הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לא יודע כבר מה לעשות

• פותח/ת השרשור AmitS85
  • פורסם בתאריך

AmitS85

משתמש פעיל
431
25
נק' מוניטין:
54
431
25
שלום,
לאחר שקראתי את המאמר "המדריך השלם להעלאה במסת השריר" הנמצא בפורטל, התייעצתי עם ההורים שלי לגביו, ונוצרה בעיה של חוסר וודאות ובלבול.
הבעיה היא שההורים שלי אומרים שזה לא טוב לאכול פי 2 גרם חלבון ממשקל הגוף כפי שכתוב במאמר כי זה עלול לסרטן, ולגרום למחלות בעתיד.
הם אומרים שכמות גרם החלבון שצריך לאכול ביום הוא מקסימום פי 0.8 ממשקל הגוף, ולספורטאים פי 1-1.2 מקסימום.
בנוסף הם גם אומרים שאבקת חלבון זה לא טוב מאותן סיבות.

עכשיו, אני לא יודע כבר מה לעשות, מצד אחד אני סומך על הפורום הזה כי הוא מושקע ומקצועי, ומצד שני אני גם סומך על ההורים שלי שיש להם ניסיון בחיים, ורוצים תמיד לטובתי.
אני חושב ללכת לתזונאית, תגידו לי מה דעתכם...

קצת פרטים עליי אם תצטרכו:
גובה: 173
משקל: 66

תודה מראש 😃

זה שההורים שלך אומרים א,ב,ג לא אומר ש א,ב,ג נכון. זה בסדר כל הורה הוא מודאג במיוחד הורה חסר נסיון אז כן זה יראה לו מוזר לאכול פי 2 חלבון ממשקל גוף.
נתחיל מזה שככל הנראה אתה לא תצטרך בכלל אבקת חלבון, אז תצמצם את הויכוח ותוריד מהפרק אבקת חלבון לבנתיים.
רוב התזונאיות לא מבינות משהו מהחיים שלהן, וזה עלול רק להחמיר את המצב כי ברגע שתלך עם ההורים לתזונאית והיא תגיד את אותו בלושיט שההורים שלך אומרים, הם ינעלו על זה כי היא "מוסמכת" ואתה לא.

ההורים שלך כן רוצים לטובתך, אך לצערי הם טועים.
לא חסר מחקרים שמוכיחים שאכילה של יותר מפי 2 גרם חלבון על משקל הגוף לא מזיקה לגוף. אבקת חלבון זה בעצם חלבון רגיל. הוא בא כתוסף תזונה הנועד להשלים לך את כמות החלבון היומית במידה ולא הצלחת להגיע אליה עם תזונה.
יכול מאוד להיות שהתזונאית תגיד לך מה שההורים אמרו, אל תיבהל. מקסימום תאכל חלבון בסתר.

• פותח/ת השרשור
זה שההורים שלך אומרים א,ב,ג לא אומר ש א,ב,ג נכון. זה בסדר כל הורה הוא מודאג במיוחד הורה חסר נסיון אז כן זה יראה לו מוזר לאכול פי 2 חלבון ממשקל גוף.
נתחיל מזה שככל הנראה אתה לא תצטרך בכלל אבקת חלבון, אז תצמצם את הויכוח ותוריד מהפרק אבקת חלבון לבנתיים.
רוב התזונאיות לא מבינות משהו מהחיים שלהן, וזה עלול רק להחמיר את המצב כי ברגע שתלך עם ההורים לתזונאית והיא תגיד את אותו בלושיט שההורים שלך אומרים, הם ינעלו על זה כי היא "מוסמכת" ואתה לא.
גם כשמישהו מהאינטרנט אומר א,ב,ג לא אומר שזה בהכרח נכון.
הרבה אנשים היום באינטרנט אומרים שטויות (לא כולם, לא בכוונה להעליב), ובגלל זה אמרתי שאני בדילמה כי אני לא יודע באמת למי להקשיב.
מצד אחד אי אפשר להסתמך 100% על דברים שנאמרים באינטרנט, ומצד שני לא בטוח שההורים שלי מבינים כל כך בנושא.
בגלל זה אני אצטרך מחקרים/מקורות מוסמכים כדי להראות אותם להורים שלי ולהוכיח להם שהם טועים.
ההורים שלך כן רוצים לטובתך, אך לצערי הם טועים.
לא חסר מחקרים שמוכיחים שאכילה של יותר מפי 2 גרם חלבון על משקל הגוף לא מזיקה לגוף. אבקת חלבון זה בעצם חלבון רגיל. הוא בא כתוסף תזונה הנועד להשלים לך את כמות החלבון היומית במידה ולא הצלחת להגיע אליה עם תזונה.
יכול מאוד להיות שהתזונאית תגיד לך מה שההורים אמרו, אל תיבהל. מקסימום תאכל חלבון בסתר.
תוכל בבקשה לשלוח לי כמה מהמחקרים האלה כדי שאוכל להראות אותם להורים שלי ולהוכיח להם שהם טועים?

