הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תוכנית FBW שלוש פעמים בשבוע, מסה

AdirTuval

משתמש מתחיל
37
1
נק' מוניטין:
1
37
1
יש לי עוד בערך חודש וחצי עד הגיוס שלי, ובנתיים אני רוצה לצבור כוח ומסה (מודע לכך שבצבא זה כמעט ומיותר)
ובכל זאת, האם התוכנית הזאת מאוזנת מבחינת תרגילים\סטים?

• סקוואט 3X8
  • (דדליפט 1X6)
  • בנץ' 3X6-8
  • מתח 3XMAX (בכוונה MAX, כי הוא על הפנים)
  • פרס 3X8
  • מקבילים צמוד 3XMAX (כנ"ל)
  • כפיפות מרפקים 2X12
  • בטן 3X15

התוכנית היא לעשות פעמיים בשבוע סקוואט כבד, וביום האמצעי לעשות סקוואט קל עם דדליפט.
האם מספר הסטים והחזרות בסדר? התרגילים וכו'.

עוד שאלה שהטרידה אותי זה האם בכלל כדאי לי "לבזבז" חודש וחצי על תכנית כזאת שבמלא אני עומד להתגייס?

יש לי עוד בערך חודש וחצי עד הגיוס שלי, ובנתיים אני רוצה לצבור כוח ומסה (מודע לכך שבצבא זה כמעט ומיותר)

• סקוואט 3X8
  • (דדליפט 1X6)
  • בנץ' 3X6-8
  • פרס 3X8
  • כפיפות מרפקים 2X12
  • בטן 3X15

התוכנית היא לעשות פעמיים בשבוע סקוואט כבד, וביום האמצעי לעשות סקוואט קל עם דדליפט.

עוד שאלה שהטרידה אותי זה האם בכלל כדאי לי "לבזבז" חודש וחצי על תכנית כזאת שבמלא אני עומד להתגייס?
נראה כמו תוכנית האימונים של הרצל עם כמה שינויים והורדת נפח. היה לנו דיון איתו על זה לא מזמן כי אני לא מסכים עם שיטת העבודה בתוכנית שלו. לטענתו תהיה התקדמות טובה למתאמן ממש מתחיל עם משקלי עבודה אפסיים אבל תקרה תקיעה יחסית מהירה.
ההצעה שלי היא לפרק את התוכנית למבנה של A1 A2, יש דוגמא לפירוק כזה בפורטאל בתוכניות האימונים למסה. בA1 ממליץ לבצע סקוואט כבד ובנץ' כבד, בA2 לבצע סקוואט קל פרס כבד ודד ליפט כבד.
אם יש לך עוד בעיות אשמח לעזור

• פותח/ת השרשור
נראה כמו תוכנית האימונים של הרצל עם כמה שינויים והורדת נפח. היה לנו דיון איתו על זה לא מזמן כי אני לא מסכים עם שיטת העבודה בתוכנית שלו. לטענתו תהיה התקדמות טובה למתאמן ממש מתחיל עם משקלי עבודה אפסיים אבל תקרה תקיעה יחסית מהירה.
ההצעה שלי היא לפרק את התוכנית למבנה של A1 A2, יש דוגמא לפירוק כזה בפורטאל בתוכניות האימונים למסה. בA1 ממליץ לבצע סקוואט כבד ובנץ' כבד, בA2 לבצע סקוואט קל פרס כבד ודד ליפט כבד.
אם יש לך עוד בעיות אשמח לעזור
האמת היא שהתלבטתי בין AB לבין FBW, בעיקר בגלל שאני לא חדש במכון, אבל המשקלים שלי דיי נמוכים. בקיצור אתה ממליץ על AB עם תרגילי הבסיס כמו שאמרת + תרגילי עזר? לא כ"כ התייחסת לתרגילי העזר.

• סקוואט 3X8
  • (דדליפט 1X6)
  • בנץ' 3X6-8
  • פרס 3X8
  • כפיפות מרפקים 2X12
  • בטן 3X15

הייתי עושה ככה
A1
סקוואט 5×3
בנץ 5×3
מתח 3×max
פרפר או מקבילים רחב3×8
יד קדמית 2×12
אחורית 2 ×12

A2
סקוואט קל
פרס 3×5
דדליפט 1×5
מתח 3×max או ציןאפס
הרחקות לצדדים 3×8
יד קדמית 2×12
אחורית 2×12

לא חושב שבחודש וחצי יש טעם להתאמן במכון.
אם כבר בכללי אני חושב שעדיף לך בזמן הזה לעשות אימוני אירובי (זה יעזור לך בצבא אני חושב), ותוך כדי גם לשמור על מאזן קלורי נייטרלי ואף חיובי כדי לא לרדת במשקל (אני מניח שאתה רזה לפי מה שכתבת. בכל מקרה עדיף שתרשום גם גיל, גובה, ומשקל כדי שניתן לך הכוונה יותר מדוייקת).

התכוונתי
הייתי עושה ככה
A1
סקוואט 5×3
בנץ 5×3
מתח 3×max
פרפר או מקבילים רחב3×8
יד קדמית 2×12
אחורית 2 ×12

A2
סקוואט קל
פרס 3×5
דדליפט 1×5
מתח 3×max או ציןאפס
הרחקות לצדדים 3×8
יד קדמית 2×12
אחורית 2×12
דווקא תוכנית לא רעה בכלל אני מאשר 😃

הייתי עושה ככה
A1
סקוואט 5×3
בנץ 5×3
מתח 3×max
פרפר או מקבילים רחב3×8
יד קדמית 2×12
אחורית 2 ×12

A2
סקוואט קל
פרס 3×5
דדליפט 1×5
מתח 3×max או ציןאפס
הרחקות לצדדים 3×8
יד קדמית 2×12
אחורית 2×12
לא הבנתי למה אתה אומר לעשות במתח MAX*3, זה סיבולת, לא? אם כבר להוריד את החזרות ל-8-10, לא?

גם אני חושב שלא כדי לו להתאמן חודש וחצי

כדאי לו להתאמן חודש וחצי לפני?
לא עדיף לנצל את הזמן שנשאר עד הצבא?
אני לא מתערב בעניינים הפרטיים שלו. אם הוא רוצה להתאמן שיתאמן. אני אומר שזה תמיד זמן טוב להתאמן ולהתחזק לא משנה המצב 😃

עוד שאלה שהטרידה אותי זה האם בכלל כדאי לי "לבזבז" חודש וחצי על תכנית כזאת שבמלא אני עומד להתגייס?[/QUOTE]

מה שאתה חושב
האמת היא שהתלבטתי בין AB לבין FBW, בעיקר בגלל שאני לא חדש במכון, אבל המשקלים שלי דיי נמוכים. בקיצור אתה ממליץ על AB עם תרגילי הבסיס כמו שאמרת + תרגילי עזר? לא כ"כ התייחסת לתרגילי העזר.
תעשה את התכנית שרשמתי לך
מתאמן מתחיל זה מישיכול להתקדם במשקלי עבודה כל אימון..... זה לא לפי וותק
אז אתה מתאמן מתחיל.

אז בקיצור פותח האשכול, אם אתה מעדיף להתאמן בזמן שנותר, הייתי ממליץ על התוכנית SS, אתה תוכל להתקדם בזה הרבה יותר מ-FBW לדעתי.
אבל אם אתה בכל זאת מעדיף FBW, אז תעשה את התוכנית ש- @Unbeatable רשם.
וכמובן שבנוסף לכל זה תצטרך להיות במאזן קלורי חיובי אל תשכח.
בהצלחה 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית