הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מלגות לימודים

• פותח/ת השרשור Bariah
  • פורסם בתאריך

Bariah

משתמש משקיע
3,440
1,062
נק' מוניטין:
6,732
3,440
1,062
שאלה לאלו שהתחילו ללמוד בשנים האחרונות -

אני גר עם ההורים והמצב הכלכלי בסדר+
הולך ללמוד הנדסה ככה שאין יותר מדי זמן לעבוד.
לוחם משוחרר.

השאלה היא לאיזו מלגות כדי לשלוח בקשות, מלגות שממנות לי את כל החיים אני הרי לא אקבל.
למישהו יש קצת יותר ניסיון עם זה?

אוקיי בתור אחד שהתחיל מכינה בטכניון לפני 3 וחצי חודשים וקיבל מילגה של 17 אלף שקל אני חושב שאני יכול לענות לך על השאלה.
קודם כל, כשאתה נכנס לכל מוסד לימודי אקדמי אתה יכול להגיש בקשה למילגה, הבקשה היא בקשה שעוברת למשרד הביטחון ועל מנת שתעבור אתה חייב להגיש הרבה מסמכים (רוצה רק להזכיר שאם עברו מעל 5 שנים אחרי השחרור למיטב זכרוני אתה כבר לא זכאי למלגה).
אלה שאני מכיר שקיבלו מלגה היו עם בעיות כאלה או אחרות. אני לדוגמא הייתי צריך להגיש מסמכי גירושין של ההורים, תופס 106 ותלושי משכורת של אמא מהחודשים האחרונים ועל פי זה קבעו את גודל המלגה.
לדעתי האישית אם אתה חייל משוחרר ממשפחה מבוססת כלכלית ללא הורים גרושים הסיכוי שלך לקבל מלגה ממשרד הביטחון הוא אפסי, ורוב הכתה אצלי לא קיבלה בגלל זה, אבל תמיד שווה לנסות.

כשתרצה להרשם למוסד לימודי מסוים אתה צריך לבקש תופס בקשה למלגה (או למלא את הפרטים בתופס הרשמה שלפעמים כולל סעיף בקשה למלגה) ולשלוח את כל המסמכים שהם ידרשו ממך באותו הרגע.

אם יש לך עוד שאלות אתה מוזמן לשאול.

אגב יש גם מלגות של קרנות שונות שאפשר לבקש מהן עזרה גם אם לא קיבלת מלגה ממשרד הבטחון אבל את זה צריך לברר במוסד שאליו אתה פונה כי זה קשור למתרימים לאותו מוסד.

• פותח/ת השרשור
אני גם במכינה, במכינה יש רק מלגה של היחידה להכוונה ואותה כבר לא קיבלתי.

אני מדבר על מלגות לתואר, חוץ ממשרד הבטחון יש איזה מליון גופים שנותנים מלגות.
השאלה שלי היא לאיזה מהם יש טעם לפנות, כי גוף שמממן לך את כל התואר+מחייה סביר להניח שלא יתן לי מלגה אם אני גר עם ההורים.

אני גם במכינה, במכינה יש רק מלגה של היחידה להכוונה ואותה כבר לא קיבלתי.

אני מדבר על מלגות לתואר, חוץ ממשרד הבטחון יש איזה מליון גופים שנותנים מלגות.
השאלה שלי היא לאיזה מהם יש טעם לפנות, כי גוף שמממן לך את כל התואר+מחייה סביר להניח שלא יתן לי מלגה אם אני גר עם ההורים.
אצלי בטכניון יש קרן שאפשר לפנות אליה לבקש מלגה רק במידה ולא קיבלת מלגה ממשרד הבטחון. תבדוק במכינה שלך אם גם לך יש אופציה כזאת. אולי יש. אם לא אז באסה

• פותח/ת השרשור
אין דבר כזה אצלי עד כמה שאני יודע ובכל מקרה אני כבר עוד מעט מסיים את המכינה, שלחו לי רשימות של איזה 50 ארגונים שמחלקים מלגות הזויות וצריך לדלל לכמה שפחות כדי לחסוך בזמן..

אין דבר כזה אצלי עד כמה שאני יודע ובכל מקרה אני כבר עוד מעט מסיים את המכינה, שלחו לי רשימות של איזה 50 ארגונים שמחלקים מלגות הזויות וצריך לדלל לכמה שפחות כדי לחסוך בזמן..
בהצלחה אחי!

שאלה לאלו שהתחילו ללמוד בשנים האחרונות -

אני גר עם ההורים והמצב הכלכלי בסדר+
הולך ללמוד הנדסה ככה שאין יותר מדי זמן לעבוד.
לוחם משוחרר.

השאלה היא לאיזו מלגות כדי לשלוח בקשות, מלגות שממנות לי את כל החיים אני הרי לא אקבל.
למישהו יש קצת יותר ניסיון עם זה?

בקשר למכינה, את רוב המכינות משהב"ט יממן למי שהיה קרבי/תומך לחימה בשיעורים קבועים בקפיצות של 25 אחוז מעלות המכינה(0-25-50-75-100)

מלגה סוציו אקונומית:
בגדול כל מוסד המלגות המוסדרות בארץ די מסריח כי הם דבר ראשון מבקשים את התלושי משכורת של ההורים שלך ואם להורים יש משכורת יפה הם יוצאים מנקודת הנחה שההורים תומכים בך(חולני, מפגר, אבל ככה זה).
אם אתה גר לבד ומצהיר שההורים שלך לא תומכים בך כלכלית יש לך קייס(צריך להציג חשבון בנק, תשלומי שכ"ד וכו'), לרוב על המשבצות של סוציו אקונומי/מצטיין "מתנדנד" איך שאני קורא להם(ממוצע ציונים גבוה, אבל לא מספיק גבוה למלגת הצטיינות מובהקת+סיבה מספיק טובה לקבל מלגה).
אם יש לך רכב אין לך סיכוי לקבל מלגה סוציו אקונומית בשום מקרה.

מלגה על בסיס ציונים:
קבלה אוטומטית לממוצע ציונים גבוה שהמוסד לימודים הגדיר(לרוב מעל 90)

מלגות ללוחמים ותומכי לחימה:
לרוב מתעדפים על פי מצב סוציו אקונומי או אחר(לדוג' בני מיעוטים) ועל בסיס "הקודם זוכה" במידה ויש מועמדים שיכולים לקבל את המלגה לא על בסיס סוציו אקונומי, דוג' טובה היא מלגת מפעל הפיס:
http://www.hachvana.mod.gov.il/hacvana/education/scholarship/Pages/milga-payis.aspx

מלגה התנדבותית:
פנה ליחידת המלגות/מעורבות חברתית במוסד הלימודים שלך, סביר להניח שיש להם המון מלגות כלכליות בעד התנדבות בקהילה(חלקן לא משתלמות כלכלית כמו "פרח" וחלקן כן, אני קיבלתי מלגה של 90 ש"ח לשעה בתמורה לתמיכה בכיתת 3 יח"ל במת' בבי"ס אורט באשדוד ופשוט עשיתי להם מרתונים לפני הבגרות, 3 שבועות מלאי תמורת 7K, לא רע)

מלגות חינוכיות:
יש הרבה מלגות שישלמו לך כסף כדי ללמוד תכנים מסויימים, לדוג' מלגות שמלמדות על דת ויהדות(אתה מגיע להרצאות וטיולים ומשלמים לך) או בנושאים אחרים, כולם יכולים להיכנס והן לרוב על בסיס "הקודם זוכה".

מלגה לא קשורה:
לפעמים לשלוח טפסים למדור מלגות במוסד הלימודים או סתם לחפש באינטרנט בעיר שלך או אפילו סתם בגוגל יכול לעזור מאוד, יש מלגות "מוזרות" שלא חושבים עליהן(מלגת בני העדה הגיאורגית, מלגה עירונית שנפתחת פעם באף פעם וכו')

זה גם נורא תלוי איפה אתה הולך ללמוד.
למשל באוניברסיטת תל אביב (שם אני לומד) מלגות הצטיינות זה דבר כמעט בלתי אפשרי להשגה, אבל מצד שני יש המון תוכניות של מלגות מעורבות בקהילה, חלקן גם דורשות העתקת מגורים (למשל לדרום תל אביב/לוד) בתמורה לעזרה בשכר דירה.

בדרך כלל בהפנינג פתיחת שנה יש מלא דוכנים של מלגות פוטנציאליות, וגם באתר של המוסד בד"כ מרכזים הרבה אופציות למלגות.

השיטה הכי טובה זה פשוט לרסס - תשלח בקשה לכל מה שנראה לך סבבה ומתאים.

המלגות אינן תלויות אחת בשניה, כך שאין שום סיבה לא להגיש לכל מקום אפשרי.

• פותח/ת השרשור
מניח שאכוון למלגות ללוחמים או ההתנדבותיות.

אני לא רוצה להגיש בכל מקום כי אני לא מעוניין לתת פרטים אישיים וכלכליים שלי ושל המשפחה לכל אחד.

נקודה נוספת - עד כמה שאני יודע אני מקבל שנה ראשונה חינם אוטומטית כי אני לומד בדרום, כמובן שאבדוק את זה יותר לעומק בקרוב אבל יש למה להגיש בקשות למלגה לפני שנה ראשונה כשאני גם ככה מקבל אותה חינם?

מניח שאכוון למלגות ללוחמים או ההתנדבותיות.

אני לא רוצה להגיש בכל מקום כי אני לא מעוניין לתת פרטים אישיים וכלכליים שלי ושל המשפחה לכל אחד.

נקודה נוספת - עד כמה שאני יודע אני מקבל שנה ראשונה חינם אוטומטית כי אני לומד בדרום, כמובן שאבדוק את זה יותר לעומק בקרוב אבל יש למה להגיש בקשות למלגה לפני שנה ראשונה כשאני גם ככה מקבל אותה חינם?
לא לכל המלגות אתה צריך לחשוף פרטים כלכליים ותלושים, לגבי לימודים בדרום אם אתה במכללת ספיר זה שנה ראשונה חינם ואם לא תבדוק מלגה על ליומדים בפריפריה (אלא אם זה באר שבע)

אני בידיוק במצב שלך התחלתי להאיץ את החיפוש על מלגות והתחלתי לבקש מכתבי המלצה ממפקדים בצבא ותלושי משכורת של ההורים שצריך להציג, ולגבי מה שאמרת שאתה לא רוצה להגיש לכולם אני חושב שזה טעות כי במקרה הזה אתה לא יכול לדעת מי יקבל את הבקשה שלך ומי לא, תשלח מה יש לך להפסיד.

• פותח/ת השרשור
השנה ראשונה חינם לא תופס בב"ש? אתה בטוח?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית