שאלות לאנשים בעלי אופנוע

godlin23

משתמש משקיע
4,229
1,530
נק' מוניטין:
2,943
4,229
1,530
אז אני תמיד חלמתי לקנות אופנוע, אין לי כרגע רשיון לדו גלגלי.
בתאילנד יצא לי לנסוע על קטנוע וממש נהנתי. באוטו אני לא אוהב לנהוג אבל על האופנוע נהנתי.

עכשיו לשאלות.
מבחינה כספית, האם אחזקה של אופנוע יותר יקרה ממכונית, אני יודע שהביטוח יותר יקר משמעותית, אבל האם בגלל הדלק זה מתקזז ?

עד כמה זה נוח לנסוע בקיץ, בתאילנד נסעתי בלי ציוד ובכלל אפילו בלי חולצה וקסדה, ולכן יחסית לא היה לי יותר מידי חם, אבל ניראה לי עם בגדים בקיץ יכול להיות ממש חם.

הנסיעה בחורף, עד כמה זה בעייתי לנסוע בגשם ברמה בינונית ? ועד כמה אפשר לנסוע כשיש מבול ?

תודה לעוזרים.

אז אני תמיד חלמתי לקנות אופנוע, אין לי כרגע רשיון לדו גלגלי.
בתאילנד יצא לי לנסוע על קטנוע וממש נהנתי. באוטו אני לא אוהב לנהוג אבל על האופנוע נהנתי.

עכשיו לשאלות.
מבחינה כספית, האם אחזקה של אופנוע יותר יקרה ממכונית, אני יודע שהביטוח יותר יקר משמעותית, אבל האם בגלל הדלק זה מתקזז ?

עד כמה זה נוח לנסוע בקיץ, בתאילנד נסעתי בלי ציוד ובכלל אפילו בלי חולצה וקסדה, ולכן יחסית לא היה לי יותר מידי חם, אבל ניראה לי עם בגדים בקיץ יכול להיות ממש חם.

הנסיעה בחורף, עד כמה זה בעייתי לנסוע בגשם ברמה בינונית ? ועד כמה אפשר לנסוע כשיש מבול ?

תודה לעוזרים.
לי יש vs 125
ביטוח חובה וצד ג' זה סביב ה3.5 דלק אני משלם משהו כמו 27 שקל לארבע ליטר בערך שמספיק לסביבות ה100 ק"מ (טיפה יותר).
ביטוח רכב לנהג צעיר וחדש לא זול בהרבה אם לא יותר יקר למיטב ידעתי והדלק הרבה יותר יקר. קח בחשבון גם את הטיפולים שזולים בהרבה ואין בעיית חניה. ואני לא מדבר בכלל על עלות הרכב עצמו. מצד שני מסוכן בהרבה..

• פותח/ת השרשור
לי יש vs 125
ביטוח חובה וצד ג' זה סביב ה3.5 דלק אני משלם משהו כמו 27 שקל לארבע ליטר בערך שמספיק לסביבות ה100 ק"מ (טיפה יותר).
ביטוח רכב לנהג צעיר וחדש לא זול בהרבה אם לא יותר יקר למיטב ידעתי והדלק הרבה יותר יקר. קח בחשבון גם את הטיפולים שזולים בהרבה ואין בעיית חניה. ואני לא מדבר בכלל על עלות הרכב עצמו. מצד שני מסוכן בהרבה..
אז מבחינה כספית אופנוע לוקח אני מבין נכון ? ורק פרט אחרון בנושא הזה עד כמה קשה למכור אופנוע יד 2 ?

אשמח להתייחסות לשאלות בנושא של מזג אוויר.

אז מבחינה כספית אופנוע לוקח אני מבין נכון ? ורק פרט אחרון בנושא הזה עד כמה קשה למכור אופנוע יד 2 ?

אשמח להתייחסות לשאלות בנושא של מזג אוויר.
לא יצא לי לנסות למכור אופנוע יד 2.
לגבי מזג אוויר, בגשם זה חרא, גם עם יש לך חליפת סערה זה חרא.
אבל חורף בארץ לא נורא ואין המון ימים גשומים ואפשר להסתדר.

• פותח/ת השרשור
לא יצא לי לנסות למכור אופנוע יד 2.
לגבי מזג אוויר, בגשם זה חרא, גם עם יש לך חליפת סערה זה חרא.
אבל חורף בארץ לא נורא ואין המון ימים גשומים ואפשר להסתדר.
אז בגשם רגיל אפשר לנסוע כן ?

ולגבי הקיץ ? עכשיו אתה לא מתבשל נגיד בנסיעה ארוכה ?

ל-2 חברים שלי יש אופנוע ובזמן האחרון גם לי הייתה את המחשבה הזאת של לקנות אופנוע בגלל שנמאס לי להיות כל הזמן לא נייד ולהיות תלוי באוטובוסים.

מה שלגמרי הוריד אותי מחשיבה על קנייה זה על כל הנושא של תאונות עם אופנוע - זה מפחיד אותי נורא ובגלל זה אני אפילו לא חושב על לקנות אחד למרות כל היתרונות שצוינו כאן.

אז בגשם רגיל אפשר לנסוע כן ?

ולגבי הקיץ ? עכשיו אתה לא מתבשל נגיד בנסיעה ארוכה ?
אפשר לסוע בגשם, אבל יש כמה בעיות: על הקסדה אין מגבים, הכביש רטוב והרבה יותר חלק, למכניות הרבה יותר קשה להבחין בך.
בקיץ אני נוסע בחולצה קצרה, אני לא שם מעיל מגן (אין לי) ומשתדל לא לסוע נסיעות ארוכות.

• פותח/ת השרשור
ל-2 חברים שלי יש אופנוע ובזמן האחרון גם לי הייתה את המחשבה הזאת של לקנות אופנוע בגלל שנמאס לי להיות כל הזמן לא נייד ולהיות תלוי באוטובוסים.

מה שלגמרי הוריד אותי מחשיבה על קנייה זה על כל הנושא של תאונות עם אופנוע - זה מפחיד אותי נורא ובגלל זה אני אפילו לא חושב על לקנות אחד למרות כל היתרונות שצוינו כאן.
הבנתי שתאונות יש יותר ברכב (מבחינה אחוזים) ולרוב התאונות של אופנוע נגרמות בגלל טעות של הנהג, בניגוד לתאונות של רכב שלרוב נעשות ע"י בגלל טעות של נהג אחר, הבעיה היחידה ניראה לי שתאונה באופנוע לרוב יש רק אחת.

ורק פרט אחרון בנושא הזה עד כמה קשה למכור אופנוע יד 2 ?
היה לי קטנוע תקופה קצרה לפני כמה שנים, ויש לי כמה חברים שהיו להם קטנועים/אופנועים, הם החליפו לא מעט. בעיקרון לא בעיה למכור אופנוע, רוב האופנועים יש להם יד די גדולה וממה שאני זוכר זה די בסדר ומקובל (כנראה כי הרבה קונים לקיץ ומוכרים אחר כך)
בקיץ היה סבבה לנסוע, אבל לא הייתי נוסע עם ציוד אז לא יודע עד כמה זה רלוונטי אליך

• פותח/ת השרשור
אפשר לסוע בגשם, אבל יש כמה בעיות: על הקסדה אין מגבים, הכביש רטוב והרבה יותר חלק, למכניות הרבה יותר קשה להבחין בך.
בקיץ אני נוסע בחולצה קצרה, אני לא שם מעיל מגן (אין לי) ומשתדל לא לסוע נסיעות ארוכות.
נגיד שעה נסיעה בקיץ בסביבות 2-3 בצוהריים אתה מגיעה מזיעה מת ?

ולגבי הגשם, נגיד נגמר הגשם הכביש עדיין רטוב עדיין מעייתי לנסוע ? או שזה כבר יותר קל ?

שמע, זה באמת מסוכן. צריך לסוע בזהירות.
אני קניתי אופנוע כי לא היה לי רכב והייתי צריך להגיע ללימודים איכשהו.

• פותח/ת השרשור
היה לי קטנוע תקופה קצרה לפני כמה שנים, ויש לי כמה חברים שהיו להם קטנועים/אופנועים, הם החליפו לא מעט. בעיקרון לא בעיה למכור אופנוע, רוב האופנועים יש להם יד די גדולה וממה שאני זוכר זה די בסדר ומקובל (כנראה כי הרבה קונים לקיץ ומוכרים אחר כך)
בקיץ היה סבבה לנסוע, אבל לא הייתי נוסע עם ציוד אז לא יודע עד כמה זה רלוונטי אליך
לא יסע עם ציוד עם זה חם, העיקר לא למות מחום.

הבנתי שתאונות יש יותר ברכב (מבחינה אחוזים) ולרוב התאונות של אופנוע נגרמות בגלל טעות של הנהג, בניגוד לתאונות של רכב שלרוב נעשות ע"י בגלל טעות של נהג אחר, הבעיה היחידה ניראה לי שתאונה באופנוע לרוב יש רק אחת.
לא בדקתי סטטיסטיקה, אבל מבחינת ההגיון כל תאונה על אופנוע יש לה הרבה יותר סיכוי להיות הרבה יותר חמורה מאשר תאונה עם אוטו.
ולא נראה לי שלרוב תאונות על אופנוע הן בגלל טעות של הנהג, תראה איך מלא נהגי רכבים לא שמים זין על אופנועים ובקלות יכולים לגרום לתאונה
לא יסע עם ציוד עם זה חם, העיקר לא למות מחום.
אז למה שתמות מחום? אם אתה נוסע בקיץ עם חולצה קצרה, מקבל אוורור לגוף אז הכל סבבה

נגיד שעה נסיעה בקיץ בסביבות 2-3 בצוהריים אתה מגיעה מזיעה מת ?

ולגבי הגשם, נגיד נגמר הגשם הכביש עדיין רטוב עדיין מעייתי לנסוע ? או שזה כבר יותר קל ?

אני לא נוסע יותר מ20 דקות חצי שעה לכל היותר, ולא מזיעה מת, יש מלא רוח.

לגבי הגשם,כביש רטוב זה כביש רטוב.

ברור שיש יותר תאונות במכונית,כי יש יותר מכוניות מאופנועים על הכביש.
ואני אישית סולד מאופנועים,במיוחד אחרי תאונות כאלה:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4655472,00.html

נתחיל מהסוף, אין רוכב אופנוע/קטנוע שלא הייתה לו איזה שהיא תאונה (גם לי היו 3 קלות יחסית)
נסיעות בקיץ בעיקר באמצע היום הן די סיוט בעיקר שעומדים ברמזור, דווקא בחורף אם מתלבשים טוב זה פחות נורא.
אם אתה צריך לנסוע 15-20 ק'מ ביום ואין לך תחבורה ציבורית קטנוע זה פתרון טוב. לפחות מזה אופניים חשמליים זולים משמעותית

היה לי אופנוע,drz.
זה שונה מקטנוע בהמון מובנים.
הרבה יותר גניב,בכל נסיעה כדאי שתהיה ממוגן,זאת אומרת מעיל,קסדה מלאה וכפפות לפחות.
הביטוח היה מעל 6 אלף בחודש לחובה וצד 3.
מבחינת דלק זה קצת פחות מרכב,האופנוע שלי היה משופר והיה מגיע למצבים שהוא שותה 1:15.
וכמה שתיסע זהיר,יבוא איזה אפס שנוסע חרא ויכנס בך,זה לא קרה רק לי,קרה לטובים ביותר כמו טל שביט.
סיוט לרכב ביולי אוגוסט,האוויר חם ולא באמת מקרר.
בחורף זה כיף לנסוע,אבל רק כשאתה עם מיגון מקור,בגשם זה לא פרקטי להגיע ממקום למקום,צריך חלפס ומגפיים.

אני מחזיק גם קטנוע וגם רכב...
joymax 250 - בערך הקטנוע הכי משתלם על הכביש.
ללימודים/ עבודה/ כל דבר קטן במהלך היום, קטנוע זה מושלם! מגיע בזמן ולא צריך לחפש חניה.
יש מצבים שזה לא כלכך נוח..אם חם מידי או אם יורד גשם(במקרה שלי יש אוטו) אבל החורף בארץ לא מאיים מידי.

במחינת סכנה וכו'
זה נכון שלא משנה כמה תהיה זהיר, אתה עדיין לא תלוי רק בעצמך אבל!
לומדים עם הזמן להסתכל על הכביש בצורה אחרת...
אני למשל לא מסתכל על מכוניות, אלא על הנהג שבפנים. אגלה לך סוד.....אחוז מאוד גבוה מתעסק בכל דבר אחר בתוך האוטו חוץ מבנהיגה,
ובכלל לא באמת מסתכלים לאן הם נוסעים....

• פותח/ת השרשור
תודה לכולם, קיצור בגלל שאני חשבתי להחליף את הרכב אז אני כנראה ירד מהעניין עד שיהיה מספיק כסף להחזיק את שניהם, כי אני מבין שהחלפה מלאה של הרכב זה לא הכי נוח.

תודה לכולם, קיצור בגלל שאני חשבתי להחליף את הרכב אז אני כנראה ירד מהעניין עד שיהיה מספיק כסף להחזיק את שניהם, כי אני מבין שהחלפה מלאה של הרכב זה לא הכי נוח.
אם זה כרוך בזה שלא יהיה לך רכב כשתצטרך אז באמת אין טעם, לא משנה כמה זה עושה את החיים קלים..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית