הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

כל כמה זמן מעלים משקל במשקולות?

לולה

משתמש מתחיל
50
9
נק' מוניטין:
113
50
9
היי אז ככה אני מתאמנת מתחילה עם משקוליות יד חופשיות לבד בבית
ורציתי להבין כל כמה זמן אני יכולה להעלות את המשקל שאני מרימה?
האם פשוט מתי שאני מרגישה שכבר קל לי להרים את אותן משקולות שאני מרימה כרגע?
זה פשוט מה שחשבתי אבל לא יודעת אומרים שיש לא רק שרירים גם גידים ורצועות ועצמות שצריכים להסתגל אז לא למהר מידי
ואז לא הצלחתי להבין מתי אני כן יודעת שזה כבר בסדר להעלות משקל?
תודה רבה

הצלחת לעשות 3 סטים של 8 חזרות ? תעלי משקל, פשוט.

ולעבוד עם משקולות בבית זה אולי נחמד אבל לטווח הארוך את לא תקני כל פעם משקולות חדשות כדי להתקדם בשביל משקלי עבודה ואם כן -כלכלית זה לא ישתלם.

עדיף להירשם למכון כושר כדי שתוכלי לעבוד גם אירובי וגם כוח ולא יהיה לך חוסר בציוד עבודה.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
היי תודה על התשובה ובטוח שזה מדד מספיק כי שמעתי שלפעמים השריר כבר חזק אבל הרצועות והגידים עדין לא
האמת התאמנתי השבוע העלתי קצת משקל {במשקולות כמובן}כי כבר עשיתי אפילו 4 סטים של 12 חזרות ומשום מה לא יודעת איך קיבלתי התכוציות שרירים ודלקת בכפות רגלים שכאילו בעצם זה אומר שהידים שלי מספיק חזקות כדי להרים את המשקל אבל הרגלים עדין חלשות אז ככה שאולי זה לא מדד מספיק טוב?
ועכשיו איזה באסה אפילו במשקל יותר קל כואב לי מה לעשות?

לא יודע מאיפה שמעת דבר כזה...

למה עשית 4 סטים של 12 חזרות ? אמרנו שתעשי 3 סטים של 8 חזרות ולאט לאט תרדי במספר החזרות כשהמשקלים יהיו כבדים.

אם יש לך פציעה את יכולה להעלות את הנושא בפורום פציעות ושם יוכלו לעזור לך.

• פותח/ת השרשור
ככה
1 כן אני עושה עם המשקל הנוכחי 3 סטים של 8 חזרות לפי התשובה שלך אני מבינה שזה אומר שאני צריכה להוסיף משקל נכון?
עכשיו השאלות שלי הן
1 האם זה באמת המדד הנכון? כי קראתי שיכול להיות שהשריר כבר חזק ויכול להרים עוד משקל אבל עדין הרצועות והגידים לא מספיק חזקים ואז זה יוצר עומס ולא הבנתי מתי אני יכולה לדעת שגם הרצועות והגידים כבר חזקים ולא רק השריר? ואם זה בכלל נכון הדבר הזה?
2 האם יתכן ששריר מסוים חזק יותר למשל השריר של היד הקדמי ואז אני רוצה להוסיף משקל מצד אחד אבל מצד שני למשל שרירי היציבה הבטן והגב לא מספיק חזקים ואז זה יוצר עומס עליהם? כי ברור שהתרגיל מיועד לידיים אבל בכל זאת שמחזקים משקל מרגישים את זה גם בגב?

מקווה שעכשיו השאלה שלי ברוורה תודה רבה

אם הטכניקה שלך טובה ואת לא מתכוונת להעמיס 10 קילו של תוספת כל אימון אז אין שום בעיה.
הצלחת- תעלי. כשאומרים תעלי לא מתכוונים שתוסיפי הרבה משקל, זה צריך להיות לאט ובהדרגה, כמובן שהטכניקה תהיה טובה ואז אין שום סיבה שתיפצעי.

• פותח/ת השרשור
אה אוקי תודה רבה וכמה אפשר להעלות כל פעם בחצי קילו? קילו ? 2 קילו?
למשל עכשיו אני עובדת עם דאמבלים של 3 קילו אז לעלות ל4 קילו או שאפשר ישר ל5 ?

תלוי בהרגשה שלך או בכמה היה לך קל באימון הקודם..

Back
למעלה תחתית