הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שאלה לגבי היפ דרייב

• פותח/ת השרשור Tank
  • פורסם בתאריך

Tank

משתמש על
11,357
7,609
נק' מוניטין:
19,644
11,357
7,609
אני חושב שנוצר אצלי פער בהבנה לגבי ביצוע נכון של היפ דרייב בלואו באר סקוואט.
ראיתי עכשיו את הסרטון החדש של ALAN שיצא היום ומסביר על טעות נפוצה בסקוואט שלפיה לא נכון להעלות את האגן לפני העליה של הגב.
הנה הסרטון:

עד היום הייתי בטוח שלהעלות את האגן בתחילת התנועה ואז להעלות את שאר הגוף זאת דרך לגיטימית להשתמש בהיפ דרייב בלואו באר סקוואט ועכשיו אני לא בטוח בעצמי בכלל.

אשמח לקבל הסבר האם מה שהוא מסביר נכון או נכון למקרים מסוימים והאם במקרים מסוימים אני כן צריך להעלות את האגן לפני שאר הגוף או לא.

תודה מראש

@coldfire
@Beast and cheat
@incin

• פותח/ת השרשור
חשבתי זה ברור מאליו.. למה שהתחת יעלה לפני הגב?
הייתי בטוח שעל מנת ליצור את ההיפ דרייב צריך להתחיל את התנועה עם התחת ואז להמשיך עם שאר הגוף. שזה אומר שאתה יורד למקביל, מתחיל את התנועה בהרמת האגן ואז ממשיך בהרמת שאר הגוף לאחר מכן. אולי זאת אחת הסיבות שאני פצוע כי ככה הייתי מבצע את התנועה.

הייתי בטוח שעל מנת ליצור את ההיפ דרייב צריך להתחיל את התנועה עם התחת ואז להמשיך עם שאר הגוף. שזה אומר שאתה יורד למקביל, מתחיל את התנועה בהרמת האגן ואז ממשיך בהרמת שאר הגוף לאחר מכן. אולי זאת אחת הסיבות שאני פצוע כי ככה הייתי מבצע את התנועה.
אני פשוט מרים את התחת ואת הגב ביחד.. משהו כזה. יצחק הסתכל ואמר שזה בסדר

אבל תמיד הייתי מרים קודם את האגן ואז ממשיך עם שאר הגוף
ראיתי עכשיו סרטון סקוואט שלך, זה לא נראה קרוב לזה. שים לב שכשהוא מדגים איך לעשות נכון עדיין רואים שהאגן מתחיל לעלות ממש טיפה לפני כל השאר, שזה בעצם היפ דרייב - להוביל את התנועה עם האגן (כמו שהוא אומר למעלה, לא אחורה)

אני לא מבין מה הבעיה? מה שהוא אומר בסרטון זה לא להגיע למצב של גוד מורנינג, היפ דרייב לא אומר בהכרח גוד מורנינג.
אכן צריך להתחיל תנועה מהאגן אבל כל דבר בטעם טוב, פשוט לא להגיע למצב של גוד מורנינג.

כשהאגן מוביל את התנועה הכל עולה באותו קצב. כשמרימים קודם את החזה הזווית משתנה לפני הזמן.

@Tank , פעם הייתי משוך עם החזה למעלה וזה היה עושה לי כאבי גב בגלל היפטאקסטנשן.
לדעתי קיו טוב זה פשוט להסתכל על הרצפה וממש לנסות 'לדחוף את הריצפה למטה עם הרגליים', אתה תראה שהאגן מוביל תנועה והכל מסתדר בהתאם.

הם צריכים לעלות באותו קצב, הרעיון שהאגן יוביל את התנועה הוא על מנת למנוע עלייה מהחזה שמשנה את זווית הגב (הזווית בין הטורסו לקרקע) מוקדם מידי, ואז זה מה שקורה: https://www.lbs.co.il/threads/61721/#post-799684

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית