ייעוץ כדורגלן

eden1234

משתמש מתחיל
232
1
נק' מוניטין:
4
232
1
היי אני משחק בקבוצת כדורגל ואני יודע שלספורטאים חשוב מאוד חוזק ומסת שריר.
אבל בשביל חוזק ומסת שריר צריך להיות במאזן קלורי חיובי (לעלות במשקל ובאחוזי שומן)... אבל אני לא יכול לעלות במשקל ובאחוזי שומן (כי אסור לספורטאים להיות באחוז שומן גבוה)
אז השאלה שלי:
אם אני יתאמן בחדר כושר לדוגמה 5 חודשים ו3 פעמים בשבוע ויהיה במאזן קלורי ניטרלי, אז אני עדיין יעלה בחוזק ומסת השריר ויראה תוצאות?
ואם לא יש דרך אחרת לעלות בחוזק ובמסת שריר בלי לעלות בכלל באחוזי שומן?
תודה לעוזרים

ניתן להתחזק בניטראלי עד גבול מסויים, בעיקר בעבודה על תרגילי בסיס ובעצימות גבוהה.
תוכנית טובה לכך יכולה להיות הלינארית של ביל סטאר.
גדילה במסת השריר תיהיה רק אם אתה מתאמן מתחיל, אך לרוב גם זה די גבולי ורק בהתחלה.. כשנמצאים במאזן ניטראלי.

• פותח/ת השרשור
ניתן להתחזק בניטראלי עד גבול מסויים, בעיקר בעבודה על תרגילי בסיס ובעצימות גבוהה.
תוכנית טובה לכך יכולה להיות הלינארית של ביל סטאר.
גדילה במסת השריר תיהיה רק אם אתה מתאמן מתחיל, אך לרוב גם זה די גבולי ורק בהתחלה.. כשנמצאים במאזן ניטראלי.
אז אם נגיד אני יעבוד בחדר כושר 3 פעמים בשבוע על סקוואט 5X5 ואני יהיה במאזן קלורי ניטרלי אז השריר שלי יתחזק?

אז אם נגיד אני יעבוד בחדר כושר 3 פעמים בשבוע על סקוואט 5X5 ואני יהיה במאזן קלורי ניטרלי אז השריר שלי יתחזק?
ההתחזקות היא בעיקר בעבודה העצימה ולא ב"נפח" שיש באימון A (בלינארית למשל)
התחזקות משבוע לשבוע בשלשות למשל, תיהיה סבירה.
גם בנפח אפשר להתחזק, אבל לאט יותר ובמיקרו loading (עלייה במשקלי עבודה קטנים מתחת ל 2.5)

• פותח/ת השרשור
ההתחזקות היא בעיקר בעבודה העצימה ולא ב"נפח" שיש באימון A (בלינארית למשל)
התחזקות משבוע לשבוע בשלשות למשל, תיהיה סבירה.
גם בנפח אפשר להתחזק, אבל לאט יותר ובמיקרו loading (עלייה במשקלי עבודה קטנים מתחת ל 2.5)
סליחה התכוונתי ל 12X5 סקוואט....

בתור כדורגלן (אמנם שוער, אבל אני מאמין שהמטרות זהות סך הכל) בעצמי - אין לך מה לפחד ממאזן קלורי חיובי, כמובן שתשתדל לבצע את העלייה באופן הכי "נקי" שמתפשרת לך.
חוץ מזה, לדעתי יש לתת דגש בעיקר על עלייה במשקלי העבודה והתחזקות בסקוואט ודדליפט (גם את הבנץ' והפרס אין להזניח, כמובן) תוך כדי שאתה מערב תרגילים על-מנת לעבוד בפרט על היכולת האתלטית שלך (זריזות, יציאה מהמקום, כוח מתפרץ וכו'): אישית, אני מערב בתוכנית שלי ג'אמפ סקוואט, בוקס ג'אמפס עם משקל, פנדליי רואו כתחליף ל-BOR, פרונט סקוואט, עבודה על בסיס קבוע עם סולם זריזות וכמובן שגם תרגילים כמו פאור קלין, סנאץ' פולס וכו' יעזרו לך פלאים.

• פותח/ת השרשור
אז לא הבנתי....
אם אני הולך לחדר כושר לדוגמה ל4 חודשים בתכנית כוח או תכנית מסה
אני יתחזק (בתכנית כוח) או יעלה במסת שריר (בתכנית מסה) כשאני במאזן קלורי ניטרלי???

סליחה בהתחלה מעלים ב 300
אז לא הבנתי....
אני יתחזק (בתכנית כוח) או יעלה במסת שריר (בתכנית מסה) כשאני במאזן קלורי ניטרלי???
אתה תתחזק בשניהם אבל ב SS יותר כי אתה עובד רק על תרגילי הבסיס
לגבי המסת שריר אני לא כל כך יודע למה אומרים שב SS עולים הכי הרבה בשומן ולכן בסוף עושים חיטוב

בSS אתה תתחזק יותר מכיוון שאתה מבצע אך ורק את תרגילי הבסיס לכן ההתאוששות בין האימונים תהיה טובה יותר ותהיה עלייה מהירה יותר במשקלי העבודה.

• פותח/ת השרשור
בSS אתה תתחזק יותר מכיוון שאתה מבצע אך ורק את תרגילי הבסיס לכן ההתאוששות בין האימונים תהיה טובה יותר ותהיה עלייה מהירה יותר במשקלי העבודה.
אבל מה שבטוח זה שאני לא יעלה במסת השריר במאזן ניטרלי כמו שאני יהיה במאזן קלורי חיובי לא?

אתה תעלה פחות במסת שריר .
אבל ב ss זה לא טוב להיות במאזן ניטראלי צריך להיות מעל 300 כדי להתאושש טוב בין האימונים לישון טוב. בהתחלה צריך להוסיף 300 קלוריות למאזן הנטרלי

אבל מה שבטוח זה שאני לא יעלה במסת השריר במאזן ניטרלי כמו שאני יהיה במאזן קלורי חיובי לא?
אין עלייה בכלל במסת השריר כשנמצאים במאזן קלורי ניטראלי, אלא אם אתה מתאמן שלראשונה דורך בחדר הכושר וגם אז זה לא יימשך הרבה זמן.

אז לא הבנתי....
למה מה אכפת לך חיטוב זה קל יותר מאשר לעלות במסה. ולמה רק ל 4 חודשים אתה תאבד הכל בסוף

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית