הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כמה קילו אפשר לעלות?

גיא18

משתמש מתחיל
55
6
נק' מוניטין:
6
55
6
שלום.
קוראים לי גיא אני בן 18,בשנה האחרונה התאמנתי על בנץ' ומתח בלבד בגלל פציעה בברך ועליתי בערך 10 קילו
השאלה שלי היא כמה ק"ג לדעתכם אני יוכל לעלות בארבע חודשים(מתגייס בנובמבר) במידה ואני מוסיף עכשיו סקוואטים ודדליפט? (הכוונה היא למשקל משוער שנראה לכם הגיוני לקבל משני התרגילים האלה כמובן בשילוב תזונה שינה וכו')
כרגע אני שוקל 80 קילו,גובה 1.80,תודה לעוזרים

המשקל שאתה עולה קשור לתזונה שלך ולא לתרגילים שאתה עושה..
עלייה טובה תהיה באיזור החצי קילו בשבוע.

• פותח/ת השרשור
אני יודע אבל אני מתכוון להוסיף עכשיו שני תרגילים שעובדים על כל הגוף,שלא עשיתי אותם קודם.
תסכים איתי שעליה במשקל תבוא לידי ביטוי ככה יותר מאשר רק מתח ובנץ'.
השאלה שלי היא כמה לדעתכם הדד והסקוואט יועילו בתהליך העלייה במשקל

ברור שיש קשר לאימונים. ככל שהוא מפרק יותר שריר באימון אז בהתאם הוא בונה אותה בבית בעזרת תזונה ויעלה מסת שריר.
אין קשר בין התהליך הזה לבין עליה או ירידה במשקל, אם תהיה בפלוס קלורי תעלה במשקל, אם תהיה במינוס תרד במשקל, אם תתאמן תוך כדי גם תעלה/תשמר שרער אבל אימונים לא יעלו אותך במשקל. זה נטו תזונה

אין קשר בין התהליך הזה לבין עליה או ירידה במשקל, אם תהיה בפלוס קלורי תעלה במשקל, אם תהיה במינוס תרד במשקל, אם תתאמן תוך כדי גם תעלה/תשמר שרער אבל אימונים לא יעלו אותך במשקל. זה נטו תזונה
אני חושב שדניאל התכוון לקשר בין אימונים לעלייה במסת השריר בפלוס קלורי

לוטם, אתה צודק כשמדובר בשומן אבל מכיוון שאנחנו רוצים לעלות במשקל במסת השריר ולא רק במסת שומן אז אימונים נכונים זו הדרך היחידה (בשילוב של תזונה נכונה).

אני יודע אחי, אני בסך הכל רוצה שהוא התנסח נכון, יש הבדל בין להגיד להעלות בשריר לבין להעלות במשקל.
לוטם, אתה צודק כשמדובר בשומן
שים לב שדיברנו על משקל גוף, שמושפע משריר, שומן, מערכת העיכול ומשק נוזלים. כדי להעלות במשקל בצורה פרוגרסיבית צריך להיות בפלוס קלורי, אם תהיה בפלוס קלורי גם אם תתאמן וגם אם לא אתה תעלה במשקל, אם תתאמן נכון חלק מעליה במשקל תהיה עליה בשריר.
לכן כשפותח הפוסט שואל אם דדליפט וסקוואט יעלו אותו במשקל אז התשובה היא לא, מה שיעלה אותו במשקל זה תזונה בלבד.

אני יודע אחי, אני בסך הכל רוצה שהוא התנסח נכון, יש הבדל בין להגיד להעלות בשריר לבין להעלות במשקל.

שים לב שדיברנו על משקל גוף, שמושפע משריר, שומן, מערכת העיכול ומשק נוזלים. כדי להעלות במשקל בצורה פרוגרסיבית צריך להיות בפלוס קלורי, אם תהיה בפלוס קלורי גם אם תתאמן וגם אם לא אתה תעלה במשקל, אם תתאמן נכון חלק מעליה במשקל תהיה עליה בשריר.
לכן כשפותח הפוסט שואל אם דדליפט וסקוואט יעלו אותו במשקל אז התשובה היא לא, מה שיעלה אותו במשקל זה תזונה בלבד.
אין בנינו ויכוח על זה, פשוט היה נדמה לי שהוא לא מבין לגמרי למה אתה מתכוון ושאתה מפריד בין להעלות מסה כללית לבין להעלות מסת שריר. ולדעתי הכוונה שלו הייתה לגבי עליה של מסת שריר (בעיקר).

• פותח/ת השרשור
התכוונתי לעלייה במסת שריר,סליחה על הניסוח הלוקה בחסר.
אני עדיין מחפש תשובה קצת יותר ברורה. האם באמת יש הבדל גדול בין עשיית בנץ' בלבד לבין דד,סקוואט ובנץ' מבחינת העלייה האפשרית במסת השריר (בהנחה שאני ישן אוכל ועושה הכל נכון). אני יודע שיש הבדל כלשהו כי בצורה הזאת אני מפעיל את כל הגוף אבל עד כמה זה באמת תורם לעלייה במסה?

התכוונתי לעלייה במסת שריר,סליחה על הניסוח הלוקה בחסר.
אני עדיין מחפש תשובה קצת יותר ברורה. האם באמת יש הבדל גדול בין עשיית בנץ' בלבד לבין דד,סקוואט ובנץ' מבחינת העלייה האפשרית במסת השריר (בהנחה שאני ישן אוכל ועושה הכל נכון). אני יודע שיש הבדל כלשהו כי בצורה הזאת אני מפעיל את כל הגוף אבל עד כמה זה באמת תורם לעלייה במסה?
ברור שיש הבדל.
אתה עובד על שריר מסויים, מגרה אותה ואחרי זה הוא גדל. אם תעבוד רק על בנץ תעלה פחות מאשר תעבוד על כל הגוף.

חוץ מזה שעובדים על כל הגוף יש סינרגיה ו התוצאות על כל השרירים תהיה טובה יותר.

תסכים איתי שעליה במשקל תבוא לידי ביטוי ככה יותר מאשר רק מתח ובנץ'.
ייתכן מאד שזה בדיוק להיפך! אמנם קשה לברר כמה קלוריות דרושות כדי לעלות בק"ג שריר, אבל ככל הנראה(1) זה יותר מ 7700 , שוהא המספר עבור קילו שומן. זה אומר שאם חלק גדול יותר מהעודף הקלורי שלך יילך לבניית שרירי, מה שאנחנו מקווים שיקרה עם הוספת התרגילים, תעלה פחות במשקל.

(1) היה פעם דיון בנושא, שהסתיים, אם אני זוכר נכון, בכך שהתשובה לא ידועה אפילו ללייל מקדונלד שנשאל על זה ישירות, אבל (שוב, אם אני זוכר נכון) כנראה יותר מקילו שריר באופן די ניכר. או לא.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית