הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ חלבון משולב

• פותח/ת השרשור OrshGym
  • פורסם בתאריך

OrshGym

משתמש פעיל
403
17
נק' מוניטין:
23
403
17
יש איזה יתרון לאבקות שמורכבות מתשלובת חלבון?
[חלבון מי-גבינה מסונן
חלבון ביצה (אלבומין) לא מפורק מהחלק הלבן של הביצה
חלבון החלב (קזאין) מסונן היטב (ובצורתו הטבעית – קזאין מיצלרי)
ופפטידים של גלוטמין.](המשפט מועתק מהאתר....)

הבנתי שזה טוב בגלל שזה לא רק חלבון שנקלט כמו מי גבינה אלא מתפרק לאורך זמן מסויים.

תודה רבה מראש D=

נערך לאחרונה:
למה לדעתך זמן פירוק החלבון רלוונטי בכלל? מה זה משנה בשבילך עד כמה מהר החלבון שלך מתפרק כל עוד אתה מקבל ממנו את אותן חומצות האמינו באותה הכמות?

• פותח/ת השרשור
למה לדעתך זמן פירוק החלבון רלוונטי בכלל? מה זה משנה בשבילך עד כמה מהר החלבון שלך מתפרק כל עוד אתה מקבל ממנו את אותן חומצות האמינו באותה הכמות?
כי אם זה רק מי גבינה אני מקבל חלבון לזמן קצת אחרי אימון\בוקר (בבוקר רק בגלל שאני עצלן...חח) ועם תשלובת אני מקבל לאורך זמן...חשבתי אולי זה יותר טוב בשביל פיתוח השריר...תקן אותי אם אני טועה חח

כי אם זה רק מי גבינה אני מקבל חלבון לזמן קצת אחרי אימון\בוקר (בבוקר רק בגלל שאני עצלן...חח) ועם תשלובת אני מקבל לאורך זמן...חשבתי אולי זה יותר טוב בשביל פיתוח השריר...תקן אותי אם אני טועה חח
סנטוז חלבון זה נושא מורכב שגם אני עדיין לא רכשתי בו מספיק ידע כדי לתת לזה את התשובה המלאה, אבל בקיצור, סנטוז חלבון לא אמור לעניין אותך בתור ספורטאי שמתעסק בעליה במסה/חיטוב בחדר הכושר, במיוחד בתור ספורטאי חובבן.
לתשובה יותר מפורטת, יש מאמר ממש טוב באתר שמסכם את עניין סנטוז החלבון בצורה ממש יפה ואני ממליץ לך לקרוא אותו אם הנושא מעניין אותך
https://www.kilogram.co.il/2024/האם-ישנו-גבול-לכמות-החלבון-שהגוף-יכול-ל/

לא כזה רלוונטי. תגיע למספיק חלבון ביום. יותר חשוב מאשר לחשוב על תשלובות חלבון וזמני ספיגה.

• פותח/ת השרשור
לא כזה רלוונטי. תגיע למספיק חלבון ביום. יותר חשוב מאשר לחשוב על תשלובות חלבון וזמני ספיגה.
הסיבה העיקרית ששאלתי את זה זה כי מישהו רצה למכור לי תשלובת חלבון בזול ורציתי לדעת אם זה שווה את זה. (הM5 של מטריקס)[פתוח להצעות לגבי הטעמים....שוקו שוקולד חלב או קרם עוגיות קפצו לי לעניים...יש המלצות?]
אם זה לא כל כך רלוונטי אז אני אלך על הקניה.

הרבה מאוד תודה חברה ;)

לא טעמתי טעמים של האבקה הזו. ואגב, מטריקס זה שם למוצר הספציפי הזה. החברה היה סיינטרקס.
מה שכן, לאחרונה אני רואה יותר ויותר תלונות על החברה ברשת - הן על המחיר והן על סוגי החלבון(חיטה בין היתר).
מניח ש @SweetBamba יכול לשפוך יותר מידע בנושא.

יש מחקרים שמצאו שסנטזת החלבון הייתה טובה יותר כאשר שילבו קזאין ומי גבינה, לעומת רק קזאין או רק מי גבינה.
אם הייתה בארץ תשלובת חלבון טובה במחיר שמתחרה בחלבון רגיל (גם כאשר מכניסים למשוואה את כמות המנות), אני מניח שלא הייתי מתנגד.
הבעיה הראשונה לדעתי עם תשלובות היא שזה נותן פתח לכלול מקורות זולים לחלבון, כמו גלוטמין או חומצות אמינו אחרות (כמו באבקה שדיברתי עליה), חלבון חיטה, חלבון סויה וכולי.
הבעיה השנייה היא (וזה אם באמת בא לכם להיתפס על קטנות, כי כמו שציינו כאן, זה לא משנה הרבה ויותר חשוב להגיע לכמות חלבון כוללת גבוהה) שאצל רוב האנשים, יש מספיק קזאין ואלבומין בתזונה. אדם בריא שמתאמן לרוב צורך לפחות מנה אחת של ביצים ו/או מוצרי חלב ביום, לכן הוא כבר מקבל מספיק קזאין ואלבומין מהתזונה. לעומת זאת, חלבון מי גבינה הוא די נדיר בתזונה שלנו, ולכן אולי יש עדיפות להשתמש באבקת חלבון שמכילה רק מי גבינה, כדי לקבל פרופיל חומצות אמינו שונה.
אני אישית צורך כל יום לפחות 30-40 גרם חלבון מביצים ועוד 30-40 גרם חלבון ממוצרי חלב, כך שתשלובות לא ישנו הרבה.

אם אתם תוהים למה התייחסתי רק למקורות החלבון, בעוד שרוב החברות מנסות לשווק לנו שתשלובות הן טובות בגלל זמני ספיגה שונים ושמונים, זה משום שזמן הספיגה לא משנה הרבה, וגם ככה אי אפשר לאמוד אותו (מי גבינה 3 שעות, אלבומין 6 שעות, קזאין 8 שעות או כל שטות אחרת...).

בקיצור, לא משנה הרבה. אם המחיר משתלם והמוצר לא מכיל תוספת של חומצות אמינו או חלבון חיטה, לך על זה. חלבון סויה עוד חפיף.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית