הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ציט בחיטוב VS ציט במסה

גיל וינר

משתמש מתחיל
75
3
נק' מוניטין:
3
75
3
שלום. אני עובר עכשיו מחיטוב למסה ורציתי לדעת האם יש הבדל בין ציט בחיטוב לציט במסה. האם אני יכול להרשות לעצמי יותר בציט במסה מאשר בחיטוב.
אני יודע שבציט אני אמור להרשות לעצמי הכל אבל עדיין אני טיפה מגביל את עצמי...בקיצור מקווה שהבנתם תודה

לא הבנת את המטרה של הצ'יט ואתה ממש לא אמור להרשות לעצמך הכל בצ'יט. לצ'יט יש מטרה מרכזית אחת שהיא מטרה פסיכולוגית. אם תעמיס יותר מדי בצ'יט אתה עלול להרוס את התוצאות שאתה רוצה לקבל בין אם זה חיטוב או מסה נקיה. מהסיבה הזאת יש צורך להגביל את גודל הצ'יט וההמלצה היא לאכול אותו במסעדה/שווארמה/המבורגר על מנת לקבל מנה מוכנה שגם תאפשר לך להנות ולספק את הצורך הפסיכולוגי וגם לא תאפשר לך לרמות ולאכול יותר מדי.
מצידי אין הבדל בין צ'יט למסה וצ'יט לחיטוב, לשניהם אותה מטרה ואותם עקרונות.

בחיטוב המטרה היא למלא מאגרי גליקוגן, כשהם ריקים אתה לא תצבור יותר מדי שומן (כמובן תלוי כמה הגזמת) במסה המאגרים מלאים. ככה שצ'יט המטרה שלו במקרה כזה היא יותר פסיכולוגית וכדי לבצע אותו מורידים שתי ארוחות גדולות מהתפריט, נגיד חהריים וערב ואז אוכלים מה שרוצים.כמובן ארוחה אחת ולא יום שלשלם

בחיטוב המטרה היא למלא מאגרי גליקוגן, כשהם ריקים אתה לא תצבור יותר מדי שומן (כמובן תלוי כמה הגזמת) במסה המאגרים מלאים. ככה שצ'יט המטרה שלו במקרה כזה היא יותר פסיכולוגית וכדי לבצע אותו מורידים שתי ארוחות גדולות מהתפריט, נגיד חהריים וערב ואז אוכלים מה שרוצים.כמובן ארוחה אחת ולא יום שלשלם

אני דווקא אוכל את הצ'יט שלי במקום ארוחה אחת.
נגיד המבורגר עם ציםס שתייה רטבים והכול במקום ארוחת ערב.
כל שאר היום נשאר אותו דבר

לי לא היו ארוחות צ'יט במאסה, הייתי מכליל את זה בחישוב השבועי,
אכלתי המבורגר אתמול אז אני יכול לאכול פחות מחר.

כנ"ל בחיטוב, לפעמים הייתי נופל על אירוע בעבודה שהיה קייטרינג, הייתי אוכל הרבה נהנה ואז בימים אחרכך נכנס לגירעון של 800 קלוריות ליומיים (ואז הייתי משתין את כל הנוזלים שהתפרקו ממאגרי הגליקוגן)

אין שום מטרה לצ'יט לא במסה ולא בחיטוב.
מטרה פסיכולוגית זאת מטרה שהמציאו כל המחטבים שסובלים מהמחסור בפחמימה או סתם כי הם רגילים לאכול יותר, גם זה עובר.
בחיטוב עושים העמסת פחמימות וניתן להכניס את הצ'יט לתפריט כשהוא מתאים מבחינת הערכים.
ובמסה גם ככה אוכלים מספיק ואף יותר, כך שאם רוצים להתפנק בג'אנק או אוכל לא שגרתי פשוט מכניסים את זה לערכים היומיים וזהו.
עד כמה שאפשר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית