומרים להגדיר יעדים לאימון זה דבר טוב לשאוף אליו ולהגיע לא ?
דדליפט-140
סקוואט -120
בנץ-100
פרס - 70 קצת פחות ממשקל הגוף
זה מטרותיי מקווה להגשים אותם תוך שנה
לא אידיאלי הציוד שיש לך, אם אתה רציני בנוגע לאימונים שלך - תמצא מקום להתאמן בו.
את המטרות שהצבת, לפחות בסקוואט ובדדליפט, אתה יכול להשיג תוך 2-3 חודשים, גג 5. שנה זה הרבה יותר ממה שצריך.

לא הבנתי את מה שכתבת בקישור ששלחת.
תוכל בבקשה להסביר לי מהו העומק המינימלי שצריך להגיע אליו בסקוואט תקין?
תודה
תקרא שוב, זה כתוב בצורה מאוד ברורה וכולל גם תמונה שממחישה. תראה אותה.

• פותח/ת השרשור
עמית הגובה המקסימאלי הוא למעשה לא כזה משנה העיקר לשבור מקביל אבל לדעתי הגובה המקסימאלי הוא עד ששריר האמסטרינג נוגע בשריר התאומים אבל מה זה משנה שבור מקביל עד לנקודה שאתה מרגיש נוח בה וזהו
תקנו אותי אם אני מפספס פה משהו קריטי.

Beast יכול להיות שאני יכול להגיע למשקלים שהצבתי לעצמי תוך 2-3 אבל אתה יוצא נקודת הנחה שאני במאזן קלורי חיובי גדול ?
אני מעדיף שיקח לי שנה להגיע ליעדים שהצבתי לעצמי כי נקודת התחלה שלי כרגע אני לא רזה בכלל 75-76 קילו לגובה 176 ו17 אחוזי שומן אין לי כוונה לעלות משקל ולהשמין לא נכנס לסרט הזה בשום מצב אני לא צעיר ולהוריד את העודף ואחוזי שומן לא קל בכלל לא חוזר לשם
למשקלים של 80-85
אז תחילה אני אנסה להתחזק ולעלות משקלים עד כמה שניתן אבל במקביל להיות במאזן קלורי שלילי קל לרדת לאט ולעלות מסה נקייה כמה שאפשר .
אני מקווה שזה אפשרי מבחינה הגיונית ?

תקרא שוב, זה כתוב בצורה מאוד ברורה וכולל גם תמונה שממחישה. תראה אותה.
המונחים לא כל כך ברורים לי, לא כל כך הבנתי מה זה הפיקה של הברך, ומפרק הירך...
אבל אני חושב שהבנתי לפי התמונה שהעומק המינימלי הוא שמפרק הירך צריך להיות מתחת לפיקה של הברך, שזה הקצה העליון של הברך לפי התמונה.
תקן אותי בבקשה אם אני טועה, ואשמח אם תסביר לי את הנושא בניסוח יותר פשטני.
תודה
עמית הגובה המקסימאלי הוא למעשה לא כזה משנה העיקר לשבור מקביל אבל לדעתי הגובה המקסימאלי הוא עד ששריר האמסטרינג נוגע בשריר התאומים אבל מה זה משנה שבור מקביל עד לנקודה שאתה מרגיש נוח בה וזהו
תקנו אותי אם אני מפספס פה משהו קריטי.
אני דיברתי על גובה מינימלי, לא מקסימלי. ואם לזה התכוונת אז עצם זה שאתה יורד לעומק מינימלי בסקוואט תקין אומר שאתה שובר מקביל.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית