הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון חיטוב פחמימה גבוהה ,יש חיה כזאת ?

• פותח/ת השרשור berdan
  • פורסם בתאריך

berdan

משתמש פעיל
698
891
נק' מוניטין:
2,948
698
891
אני כנראה שייך לאותם אנשים שחוסר פחמימה עושה בהם שמות ושפטים ,דברים נוראים שאני לא רוצה להזכיר חח .
מצאתי איזה פשרה ,חיטוב בגרעון נמוך יחסית ,אבל אני בסביבות ה100 גרם פחמימה ליום ועדיין אני מרגיש קצת לא הכי טוב ואני פשוט חושב על אוכל כל היום (בגדול על לחמניות חח) . תאמת כבר נמאס לי להרגיש כמו איזה ילד מסכן ,אני מוכן לסבול אבל לא להרגיש פיזית על הפנים .

היום נזכרתי שהייתי מתאמן תקופה והייתי סוג של טבעוני (לא אכלתי בשר,בגדול אורז ,ירקות , פול חומוס עדשים ) , ונזכרתי שהתחטבתי בתקופה הזאת ,והחלטתי לחקור על חיטוב על פחמימה גבוהה . מצאתי באינטרנט אנשים שאשכרה מורידים ככה שומן , השאלה שלי ,האם סוג של חיטוב כזה muscle sparing ?

יש מישהו שניסה חיטוב על פחמימה גבוהה וחלבון יחסית נמוך ? מה התוצאות ?

יש דיאטה שנקראת The Zone שלייל כתב עליה קצת שהיא דיאטה שעושים על פחמימה גבוהה. תעשה חיפוש בגוגל אם אתה רוצה לדעת יותר

• פותח/ת השרשור
לדעתי הכי טוב להתחיל חיטוב על בערך 200...ולהתקדם משם. עד 12-13 הכל סבבה.. אתה אמור גם ב150 להרגיש טוב ובלי שיהיה לך דודא עצבנית לפחמימות... כשאתה באיזור 12 ממליץ לך לרדת לאיזור80 פחמימה ביום ולעשות העמסה שבועית.. יפתור לך את כל הבעיות

טוב,אני אנסה את זה,יש לי עוד לעבוד עד 12 אחוז שומן ,אני אעלה בפחמימה לאזור ה150 + . תודה .
יש דיאטה שנקראת The Zone שלייל כתב עליה קצת שהיא דיאטה שעושים על פחמימה גבוהה. תעשה חיפוש בגוגל אם אתה רוצה לדעת יותר

אני אבדוק את זה גם,תבורך .

יכול להיות, ואתה מספר שזאת לא הפעם הראשונה שלך כך שהנסיון האישי שלי כנראה לא רלוונטי בשבילך, אבל אולי הוא יעזור לאחרים (כבר סיפרתי את זה פעם, כך שאני מתנצל בפני מאות הקוראים שמשננים כל פוסט שלי): בפעם הראשונה שניסיתי דיאטה מעוטת פחמימות הרגשתי ממש גרוע, ולכן הפסקתי איתה. בפעם השניה שניסיתי (אחרי שמאד לא אהבתי מה העמסת סוכר עשתה לפרופיל הסוכר בדם שלי) זה עבר די חלק, כמעט בלי שום סימפטום מאלה שהטרידו אותי בפעם הקודמת, ולמעשה הבעיה העיקרית שלי היא לא עם המחסור בפחמימות אלא בפשטות שחלק גדול ממקורות המזון הפוטנציאליים כבר לא אפשריים, כך שכל ארוחת צהריים היא אתגר קטן מבחינת התוספת לחלבון (מה כבר נשאר לך אחרי שאתה מוחק את כל מוצרי החיטה, אורז, תפו"א, כוסמת ואפילו בטטה?).

יש משהוא שעשיתה שזה עבר חלק ? ובמיוחד איך תפקוד המוח שלך היה על פחמימה נמוכה ?
אני עובד בהייטק ופעם אחרונה שהייתה על פחמימה נמוכה מאוד פגע בי בזמן העבודה היה לי קשה להתרכז ולחשוב.

יש משהוא שעשיתה שזה עבר חלק ?
לא שום דבר שאני מודע לו. מה שכן, הייתי תחת הרושם הרע של פרופיל הסוכר בדם שלי (אני סוכרתי, כך שזה משמעותי מאד בשבילי) ואולי האפקט הפסיכולוגי עזר לטשטש את התופעות הרעות.
איך תפקוד המוח שלך היה על פחמימה נמוכה ?
לא משהו, אבל קשה לראות הבדל מהתקופה משופעת הפחמימות 😃. אגב, אני לא על 0 פחמימות, אני אוכל 50-100 גרם ליום ממוצרי חלב, ירקות וקצת קטניות פה ושם, ככל הנראה מספיק בשביל המוח שלי.

שמע חיטוב זה לא קל אבל אני לא יודע על איזה אי שפיות אתה מדבר? אתה יכול לעשות חיטוב גם עם 100-120 גרם פחמימות בכיף ולא לסבול מרעב יותר מדי ולא מתשישות מוגזמת הגוף מתרגל. כמו שכתבו לך גם אני לא רואה שום היגיון בדיאטה עם חלבון נמוך, החלבון פה אפילו יותר חשוב מבמסה.
\מההיבט המנטלי של מחשבה על אוכל מאוד קשה להמנע מזה וגם אני בחיטוב מצאתי את עצמי חושב המון על לחם ומוצריו (הייתי גם עובד בסופר קצת ובבוקר הייתי אופה מגשים של מאפים וזה לא קל בכלל) אבל תמיד תנסזה להעסיק את עצמך ולחשוב כמה שפחות על אוכל וגם יש כל מיני דברים שעוזרים קצת בטעם במהלך היום - קרטיבים דיאט של פלדמן הם ממש אחלה, סוכריות ללא סוכר, קולה זירו.
אמנם זה לא הדברים הכי בריאים (בעיקר הקולה) אבל זה נותן קצת טעם ומתיקות ליום זה נחמד

• פותח/ת השרשור
עוד פעם,לא התכוונתי חלבון נמוך ,התכוונתי בסביבות מה שהמליצו פה מקודם על כמות חלבון . להעלות את החבון ל1.8 למשל ,ולהתאים את הפחמימות ושומן בהתאם .

ודבר שני ,זה לא החיטוב הראשון שאני עושה , נעתי ממש הרבה במשקל פעם ,ונזכרתי שבאמת הייתה תקופה שהייתי מתאמן ואוכל ריטלין בתקופות מבחנים ואז לא יכולתי לאכול הרבה בשר (לא הייתי רעב לזה בכלל) ,אבל הייתי אוכל יחסית הרבה אורז. בזמן אחר סתם אכלתי פחות בשר (שיקולים כספיים של סטודנט) . בשני הפעמים נזכרתי שראו לי את הקוביות (לא היתה לי אז מסת שריר גדולה מלפני אז לא חושב שאיבדתי הרבה) . לא יחסתי לזה חשיבות בזמנו .

ועכשיו ממה שאני קורה באינטרנט ומה שהמליצו פה , יש אנשים שבכיף נשארים בסביבות ה50 אחוז בפחמימה שלהם עד שהם כבר מגיעים לאחוז שומן שאין ברירה וצריך להוריד , כי זה עדיין מספק להם מאזן שלילי בגרעון ,ומספיק חלבון לכל קילוגרם LEAN MASS ,אז נראה לי אני אמשיך ככה עד שאני אתקע באמת ,ולא אחרפן את עצמי .

בקיצר , בגדול ,כל המסקנה שלי זה לא לקחת את החיטוב לקיצוניות על ההתחלה ,ולהקשיב לגוף שלך .אין טעם ישר לחטב על פחות מ100 גרם (שזה מה שעשיתי בערך איזה שבועיים אחרי שהתחלתי) ,כשאפשר להיות בגרעון קלורי נורמלי ולאכול כמות סבירה של פחמימה .

אם אני לא טועה בדיאטה הזאת אוכלים שליש מהקלוריות משומן שליש מחלבון ושליש מפחמימה.
יעקב, נראה לי אין סיבה שלא תוכל לחטב על פחמימה גבוהה יחסית, אם תוריד חלבון ושומן למינימום הנדרש, כל עוד תהיה בגירעון קלורי אתה תתחטב.
אני לא חושב שהפחמימה זה האויב של החיטוב, עודף קלוריות זה האויב של החיטוב

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית