הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אימון רגליים מעייף נורא אבל רגליים מסוגלות ליותר, מה לעשות?

IceDragon

משתמש מתחיל
5
0
נק' מוניטין:
0
5
0
אהלן, בכל אימון רגליים שלי אני מתעייף נורא. כולי מזיע בטירוף, מתנשם כמו לא יודע מה, יש בחילה... אבל מרגיש שהרגליים עצמם מסוגלות ליותר ושהן לא נשרפות מספיק חזק.
אני עושה Rear lunge עם משקולות ו-Split squat עם משקולות ושתיהם פשוט רוצחים אותי מבחינת עייפות ובחילה אבל הרגליים מסוגלות ליותר.
מה לעשות? :-/ לדעתי מה שגורם לעייפות זה חוסר המנוחה בתרגילים בהם אני עושה רגל ימין ואז רגל שמאל, שבהם אני עושה רגל ימין ועובר לשמאל בלי מנוחה וככה קצב פעימות הלב שלי גבוה. אבל מה אני יכול לעשות?
התכנית אימונים שלי לרגליים זה 4 סטים של ריר לאנג' של 7 חזרות ו-3 סטים של ספליט סקוואט עם 7 חזרות.
ואני עושה צד אחד(של הרגליים) ואז ישר עובר לצד השני בלי הפסקה, ואז מחכה דקה וחצי ועושה עוד סט של שתי הצדדים בלי הפסקה. ככה צריך לעשות? או שבין כל צד לצד צריך גם לקחת דקה וחצי הפסקה?

תודה!

קודם כל, אין קשר בין מה אתה מרגיש ברגליים בזמן האימון ובין האם/כמה הרגליים גדלות בטווח הארוך.
דבר שני, התוכנית לא טובה. קרא על התוכנית SS בפורטל קילוגרם, זו התוכנית הכי אידיאלית, בטח ובטח כשמדובר בפלג הגוף התחתון, למתאמן מתחיל.

• פותח/ת השרשור
קודם כל, אין קשר בין מה אתה מרגיש ברגליים בזמן האימון ובין האם/כמה הרגליים גדלות בטווח הארוך.
דבר שני, התוכנית לא טובה. קרא על התוכנית SS בפורטל קילוגרם, זו התוכנית הכי אידיאלית, בטח ובטח כשמדובר בפלג הגוף התחתון, למתאמן מתחיל.

אני מתאמן בבית, יש לי משקולות, ספה ומוט אבל כלוב אין לי.
מה שאומר שאני לא יכול לעשות את כל התרגילים של ה-SS(מפאת חוסר בטיחות). עדיין כדאי לי לנסות SS עם חלק מהתרגילים או ללכת על תכנית אחרת לגמרי?
תודה.

סקוואט יספיק לך כתרגיל עיקרי לרגליים.
עזוב את התוכנית שאתה עושה ועבור לתוכנית כוח, כש SS היא מעולה למתאמן מתחיל ובמיוחד לרגליים. (כפי שהמליצו מעליי)

אבל מרגיש שהרגליים עצמם מסוגלות ליותר ושהן לא נשרפות מספיק חזק.
נראה שהעומס הכלל-מערכתי הוא צואר הבקבוק אצלך. הייתי מנסה לעבור לתרגילים של רגל אחר רגל במקום שתי הרגליים ביחד (מכרעים, מכרעים צידיים, פיסטול סקוואט).

נראה שהעומס הכלל-מערכתי הוא צואר הבקבוק אצלך. הייתי מנסה לעבור לתרגילים של רגל אחר רגל במקום שתי הרגליים ביחד (מכרעים, מכרעים צידיים, פיסטול סקוואט).
למיטב זכרוני, הקושי הגדול ביותר בפיסטול סקוואט הוא היציבות, וכשאתה מצליח להשתלט עליה, התרגיל עצמו נהיה הרבה יותר קל ממה שהוא נראה.

כשאתה מצליח להשתלט עליה, התרגיל עצמו נהיה הרבה יותר קל ממה שהוא נראה
זה מאד מעודד לשמוע, אבל לא הגעתי למצב שאני יכול לשלול או לאשש את הגירסה הזאת (ואם להאמין לברכיים שלי, כנראה שלעולם לא אגיע) 😃

rear lunge ו split squat שניהם תרגילים של רגל אחת... ושניהם התרגילים היחידים שהוא עושה.

תנסה כן למצוא דרך שתוכל לעשות סקוואט ובכל מקרה בינתיים מה שאתה יכול לעשות בלאנג'ים לדוגמא זה לעשות רגל רגל (כמו walking lunge אבל בטח בבית אין לך מקום לזה)

• פותח/ת השרשור
תודה לכולם.
מאז שפתחתי את הדיון ניסיתי לעשות בתרגילים רק רגל ימין(כל הסטים) ורק אז לעבור לרגל שמאל וזה די פתר את הבעיה, מרגיש פחות עייפות ואני יכול להעלות במשקלים יותר בשביל הרגליים.
איזה באסה שהתרגיל היחידי שטוב לרגליים זה סקוואט במוט, אבל גם כלוב יקר בטירוף וגם אני פוחד על הריצוף בבית. אם הייתי מוצא לזה איזשהו פיתרון בחצר היה מעולה.

תודה לכולם.
מאז שפתחתי את הדיון ניסיתי לעשות בתרגילים רק רגל ימין(כל הסטים) ורק אז לעבור לרגל שמאל וזה די פתר את הבעיה, מרגיש פחות עייפות ואני יכול להעלות במשקלים יותר בשביל הרגליים.
איזה באסה שהתרגיל היחידי שטוב לרגליים זה סקוואט במוט, אבל גם כלוב יקר בטירוף וגם אני פוחד על הריצוף בבית. אם הייתי מוצא לזה איזשהו פיתרון בחצר היה מעולה.
קודם כל כן, סקוואט זה התרגיל הכי חשוב במכון אבל הוא לא התרגיל היחיד שטוב לרגלייים כמו שתיארת וכן אפשר במידת הצורך למצוא פתרונות אחרים, תנסה אולי גם גובלט סקוואט זה יכול לעזור לך עם הבעיית רגל - רגל (מודה שאני פחות אוהב את הרעיון של לעשות כל הסטים ברגל אחת ואז לעבור לשניה)

כלוב יקר אבל זאת השקעה לטווח ארוך אז תחשוב על זה או מקסימום תנסה לקמבן סקוואט עם הסטנד שיש לך אימון (לא יודע בידיוק מה יש לך) ולגבי ריצוף שווה להשקיע במשטחי גומי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית