דיון אחר ביקורת סקוואט

ErezAlon

משתמש מתחיל
93
21
נק' מוניטין:
21
93
21
אני אחרי הפסקה של שבועיים, בעקבות כאבי ביצים שהופיעו לי כל פעם שעשיתי את התרגיל. הכאבים עברו, הרופא אמר שאין לי שם כלום מיוחד.
חזרתי השבוע לסקוואט אבל החלטתי להוריד 20 קילו. מ95 ל75. מה אתם אומרים על המהלך עצמו? אני פשוט חושב שפעם האחרונה עליתי מהר מידיי במשקלים ולכן הופיעו הכאבים. הפעם החלטתי להאט קצת את הקצב. למשהו כמו 2.5 קילו באימון בהתחלה וכשאני אתקרב לשיא האחרון אני אאט אפילו יותר.

חשוב לי לשמוע מה אתם אומרים על הטכניקה ולהשתפר כמה שיותר לפני שאני ממשיך לעלות במשקלים. אין צורך להאיר על הנעליים והכפפות, ידוע.

מבחינת הניתוח התנועתי של היי באר, המוט ממוקם גבוה הרבה מעבר לשכמות ואם נעביר קו בינו לבין מרכז המסה נראה שהוא עובר פחות או יותר מעליו, כלומר, אין צורך באלמנט נוסף כמו אלמנט המבט על מנת לשמור על יציבות, אלה אם לא הנחת את המוט כמו שצריך. השינוי של המבט למיטב ידיעתי נועד לעזור לייציבות המשקל על הגב שלך כדי שחס וחלילה לא תתנדנד ותיפול בסט, בלואו באר זה מאוד הכרחי כי בגלל המיקום הנמוך של המוט על השכמות יש צורך לבצע פעולות מסוימות כדי לייצב את הגוף בירידה כשהמוט נמצא מאחורי נקודת שיווי המשקל, ואחת הדרכים לכך היא להביט קדימה ולמאטה כי זה מטה את עמוד השדרה שלך קדימה וכתוצאה מכך מייצב אותך. כלומר, בהיי באר לא משנה אם תסתכל קדימה או למעלה, כל עוד אתה לא נופל זה בסדר.
דרך אגב יש אנשים שלא נופלים גם בביצוע לואו באר ומבט קדימה כמו @StasZ אבל למיטב ידיעתי אלו מקרים נדירים.

מתנצל על החפירה רק רציתי להעביר כמו שצריך את הנקודה
אני מקרה נדיר?
לא מזמן ראיתי את אליפות העולם של IPF (תחרות שהתפרסה על פני כ10 ימים), כמעט ולא ראיתי אנשים שמסתכלים למטה שעושים LB
הרוב עשו כמובן LB והסתכלו ישר\למעלה.

בכל מקרה, אם כבר מישהו לומד טכניקה, שיתחיל ממה שכתוב בספר(פלוס שינויים לפי המבנה גוף) ולאט לאט ישנה לפי איך שנוח לו, ואיך שהוא מרגיש יותר חזק.

אני מקרה נדיר?
לא מזמן ראיתי את אליפות העולם של IPF (תחרות שהתפרסה על פני כ10 ימים), כמעט ולא ראיתי אנשים שמסתכלים למטה שעושים LB
הרוב עשו כמובן LB והסתכלו ישר\למעלה.

בכל מקרה, אם כבר מישהו לומד טכניקה, שיתחיל ממה שכתוב בספר(פלוס שינויים לפי המבנה גוף) ולאט לאט ישנה לפי איך שנוח לו, ואיך שהוא מרגיש יותר חזק.
אתה מקרה נדיר כי יש לך מבנה גוף שמתאים לזה, ככה זה לפחות נראה לי ותתקן אותי אם אני טועה כי אני לא מבין גדול בפיזיולוגיה. מבחינת רוב האוכלוסיה מבט קדימה בלואו באר סקוואט אמור לגרום לנפילה אחורה.
ואני באמת מתבייש בעצמי שעדיין לא קראתי את הספר אני עובד על זה ומקווה שבחודשים הקרובים אני סוף סוף אתחיל

יש הרבה דוגמאות של ליפטרים גם ב-HB וגם ב-LB שמסתכלים למעלה ויש כאלה שבמנח נייטראלי של הצוואר (שזה לא באמת למטה).
זה עניין של העדפה ונוחות.
להסתכל למטה ברוב המקרים יגרום לחזה לקרוס.
http://www.rookiejournal.com/looking-up-or-down-during-squats.html

יש הרבה דוגמאות של ליפטרים גם ב-HB וגם ב-LB שמסתכלים למעלה ויש כאלה שבמנח נייטראלי של הצוואר (שזה לא באמת למטה).
זה עניין של העדפה ונוחות.
http://www.rookiejournal.com/looking-up-or-down-during-squats.html
אז לדעתך מי שיש לו מספיק יציבות כדי להסתכל קדימה בלואו באר סקוואט ולא ליפול אחורה צריך לעשות את זה על מנת להוריד את הסיכון לקריסת חזה?

אז לדעתך מי שיש לו מספיק יציבות כדי להסתכל קדימה בלואו באר סקוואט ולא ליפול אחורה צריך לעשות את זה על מנת להוריד את הסיכון לקריסת חזה?

לדעתי צריך לאמץ את הדרך שאיתה אתה מרים הכי הרבה משקל ושהכי נוחה לך. והדרך הזאת משתנה בין אנשים שונים.

אני אשמח לשמוע על מכניזם שיכול לגרום לכך, חוץ מהמכניזם של "המאמן שלי לא יודע ללמד את הסקוואט/דדליפט, ולכן הוא לא הסביר לי את ההבדל בין להרים צוואר ולהרים חזה". כי בתור אחד שמלמד אנשים לשפוף על בסיס יומי, תוך מבט מטה, זו בעייה שלא נתקלתי בה מעולם. בדרך כלל אני מבזבז חצי מהזמן של אימון הסקוואט הראשון בללמד את המתאמן להפסיק לעשות פרונט סקוואט עם גב אנכי, כי זה מה שהוא שמע שצריך לעשות.
יש חשיבות גדולה למבט למטה, בLB זה קריטי כמובן, וגם הסברתי למה.

ריפטו תמיד צודק, ולי יש שקט. אני מיציתי את התקופה של שרשורים של 15 עמודים. ואם בא לך לחשוב שזה בגלל שריפטו או אתה עילויים אינטלקטואליים - תיהנה.

ריפטו תמיד צודק, ולי יש שקט. אני מיציתי את התקופה של שרשורים של 15 עמודים. ואם בא לך לחשוב שזה בגלל שריפטו או אתה עילויים אינטלקטואליים - תיהנה.
אז אני מבין שאין מכניזם שתומך בטענה שלך? נחמד.

כנראה לא שמת לב למשפט השני:
שמתי לב. כשהטענה מתעלמת מהעובדה שאפשר להרים חזה עם צוואר למטה ולהיפך - כי שתי התנועות לא תלויות אחת בשנייה, זה פשוט יותר הגיוני שאין מכניזם שתומך בטענה שלך וככה אתה בורח מזה, מאשר שאתה מסתיר אותו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית