- פותח/ת השרשור
- #3,581
Food dictionaryמישהו מכיר מחשבון תזונה אמין?
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
Food dictionaryמישהו מכיר מחשבון תזונה אמין?
myfitnesspalמישהו מכיר מחשבון תזונה אמין?
גם.myfitnesspal
בעיקר 😁
יש בעיה בהרשמה 👎myfitnesspal
Whatttt?יש בעיה בהרשמה 👎
יש לנו הרבה כאלה במכון 😆אחרי קריאה מחדש של ההסבר של ריפטו איך ליצור היפ דרייב תקין ונסיונות להתכונן לאימון של מחר
![]()
They pay only for like 70% of the tuition and that's it, u still have to pay for housing an everything urself.. U get around 7000NIS a year, while when u finish ull have a shitty salary during the extra 3 years in the army instead of graduating (say u studied computer science at the technion) and earning 20k each month, suddenly those lousy 7000nis seem very petty.
Besides, u might even end up doing something u don't like because u didn't have a choice. Its a rlly shitty deal..
If I'm not here on Thursday I won't b here on Friday either, I'll have to see on Wednesday if I'll stay over the weekend.
So by the time u r 28 the u'll have earned about the same amount as a student (assuming, as u say urself a few times, a smart person) would when he is 28..85% או 8500 ש"ח. אם אתה טוב יש מסלולים כמו פסגות וברקים שבהם דואגים לך להרבה יותר.
אני בחיים לא אבין את ההסבר הזה שנתת פה (וכמעט כל אחד נותן אותו) על למה עתודה זה חרא באופן כל כך גורף.
נניח ואתה לא עתודאי והולך במסלול הרגיל- עד גיל 21 אתה בצבא עם משכורת צבאית (שאגב הרבה יותר נמוכה מהמשכורת הצבאית בשירות החובה של העתודאים). אתה מתחיל ללמוד איפשהו בגיל 22 (במקרה הטוב, לרוב זה מאוחר יותר). אם אתה רוצה לסיים את התואר ב4 שנים, בהנחה שאתה עושה אותו במקום לא פח, אתה לא באמת מרוויח כסף תוך כדי התואר, אולי גרושים (שגם אני הרווחתי בתור עתודאי משיעורים פרטיים). בסה"כ, סיימת בן 26 (באופטימום), כשבידיך תואר ראשון ואתה בלי כסף, בכלל.
אני לעומתך עתודאי שסיים את התואר הראשון בגיל 22, הרוויח במשך שלוש שנים משהו כמו 1300 שקל בחודש (זה עומד לעלות בראשון לספטמבר) עד גיל 25 ומגיל 25 עד 28 הרוויח בממוצע 9000 שקל בחודש (שוב, יוצא מנקודת הנחה שיש לי קצת שכל והוצאתי דירוג מחקר וגמו"שים). אם נמשיך עם אותה הנחה, התחלתי והגעתי לשלבי סיום/סיימתי גם תואר שני תוך כדי השירות (שאם אתה עושה אותו בטכניון אתה לא משלם שקל עליו). מוזמן לבדוק סטטיסטיקה, הרבה עתודאים עושים את זה. בסופו של דבר, אני מגיע לגיל 28 עם תואר שני, בסיס כלכלי וניסיון תעסוקתי בתחום הביטחון. על כמה שווה הניסיון הזה אפשר באמת להתווכח, כי זה מאוד תלוי איפה אתה משרת.
השורה התחתונה- השלילה העיוורת הזאת של מסלול העתודה היא מיותרת וצריכה להיעלם.
נ.ב- @Matty תלפיות וחבצלות זה לא עתודה.
זאת התגובה הכי לא אובייקטיבית שראיתי בחיי. ברור שבתור עתודאי אתה תגיד את זה. רק אם ממש דפקו אותך.85% או 8500 ש"ח. אם אתה טוב יש מסלולים כמו פסגות וברקים שבהם דואגים לך להרבה יותר.
אני בחיים לא אבין את ההסבר הזה שנתת פה (וכמעט כל אחד נותן אותו) על למה עתודה זה חרא באופן כל כך גורף.
נניח ואתה לא עתודאי והולך במסלול הרגיל- עד גיל 21 אתה בצבא עם משכורת צבאית (שאגב הרבה יותר נמוכה מהמשכורת הצבאית בשירות החובה של העתודאים). אתה מתחיל ללמוד איפשהו בגיל 22 (במקרה הטוב, לרוב זה מאוחר יותר). אם אתה רוצה לסיים את התואר ב4 שנים, בהנחה שאתה עושה אותו במקום לא פח, אתה לא באמת מרוויח כסף תוך כדי התואר, אולי גרושים (שגם אני הרווחתי בתור עתודאי משיעורים פרטיים). בסה"כ, סיימת בן 26 (באופטימום), כשבידיך תואר ראשון ואתה בלי כסף, בכלל.
אני לעומתך עתודאי שסיים את התואר הראשון בגיל 22, הרוויח במשך שלוש שנים משהו כמו 1300 שקל בחודש (זה עומד לעלות בראשון לספטמבר) עד גיל 25 ומגיל 25 עד 28 הרוויח בממוצע 9000 שקל בחודש (שוב, יוצא מנקודת הנחה שיש לי קצת שכל והוצאתי דירוג מחקר וגמו"שים). אם נמשיך עם אותה הנחה, התחלתי והגעתי לשלבי סיום/סיימתי גם תואר שני תוך כדי השירות (שאם אתה עושה אותו בטכניון אתה לא משלם שקל עליו). מוזמן לבדוק סטטיסטיקה, הרבה עתודאים עושים את זה. בסופו של דבר, אני מגיע לגיל 28 עם תואר שני, בסיס כלכלי וניסיון תעסוקתי בתחום הביטחון. על כמה שווה הניסיון הזה אפשר באמת להתווכח, כי זה מאוד תלוי איפה אתה משרת.
השורה התחתונה- השלילה העיוורת הזאת של מסלול העתודה היא מיותרת וצריכה להיעלם.
נ.ב- @Matty תלפיות וחבצלות זה לא עתודה.
מסכים.stuck for 6 years in a place u honestly don't like
אז מה זה 😲נ.ב- @Matty תלפיות וחבצלות זה לא עתודה.
אתה מנסה?לא מצליח לישון 😭
I'd say his argument actually convinced me to view it as less of a shitty program..זאת התגובה הכי לא אובייקטיבית שראיתי בחיי. ברור שבתור עתודאי אתה תגיד את זה. רק אם ממש דפקו אותך.
Chavatzelet is imo kinda weird that they study at haifa uni, I have someone from my old class who is doing it, not the brightest kid in the world but pretty clever.. as far as I understood it's basically a wannabe Talpiot program...אז מה זה
לצערי אתה טועה פה. אח שלי עשה עתודה בטכניון (עכשיו בן 28 אחרי 6 וחצי שנים בצבא אחרי שחתם עוד קבע) והוא עשה גם תואר שני בצבא וזה עלה לו כסף, הוא שילם מהפיקדון של הצבא.(שאם אתה עושה אותו בטכניון אתה לא משלם שקל עליו)
זה.I have to admit that if u r studying something that won't give u a very high salary (20+k) then maybe Atuda might actually b more profitable..
But the problem of being locked down still remains, some ppl might know they want to live in this country the rest of their lives or don't want to try to start a start up at an early age etc, but that requires u to b very confident in urself, I personally cannot say that I have my entire life figured out and I definitely wouldn't want someone to dictate what I'm supposed to do for the next 9years of my life...
נכון. אבל אני יכול לך לספר למה אני לא הלכתי על עתודה. אני בנאדם שאוהב שיש לו שליטה מלאה בעתיד שלו. אני לא רוצה לדעת איפה אני אהיה עוד שנה או עוד שנתיים, וכשאתה בעתודה אתה יודע איפה תהיה גם עוד 8 שנים אלה אם תפסל בדרך. אני לא אוהב את הקיבוע הזה למקום אחד, אני אוהב את הפוטנציאל שבבחירה חופשית, את היכולת שלי להחליט שיום אחד אני זורק את מה שאני עושה עכשיו ועושה משהו אחר, ובעתודה, לפחות בחלק של 6 שנות השירות בצה"ל ממש אין לך את זה. מה אם פתאום עכשיו בא לי לטוס ל3 חודשים לדרום אמריקה? אני לא צריך לחתום על מסמכים ולעבור תהליכים של אישורים ותדריכי יציאה, גם שבצהל בחיים לא יתנו לי לצאת ל3 חודשים. ומה אם אני רוצה לראות רופא? תודה צה"ל שאתם דואגים לי שאחכה רק 3 חודשים לתור לאורטופד שנמצא בטיזינהמו.השורה התחתונה- השלילה העיוורת הזאת של מסלול העתודה היא מיותרת וצריכה להיעלם.
I have friends who could easily have gone to Atuda but decided to go to Kravi instead because they wanted to have a certain life experience that is once in a lifetime, I kinda recommend u consider that instead of deciding to go study or sit in a room doing intelligence work...קיצור אין תשובה חד משמעית אם כדאי לי לעשות עתודה או לא. לא עזרתם 🫤