עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
מבחינה מכנית פוטנציאל ההרמה גבוה יותר במהלך שפשוף המוט ברגל בגלל שימור האנרגיה הקינטית בתנועה שעוברת בחלקה מהמוט לרגל במהלך השפשוף מה שיכול להתבטא בהרמה כבדה יותר. אני מאוד רחוק מלהיות מומחה לדד ליפט אבל נראה לי שככל שתטפס מפה במשקל אתה תרגיש יותר ויותר קושי לשמור על צורת גב לא עגולה, אם תשתמש במינוף ותגרום למוט להפעיל עליך לחץ ב2 נקודות (נקודה 1: הרמת המוט עם הגוף, נקודה 2: גרירת המוט על הרגל) אתה תקבל רווח כוח.האמת שהיה לי על זה אשכול לפני שבועיים שלושה,
הייתי מתחיל עם אגן יותר נמוך וברכיים יותר קדימה, וזה גרם לי יותר לעגל את הגב העליון ואז המוט באמת היה משתפשף על הרגליים
מאז שהתחלתי בסטאפ עם אגן למעלה אני כמעט ולא משפשף את הרגל
אתה יכול להגיד מצד שני שהחיכוך על הרגל גורם לו לאבד אנרגיה קינטית לטובת אנרגית חום וכך הוא מאבד כוח.מבחינה מכנית פוטנציאל ההרמה גבוה יותר במהלך שפשוף המוט ברגל בגלל שימור האנרגיה הקינטית בתנועה שעוברת בחלקה מהמוט לרגל במהלך השפשוף מה שיכול להתבטא בהרמה כבדה יותר. אני מאוד רחוק מלהיות מומחה לדד ליפט אבל נראה לי שככל שתטפס מפה במשקל אתה תרגיש יותר ויותר קושי לשמור על צורת גב לא עגולה, אם תשתמש במינוף ותגרום למוט להפעיל עליך לחץ ב2 נקודות (נקודה 1: הרמת המוט עם הגוף, נקודה 2: גרירת המוט על הרגל) אתה תקבל רווח כוח.
אשמח אם אחד המומחים יתקן אותי במידה וביטאתי משהו בצורה לא הכי נכונה, למדתי את החומר הזה לבד ואני לא בטוח לגמרי בשליטה שלי בו.
מצד שני אם מקדם החיכוך של הגרב שאתה משתמש בו שואף לאפס איבוד האנרגיה הקינטית יותר קטן והמינוף מנצח.אתה יכול להגיד מצד שני שהחיכוך על הרגל גורם לו לאבד אנרגיה קינטית לטובת אנרגית חום וכך הוא מאבד כוח.
למיטב ידעתי הרמה נקיה היא ללא שיפשוף המוט ברגל.
מצד שני אם מקדם החיכוך של הגרב שאתה משתמש בו שואף לאפס איבוד האנרגיה הקינטית יותר קטן והמינוף מנצח.
תראה לדוגמא את הדד ליפט של RAY WILLIAMS
יש שפשוף במהלך יותר מחצי מהתנועה
בגדול זה נשמע הגיוני ואני מסכים איתך, אבל כל עוד אני מדדלפט פעם בשבוע לחמישייה אני מעדיף לעבוד קצת יותר נקי כדי לא להשחק (אפילו מבחינת הרגליים שמתקלפות ומתחילות לדמם כי הפצע לא מספיק להסגר)מבחינה מכנית פוטנציאל ההרמה גבוה יותר במהלך שפשוף המוט ברגל בגלל שימור האנרגיה הקינטית בתנועה שעוברת בחלקה מהמוט לרגל במהלך השפשוף מה שיכול להתבטא בהרמה כבדה יותר. אני מאוד רחוק מלהיות מומחה לדד ליפט אבל נראה לי שככל שתטפס מפה במשקל אתה תרגיש יותר ויותר קושי לשמור על צורת גב לא עגולה, אם תשתמש במינוף ותגרום למוט להפעיל עליך לחץ ב2 נקודות (נקודה 1: הרמת המוט עם הגוף, נקודה 2: גרירת המוט על הרגל) אתה תקבל רווח כוח.
אשמח אם אחד המומחים יתקן אותי במידה וביטאתי משהו בצורה לא הכי נכונה, למדתי את החומר הזה לבד ואני לא בטוח לגמרי בשליטה שלי בו.
יש סיבה שאתה לא קונה גרביים לדד ליפט?בגדול זה נשמע הגיוני ואני מסכים איתך, אבל כל עוד אני מדדלפט פעם בשבוע לחמישייה אני מעדיף לעבוד קצת יותר נקי כדי לא להשחק (אפילו מבחינת הרגליים שמתקלפות ומתחילות לדמם כי הפצע לא מספיק להסגר)
א. בטכניקה הנוכחית שלי כמעט ואין שפשוף של המוט ברגלייםיש סיבה שאתה לא קונה גרביים לדד ליפט?
החלטה שלך, בכל מקרה רק שתדע שאם אתה מחפש גרביים לדד ליפט האלטרנטיבה הטובה ביותר היא לקנות גרבי כדורגל ואותם אפשר להשיג גם ב20 שקל אם קונים בחנות עודפים. בהצלחה 😃א. בטכניקה הנוכחית שלי כמעט ואין שפשוף של המוט ברגליים
ב. נראה לי שאני רוצה לקנות דברים יותר אלמנטריים לפאוורליפטינג לפני שאני קונה גרביים במיוחד.. בינתיים אפשר להסתדר עם גרביים צבאיות או משהו 😆
ג. כל דבר בעיתו.. רוצה לתת לעצמי להרוויח את זה במשקלים יותר כבדים
כן, זה נראה הרבה יותר טוב מהפעם הקודמת כשהתחלת עם אגן נמוך מידי, בהחלט. אבל אתה צריך לקרב את המוט שיגע ברגליים כל הדרך. ככל שהוא רחוק יותר - יש מומנט גדול יותר שעובר כנגדך. קרוב יותר גם יקל עליך לשמור על מנח הגב כי שוב, יהיה עליו פחות מומנט.האמת שהיה לי על זה אשכול לפני שבועיים שלושה,
הייתי מתחיל עם אגן יותר נמוך וברכיים יותר קדימה, וזה גרם לי יותר לעגל את הגב העליון ואז המוט באמת היה משתפשף על הרגליים
מאז שהתחלתי בסטאפ עם אגן למעלה אני כמעט ולא משפשף את הרגל
איך בחלק מהחזרות הוא עם אגן נמוך מדי?זה בסוף יצא שהוא עושה סטיףכן, זה נראה הרבה יותר טוב מהפעם הקודמת כשהתחלת עם אגן נמוך מידי, בהחלט. אבל אתה צריך לקרב את המוט שיגע ברגליים כל הדרך. ככל שהוא רחוק יותר - יש מומנט גדול יותר שעובר כנגדך. קרוב יותר גם יקל עליך לשמור על מנח הגב כי שוב, יהיה עליו פחות מומנט.
בחלק מהחזרות אתה שוב מתחיל עם אגן מעט נמוך מידי (ולכן הוא עולה לפני שהמוט מתנתק מהקרקע), בתכלס הדבר הראשון לשפר הוא למשוך את המוט אליך כל הזמן, שיהיה צמוד יותר.
המסלול האידיאלי של המוט הוא מעל מרכז כף הרגל בקו אנכי. לכן, תצטרך גם להתחיל עם ברכיים מעט אחורה יותר ומעט פחות כפופות כדי שהמוט יוכל להתמקם מלכתחילה מעל מרכז כף הרגל.
כל הכבוד
https://www.lbs.co.il/threads/55225/#post-698726איך בחלק מהחזרות הוא עם אגן נמוך מדי?זה בסוף יצא שהוא עושה סטיף
ואני דווקא חושב הפוך,שאם הוא יוריד טיפה את האגן ופחות יהיה מקביל עם הגב לריצפה הוא יצליח להרים יותר/עוד חזרה/חזרות