הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עזרה בשינוי התפריט

דורית92

משתמש מתחיל
45
2
נק' מוניטין:
2
45
2
שלום.. בעבר הייתי בפורום כבר ממזמן לא חזרתי לכתוב פה.. באופן כללי בתקופה של שנה עליתי 6 קג ובאחוזי שומן.. היום אני שוקלת 49 קילו עם 15.8 אחוז שומן..
מתאמנת 4 פעמים בשבוע. כל אימון מוקדש לאיזור אחד: רגליים, ידיים, יד אחורית וגב יד קידמית וחזה ורגליים וכתפיים.. בכל אימון בין 4-5 תרגילים לכל איזור. בתקופה האחרונה גדלתי ממש טוב.. אני רוצה אבל להישאר באותו מצב. לפתח טיפה יותר שרירים אבל לא לעלות באחוזי שומן..
זה התפריט שלי..אשמח לשמוע דעות ואפשרות לשינוי..
07:30 40 גרם שיבולת שועל עם פרי או יוגורט 1.5 אחוז שומן עם 20 גרם גרנולה ופרי
10:30 125 גרם קוטג עם מלפפון וגזר
12:00 פרי
13:00 חזה עוף+ ירקות + 3 כפות מנת פחמימה (כוסמת אורז קינואה בורגול..)אני אוכלת צהריים בעבודה ואני לא יודעת באיזה תיבול הם משתמשים אך אני מאמינה שבסלט ירקות יש שמן זית
15:30 פרי
ביום של אימון בשעה 16:00 שותה שייק חלבון וחצי שעה לפני אימון 2 תמרים
ביום בלי אימון שותה שייק חלבון בשעה 17:30
ישר אחרי אימון שותה שייק נוסף
שעה אחרי אימון ארוחת ערב שכוללת סלט ירקות עשיר בהרבה ירקות מלפפון גזר חסה שעועית ירוקה לפעמים חצי אבוקדו 3 ביצים מתוכן 1 שלמה ו2 רק חלבון חצי גביע קוטג לפעמים גם 2-3 פריכיות אורז
לפני השינה שותה שייק נוסף לפעמים לא בא לי לשתות אותו אז אני מכינה פנקייק מסקופ אבקת חלבון ןחלבון ביצה אחד..או אוכלת חטיף חלבון questbar בסופי שבוע שומרת פחות או יותר על תפריט כזה אך מדי פעם הצ'יט שלי הוא כוס בירה או לפעמים כפית שוקולד נוטלה או כדור גלידה.. לא בהזגמה.
אשמח מאוד להצעות שיפור.

אהלן דורית וברוכה הבאה לפורום

אני רוצה אבל להישאר באותו מצב. לפתח טיפה יותר שרירים אבל לא לעלות באחוזי שומן..

קודם כל את צריכה לדעת שמצב כזה הוא לא אפשרי, כדי לעלות במסת שריר צריך לעלות במשקל שזה אומר לאכול יותר ממה שהגוף רוצה בדרך כלל (אנחנו קוראים לזה תקופת מסה)
כדי לרדת באחוזי שומן צריך לרדת במשקל, זאת אומרת לאכול פחות ממה שהגוף רוצה (אנחנו קוראים לזה חיטוב).

מאחר וזה שתי גישות שונות אי אפשר לבצע אותן במקביל. אלא מחלקים לתקופות.

היום אני שוקלת 49 קילו עם 15.8 אחוז שומן..

מכיוון שלא רשמת בנוסף את הגובה שלך אני פשוט אשאל - לאן עוד את רוצה להגיע מבחינת משקל הגוף שלך ? 49KG זה משקל נמוך לכל הדעות

ביום של אימון בשעה 16:00 שותה שייק חלבון וחצי שעה לפני אימון 2 תמרים
ישר אחרי אימון שותה שייק נוסף
לפני השינה שותה שייק נוסף לפעמים

אבקת חלבון היא תוסף תזונה שבאה להשלים ערכי חלבון.

היא ממש לא צריכה לבוא במקום האוכל המוצק. יש מספיק דברים עם ערכי חלבון שאת יכולה לאכול כמו פסטרמות למיניהם, גבינות למיניהם, טונה, ביצים סלמון וכו'

• פותח/ת השרשור
אני 1.64..פשוט אני לא מרגישה שאני צריכה עוד לעלות במשקל..עליתי בתקופה של כמעט שנה 42 קילו בערך ו8 אחוז שומן..
רק רציתי לדעת אם לפי תפריט כזה אני לא אמורה לעלות באחוזי השומן

אני 1.64..פשוט אני לא מרגישה שאני צריכה עוד לעלות במשקל..עליתי בתקופה של כמעט שנה 42 קילו בערך ו8 אחוז שומן..

אין דבר כזה לעלות במסת שריר בלי לעלות באחוזי השומן.
אז לא הבנתי מה המטרה שלך אם מצד אחד את אומרת שאת כן רוצה לעלות במסת שריר ומצד שני את אומרת שאת לא רוצה לעלות עוד במשקל, כדאי שתחליטי.

• פותח/ת השרשור
סורי על הטעות הקטנה..
אני פשוט לא רוצה לעלות יותר באחוזי השומן

סורי על הטעות הקטנה..
אני פשוט לא רוצה לעלות יותר באחוזי השומן

אז תצטרכי לוותר גם על העליה במסת שריר, כי זה לא יקרה בלי לעלות באחוזי שומן.
מה הלחץ מלעלות באחוזי שומן? תעלי קצת ואחר כך תעשי חיטוב ותיראי הרבה יותר טוב

• פותח/ת השרשור
בסך הכל רציתי לקבל קצת תגובות על התפריט חח זה הכל..

בסך הכל רציתי לקבל קצת תגובות על התפריט חח זה הכל..

הנה תגובה: גרוע וסזיפי.

מעבר לכך, אנשים פה מנסים לעזור לך כי עושה רושם שיש לך מחסור בידע ואת מוליכה את עצמך לכישלון או, לכל הפחות ל"מעגל אימים".

לא הבנתי מה רצית שנגיב לך על התפריט בלי לדעת מה המטרה שלך? האמת שאפילו לא קראתי אותו כי אין טעם.
אם את רוצה תגובה הגיונית אז את צריכה קודם כל להחליט מה המטרה שלך.
ודבר שני את צריכה לרשום את הערכים הסופיים של התפריט, ככה נוכל להגיב לך בהתאם למטרה.
אם זה לא מעניין אותך אז לא נראה לי שיש יותר מה להגיב.

• פותח/ת השרשור
ואני מודה על העזרה..
אשאל בצורה שונה..
אפשר לקבל דוגמא/ עזרה או כמות פחמימות וחלבונים בתפריט במצב של חיטוב?

לא הבנתי משהו.. 15.8% זה אחוז השומן שלך עוד אחרי העלייה של ה8% שומן?? 😲
אלה אחוזי שומן נמוכים מאוד. איך מדדת?
ואחוזי השומן ייראו עלייך אחרת אם תמשיכי למסה ואז תעשי חיטוב..כמו ש10% שומן על מישהו בתת משקל יראו אחרת מאשר 10% על איזה גוף של בילדר.
ואני לא חושבת שזה צריך להטריד אותך כי זו תקופה זמנית שתעזור לך להגיע לתוצאות עתידיות שאת מעוניינת בהן.

לפי הנתונים שלך את רזה (אפילו מדי) ככה שאני לא חושבת שאת צריכה לעשות חיטוב, אבל אם את מתעקשת אז יש לך מאמר שמסביר כמה בדיוק צריך לאכול בתקופה של חיטוב ודרכו את יכולה לבנות תפריט.
לדעתי יהיה לך מאוד קשה לעשות את זה וזה גם די חסר טעם בלי מסת שריר.
בכל מקרה, בהצלחה.

• פותח/ת השרשור
שקלתי בעבר 42 קילו עם 8 אחוז שומן כן חח פשוט אכלתי ממש קצת ועשיתי רק אירובי..אכן זו הייתה טעות נוראית..
אבל לאט לאט התחלתי לאכול ולהתאמן אנארוביי וככה עליתי ..ועכשיו כבר ממש רואים הבדלים..

שקלתי בעבר 42 קילו עם 8 אחוז שומן כן חח פשוט אכלתי ממש קצת ועשיתי רק אירובי..אכן זו הייתה טעות נוראית..
אבל לאט לאט התחלתי לאכול ולהתאמן אנארוביי וככה עליתי ..ועכשיו כבר ממש רואים הבדלים..
באיזה אמצעי את מודדת את אחוזי השומן?

• פותח/ת השרשור
אני מבינה שאתם לא מכירים אותי ולא יודעים איך נראה מבנה הגוף שלי..
אישית אני לא מרגישה מאוד רזה..אבל דעתכם היא פשוט להמשיך לעלות במסה? ןלא לפחד לעלות באחוזי השומן?

וההבדלים האלה מספיקים לך? כי לפי הנתונים הסיכוי שיש לך מסת שריר הוא מאוד מאוד נמוך. אז אולי עלית, אבל מי אמר שזה מספיק?
ואם עלית, אז למה את רוצה לרדת??
אישית אני לא מרגישה מאוד רזה..אבל דעתכם היא פשוט להמשיך לעלות במסה? ןלא לפחד לעלות באחוזי השומן?

לגמרי! למה את מפחדת מזה? לרדת באחוזי שומן זה הכי קל כביכול..אז למה לא לעשות תקופת מסה? אם תרגישי שעלית יותר מדי באחוזי שומן תמיד את יכולה לעשות סבב חיטוב.

נראה לי שדעת כולם פה היא שאת צריכה לנסות לוותר על הפחד מהעלייה באחוזי שומן..

• פותח/ת השרשור
בדקו לי בחדר כושר לפי משקל וגובה וגם מדדו לי פעם כמו צבת כזה שתפס את הבטן וברגליים
ונכון שאני לא יודעת מה מסת השריר שלי..אבל אני די אוהבת את המראה היום..רק התעניינתי בתפריט שכזה..אם הוא יגרום לדעתכם לשינויים כלשהם או שאמור להשאיר אותי במצב שכזה עכשיו
בשביל לעלות במסה.מה הדגש ?מה עליי לאכול יותר?

Back
למעלה תחתית