תקשיב למחקרים, למאמרים מקצועיים ולאנשי מקצוע.
כל עוד ההורים שלך לא אנשי מקצוע, פנה למקורות האחרים ותראה להורים שלך.

כי זה עלול לסרטן, ולגרום למחלות בעתיד.
גם אומרים שכמות גבוהה של שומן תוביל לכולסטרול ומחלות לב ופחמימה גבוהה תוביל לסכרת.
תעשה 1+1 לגביי כל הסטיגמות.

• פותח/ת השרשור
תקשיב למחקרים, למאמרים מקצועיים ולאנשי מקצוע.
כל עוד ההורים שלך לא אנשי מקצוע, פנה למקורות האחרים ותראה להורים שלך.
ציינתי כבר שאני חושב ללכת לתזונאית (איש מקצוע). מה דעתך?

ציינתי כבר שאני חושב ללכת לתזונאית (איש מקצוע). מה דעתך?
תדאג לבחור בתזונאית של ספורטים 😃
קח כאופציה גם את הייעוץ האישי כאן באתר, שווה ערך אם לא יותר טוב. (לפי התוצאות שמתפרסמות בפורום)

• פותח/ת השרשור
תדאג לבחור בתזונאית של ספורטים 😃
קח כאופציה גם את הייעוץ האישי כאן באתר, שווה ערך אם לא יותר טוב. (לפי התוצאות שמתפרסמות בפורום)
ההורים שלי מתכוונים לקחת אותי לאחד מקצועי שמתעסק בתזונת ספורט (הרי אני משחק כדורסל, אז תזונאית ספורט תהיה כבר על אוטומט 😃).
ולגבי הייעוץ האישי, אני כמעט בטוח שההורים שלי לא יסכימו לי לרכוש את זה כי הם לא כל כך סומכים על האינטרנט כפי שכבר ציינתי.
שוב, אני צריך הוכחה, משהו, שתראה להורים שלי שהייעוץ כאן טוב ומקצועי.

עדיין לא הבנתי מה הקטע הזה, ״ לא סומכים על האינטרנט״, אני בטוח שכשהם רוצים לחפש משהו הם לא הולכים לספריה / שואלים בן אדם מוסמך.
צריך לדעת להבדיל בין העיקר לתפל ולסנן, בין אם באינטרנט ובין אם בחיים האמיתיים.

תעלה חיוך, יש לך הורים נורמלים אוהבים ודואגים.
רק תדע משהו, בנושא בו ההורים שלך לא מנוסים נסיון החיים לא בא לידי ביטוי.
אמא שלי לא מבינה בכדורגל לכן לא אקח ממנה טיפים בנושא, לעומת זאת ממאמן כדורגל אני כן אקח.
יש מחקרים שתומכים בדבר ולדעתי אין בן אדם כנה יותר מהמדע.
במדע מדברים בעובדות, מה שעובדתי נכון נקודה לא משנה אם אמא אבא או ד"ר יגידו משהו אחר.

• פותח/ת השרשור
עדיין לא הבנתי מה הקטע הזה, ״ לא סומכים על האינטרנט״, אני בטוח שכשהם רוצים לחפש משהו הם לא הולכים לספריה / שואלים בן אדם מוסמך.
צריך לדעת להבדיל בין העיקר לתפל ולסנן, בין אם באינטרנט ובין אם בחיים האמיתיים.
התכוונתי שהם לא סומכים על האינטרנט ב-100% כי הרי לא כל דבר שנאמר באינטרנט הוא נכון ויש הרבה שטויות.
קשה להבדיל בין עיקר לתפל בעצמינו בנושאים שאנחנו לא מבינים בהם, כלומר אתה לא יכול להגיד מה נכון ומה לא בנושאים שאתה לא מבין בהם,
בגלל זה נוח יותר לגשת לאיש מקצוע מוסמך ואיתו להתייעץ על הדברים, אפילו שלא בטוח שהוא צודק ב-100%, הם חושבים שזו הדרך הטובה ביותר להתמודד עם המצב.

אבל תכלס, ההורים שלי אמרו את הדברים לא כי הם מבינים בנושא, אלא מתוך ניסיון חיים והקשבה למרציי תזונה "מוסמכים" על פי דעתם, שאני לא יודע באמת עד כמה זה נכון.

בכל מקרה, אני חושב שאיעזר במחקרים על מנת להבין בוודאות מה נכון ואיך זה הולך, ולאחר מכן אראה אותם להורים שלי כדי שנהיה באותו ראש.
תעלה חיוך, יש לך הורים נורמלים אוהבים ודואגים.
רק תדע משהו, בנושא בו ההורים שלך לא מנוסים נסיון החיים לא בא לידי ביטוי.
אמא שלי לא מבינה בכדורגל לכן לא אקח ממנה טיפים בנושא, לעומת זאת ממאמן כדורגל אני כן אקח.
יש מחקרים שתומכים בדבר ולדעתי אין בן אדם כנה יותר מהמדע.
במדע מדברים בעובדות, מה שעובדתי נכון נקודה לא משנה אם אמא אבא או ד"ר יגידו משהו אחר.
אז זהו, שההורים שלי אמרו את הדברים מתוך ניסיון ומודעות, והקשבה למרציי תזונה "מוסמכים" על פי דעתם כפי שכבר ציינתי למעלה.

בכל מקרה, כפי שציינתי למעלה, אני חושב שאיעזר במחקרים על מנת להבין בוודאות מה נכון ואיך זה הולך, ולאחר מכן אראה אותם להורים שלי כדי שנהיה באותו ראש.

התכוונתי שהם לא סומכים על האינטרנט ב-100% כי הרי לא כל דבר שנאמר באינטרנט הוא נכון ויש הרבה שטויות.
קשה להבדיל בין עיקר לתפל בעצמינו בנושאים שאנחנו לא מבינים בהם, כלומר אתה לא יכול להגיד מה נכון ומה לא בנושאים שאתה לא מבין בהם,
בגלל זה נוח יותר לגשת לאיש מקצוע מוסמך ואיתו להתייעץ על הדברים, אפילו שלא בטוח שהוא צודק ב-100%, הם חושבים שזו הדרך הטובה ביותר להתמודד עם המצב.

אבל תכלס, ההורים שלי אמרו את הדברים לא כי הם מבינים בנושא, אלא מתוך ניסיון חיים והקשבה למרציי תזונה "מוסמכים" על פי דעתם, שאני לא יודע באמת עד כמה זה נכון.

בכל מקרה, אני חושב שאיעזר במחקרים על מנת להבין בוודאות מה נכון ואיך זה הולך, ולאחר מכן אראה אותם להורים שלי כדי שנהיה באותו ראש.

אז זהו, שההורים שלי אמרו את הדברים מתוך ניסיון ומודעות, והקשבה למרציי תזונה "מוסמכים" על פי דעתם כפי שכבר ציינתי למעלה.

בכל מקרה, כפי שציינתי למעלה, אני חושב שאיעזר במחקרים על מנת להבין בוודאות מה נכון ואיך זה הולך, ולאחר מכן אראה אותם להורים שלי כדי שנהיה באותו ראש.
כן אחי אבל להורים שלך אין נסיון בתחום הזה ספיציפי לכן הדעה שלהם לא מתבססת על נסיון.
הקהל המבוגר יותר פרימיטבי מהקהל הצעיר ולכן הדעות הרווחות בקרב קהל הזה הן לא יותר מאשר מיתוסים שנופצו עם הזמן.
בכל מקרה שיהיה לך המון בהצלחה מי יתן ןתלך בדרך הנכונה.

• פותח/ת השרשור
כן אחי אבל להורים שלך אין נסיון בתחום הזה ספיציפי לכן הדעה שלהם לא מתבססת על נסיון.
הקהל המבוגר יותר פרימיטבי מהקהל הצעיר ולכן הדעות הרווחות בקרב קהל הזה הן לא יותר מאשר מיתוסים שנופצו עם הזמן.
בכל מקרה שיהיה לך המון בהצלחה מי יתן ןתלך בדרך הנכונה.
תודה רבה גבר 😃
רק תוכל בבקשה לשלוח לי עוד קצת מחקרים בנושא?

Back
למעלה תחתית