הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע חשיבות האירובי בחיטוב

MichaelB

משתמש מתחיל
29
4
נק' מוניטין:
4
29
4
שלום חברים,
אני חייב להודות שאני פשוט שונא אבל שונא אירובי.
אני רץ כל אימון 5 דק בגג של הגג ונמאס לי.
אוזניות ומוזיקה לא באמת משנה, זה פשוט ספורט מונוטוני משעמם בטירוף.
השאלה היא, כמה באמת משמעותי האירובי לתקופת החיטוב?
אני במאזן קלורי שלילי כרגע ואוכל 500 קלוריות פחות כל יום, ומתאמן 5 פעמים בשבוע.
כמה באמת קריטי לעשות אירובי?

1850 זה סבבה לגמרי.
אני יודע..אבל כשאתה ב 2000 יותר קל לך לרדת משם..מ 1850 זה כבר נהיה 1700 ואחרי זה כבר צריך אולי אפילו עוד יותר..וזה כבד..
וכשמדובר על שומן עיקש..(גב תחתון\בטן תחתונה)..צריך להזרים דם לאיזור..אחרת יהיה מאוד קשה לפרק את השומן משם..אירובי כן תורם

אני יודע..אבל כשאתה ב 2000 יותר קל לך לרדת משם..מ 1850 זה כבר נהיה 1700 ואחרי זה כבר צריך אולי אפילו עוד יותר..וזה כבד..
וכשמדובר על שומן עיקש..(גב תחתון\בטן תחתונה)..צריך להזרים דם לאיזור..אחרת יהיה מאוד קשה לפרק את השומן משם..אירובי כן תורם
להזרים דם לאיזור? מה?

להזרים דם לאיזור? מה?
אין לי כוח להיכנס לשיחה הזאת..או שאגיד תמושגים בצורה לא נכונה או משהו בסגנון וזה סתם יתפתח לוויכוח.
תקרא את
THE STUBBORN FAT SOLUTION של לייל..הוא מסביר בידיוק למה השומן בגב התחתון ובבטן התחתונה הוא כל כך קשה להוריד..וכן זרימת דם גרועה לאיזור הזה הוא אחת הסיבות.

אין לי כוח להיכנס לשיחה הזאת..או שאגיד תמושגים בצורה לא נכונה או משהו בסגנון וזה סתם יתפתח לוויכוח.
תקרא את
THE STUBBORN FAT SOLUTION של לייל..הוא מסביר בידיוק למה השומן בגב התחתון ובבטן התחתונה הוא כל כך קשה להוריד..וכן זרימת דם גרועה לאיזור הזה הוא אחת הסיבות.
אני מודע לכך שאזורים האלו קשים להורדה.
אבל בחיים לא שמעתי שאירובי מזרים דם לאזורים האלה ועוזר להרזות.

• פותח/ת השרשור
אז שורה תחתונה,
כל עוד אני שומר על תזונה נכונה במאזן קלורי שלילי, ומתאמן4-5 פעמים בשבוע, אין צורך באירובי, אמת?

תגיד לי אתה אמיתי
להגיד לבן אדם לא לעשות שום פעילות אירובית ואתה עוד מחייך לך תלמד פיזיולוגיה
או אולי לכתוב ספר להתאמן בלי אירובי ולהיות בריא

תגיד לי אתה אמיתי
אני מעדיף לא להגיב למה שאתה כתבת.

אתה יכול להגיב או לא זה בחירה שלך אבל זה שרשמת זה כבר תגובה אבל לא כתבתי שום דבר גס אירובי- טוב לכלי הדם וללב ועצוב שבעידן של היום שאנשים יושבים על התחת רוב שעות היום לפחות שיעשו קצת אירובי זה יכול להיות כל דבר גם כדוררגל העיקר להפעיל את הלב והנשימה

תגיד לי אתה אמיתי
פותח הפוסט לא שאל אם אירובי בריא או לא
אלה שאל אם זה חובה כדי להרזות וקיבל תשובה בהתאם.

חוץ מזה כשעובדים בעצימות גבוהה ההתאוששות היא אירובית ןהלב כן עובד ו"מתחזק", כמובן שלא כמו בפעילות אירובית כמו ריה ארוכה אבל עדיין הלב ראה משתפר

יכולת אירובית בסיסית, נניח לרוץ 3 פעמים בשבוע 20 דקות. זה משהו שאפשר להגיע אליו תוך חודש.
אותם 3 אימונים של 20 דקות בהחלט יפגעו בהתאוששות מאימוני כוח ובמקביל הם יתרמו מעט מאוד לשיפור או שימור יכולת אירובית טובה.
כך שאם אין למישהו אהבה מיוחדת לאירובי זה לא מאוד נחוץ.
לדעתי לאירובי יש יתרונות בחיטוב כי מאפשר לאכול קצת יותר וגם להנות משריפת קלוריות משופרת

20 דקות אירובי בעצימות גבוהה בהחלט ישפרו את הכושר הגופני נניח ואתה רץ בדופק 80-90 אחוז מהדופק המירבי בהחלט ישפר את הכושר ושימר אותו
או אילי אני טועה

• פותח/ת השרשור
@Guy76 לא אמרתי שאני לא אעשה אירובי בכלל, פשוט אמרתי שאני שונא לעשות אירובי, ולכן רציתי לדעת מה בעצם החשיבות שלו בחיטוב.
זה שזה חשוב ובריא אני יודע, ועושה ריצה של 5 דק בתחילת אימון ובסוף אימון.
פשוט עניין אותי אם אני באמת צריך להקדיש לזה שעות רבות ואימונים נטו לאירובי.

תאכלס למרות הויכוח הסוער נראה לי הבנת שבשורה התחתונה אתה לא חייב לעשות אירובי כל עוד אתה שומר על גירעון קלורי.

אני מאוד מזדהה איתך אני שונא אירובי ובטח שריצה על הליכון (באמת לא מסוגל מעדיף לרוץ בשלג בחוץ עם בוקסר) אבל גם הצד השני של הויכוח חשוב, לדעתי כן חשוב לכל אחד לעשות 2-3 אימוני אירובי מהיבטים של בריאות וגם קצת של קונדישונינג, אני לא מבקש שתרוץ 10 ק"מ בקצב 4 אבל כן אפשר לעשות אימון אירובי אחד ארוך בעצימות נמוכה 6-10 ק"מ (תלוי ביכולת) ועוד אימון שכולל שינויי קצב (HIITׂ, אינטרוולים למינהם, פאתלק, כדורגל וכו') זה מאוד חשוב גם לכושר גם לתפקוד הכללי וכן גם לשריפה של שומן בחיטוב, המספרים היבשים של הקלוריות זה לא הכל יש גם מעבר (ניצול אנרגיה, שריפת שומן, האצת מטבוליזם וכו')

ולפני שאתם קופצים עליי עם הפגישה בהתאוששות כן אני יודע שתיתכן פגיעה בהתאוששות מאימוני משקולות ובשבועות הקשים שעובדים עם 95-105 אחוז מRM1 אפשר להמנע קצת מאירובי או להוריד את העצימות עוד ואפשר לשחק עם זה וכן להצליח להתאושש יפה מאוד

מסכים איתו

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית