מתווה הגז נחשף

המון כתבות
המון מידע
לא מכיר אף אחד שבאמת הצליח להבין את המשמעות של הדברים

מצד אחד מדובר במשאב טבע ששייך לכולנו, מצד שני הוא השקיע את הונו האישי ולקח סיכון גדול, ואם הוא לא היה עושה זאת, כלל לא בטוח מתי אם בכלל היה הגז מתגלה.
בזכותו ישראל זכתה בביטחון אנרגטי, השאלה אם ראוי למכור יחידת גז (לא זוכר את הכמות) בחמישה דולר, כאשר העלות עבור תשובה היא דולר אחד בלבד?

מצד אחד מדובר במשאב טבע ששייך לכולנו, מצד שני הוא השקיע את הונו האישי ולקח סיכון גדול, ואם הוא לא היה עושה זאת, כלל לא בטוח מתי אם בכלל היה הגז מתגלה.
בזכותו ישראל זכתה בביטחון אנרגטי, השאלה אם ראוי למכור יחידת גז (לא זוכר את הכמות) בחמישה דולר, כאשר העלות עבור תשובה היא דולר אחד בלבד?

איך משאב טבע שייך לכולנו? איך בכלל יכול להיות משאב ששיך "לכולנו"? מה בדיוק הופך אותו לרכוש שלך?

איך משאב טבע שייך לכולנו? איך בכלל יכול להיות משאב ששיך "לכולנו"? מה בדיוק הופך אותו לרכוש שלך?
לא נעים לי להסכים איתך. אני מרגיש שאני טועה כשאני עושה את זה. תעשה טובה ותעבור צד...

מצחיק שכל אזרחי ישראל נזכרו שהגז שלהם אחרי שהשקיעו בחיפוש שלו מיליונים.
אולי אם ישראל לא הייתה מתייחסת ליזמים מחו''ל כאילו הם פושעים הייתה כאן תחרות.

מצחיק שכל אזרחי ישראל נזכרו שהגז שלהם אחרי שהשקיעו בחיפוש שלו מיליונים.
אולי אם ישראל לא הייתה מתייחסת ליזמים מחו''ל כאילו הם פושעים הייתה כאן תחרות.
אתה מדבר שטויות. אני ב-ט-ו-ח שאם החיפוש היה נכשל, כולם היו פותחים את הכיס הפרטי שלהם כדי לכסות את ההוצאה.

אז למה מדינת ישראל ממנת אבטחה בעשרות מליונים?
זה כספי המיסים הפרטיים שלכם, כנראה שהם פותחים את הכיס בכל זאת.

לפי מה שאני קראתי רוב הכסף שהושקע שם זה מהפנסיה של כולנו ולא מהכיס הפרטי שלו.
הימין כולו בעד ההסדר, בלי שנבין באמת למה.
השמאל כולו מתנגד להסכם, בלי שנבין באמת למה ומה החלופה שהם מציעים ..

לפי מה שאני קראתי רוב הכסף שהושקע שם זה מהפנסיה של כולנו ולא מהכיס הפרטי שלו.
הימין כולו בעד ההסדר, בלי שנבין באמת למה.
השמאל כולו מתנגד להסכם, בלי שנבין באמת למה ומה החלופה שהם מציעים ..
כי אתה לא רוצה שהמדינה תפר הסכם שעליו היא חתמה.
כי אתה רוצה לחיות במדינה שמכבדת חוזים.
כי אתה רוצה לחיות במדינה שמכבדת זכויות קניין.

אני יכול להמשיך
כי צה"ל לא נותן לחברות ליצור מערך אבטחה משלהם.

כי אתה לא רוצה שהמדינה תפר הסכם שעליו היא חתמה.
כי אתה רוצה לחיות במדינה שמכבדת חוזים.
כי אתה רוצה לחיות במדינה שמכבדת זכויות קניין.

אני יכול להמשיך

אני רוצה שהמדינה תעשה מה שדרוש לטובת הציבור במסגרת החוק.
אם החוק מאפשר להפר הסכם וזו גם טובת הציבור, אז אני כן רוצה בכך..
אבל אין לי שום מושג אם ההסכם הזה טוב או רע ומה החלופות.
יש לי רק תחושה שזה נהיה עניין של ימין נגד שמאל בלי שבאמת אנחנו יודעים מה נכון יותר לטובת הציבור.

אני רוצה שהמדינה תעשה מה שדרוש לטובת הציבור במסגרת החוק.
אם החוק מאפשר להפר הסכם וזו גם טובת הציבור, אז אני כן רוצה בכך..
אבל אין לי שום מושג אם ההסכם הזה טוב או רע ומה החלופות.
יש לי רק תחושה שזה נהיה עניין של ימין נגד שמאל בלי שבאמת אנחנו יודעים מה נכון יותר לטובת הציבור.
זה לא עניין של ימין ושמאל. זה עניין של עמידה בהסכמים.
מדינת ישראל חתמה על חוזה מול X, מדינת ישראל צריכה לקיים את החוזה מול X.
החוק מאשר לך להפר הסכמים חתומים?אתה רוצה לחיות בעולם שבו הסכם חתום לא שווה את הדף שהוא כתוב עליו?

זה לא עניין של ימין ושמאל. זה עניין של עמידה בהסכמים.
מדינת ישראל חתמה על חוזה מול X, מדינת ישראל צריכה לקיים את החוזה מול X.
החוק מאשר לך להפר הסכמים חתומים?אתה רוצה לחיות בעולם שבו הסכם חתום לא שווה את הדף שהוא כתוב עליו?
נכון. בעיניים שלך, כרגע, אתה רואה את מימוש ההסכמים כמשהו בעדיפות ראשונה.
סתם מעניין אותי אם למשל בתקופה בה היו סוחרים בילדים לעבדות היה נחתם חוזה מסוים עדיין היית רואה את מימוש ההסכם כערך עליון? או שהיום אתה רואה את הדברים אחרת בגלל מוסכמות בחברה?
או למשל אם ההסכם החתום הוא כזה המאפשר לקחת ממך כסף.. אולי גם מבחינתך יש מקרים בהם הסכם חתום לא שווה את הדף עליו נכתב?

ואולי גם זה אינטרס ישראלי לאבטח אמממ, איך לומר, דברים ישראלים? ולא לראות מתקני גז ישראלים מתפוצצים אל השמיים בלב ים?

ואולי גם זה אינטרס ישראלי לאבטח אמממ, איך לומר, דברים ישראלים? ולא לראות מתקני גז ישראלים מתפוצצים אל השמיים בלב ים?
חברות בעולם דואגות לאבטחה שלהן בעצמם. גם המשקיעים לא רוצים לראות את ההשקעה שלהם עולה בלהבות. הבנת?הבנת את הפאנץ'?כי זה גז.
נכון. בעיניים שלך, כרגע, אתה רואה את מימוש ההסכמים כמשהו בעדיפות ראשונה.
סתם מעניין אותי אם למשל בתקופה בה היו סוחרים בילדים לעבדות היה נחתם חוזה מסוים עדיין היית רואה את מימוש ההסכם כערך עליון? או שהיום אתה רואה את הדברים אחרת בגלל מוסכמות בחברה?
או למשל אם ההסכם החתום הוא כזה המאפשר לקחת ממך כסף.. אולי גם מבחינתך יש מקרים בהם הסכם חתום לא שווה את הדף עליו נכתב?
אני לא כ"כ מבין איך השאלות של רלוונטיות. אשאל אותך שאלה אחרת, אם היית חותמת על חוזה שכירות על X שקלים ושנה אחריי זה המשכיר היה בא אלייך ואומר לך שהשכירות הייתה בעצם 2X והוא דורש ממך את ההפרשים, למרות שכל זה כמובן לא היה כתוב בחוזה, היית הולכת לבית המשפט?

אני אומר לך עוד דבר בהקשר הזה. הפסיקו לחפש פה גז בגלל הערפל הרגולטורי ששורר פה ובגלל המסים הגבוהים(היטל ששינסקי ודומיו). אז כל אלה שמתבכיינים על מונופול-בבקשה, כל התלונות לממשלת ישראל.

נערך לאחרונה:
שישכרו חברת אבטחה.
למה זה אינטרס ישראלי אם זה לא משאב ישראלי, אלא משאב של חברה פרטית?

שישכרו חברת אבטחה.
למה זה אינטרס ישראלי אם זה לא משאב ישראלי, אלא משאב של חברה פרטית?
אתה רציני? 😲
מעבר להשלכות על הכלכלה הישראלית, ירדנו כבר מהקטע של הגנה על חיי ורכוש ישראלים?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית