הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לגבי B12 ואומגה 3

אומגה 3 - כגרם עד שני גרם של EPA ו-DHA. בדוק במוצר שלך כמה יש מכל חומצת שומן (בדרך כלל 180 ו-120מ"ג, מה שאומר שתצטרך 4-6 כדורים ביום) וחשב לפי זה.
בי12 - לאיזו מטרה את מה משתמש בו? אתה צמחוני?

• פותח/ת השרשור
מה לא ברור? אין בעיה לקחת בי12 גם אם אתה לא צמחוני. לא רואה סיבה לאכול בחיטוב רק חזה עוף, כן? אבל במקרה של עודף אתה משתין את זה, כי זה ויטמין שמסיס במים.
אז עודף B12 לא יגרום נזק כמו עודף מגנזיום?

לא, כי סביר להניח שהוא לא ייווצר. אבל בדיקות דם תקופתיות יהיו רעיון חכם, בלי קשר ועם קשר לתוספים.

ההמלצה הרווחת לצריכת אומגה 3 (אגב, דווקא בתוסף הזה אין הבדל ממשי בין הכמות המומלצת לספורטאי לכמות המומלצת לאדם הממוצע) היא 1.8-3 גרם EPA+DHA ליום.
מלבד זאת, חשוב לקנות מוצר שהיחס הפנימי בין EPA ל-DHA הוא 1:2 לטובת ה-EPA.

אני, אישית, התחלתי לתסף במוצר מזה כחודשים (אי פעם), ומקפיד לצרוך 2.4 גרם EPA+DHA. את זה אני מקבל מכ-4 קפסולות של המוצר.

• פותח/ת השרשור
ההמלצה הרווחת לצריכת אומגה 3 (אגב, דווקא בתוסף הזה אין הבדל ממשי בין הכמות המומלצת לספורטאי לכמות המומלצת לאדם הממוצע) היא 1.8-3 גרם EPA+DHA ליום.
מלבד זאת, חשוב לקנות מוצר שהיחס הפנימי בין EPA ל-DHA הוא 1:2 לטובת ה-EPA.

אני, אישית, התחלתי לתסף במוצר מזה כחודשים (אי פעם), ומקפיד לצרוך 2.4 גרם EPA+DHA. את זה אני מקבל מכ-4 קפסולות של המוצר.
סה''כ לקחת משתיהם 1.8-3 גרם או מכל אחד לקחת 1.8-3 גרם?

תודה, אבל שם מדובר על מינון קטן יותר:
"המינון האופטימלי לא ממש ברור. ממצאים ממחקרים שונים מצביעים על מינון של 0.5 עד 1.8 גרם ביום (מדגים שמנים או מתוספי תזונה) ומינון של 1.5 עד 3 גרם ביום של חומצת אלפא־לינולנית" (הדגשתי את הכמות המומלצת של DHA +EPA.). כדאי גם לזכור שמקבלים חלק מהאומגה 3 מהדגים שאנחנו אוכלים כך שנראה לי שההמלצה שלך קצת מוגזמת (לא שידוע לי על נזק).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית