הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מאזן קלורי - דיון.

• פותח/ת השרשור -Ziv-
  • פורסם בתאריך
זו הטענה שלי... וסביב זה הדיון.
(אם עוד לא הבנת, מבלי להתנשא.)
איפה הדיון?
זה לא תואם למציאות נקודה.
זאת רק הערכה ראשונית.ומשם אתה רק עושה עלייה/ירידה לצורך התאמה למאזן הקלורי ה"אמיתי".

הגרף לא שלי חמוד, עדיין לא הבנת את זה?
כשאני הייתי בגילך היה לי קלמר מלא בעפרונות, חלקם היו מחודדים וחלקם פחות.

שכחתי לציין שהוספתי פקטור של 1.2 בין ה bmr ל rmr והוא לוקח בחשבון חלק מהפעילויות שציינת.

אתה מתקבע על משפטים כמו "תגיד לי מה להכניס לנוסחה", אבל אתה שוכח שהחיים שלנו הם לא משוואה, יש דברים שמשתנים ביום-יום שאין לנו דרך לחשב אותם. מעבר, ברור לי שבאופן קלאסי הכפלת את הBMR ב1.2, זו עוד נוסחה כללית ביותר. אבל הדרך לחשב את ההוצאה הקלורית האמיתית שלך היא להסתובב עם מכשיר מדידת צח"מ כלשהו במשך 24 שעות, ואני לא חושב שזה שווה את ההשקעה.

אני חושב שמבין כל הנוסחאות המסובכות, שכחת את נושא הוצאת האנרגיה היום-יומית שאיננה מחושבת בRMR שלך. במשך 4 שנים בטוח שעשית פעולות שלא חושבו בהוצאה קלורית. טיולים בתוך האוניברסיטה, הליכה מחניה רחוקה למקום היעד, יחסי מין, ועוד כל מיני פעולות שמגבירות את ההוצאה היומית ולא לקחת אותן בחשבון. להסתכל אחורה ולהגיד "כשהייתי סטודנט הפעילות הגופנית הייתה אפסית" זו הערכה גסה ביותר.
הפעולות האלה מחושבות כפעולות יומ-יומיות בהנחה שסה"כ ההוצאה האנרגטית של סטודנט כי דומה לזו של האדם הממוצע.
כשאתה מכפיל את הBMR X 1.2 זה מה שאתה עושה.

הפעולות האלה מחושבות כפעולות יומ-יומיות בהנחה שסה"כ ההוצאה האנרגטית של סטודנט כי דומה לזו של האדם הממוצע.
כשאתה מכפיל את הBMR X 1.2 זה מה שאתה עושה.
נכון, אבל לפי הנוסחה הזו גם אני וגם אתה מוסיפים 20% לbmr, למרות שבפועל יכול להיות שוני גדול בפעילויות בינינו, מבלי שנתחשב בכך.

הבעיה היא שאתה מנסה להסביר את גוף האדם, עם תוכנה וגרפים כאילו זה שחור ולבן

אם מסכמים את כל מה שנאמר כאן מקבלים תשובה מלאה לשאלה שלך. הנוסחה היא אמצעי, לא התערבותי, לקבלת נקודת התחלה לתהליך. הדרך היותר מדוייקת תהיה בדיקת פליטת פד"ח במנוחה והשוואה בין מצבך היום ואז.
מחקרים כאלה שנעשו הראו ירידה בקצב חילוף החומרים עם ההתבגרות. לזה אתה מוסיף גם נתונים כמו מסת השריר, רמת פעילות/שעות שינה, רמת הורמונים, תפריט (מידת הקרבה לבית של אמא שלך), אז והיום ומקבל תמונה מלאה יותר.
שורה תחתונה הנוסחה לוקחת אותך רק שלב אחד, התחלתי, מעבר לזה המשקל הוא האינדיקציה המדוייקת יותר. את זה אתה לא יכול להכניס למשוואה בעבודה 😃

נערך לאחרונה:
כשבודקים כמה קלוריות יש בכל מוצר בשביל לכתוב בתווית שלו ,פשוט שורפים אותו ובודקים כמה חום השתחרר. הבעיה שבני אדם לא מסוגלים לעכל הרבה רכיבים במזון ,למשל ,בניגוד למעלי גירה אנחנו לא יכולים לעכל תאית. כך שלא תמיד מה שכתוב על התווית של המוצר מעיד על הכמות האמיתית ובעצם יכול להיות ששני תפריטים שיש בהם כביכול את אותה כמות קלוריות שונים מאוד אחד מהשני.

עוד משהו ,לפני איזה שנה שנתיים בראד ערך מחקר עם מפתחי גוף לא מקצועיים שנתנו להם כמויות גדולות של חלבון והתוצאה היתה שכשנתנו להם קלוריות עודפות שהגיעו אך ורק מחלבון הם לא עלו במשקל בכלל אבל התלוננו על גלי חום ,כך שכשאתה אוכל הרבה חלבון יכול להיות שהקלוריות שבו פשוט נשרפות ללא סיבה.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אבל אתה שוכח שהחיים שלנו הם לא משוואה, יש דברים שמשתנים ביום-יום שאין לנו דרך לחשב אותם

חח אני לא שוכח.
פתחתי את הפוסט להזכיר לאלה ששכחו.
המשפט שכתבת כאן, כמו כל התגובות האחרות שלכאורה "תוקפות אותי" למעשה מחזקות את הטענה שלי.
הבעיה היא שאתה מנסה להסביר את גוף האדם, עם תוכנה וגרפים כאילו זה שחור ולבן

בפעם ה 700 זה לא אני!
אני לא פיתחתי את הנוסחה, לא כתבתי את המאמר, ולא טענתי "שלא משנה מה אתה אוכל, המאזן הקלורי הוא היחיד שקובע"
אני מערער על הטענות הללו באמצעות הצגת הדברים.
במזון ,למשל ,בניגוד למעלי גירה אנחנו לא יכולים לעכל תאית. כך שלא תמיד מה שכתוב על התווית של המוצר מעיד על הכמות האמיתית ובעצם יכול להיות ששני תפריטים שיש בהם כביכול את אותה כמות קלוריות שונים מאוד אחד מהשני

סיבים תזונתיים לא נכללים בחישוב הערך הקלורי.
כלומר, לא כל החום הנפלט מהקלורימטר נכלל בחישוב הערך הקלורי הכתוב על מוצר.
אם מסכמים את כל מה שנאמר כאן מקבלים תשובה מלאה לשאלה שלך. הנוסחה היא אמצעי, לא התערבותי, לקבלת נקודת התחלה לתהליך. הדרך היותר מדוייקת תהיה בדיקת פליטת פד"ח במנוחה והשוואה בין מצבך היום ואז.
מחקרים כאלה שנעשו הראו ירידה בקצב חילוף החומרים עם ההתבגרות. לזה אתה מוסיף גם נתונים כמו מסת השריר, רמת פעילות/שעות שינה, רמת הורמונים, תפריט (מידת הקרבה לבית של אמא שלך), אז והיום ומקבל תמונה מלאה יותר.
שורה תחתונה הנוסחה לוקחת אותך רק שלב אחד, התחלתי, מעבר לזה המשקל הוא האינדיקציה המדוייקת יותר. את זה אתה לא יכול להכניס למשוואה בעבודה 😃

✌️
עוד משהו ,לפני איזה שנה שנתיים בראד ערך מחקר עם מפתחי גוף לא מקצועיים שנתנו להם כמויות גדולות של חלבון והתוצאה היתה שכשנתנו להם קלוריות עודפות שהגיעו אך ורק מחלבון הם לא עלו במשקל בכלל אבל התלוננו על גלי חום ,כך שכשאתה אוכל הרבה חלבון יכול להיות שהקלוריות שבו פשוט נשרפות ללא סיבה.

מסכים, ומערער על הקביעה "שרק המאזן הקלורי קובע"
עוד חיזוק לטענה שלי.

אהבתי את הניסוי, יהיה יותר מעניין אבל אם תתחיל לעקוב עכשיו במשך כמה חודשים (אולי שנים ?) ותעדכן את הנוסחא על בסיס יומי עם נתונים מדוייקים יותר ולא על פי הערכות. לא שאני טוען שאתה לא מכיר את עצמך טוב, פשוט ככל שיהיה יותר מדויק המסקנות יהיו יותר "נכונות"

אם מסכמים את כל מה שנאמר כאן
יחד עם התוספת של ברק נראה לי שזה סיכום טוב. בראש כל גיהנום טבלאות הערכים הקלוריים ונוסחאות החישוב היו צריכים להציב שלט הזהרה "הו אתם הנכנסים, זנחו כל תקווה למשהו מדוייק".

אגב @-Ziv-, במבט יותר מדוקדק אני מצליח לקרוא את ההערה שלך בגוף התוכנית, ואם הבנתי נכון... יוסטון - יש לנו בעיה יותר גדולה! החישוב שלך נעשה כאילו קילו שומן "עולה" לנו 9000 קלוריות, וזאת הגזמה שמחריפה את אי ההתאמה, כי המספר הנכון הוא 7700. זחישוב עם המספר הזה ייתן אי התאמה שערורייתית ממש.

• פותח/ת השרשור
אהבתי את הניסוי,

לגמרי!
לא ציפיתי שהדברים ילכו לכיוון כזה, אבל מבלי שהתכוונתי לכך, נוצר פה ניסוי חברתי הפוך על הפוך מעניין.

לקחתי את הדיעה מקובלת ואת הטענה הכה שגורה בפורום (ציטוט"מה שקובע הוא המאזן הקלורי"), ונוסחה שכולם משתמשים בה הצגתי אותם As Is בצורה גרפית.
כולם פה ניסו להסביר למה אני לא בסדר 🤦‍♂️
שומן "עולה" לנו 9000 קלוריות, וזאת הגזמה שמחריפה את אי ההתאמה, כי המספר הנכון הוא 7700

תודה על התיקון ✌️
אריץ מחדש.

אריץ מחדש.
כפי שהערתי בהודעה מוקדמת יותר, כדי שהמודל הזה יתקרב יותר לחיים האמיתיים, אין לך ברירה אלא להניח משהו גם בקשר למסת שריר ולעלות שלה בקלוריות. מה שאתה עושה כרגע הוא להניח שאין בכלל עליה במסת שריר, וזאת ללא ספק הנחה שגויה.

• פותח/ת השרשור
מה שאתה עושה כרגע הוא להניח שאין בכלל עליה במסת שריר, וזאת ללא ספק הנחה שגויה.

לא אני. מי שפיתח את הנוסחה לא לקח בחשבון את מסת השריר.
אז אתה בעצם טוען שהנוסחה לא מספיק טובה?

הרצתי שוב ועליתי עוד 4 קילו.
אם קילו שומן שווה פחות קלוריות אז קל יותר להשמין... התיקון שלך רק החמיר את המצב.
אבל תודה על התיקון. חשוב שזה יהיה מדויק ככל שניתן.

התגובה של טנק הכי הסבירה את המקרה שפה
בתור אחד שבחודשים האחרונים היו לו חודשים שאכל 1400 קלוריות גם והמשקל אחרי זמן מה נשאר על אותו דבר בגלל חילוף החומרים והיו חודשים של 3000 שאחרי העלייה הראשונה נשארתי באותו משקל(אפס פעילות גופנית(כן באמת אפס לחלוטין,אפילו לא הייתי יוצא מהמיטה רוב הזמן))
אז כן,חילוף החומרים מסתגל למצב הנוכחי.

אז אתה בעצם טוען שהנוסחה לא מספיק טובה?
בהחלט.
התיקון שלך רק החמיר את המצב.
אני יודע, הרי כבר דיווחתי על זה ליוסטון בהודעה קודמת. לא קשה לנחש שאם אתה מחלק ב 7700 במקום ב 9000 תקבל תוצאה גדולה יותר. אגב,חשבתי שההבדל במשקל יהיה הרבה יותר גדול.

• פותח/ת השרשור
אני יודע, הרי כבר דיווחתי על זה ליוסטון

חחח אין לך מושג כמה אתה צודק.
אני עובד בחברה אמריקאית והשרתים שלנו נמצאים ביוסטון.
נראה לי שהדיון מיצה את עצמו.

לסיכום: (מרטין)

הנוסחה היא אמצעי, לא התערבותי, לקבלת נקודת התחלה לתהליך. הדרך היותר מדוייקת תהיה בדיקת פליטת פד"ח במנוחה והשוואה בין מצבך היום ואז.
שורה תחתונה הנוסחה לוקחת אותך רק שלב אחד, התחלתי, מעבר לזה המשקל הוא האינדיקציה המדוייקת יותר.

אם כבר העלת את השאלה, האם יש הבדל בהרכב הקלוריות היומי במבט רחב יותר?
כלומר, נניח שאני צריך לצרוך כ160 גרם חלבון ליום וכ80 גרם שומן ליום. אם אני אצרוך 3 ימים 100 גרם חלבון ו40 גרם שומן ו3 ימים 220 גרם לבון ו120 גרם שומן, בממוצע צרכתי בכל יום בדיוק את הערכים ה"אופטמליים". האם יש הבדל ואם כן אז איזה?
מראש מצטער אם זאת שאלה מפגרת.

סיבים תזונתיים לא נכללים בחישוב הערך הקלורי.
כלומר, לא כל החום הנפלט מהקלורימטר נכלל בחישוב הערך הקלורי הכתוב על מוצר.
נכון, ועד כמה שהצלחתי להבין גם הערך התרמוגני נלקח בחשבון. לא ידוע לי אם מץחשבים גם באחוז הספיגה הנמוך של חלבון ממקורות צמחיים (חוץ מסויה). מכל מקום, כדי להוסיף עוד קצת שמן למדורת אי הדיוקים, המספרים המקובלים לערך הקלורי של פחמימות-חלבונים-שומן (9,4,4) הם מספרים מעוגלים, יותר קרובים למציאות כנראה הם 4.1, 4.1, .8.8 וגם אלה רק קירובים. לחלבונים שונים ערך קלורי שונה וכך, במידת מה, גם פחמימות.
פשוט שורפים אותו ובודקים כמה חום השתחרר
כאמור, אני חושב שהערך התרמוגני כן נלקח בחשבון.
האם יש הבדל ואם כן אז איזה?
סביר שבימים עם צריכת החלבון הגדולה חלק יותר גדול ממנו יילך לייצור אנרגיה, וחבל.

נכון, ועד כמה שהצלחתי להבין גם הערך התרמוגני נלקח בחשבון. לא ידוע לי אם מץחשבים גם באחוז הספיגה הנמוך של חלבון ממקורות צמחיים (חוץ מסויה). מכל מקום, כדי להוסיף עוד קצת שמן למדורת אי הדיוקים, המספרים המקובלים לערך הקלורי של פחמימות-חלבונים-שומן (9,4,4) הם מספרים מעוגלים, יותר קרובים למציאות כנראה הם 4.1, 4.1, .8.8 וגם אלה רק קירובים. לחלבונים שונים ערך קלורי שונה וכך, במידת מה, גם פחמימות.

כאמור, אני חושב שהערך התרמוגני כן נלקח בחשבון.

סביר שבימים עם צריכת החלבון הגדולה חלק יותר גדול ממנו יילך לייצור אנרגיה, וחבל.

מדוע? אני יודע שיש גבול מסויים לכמות החלבון שניתן לצרוך פר יום. בהנחה שאדם מתאמן ולא צורך מספיק חלבון השריר לא יכול להתאושש במידה מספקת, אך מדוע הגוף לא ינצל את אותו חלבון "עודף"?

מדוע הגוף לא ינצל את אותו חלבון "עודף"?
יש גבול מסויים לקצב ייצור החלבונים, וחומצות אמינו שמסתובבות להן בדם (כידוע אין לנו מאגרי חומצות אמינו מלבד השרירים) מתחמצנות עם הזמן. עד כמה שאני יודע אין מנגנון ששומר על החומצות האלה בגלל שהשרירים עדיין לא סיימו את הבניה מחדש ויוכלו להשתמש בהן מחר או מחרתיים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית