קראתי בפורטל על תוכנית HST ושמעתי עליה הרבה. אני לא מתאמן יותר מדי זמן והמשקלי עבודה שלי דיי נמוכים (אין לי בעיה לפרסם) ואני רוצה לשמוע את דעתכם על אם אני אוכל להתחיל תוכנית כזאת.
אני חושב להתחיל תוכנית כזאת בעיקר משתי סיבות: 1) לגדול, בשביל הפן הפסיכולוגי שלי, להיות יותר גדול ממה שאני עכשיו כדי שאחרי זה אני אוכל לעבוד יותר על כוח מבלי להתבאס מזה שאני "נשאר קטן".
2) גיוון ומטרה באימון, עד עכשיו עבדתי עם תוכנית AB שהייתה דיי מונוטונית ולא סיפקה לי שום עניין, והיה לי קשה להתמיד בה בגלל זה. שתי הסיבות האלה יתנו לי סיבה באמת להתמיד באימון ואחרי זה אפשרות להתקדם כמו שצריך.
גם המבנה של התוכנית מעניין, ויתן לי יותר חשק להתמיד.
ממה שהבנתי התוכנית הולכת ככה:
תוכנית למתחילים ע"פ שיטת ממציא השיטה Haycock Bryan:
סקוואט
כפיפת ברך כנגד מכונה
לחיצת חזה כנגד מוט
מקבילים בתוספת משקל
חתירה בהטייה לפנים
מתח בתוספת משקל
לחיצת כתפיים
הרחקת כתפיים
כפיפת מרפק
פשיטת מרפק
כל בלוק 6 אימונים, 3 אימונים הראשונים 2 סטים' 3 הנותרים לסט אחד, אימון אחרון הוא אימון לכשל.
בלוק מס' 1 כל התרגילים יתבצעו ל 15 חזרות 70%-100% -6 אימונים
בלוק מס' 2 כל התרגילים יתבצעו ל 10 חזרות 70%-100% -6 אימונים
בלוק מס' 3 כל התרגילים יתבצעו ל 5 חזרות 70%-100% -6 אימונים
בלוק 4 – הוא מתחלק ל2: -6 אימונים
1- תעבדו עם פרטנר על חזרות שליליות למשך שבועים RM 2 ל 5 חזרות.
2- ממשיכים עם הבלוק ה-3,אם ומתאפשר לעלות במשקלי עבודה עולים אם לא עובדים 5 אימונים ACROSS (אותו משקל בכל הסטים) ובאימון ה – 6 מגיעים לכשל.
סדר התרגילים לא משנה, אך השתדלו להתחיל מרגליים תמיד. אפשר לעבוד תרגיל גב תרגיל חזה, זה לא משנה.
אני הבנתי שפשוט מתחילים מ70% מRM15\10\5 ועולים ב5 אחוז עד שמגיעים ל100%., ובבלוק הרביעי פשוט מנסים להעלות משקלים (אין לי פרטנר בשביל חזרות שליליות).
אני אשמח אם מישהו יסביר לי יותר על התוכנית ויפשט לי אותה, ויתן את דעתו. בנוסף, מתי ואיך אני בודק RM בכל התרגילים? (חוץ מאלה שאני כבר יודע, כמו בנץ' וסקוואט וכאלה.)
אני חושב להתחיל תוכנית כזאת בעיקר משתי סיבות: 1) לגדול, בשביל הפן הפסיכולוגי שלי, להיות יותר גדול ממה שאני עכשיו כדי שאחרי זה אני אוכל לעבוד יותר על כוח מבלי להתבאס מזה שאני "נשאר קטן".
2) גיוון ומטרה באימון, עד עכשיו עבדתי עם תוכנית AB שהייתה דיי מונוטונית ולא סיפקה לי שום עניין, והיה לי קשה להתמיד בה בגלל זה. שתי הסיבות האלה יתנו לי סיבה באמת להתמיד באימון ואחרי זה אפשרות להתקדם כמו שצריך.
גם המבנה של התוכנית מעניין, ויתן לי יותר חשק להתמיד.
ממה שהבנתי התוכנית הולכת ככה:
תוכנית למתחילים ע"פ שיטת ממציא השיטה Haycock Bryan:
סקוואט
כפיפת ברך כנגד מכונה
לחיצת חזה כנגד מוט
מקבילים בתוספת משקל
חתירה בהטייה לפנים
מתח בתוספת משקל
לחיצת כתפיים
הרחקת כתפיים
כפיפת מרפק
פשיטת מרפק
כל בלוק 6 אימונים, 3 אימונים הראשונים 2 סטים' 3 הנותרים לסט אחד, אימון אחרון הוא אימון לכשל.
בלוק מס' 1 כל התרגילים יתבצעו ל 15 חזרות 70%-100% -6 אימונים
בלוק מס' 2 כל התרגילים יתבצעו ל 10 חזרות 70%-100% -6 אימונים
בלוק מס' 3 כל התרגילים יתבצעו ל 5 חזרות 70%-100% -6 אימונים
בלוק 4 – הוא מתחלק ל2: -6 אימונים
1- תעבדו עם פרטנר על חזרות שליליות למשך שבועים RM 2 ל 5 חזרות.
2- ממשיכים עם הבלוק ה-3,אם ומתאפשר לעלות במשקלי עבודה עולים אם לא עובדים 5 אימונים ACROSS (אותו משקל בכל הסטים) ובאימון ה – 6 מגיעים לכשל.
סדר התרגילים לא משנה, אך השתדלו להתחיל מרגליים תמיד. אפשר לעבוד תרגיל גב תרגיל חזה, זה לא משנה.
אני הבנתי שפשוט מתחילים מ70% מRM15\10\5 ועולים ב5 אחוז עד שמגיעים ל100%., ובבלוק הרביעי פשוט מנסים להעלות משקלים (אין לי פרטנר בשביל חזרות שליליות).
אני אשמח אם מישהו יסביר לי יותר על התוכנית ויפשט לי אותה, ויתן את דעתו. בנוסף, מתי ואיך אני בודק RM בכל התרגילים? (חוץ מאלה שאני כבר יודע, כמו בנץ' וסקוואט וכאלה.)