הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת
לוג החפירות של מתתיהו החשמונאי!

לוג החפירות של מתתיהו החשמונאי!

• פותח/ת השרשור Matty
  • פורסם בתאריך
מצב
השרשור נעול
@White Walker @berdan חבל שלא השכלנו לעשות סמולוב לפני 5/3/1. עכשיו הכל הולך לפח.
ולא ידעתי שיש בה נפח נמוך, חשבתי שיש המון אפשרויות לעשות את כל מה שחוץ מהסטים הכבדים ואפשר לעשות נפח גבוה למדי.

באמת? חיכית לי? שרק פעמיים בכל הכמה זמן הזה שאני פה בפורום ציטטתי אותך על שטויות שאתה כותב. כל שאר הפעמים הסתכלתי מהצד על הדברים המפגרים שאתה כותב לאנשים. זה מדהים אותי איך לא העיפו אותך עדיין מהפורום. סיימת לצטט את ריפטו ועכשיו אתה ממציא בולשיט משל עצמך? יפה.
אתה יכול להיות רגוע, אנשים קטנים כמוך לא יכולים לעשות נזק. קח אוויר.

הבולשיט הזה אפילו לא מקורי: Transition to TM from 5/3/1 possible?
איזה קטע, מוכן להשבע שלא ידעתי שאנדי בייקר אומר את זה. בהחלט מסכים איתו.

@White Walker @berdan חבל שלא השכלנו לעשות סמולוב לפני 5/3/1. עכשיו הכל הולך לפח.
ולא ידעתי שיש בה נפח נמוך, חשבתי שיש המון אפשרויות לעשות את כל מה שחוץ מהסטים הכבדים ואפשר לעשות נפח גבוה למדי.
אהבתי את המשפט "יש המון אפשרויות לעשות את כל מה שחוץ מהסטים הכבדים". חוץ מהסטים הכבדים. כן, עניין שולי. לא אמרת כלום. מה זה כבר סטים כבדים בתוכנית כוח. אפשר לפצות על אי העשייה שלהם בעזרת הרבה סטים קלים. למה בכלל לעשות סקוואט? בוא נעשה הרבה כפיפות ופשיטות ברכיים במקום. בטוח יתן אותן תוצאות, למרות שנצטרך לעבוד פחות קשה. בדוק.

לא אמרת כלום. מה זה כבר סטים כבדים בתוכנית כוח. אפשר לפצות על אי העשייה שלהם בעזרת הרבה סטים קלים. למה בכלל לעשות סקוואט? בוא נעשה הרבה כפיפות ופשיטות ברכיים במקום. בטוח יתן אותן תוצאות, למרות שנצטרך לעבוד פחות קשה. בדוק.
כן ברור, זה בדיוק מה שאמרתי כנראה בעולם שלך.
אהבתי את המשפט "יש המון אפשרויות לעשות את כל מה שחוץ מהסטים הכבדים". חוץ מהסטים הכבדים. כן, עניין שולי. לא אמרת כלום.
לא יודע איך החלטת שאמרתי שזה עניין שולי. אמרתי את זה בתגובה לאמירה שלך שיש נפח נמוך מדי בתכנית.

ניסיתי להבהיר שלהגיד שאפשר לעשות נפח גבוה בעזרת כל מה שלא סטים כבדים, זה לא באמת להגיד שאפשר לעשות נפח גבוה, כי הדרייבר של הכוח זה הסטים הכבדים, והשאר - כשמם כן הם - תרגילי עזר בלבד. אתה יכול לחשוב שזה אומר שאתה עושה נפח גבוה, אבל אתה יודע טוב מאוד למה אתה מעדיף תרגילי עזר כ"נפח גבוה" ולא סטים כבדים - כי סטים כבדים זו באמת עבודה קשה, והם עובדים יותר טוב מתרגילי עזר בדיוק מהסיבה שסקוואט עובד יותר טוב מפשיטות ברכיים. תרגילים מרכזיים כבדים הם הליבה של אימוני הכוח, ובצדק. אבל מסתבר שזו טענה מורכבת מידי כדי שתובן כהלכה.

ניסיתי להבהיר שלהגיד שאפשר לעשות נפח גבוה בעזרת כל מה שלא סטים כבדים, זה לא באמת להגיד שאפשר לעשות נפח גבוה, כי הדרייבר של הכוח זה הסטים הכבדים, והשאר - כשמם כן הם - תרגילי עזר בלבד. אתה יכול לחשוב שזה אומר שאתה עושה נפח גבוה, אבל אתה יודע טוב מאוד למה אתה מעדיף תרגילי עזר כ"נפח גבוה" ולא סטים כבדים - כי סטים כבדים זו באמת עבודה קשה, והם עובדים יותר טוב מתרגילי עזר בדיוק מהסיבה שסקוואט עובד יותר טוב מפשיטות ברכיים. תרגילים מרכזיים כבדים הם הליבה של אימוני הכוח, ובצדק. אבל מסתבר שזו טענה מורכבת מידי כדי שתובן כהלכה.
חשבתי שיש המון אפשרויות לעשות את כל מה שחוץ מהסטים הכבדים
אני אסביר: הסטים הכבדים התכוונתי לשלושת הסטים שהם הבסיס של התכנית. את השלמת הנפח אפשר לעשות עם תרגילי הבסיס ואפשר גם לעשות סטים כבדים לטווח חזרות נמוך, לא חייב לעשות פשיטת ברכיים ל 30 חזרות.

אני אסביר: הסטים הכבדים התכוונתי לשלושת הסטים שהם הבסיס של התכנית. את השלמת הנפח אפשר לעשות עם תרגילי הבסיס ואפשר גם לעשות סטים כבדים לטווח חזרות נמוך, לא חייב לעשות פשיטת ברכיים ל 30 חזרות.
אז כשאתה מדבר על להוסיף סטים כבדים, אתה לא מדבר על "כל מה שחוץ מהסטים הכבדים", ואתה גם לא מדבר על התבנית של התוכנית, אלא על דברים שאתה עושה בנוסף, והם לא חלק מהתוכנית הזו.
אז כן, שמח לשמוע שהבנת שהנפח בה נמוך מידי והחלטת להרחיב את התוכנית בעזרת סטים כבדים נוספים. רק אל תזקוף את הכוח שאתה צובר לשבלונה הרגילה של התוכנית, כי זה לא מה שאתה עושה, זה הכל.

אז כשאתה מדבר על להוסיף סטים כבדים, אתה לא מדבר על "כל מה שחוץ מהסטים הכבדים",
הסטים הכבדים התכוונתי לשלושת הסטים שהם הבסיס של התכנית.
קיצר אתה אוהב להתיש את זה שמדבר איתך שיימאס לו ויגיד "אתה צודק". הבנתי.
אגב רק נתתי לך דוגמה. אני אישית עושה את עבודת העזר לא עם משקל כבד יחסית אלא עם סטים של 8 בתרגילי הבסיס ובפלג גוף עליון מוסיף עוד תרגילי עזר בטווחי חזרות גבוהים. אני רק בסבב הראשון אז לא יודע להגיד אם יש תוצאות, נראה עוד כמה זמן.

5/3/1 זו תוכנית לעצלנים. זה הכל.
אתה צודק 😆
וזה גם בדיוק מה שוונדלר כותב. הוא פיתח את התוכנית לכאלה שמעוניינים להגיע לכמה שפחות זמן, לשבור שיא אישי וללכת הבייתה.
אבל היא עובדת לא? 😛

אתה צודק 😆
וזה גם בדיוק מה שוונדלר כותב. הוא פיתח את התוכנית לכאלה שמעוניינים להגיע לכמה שפחות זמן, לשבור שיא אישי וללכת הבייתה.
אבל היא עובדת לא? 😛

כן, היא עובדת לתקופה מסויימת על אנשים לא מאוד מנוסים, או כאלה שבאמת יוצאים מתוכנית עמוסה. אבל זה לא משהו שאפשר לעשות במשך רוב הקריירה.

כן, היא עובדת לתקופה מסויימת על אנשים לא מאוד מנוסים, או כאלה שבאמת יוצאים מתוכנית עמוסה. אבל זה לא משהו שאפשר לעשות במשך רוב הקריירה.
טוב, זה באמת קהל היעד של התוכנית.
רוב הקריירה זה מונח קצת גדול לא? איזו תוכנית כן היית מסתמך עליה לרוב קריירת האימונים?

כן, כי התכוונתי שאף אחד אף פעם לא התקדם ב5/3/1 בלי סמולוב. לא התכוונתי שכמעט תמיד אלה שמתקדמים איתה בשלבים שכבר מאוד קשה להתקדם בכללי, מתקדמים איתה מיד אחרי סמולוב / טקסס מת'וד שהם עשו עם % מאוד גבוה מה-5RM ל-5X5 וכו' וכו'. אתה קורא את הסאבטקסט ממש טוב, אמרו לך פעם?

התוכנית הזו גרועה, והיא עשתה מיליוני דולרים אך ורק כי היא הציעה פיתרון להתקדם עם מעט עבודה לכל אלה שנשברו מסמולוב וחבריהן, שכמובן גררו אחריהם מתאמנים ברמה יותר נמוכה שצברו gainZ ממנה, כי, וואלה, הם ברמה נמוכה שבה רוב מה שתעשה יקדם אותך. למה המתאמנים ברמה הנמוכה יותר נגררו כל כך? זה קשור לעובדה שמישהו יותר גדול ויותר חזק מהם אמר להם שזה ה-דבר ושמהיום לא צריך לעבוד קשה כל כך, אפשר לעבוד בנפח ועצימות נמוכים. נשמע ממש מפתה, והרי הם גדולים וחזקים אז הם בטח גם חכמים וצודקים אחי.

חיכיתי לך. התגעגעתי.

אני לא נגד מנוחה. אני בעד להבין מה המצב, ויש מקרים שמצריכים מנוחה. היא פשוט לא מספק אקראי כלשהו שמסתדר לנו עם לוח הזמנים הקלנדרי (שבוע), והיא לא אומרת שלא מתאמנים בכלל תוך כדי. הכל תלוי פציעה. אני לא יודע מה מצבו ולא יכול לתת דעה. אבל לפרש אותי כאילו אני מתכוון ששעתיים אחרי ניתוח החלפת מפרק ירך צריך ללכת לשפוף, כי אני אומר לא לנוח אף פעם, זה להחטיא את המסר, ובגדול.
אני התקדמתי מדהים עם 531 לסקואט ודדליפט ישר אחרי שמיציתי טקסס מתוד

טוב, זה באמת קהל היעד של התוכנית.
רוב הקריירה זה מונח קצת גדול לא? איזו תוכנית כן היית מסתמך עליה לרוב קריירת האימונים?

שום תוכנית. אבל תוכנית אמורה להתפתח לאט לאט במהלך כל הקריירה בהתאם לצרכים שלך ע״י הגדלת נפח, שינוי תדירות וכו׳ ולא ע״י קפיצה בין תוכניות שאנשים באינטרנט כתבו.

שום תוכנית. אבל תוכנית אמורה להתפתח לאט לאט במהלך כל הקריירה בהתאם לצרכים שלך ע״י הגדלת נפח, שינוי תדירות וכו׳ ולא ע״י קפיצה בין תוכניות שאנשים באינטרנט כתבו.
מסכים, הכל תלוי מטרה וקצב התקדמות.
אני שמח שלפחות יש תוכניות טובות שניתן להסתמך עליהם, כבסיס.
אני אישית לא חושב ש 531 היא תוכנית גרועה, אבל יש דרכים טובות יותר להתחזק ולגדול עבור רוב המתאמנים.

איך אני אוהב שאני במשך עמוד שלם טוען טענות שכולם לא מסכימים איתן, ואז בא איזה דוב ורוד ואומר אותו דבר במשפט אחד וכולם מסכימים.
מעטפה עבה נתת להם, אה אלכס?

איך אני אוהב שאני במשך עמוד שלם טוען טענות שכולם לא מסכימים איתן, ואז בא איזה דוב ורוד ואומר אותו דבר במשפט אחד וכולם מסכימים.

הקסם הוא שאני כותב פחות ממך 😆

זה יותר עקרוני מאשר הגיוני. 😆

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית