הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)
לוג החפירות של מתתיהו החשמונאי!

לוג החפירות של מתתיהו החשמונאי!

• פותח/ת השרשור Matty
  • פורסם בתאריך
מצב
השרשור נעול
Matty עדכן/ה את הלוג ״לוג החפירות של מתתיהו החשמונאי!״:

חוזר לעצמי לאט לאט

הקדמה:
שעתיים, אולי אפילו טיפה פחות.
לקחתי קפאין והכל, ישנתי טוב.

האימון:

אימון עצימות

Squat- 0X5 20X5 60X3 100X3 140X3 BELTED 160X2 BELTED 172.5X5 BELTED

לא יודע, הרגיש קל בצורה קצת מטרידה.
הכאב שהופיע לי ביום שלישי באזור של האמסטרינג מורגש כשאני יורד יותר מידי בסקוואט, אז ירדתי טיפה פחות (עדיין שובר יפה מאוד). נקווה שזה לא יטריד אותי בראשון.

Bench Press- 20X10 40X8 60X6 75X4 85X3X8

קליל, גם הוצאתי בעצמי כבר, סימן טוב לפציעה שהייתה לי בזמנו ביד.

Deadlift- 60X2 100X2 140X2 180X1 BELTED 200X1 BELTED 220X5 BELTED

גם כן קל.

Chinups- B.WX3X5

חזרתי לעשות צ'ין אפס!
הרגיש אחלה.

ספאם:
יש לי רק אימון אחרון בראשון ואז בשלישי בלילה אני טס.
המכון פתוח רק מ8-14 אז נקווה שאני אשרוד אימון נפח ב11 בבוקר. :(
הטיפות שקניתי עזרו לי לשרוד, אבל אני חושב שהבעיה שלי בעיינים כבר עברה. אני רציתי להתאבד איזה יומיים.
(שני ושלישי בעיקר)

קרא את שאר עדכון הלוג...

Matty עדכן/ה את הלוג ״לוג החפירות של מתתיהו החשמונאי!״:

בוקר איכסה

הקדמה:
בגלל שאנחנו גרים במדינת הלכה המכון נסגר ב2.
משמע-> הייתי צריך לקום ב8 וחצי בבוקר.
5 שעות שינה בקושי. קפאין, מקלחת קרה והרבה מוזיקה. 😵

האימון:

אימון נפח

Squat- 0X5 60X3 100X3 135X2 157.5X5X5

לא הרגיש כולכך כבר כמו שחשבתי.
הפציעה שלי בהמסטרינג עדיין מורגשת, אבל אני פשוט משתדל לא לרדת יותר מידי. קצת גורע לי מהבאונס אבל נראה שאני מסתדר.

Bench Press- 20X10 40X5 60X5 75X5 90X3X8

אחלה. אפשר להגיד שהפציעה עברה.

Chinups- 5X3X5

בדיחה.

ספאם:

לא בטוח בקשר ליום שלישי, לא יודע אם אני אלך לאימון אין אוטובוסים.

אני מתלבט בקשר לחיטוב, אני חושב שאני אלך על טקסס עם קצת פחות נפח.
הבעיה היחידה שלי היא שאני מרגיש שכרגע שאני בחצי מסה אני מרגיש שאני ממש על הגבול של ההתאוששות בין היום עצימות לנפח שבוע אחריי. (מנחש שזה בעיקר בגלל הדדליפט ביום עצימות במקום בנפח)
אני לא יודע אם אני אצליח להתאושש טוב בחיטוב אם אני אשאר ככה.
פשוט לנסות ולראות איך הולך או שיש הצעות אחרות? (להזיז את הדדליפט לנפח NO)

קרא את שאר עדכון הלוג...

אוי בו הו, שמונה וחצי בבוקר! קמתי בשמונה 😭

לדעתי אם לא תצליח להתאושש בטקסס תנסה לחטב על לינארית או שתוריד בטקסס את הנפח ל3x5. אולי גם ss עם יום התאוששות באמצע יתאים לך. הייתי ממליץ לך גם לחשוב על bbb אבל לדעתי עדיף לא לנסות דברים חדשים בתקופת חיטוב כי זה יכול לגרום לפציעות.

מה BBB אמור בדיוק לעשות בחיטוב?
חשבתי על משהו בסגנון של 4X5~

יכול להיות אני מקבל מחר טרמפ ואני מגיע באזור 2.
no sure.

לא רואה טעם לעשות טקסס בחיטוב, תוכנית לינארית רגילה לדעתי תיהיה עדיפה.

של ביל?
ולמה?
גם של ביל אחלה אבל נראה לי פחות ספציפית למטרות שלך, אפשר פשוט לשפץ קצת את הSS שתיהיה פחות תובענית (כלומר להפוך אותה לתוכנית עם התקדמות שבועית ולא מאימון לאימון).

אימון הנפח של טקסס בחיטוב (גם אם הוא לא קיצוני) נראה לי ארוך ומוגזם מדי...

@godlin23
אני לא מגיע.

גם של ביל אחלה אבל נראה לי פחות ספציפית למטרות שלך, אפשר פשוט לשפץ קצת את הSS שתיהיה פחות תובענית (כלומר להפוך אותה לתוכנית עם התקדמות שבועית ולא מאימון לאימון).
איך עושים התקדמות כזו בSS?
אימון הנפח של טקסס בחיטוב (גם אם הוא לא קיצוני) נראה לי ארוך ומוגזם מדי...
השאלה אם אני לא אאבד כוח אם אני אפסיק לעשות כזה נפח כמו שעשיתי עד עכשיו. או לפחות משהו שקרוב לזה.

@godlin23
אני לא מגיע.

איך עושים התקדמות כזו בSS?

השאלה אם אני לא אאבד כוח אם אני אפסיק לעשות כזה נפח כמו שעשיתי עד עכשיו. או לפחות משהו שקרוב לזה.

זה לא בידיוק SS אבל קשה לי לתת כותרת לתוכנית אני פשוט לא חושב שבחיטוב אתה יכול לעבוד באותו נפח שאתה עובד במסה אז לפחות תשמור על תדירות גבוהה ולכן אתה צריך תוכנית שתאפשר לך ללחוץ 3 פעמים בשבוע לעשות 2-3 פעמים בשבוע סקוואט ו2-3 פעמים בשבוע דדליפט.

הנה משהו לדוגמא:

יום א' + ה'
סקוואט 3X5
בנצ' 3X5
דדליפט 1X5
צ'ין אפס 3X8-10
AB Wheel 3X10-15

יום ג'
סקוואט\וריאציה של סקוואט 3X5
פרס 3X5
פוואר קלין\וריאציה של דדליפט\חתירה 3X5
דיפס 3X8-10
הרחקת אופקית 3X15

התקדמות שבועית

בגדול גם אם תוריד בערך שליש מהנפח באימון אך התדירות תישאר או תגדל אני לא רואה סיבה שתאבד כוח (אולי לא תצבור כוח אבל זאת לא המטרה) ואתה תצליח להשאר שפוי ולמצוא זמן לאירובי בזמן החיטוב.

כמובן שזאת היתה רק דוגמא וסתם הוצאתי תרגילי עזר מהראש וזה תלוי בהעדפות שלך.

לדעתי עדיף לא לנסות דברים חדשים בתקופת חיטוב כי זה יכול לגרום לפציעות
וזה מגיע מהבנאדם שהציע דווקא בחיטוב להתחיל דברים חדשים כמו לעבוד על שרירים בפיגור וכאלה 😄

@Matty תעשה טקסס בחיטוב, תתחיל לדעתי מ 4 סטים בנפח ולקראת הסוף כשתרגיש שאתה מת תרד ל 3
לדעתי אם לא תצליח להתאושש בטקסס תנסה לחטב על לינארית או שתוריד בטקסס את הנפח ל3x5. אולי גם ss עם יום התאוששות באמצע יתאים לך. הייתי ממליץ לך גם לחשוב על bbb אבל לדעתי עדיף לא לנסות דברים חדשים בתקופת חיטוב כי זה יכול לגרום לפציעות.
אתה לא הכי סגור על עצמך אה ?

וזה מגיע מהבנאדם שהציע דווקא בחיטוב להתחיל דברים חדשים כמו לעבוד על שרירים בפיגור וכאלה 😄
יש הבדל בין להחליף תוכנית לגמרי בזמן שאתה ממשיך לעשות סקוואטים כבדים בנפח שונה ועצימות שונה ללהוסיף כמה סטים של כפיפות ופשיטות מרפק.
אתה לא הכי סגור על עצמך אה ?
אני דיי סגור על עצמי ברוב מה שכתבתי אבל אין לי כל כך הרבה נסיון בתוכניות ה5/3/1 או BBB אז אני זורק את העצות להן כ"בדרך אגב" רק כאופציה כי אנשים אחרים שאני מכבד הציעו אותן בעבר.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית