הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לימודים

Fahimin

משתמש מתחיל
54
4
נק' מוניטין:
4
54
4
שלום לכולם 😃
נקלעתי למצב של התלבטות בין 2 דרכים להתקבל למדמ"ח באוניברסיטת תל אביב.

קצת פרטים שרלוונטים:
חייל, שנה וקצת לפני השחרור המיוחל.
מתכנן להתחיל ללמוד כמה חודשים אחרי השחרור,
ממוצע בגרות 107+- עם פיזיקה ומדעי המחשב בציונים גבוהים.
לעומת זאת 4 יח"ל מתמטיקה עם ציון גבוה אבל בכל זאת זה לא 5.
תמיד למדתי לבד בתיכון (למדתי ממש קצת אבל כשכן למדתי זה היה בלי המורה/תלמידים אחרים).

יש לי 2 דרכים להתקבל למדמ"ח שם:
- לעשות 5 יח"ל מתמטיקה בציון 90 (נשמע ריאלי) מה שיעלה את הממוצע ל110 + פסיכומטרי 700 😭 .
- לנסות אפיק מעבר דרך הפתוחה שזה אומר להוציא ממוצע של 85 ומעלה (נשמע קשה ברמה מטורפת).

איזו אופציה לדעתכם עדיפה?

עריכה: שכחתי לציין שאני מתכנן ללמוד לבד ל5 יח"ל מתמטיקה ולפסיכומטרי דרך הקורס של המדינה (החינמי).

נערך לאחרונה:
אופציה א׳ בוודאות. אפיק המעבר מהפתוחה הוא כמעט ולא ריאלי.

למה שלא תנסה להוסיף עוד מגמות לימוד על מנת להוריד את הפסיכומטרי יותר למטה? יש מלא מגמות חרטא שהן 5 יח"ל וקל להפציץ בהן ציונים גבוהים.

• פותח/ת השרשור
אופציה א׳ בוודאות. אפיק המעבר מהפתוחה הוא כמעט ולא ריאלי.

קיבלתי.

למה שלא תנסה להוסיף עוד מגמות לימוד על מנת להוריד את הפסיכומטרי יותר למטה? יש מלא מגמות חרטא שהן 5 יח"ל וקל להפציץ בהן ציונים גבוהים.

כמו מה למשל?
אזרחות/תנ"ך/היסטוריה יש לי 2 יחידות בציון של 90 + ככה שאני לא בטוח ששיפור ל5 יחידות באמת ייתן הרבה.

קיבלתי.

כמו מה למשל?
אזרחות/תנ"ך/היסטוריה יש לי 2 יחידות בציון של 90 + ככה שאני לא בטוח ששיפור ל5 יחידות באמת ייתן הרבה.
אנערף, קח את המקצועות הכי קלים... גיאוגרפיה 5 יח"ל או משהו כזה. דברים שהם חרטא ברטא. אם זה לא תורם יותר מדי להורדת הפסיכומטרי אז עזוב, תתמקד בפסיכומטרי.

פשוט מישהי שאני מכיר עשתה כמה מגמות בשביל להוריד את הפסיכומטרי על מנת להתקבל לרפואה.

כל מקצוע מתחת ל-100 מוריד לך את הממוצע. דווקא במקצועות האלה עדיף לעשות 5 יחידות בד"כ.

המקצועות שהכי כדאי להגביר ל5 יחידות כדי לשפר ממוצע זה מקצועות ליבה כמו שאמרו פה:
היסטוריה,אזרחות,ספרות ותנך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית