הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ סחור סחור דדליפט וסקוואט (טכניקה)

• פותח/ת השרשור Grobe
  • פורסם בתאריך

Grobe

משתמש משקיע
3,792
1,255
נק' מוניטין:
2,946
3,792
1,255
אז הנה הדדליפט הכושל:

והנה הסקוואט הכושל:

מה לתקן בטכניקה? כבר הלכתי יותר מידי סחור סחור.. אני כבר לא יודע מה לעשות.. באמת. בהתחלה הייתי ב110 דדליפט והורדתי בחזרה ל70, גל אדטו אמר שהטכניקה טובה אז לעלות משקל שמתי 80 והטכניקה שוב לא משהו. בסקוואט 85 עלה לי סביר אבל קרסתי קצת עם החזה בגלל שלא החזקתי מספיק עם הבטן (הבטן שלי חלשה) אז הורדתי ל60, היה ממש קל אז שמתי 70 ושוב, הטכניקה כנראה לא משהו.
@Beast and cheat
@Tank
@PowerLifting
@Psycho
@nlr666
@MikeRozner
@stitch

איך אפשר לראות משהו עם הצילום הרועד הזה. בעירבון מוגבל: הברכיים לא מספיק בחוץ, הזוקפים לא מספיק מכווצים בתחתית, והחזה לא מוחזק זקוף.

בדדליפט: אתה לוקח אחורה עם ראש זקוף בדיוק לפני ההרמה, והכתפיים נמצאות מעל המוט. הן צריכות להיות לפניו. תוריד טיפה את הראש, שהצוואר לא יהיה מתוח אחורה, ותסובב אגן לפנים (גב תחתון ישר יותר).

• פותח/ת השרשור
איך אפשר לראות משהו עם הצילום הרועד הזה. בעירבון מוגבל: הברכיים לא מספיק בחוץ, הזוקפים לא מספיק מכווצים בתחתית, והחזה לא מוחזק זקוף.

בדדליפט: אתה לוקח אחורה עם ראש זקוף בדיוק לפני ההרמה, והכתפיים נמצאות מעל המוט. הן צריכות להיות לפניו. תוריד טיפה את הראש, שהצוואר לא יהיה מתוח אחורה, ותסובב אגן לפנים (גב תחתון ישר יותר).
תאשים את איציק על הצילום המושלם שלו 😆
ולגביי הצאוור גם אייל העיר לי (התייעצתי איתו) אז להתסכל למטה?
ומה לגביי התחת? להוריד אותו? להשאיר? ואני אסובב אגן פנימה.
וגם מה ששמתי לב, שהמוט לא מונח בדיוק איפה שצריך בסקוואט. אחרי זה ניסיתי עם מוט ריק ואז הבנתי בדיוק איפה צריך לשים והוא ממש יציב לעומת עכשיו.

תאשים את איציק על הצילום המושלם שלו 😆
ולגביי הצאוור גם אייל העיר לי (התייעצתי איתו) אז להתסכל למטה?
ומה לגביי התחת? להוריד אותו? להשאיר? ואני אסובב אגן פנימה.
תקפיד שהכתפיים שלך יימצאו מעבר למוט, והגב ישר, והצוואר במנח נכון. הגובה של האגן נראה לי בסדר.

סקוואט :

אוקיי. קודם כל אתה טענת שאין באטט וינק אבל אני טוען שיש וגם באט ווינק ממש רציני.
הירידה מהירה מדי, הייתי אומר אפילו "קריסה".
ההיפ דרייב בסדר אבל לדעתי כשמשלבים היפ דרייב עם באט ווינק זה רק מעלה סיכונים לפציעה בגלל הלחץ הנוסף שפועל על האגן כתוצאה ממיקוד העבודה בו.

גם בסקוואט גם בדד ליפט אתה מביט קדימה במקום למאטה וזה דופק לך לגמרי את הטכניקה. תתחיל מ0, תלמד להסתכל למאטה, תלמד לעבוד בלי באט ווינק ולשבור ככה מקביל. אתה רחוק מאוד מטכניקה מושלמת, ובדד ליפט כל הסט אפ שלך על הפנים ואני לא ראיתי שהמוט שלך כמעט נגע ברגל.

גם איך שאתה מפיל את המוט ממש לא בריא לגב שלך... תכופף את הברכיים כשאתה מפיל אותו.

• פותח/ת השרשור
תקפיד שהכתפיים שלך יימצאו מעבר למוט, והגב ישר, והצוואר במנח נכון. הגובה של האגן נראה לי בסדר.
אוקיי
פשוט איציק אמר לי "תחת למטה!!!!!!!!! 🤬"
ואמרתי לו שאין לי מבנה גוף כמו שלו.. זה נכון?
סקוואט :

אוקיי. קודם כל אתה טענת שאין באטט וינק אבל אני טוען שיש וגם באט ווינק ממש רציני.
הירידה מהירה מדי, הייתי אומר אפילו "קריסה".
ההיפ דרייב בסדר אבל לדעתי כשמשלבים היפ דרייב עם באט ווינק זה רק מעלה סיכונים לפציעה בגלל הלחץ הנוסף שפועל על האגן כתוצאה ממיקוד העבודה בו.

גם בסקוואט גם בדד ליפט אתה מביט קדימה במקום למאטה וזה דופק לך לגמרי את הטכניקה. תתחיל מ0, תלמד להסתכל למאטה, תלמד לעבוד בלי באט ווינק ולשבור ככה מקביל. אתה רחוק מאוד מטכניקה מושלמת, ובדד ליפט כל הסט אפ שלך על הפנים ואני לא ראיתי שהמוט שלך כמעט נגע ברגל.

גם איך שאתה מפיל את המוט ממש לא בריא לגב שלך... תכופף את הברכיים כשאתה מפיל אותו.
לא היה לי באט ווינק בעמידה הקודמת, עכשיו הצרתי את העמידה ושוב יש באטווינק. איך לטפל בזה?
אני אנסה להסתכל למטה, השאלה כמה למטה?
ירידה מהירה מידי בסקוואט? יש מצב..

אוקיי
פשוט איציק אמר לי "תחת למטה!!!!!!!!! 🤬"
ואמרתי לו שאין לי מבנה גוף כמו שלו.. זה נכון?

לא היה לי באט ווינק בעמידה הקודמת, עכשיו הצרתי את העמידה ושוב יש באטווינק. איך לטפל בזה?
אני אנסה להסתכל למטה, השאלה כמה למטה?
ירידה מהירה מידי בסקוואט? יש מצב..
להסתכל למאטה, להתחיל את הירידה מהורדת זווית הגב, לרדת לאט, לראות סרטוני הדרכה.
למאטה בנקודה מטר וחצי ממך.

• פותח/ת השרשור
להסתכל למאטה, להתחיל את הירידה מהורדת זווית הגב, לרדת לאט, לראות סרטוני הדרכה.
למאטה בנקודה מטר וחצי ממך.
סרטוני הדרכה של מה?
ולא ככ הבנתי למה הכוונה בהתחיל את הירידה מהורדת זווית הגב..
אני שנייה מעלה פה סקוואט מלפני (אם אני אמצא) ותגיד לי איך הוא (הוא בעמידה רחבה)

סרטוני הדרכה של מה?
ולא ככ הבנתי למה הכוונה בהתחיל את הירידה מהורדת זווית הגב..
אני שנייה מעלה פה סקוואט מלפני (אם אני אמצא) ותגיד לי איך הוא (הוא בעמידה רחבה)

הגוף שלך נע לפי מיקום מרכז המסה. הורדת המבט והטיית הגב קדימה תגרום למרכז המסה להתייצב בגלל השינוי שלו כתוצאה ממיקום הלואו באר. בזמן ירידה עם מרכז מסה מוטה הגוף מבצע פעולות בתת מודע על מנת לשמר את העמידה שלך. אני ממש לא בטוח איך זה עובד במציאות ואני אומר לך את זה משיקולים מכניים נטו ולא משיקולים פיזיולוגיים. אחד הדברים הללו יכול להיות הכנסת הברכיים קדימה. בעצם, כל תנועה טבעית בגוף שלך שתגרום לכך שתעלה בלי ליפול אחורה, שביניהן יכול להיות גם קריסת חזה שגורם לבאט ווינק, הן תוצאות של משקל שנח על הגוף בצורה לא יציבה ומטה את מרכז המסה בצורה שלא תאפשר לך לעלות ביציבות.

• פותח/ת השרשור
הגוף שלך נע לפי מיקום מרכז המסה. הורדת המבט והטיית הגב קדימה תגרום למרכז המסה להתייצב בגלל השינוי שלו כתוצאה ממיקום הלואו באר. בזמן ירידה עם מרכז מסה מוטה הגוף מבצע פעולות בתת מודע על מנת לשמר את העמידה שלך. אני ממש לא בטוח איך זה עובד במציאות ואני אומר לך את זה משיקולים מכניים נטו ולא משיקולים פיזיולוגיים. אחד הדברים הללו יכול להיות הכנסת הברכיים קדימה. בעצם, כל תנועה טבעית בגוף שלך שתגרום לכך שתעלה בלי ליפול אחורה, שביניהן יכול להיות גם קריסת חזה שגורם לבאט ווינק, הן תוצאות של משקל שנח על הגוף בצורה לא יציבה ומטה את מרכז המסה בצורה שלא תאפשר לך לעלות ביציבות.
אז מה בעצם אתה ממליץ לעשות לגביי הבאט ווינק?
הרגע ניסיתי עם מראה לתקן את הבאק ווינק ופשוט לא עובד.. להוציא את הברכיים ממש החוצה --> באט ווינק. להרים חזה חזק ולהוציא ברכיים החוצה ---> באט ווינק.. ניסיתי עוד כמה דברים ועדיין -> באט ווינק.
איך נפתרים מזה? 🤬

אז מה בעצם אתה ממליץ לעשות לגביי הבאט ווינק?
הרגע ניסיתי עם מראה לתקן את הבאק ווינק ופשוט לא עובד.. להוציא את הברכיים ממש החוצה --> באט ווינק. להרים חזה חזק ולהוציא ברכיים החוצה ---> באט ווינק.. ניסיתי עוד כמה דברים ועדיין -> באט ווינק.
איך נפתרים מזה? 🤬
בתור בנאדם שנפצע בגלל באט ווינק פנית לבנאדם הנכון ובזמן הנכון (הלוואי עליי).
1. תוריד את הגוף קדימה בזווית של כ10-20 מעלות בזמן שאתה מוציא חזה ויוצר קשת בגב
2. תרד ממש לאט עם תחת אחורה בזמן שאתה מגדיל את הזווית בכל ס"מ בצורה כזאת שלא יהיה באט ווינק. הבאט וינק נוצר כתוצאה מזה שאתה לא משנה את הזווית אבל ממשיך לקחת את התחת אחורה בזמן הירידה
3. תחזור על הפעולה הרבה פעמים עד שתצליח כמו שצריך

• פותח/ת השרשור
בתור בנאדם שנפצע בגלל באט ווינק פנית לבנאדם הנכון ובזמן הנכון (הלוואי עליי).
1. תוריד את הגוף קדימה בזווית של כ10-20 מעלות בזמן שאתה מוציא חזה ויוצר קשת בגב
2. תרד ממש לאט עם תחת אחורה בזמן שאתה מגדיל את הזווית בכל ס"מ בצורה כזאת שלא יהיה באט ווינק. הבאט וינק נוצר כתוצאה מזה שאתה לא משנה את הזווית אבל ממשיך לקחת את התחת אחורה בזמן הירידה
3. תחזור על הפעולה הרבה פעמים עד שתצליח כמו שצריך
תודה
אני אנסה את זה ואעדכן אותך

קודם כל, תפטר את הצלם מעמדת המאמן. שלא יגיד לך כלום בשום סט של שום תרגיל, לטובתך.

דבר שני, זה נראה שאתה אובד עצות וטובע בים של רעיונות. יש דרך אחת לבחור למי להקשיב - וזה ללמוד על מה מדובר בעצמך.

דדליפט:
1. אתה מתחיל עם אגן הרבה יותר מידי נמוך. לקריאה: https://www.lbs.co.il/threads/55225/#post-698726
2. הצוואר שלך מתוח - תסתכל על נקודה על הקרקע שנמצאת ~5 מטר ממך.
3. אתה צריך יותר לזקוף חזה, ולצאת מהראש שבין היתר הצלם הכניס לך של "להתאבד על זה". אין כאן על מה להתאבד. לא רוצה לאכזב אותך, אבל זה 85 ק"ג, וזה קל לך. אתה צריך להתרכז בלבצע בטכניקה טובה. ההתאבדויות והמלחמות שיש צדק אליהן, יגיעו עוד הרבה זמן.
4. תיעזר בכל מה שצריך כדי ללמוד את הדדליפט.

סקוואט:
1. זה נראה הרבה יותר טוב מהפעם הקודמת שהייתה עם עמידה רחבה מידי (אני מתייחס לוידאו מהאשכול הקודם, את הוידאו השני שצירפת באשכול הזה לא ראיתי) אבל עדיין עומק חלקי ברוב החזרות.
2. הברכיים לא במקום, וכפות הרגליים ככל הנראה לא פונות מספיק החוצה.
3. בכל מקרה, צלם על פי הוראות הצילום, כדי שיהיה אפשר לתת ביקורת רלוונטית ולא להתבסס על ניחושים.

• פותח/ת השרשור
קודם כל, תפטר את הצלם מעמדת המאמן. שלא יגיד לך כלום בשום סט של שום תרגיל, לטובתך.

דבר שני, זה נראה שאתה אובד עצות וטובע בים של רעיונות. יש דרך אחת לבחור למי להקשיב - וזה ללמוד על מה מדובר בעצמך.

דדליפט:
1. אתה מתחיל עם אגן הרבה יותר מידי נמוך. לקריאה: https://www.lbs.co.il/threads/55225/#post-698726
2. הצוואר שלך מתוח - תסתכל על נקודה על הקרקע שנמצאת ~5 מטר ממך.
3. אתה צריך יותר לזקוף חזה, ולצאת מהראש שבין היתר הצלם הכניס לך של "להתאבד על זה". אין כאן על מה להתאבד. לא רוצה לאכזב אותך, אבל זה 85 ק"ג, וזה קל לך. אתה צריך להתרכז בלבצע בטכניקה טובה. ההתאבדויות והמלחמות שיש צדק אליהן, יגיעו עוד הרבה זמן.
4. תיעזר בכל מה שצריך כדי ללמוד את הדדליפט.

סקוואט:
1. זה נראה הרבה יותר טוב מהפעם הקודמת שהייתה עם עמידה רחבה מידי (אני מתייחס לוידאו מהאשכול הקודם, את הוידאו השני שצירפת באשכול הזה לא ראיתי) אבל עדיין עומק חלקי ברוב החזרות.
2. הברכיים לא במקום, וכפות הרגליים ככל הנראה לא פונות מספיק החוצה.
3. בכל מקרה, צלם על פי הוראות הצילום, כדי שיהיה אפשר לתת ביקורת רלוונטית ולא להתבסס על ניחושים.
דדליפט:
אוקיי אז האגן יותר מידי נמוך? באיזה גובה בערך לשים? (אני עכשיו הולך לקרוא את מה ששלחת)
הצוואר מתוח, מודע לזה עכשיו, גם בסקוואט וגם בדדליפט.
ולעלות את המשקל בדדליפט? (אמרת שזה קל)
סקוואט:
עומק חלקי - אני אנסה לרדת עוד למטה.
הברכיים לא במקום? לא הבנתי למה הכוונה - כנראה בגלל שכפות הרגליים לא מוטות מספיק החוצה.

אוקיי אז האגן יותר מידי נמוך? באיזה גובה בערך לשים? (אני עכשיו הולך לקרוא את מה ששלחת)
איך אני אמור לענות על זה? אם אגיד לך X ס"מ יותר גבוה, זה יעזור?
תקרא את מה שצירפתי.

ולעלות את המשקל בדדליפט? (אמרת שזה קל)
כל אימון להוסיף 5 ק"ג. ולהתעקש על טכניקה טובה, לא על להצליח, כי אתה לא תכשל לא באימון הבא וגם לא עוד שניים ולא שלושה, אלא אם תחליט לוותר מסיבה כלשהי.

הברכיים לא במקום? לא הבנתי למה הכוונה - כנראה בגלל שכפות הרגליים לא מוטות מספיק החוצה.
הן לא מספיק בחוץ.

• פותח/ת השרשור
איך אני אמור לענות על זה? אם אגיד לך X ס"מ יותר גבוה, זה יעזור?
תקרא את מה שצירפתי.

כל אימון להוסיף 5 ק"ג. ולהתעקש על טכניקה טובה, לא על להצליח, כי אתה לא תכשל לא באימון הבא וגם לא עוד שניים ולא שלושה, אלא אם תחליט לוותר מסיבה כלשהי.

הן לא מספיק בחוץ.
תודה רבה לך, אני אנסה ליישם את כל מה שרשמת באימון הבא, ואני אעלה לפה ואתייג אותך.
אתה לא מבין כמה אתה עוזר לי. 😄

תראה את הסרטוני סקוואט של אד כהן, כריס דאפין ומארק ריפטו שוב.
בסקוואט המוט לא הולך בקו ישר
מה נסגר איתך פעם הטכניקה טובה פעם לא:Confused:

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית