הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון חיטוב פחמימה גבוהה ,יש חיה כזאת ?

• פותח/ת השרשור berdan
  • פורסם בתאריך

berdan

משתמש פעיל
698
891
נק' מוניטין:
2,948
698
891
אני כנראה שייך לאותם אנשים שחוסר פחמימה עושה בהם שמות ושפטים ,דברים נוראים שאני לא רוצה להזכיר חח .
מצאתי איזה פשרה ,חיטוב בגרעון נמוך יחסית ,אבל אני בסביבות ה100 גרם פחמימה ליום ועדיין אני מרגיש קצת לא הכי טוב ואני פשוט חושב על אוכל כל היום (בגדול על לחמניות חח) . תאמת כבר נמאס לי להרגיש כמו איזה ילד מסכן ,אני מוכן לסבול אבל לא להרגיש פיזית על הפנים .

היום נזכרתי שהייתי מתאמן תקופה והייתי סוג של טבעוני (לא אכלתי בשר,בגדול אורז ,ירקות , פול חומוס עדשים ) , ונזכרתי שהתחטבתי בתקופה הזאת ,והחלטתי לחקור על חיטוב על פחמימה גבוהה . מצאתי באינטרנט אנשים שאשכרה מורידים ככה שומן , השאלה שלי ,האם סוג של חיטוב כזה muscle sparing ?

יש מישהו שניסה חיטוב על פחמימה גבוהה וחלבון יחסית נמוך ? מה התוצאות ?

• פותח/ת השרשור
כשאני כתבתי חלבון נמוך , אני מתכוון בסביבות ה 1.2 גרם . עד כמה שאני מבין ,אין טעם ללכת יותר גבוה . ואז זה מאפשר גרעון קולרי אבל פחמימה גבוהה (לי אישית זה מאפשר להשאר שפוי ולהתאמן כמו בנאדם,כבר קרה לי לא פעם שפשוט נשברתי והתחלתי לזלול כמו חזיר בגלל שהרגשתי נורא) .
תאמת חיפשתי באינטרנט ואני רואה שיש הרבה אנשים שעושים את זה ונראים פצצה .
הנה מאמר שתומך ,באיזה פורום :
http://forum.simplyshredded.com/topic/3699/page/1/carbs-dont-cut-em/

מישהו שניסה חיטוב על פחמימה גבוהה וחלבון יחסית נמוך ?
חלבון נמוך הוא לא רעיון טוב בחיטוב (או בכלל). אתה יכול, אולי, להפחית קצת את צריכת השומן, לכיוון של 0.8 גר' לכל ק"ג משקל גוף.

כשאני כתבתי חלבון נמוך , אני מתכוון בסביבות ה 1.2 גרם . עד כמה שאני מבין ,אין טעם ללכת יותר גבוה . ואז זה מאפשר גרעון קולרי אבל פחמימה גבוהה (לי אישית זה מאפשר להשאר שפוי ולהתאמן כמו בנאדם,כבר קרה לי לא פעם שפשוט נשברתי והתחלתי לזלול כמו חזיר בגלל שהרגשתי נורא) .

1.2 זה גם מעט מידיי לאדם שמתאמן.
מילא היית כותב 1.5, אני יכול לחיות עם זה.. למרות ש 1.8 יותר טוב.

These data indicate that, during the early stages of intensive bodybuilding training, PRO needs are approximately 100% greater than current recommendations but that PROTEIN increases from 1.35 to 2.62 g.kg-1.day-1 do not enhance muscle mass/strength gains, at least during the 1st mo of training." (That's about 1.19 grams per pound of bw)

אין לך שליטה עצמית אה? בכ"מ מה שיהושע אמר.

תקפיד על חלבון גבוהה ומאז קלורי שלישי ואתה בסדר, לרוב אבל בגלל שהפחמימה שלך גבוהה אתה תיהיה חייב להוסיף אירובי.

• פותח/ת השרשור
רגע, מה?
מה זאת השליטה העצמית הנמוכה הזאת?

הלו,היו ימים שכמעט הקאתי את הנשמה שלי בגלל החיטובים האלו ,יש לי הרבה שליטה עצמית , בגלל זה כתבתי שפחמימה נמוכה מזיינת אותי בדרכים נוראיות .

לדעתי הכי טוב להתחיל חיטוב על בערך 200...ולהתקדם משם. עד 12-13 הכל סבבה.. אתה אמור גם ב150 להרגיש טוב ובלי שיהיה לך דודא עצבנית לפחמימות... כשאתה באיזור 12 ממליץ לך לרדת לאיזור80 פחמימה ביום ולעשות העמסה שבועית.. יפתור לך את כל הבעיות

שים לב לכותרת
זה בדיוק מה שרציתי להדגיש (ועשיתי זאת באדום. אתה עיוור צבעים במקרה?).

זאת לא הפעם הראשונה שהנושא הזה עולה, וההגיון די ברור: כמות החלבון הדרושה היא פונקציה של קצב בניית השריר המכסימלי שהגוף מסוגל לו, והקצב הזה הולך ויורד ככל שאתה צובר יותר מסת שריר, עד שהוא מגיע לפלאטו (לא שרון).

• פותח/ת השרשור
למה כמעט הקאת? 😲

סתם,היה לי מחנק מוזר בגרון מלא פעמים וgag reflex חח ,אולי בגלל שבחוסר פחמימה יש לך צורך לשתות מלא מים ולא הייתי שותה מספיק .גם כל הזמן מתישהו לקראת סוף היום הייתה לי מעין ירידה בסוכר והייתי מרגיש סחרחורת ושיט כזה .

סתם,היה לי מחנק מוזר בגרון מלא פעמים וgag reflex חח ,אולי בגלל שבחוסר פחמימה יש לך צורך לשתות מלא מים ולא הייתי שותה מספיק .גם כל הזמן מתישהו לקראת סוף היום הייתה לי מעין ירידה בסוכר והייתי מרגיש סחרחורת ושיט כזה .
אחי אני לא יודע איזה דיאטה עשית ומה אכלת... חח בחיים לא היו לי הרגשות כאלה והיו שבועות שהייתי על פאקינג 20 גרם פחמימה

• פותח/ת השרשור
אחי אני לא יודע איזה דיאטה עשית ומה אכלת... חח בחיים לא היו לי הרגשות כאלה והיו שבועות שהייתי על פאקינג 20 גרם פחמימה

יש אנשים שדל פחמימה לא בשבילהם , אני כנראה אחד מהאנשים האלו .

אני כנראה אחד מהאנשים האלו
יכול להיות, ואתה מספר שזאת לא הפעם הראשונה שלך כך שהנסיון האישי שלי כנראה לא רלוונטי בשבילך, אבל אולי הוא יעזור לאחרים (כבר סיפרתי את זה פעם, כך שאני מתנצל בפני מאות הקוראים שמשננים כל פוסט שלי): בפעם הראשונה שניסיתי דיאטה מעוטת פחמימות הרגשתי ממש גרוע, ולכן הפסקתי איתה. בפעם השניה שניסיתי (אחרי שמאד לא אהבתי מה העמסת סוכר עשתה לפרופיל הסוכר בדם שלי) זה עבר די חלק, כמעט בלי שום סימפטום מאלה שהטרידו אותי בפעם הקודמת, ולמעשה הבעיה העיקרית שלי היא לא עם המחסור בפחמימות אלא בכך שחלק גדול ממקורות המזון הפוטנציאליים כבר לא אפשריים, כך שכל ארוחת צהריים היא אתגר קטן מבחינת התוספת לחלבון (מה כבר נשאר לך אחרי שאתה מוחק את כל מוצרי החיטה, אורז, תפו"א, כוסמת ואפילו בטטה?).

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית