הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האהבה של מאמני הכושר למכשירים, הצד שלהם.

ג'ון שלג

משתמש מתחיל
51
11
נק' מוניטין:
11
51
11
לא יודע אם זה מעניין מישהו אבל חשבתי שזה יכול להיות אחלה דיון, ולפני הכל אם יש כאן מאמני כושר שנפגעו מהכותרת אז אין צורך להיפגע, אני לא מכליל.

הרבה מאוד מאמנים אוהבים לתת למתחילים תוכנית שלמה שבנויה סביב מכשירים. לחיצת חזה במכונה, לחיצת כתפיים במכונה ואפילו לחיצת מכונה במכונה 😉, מה שגורם למייצבים לא לעבוד ובעצם דיי מבזבז זמן.
עד היום חשבתי שזה בגלל שהם אוהבים ונוח להם להתרחק מאחריות על המתאמנים החדשים והלא מנוסים, אבל, היום יצא לי לדבר עם אחד המדריכים בחד"כ והוא הביא לי הסבר דיי מעניין:
"לרוב מתאמנים מתחילים לא רגילים לעבודה עם משקלים גבוהים, לחלקם אפילו יהיה קשה לעשות בנץ' או פרס עם מוט אולימפי בלי משקל עליו, אני נותן להם לעבוד קודם עם מכונות, שירגילו את השרירים שלהם למשקל מסוים ואז יעברו לעבוד עם התרגילים המורכבים, אם אני אתן להם לעבוד יש במורכבים סביר להניח שהם יתעסקו במשקל שהם מרימים והטכניקה לא תהיה בראש סדר העדיפויות שלהם."

בהתחלה זה היה נשמע לי הגיוני אבל אז אמרתי לעצמי, בטוח יש אנשים שיסתדרו לעבוד במורכבים מההתחלה ושההסבר הזה שלו לא מספק אותי.
מה דעתכם על הטיעון שלו?

בעד. אדם שמגיע לראשונה לחדר כושר כנראה לא התאמן יותר מדי, שיקח שבועיים שלוש להזיז ת'גוף שלו ואז יתחיל עם תוכניות יותר מורכבות וכל מיני ABC.

אני גם חשבתי באותה צורה של ישר לשים מתאמן מתחיל על משקל מוט .
אבל אז התחלתי לאמן את החברה שלי . יש תרגילים שמערבים מספר קבוצות שריר ,ומתאמן לא מצליח לעשות אותם בגלל החוליה החלשה .
נתתי לה לעשות מתח רגיל , אמרתי תעשי לפחות פעם ,היא לא הצליחה גם עם גרוויטון . לקח לי זמן להבין מה קרה שמה .
את התנועה הראשונית עושה שריר יד קדמית וכתפייםאחריות וגב משתלט בהמשך . המומנט היה גדול מדי בשבילה להפעלת שריר יד קדמית . היא עושה פול עליון במשקל מכובד , ולאט לאט מעלה את הכוח ביד קדמית .

זה די מפגר כי בנאדם נורמלי די מהר מתרגל לעבוד עם משקולות ,ויש משקולות מספיק קטנות ,אבל לפעמים גם המכשירים עוזרים .

יש בפורום הרבה מדריכים והנקודה הזאת עלתה והוסברה כמה פעמים.

בדיוק היום לקחתי מישהו מהעבודה והכרתי לו את תכנית ה-SS.

עברתי איתו תרגיל תרגיל(גם התאמנתי וגם הסברתי לו לפני שהוא התחיל להתאמן בעצמו, הייתי במכון 4 שעות) ולימדתי אותו את תורת הליפטריות.

בסוף האימון אמרתי לו "ברוך הבא אתה אחד מאיתנו" - ושמתי לו את האתר של LBS בכתובות אינטרנט בפלאפון.

בתכלס הוא צודק.. הוא לא יכול לדחוף לכל מי שבא תרגילים מורכבים, אולי הוא בכלל לא רוצה ללמוד אותם? לעשות אותם? זה לא 10 דק' למידת טכניקה, זה יותר, צריך באמת לאהוב את זה..

מצד שני, אני כשאני באתי לחדר כושר ישר התחלתי SS והדבר הראשון שהיה אכפת לי ממנו ועדיין אכפת לי זה טכניקה

זה ישר הזכיר לי את הסרטון האחרון שאלאן הוציא.
הוא דיבר על למה 3X5/5X5 עובד רק למתאמנים מתחילים, אבל ההסבר מתאים גם לפה.
הוא מסביר את זה ככה:
שבוע ראשון, טכניקה זוועה, הגוף מנסה להתחיל להתרגל לטכניקה.
שבוע שני- טכניקה לא משהו, אבל יש שיפור מהאימון הקודם.
שבוע שלישי- הטכניקה מתחילה להיות יותר חלקה, אבל עדיין יש קצת תקיעות קטנות.
שבוע רביעי- טכניקה חלקה ומהירה.

*כמובן שלא כל מתאמן יצליח בחודש ללמוד ולעשות טכניקה טובה, יש כאלו שיצליחו בשבועיים ויש כאלו שיצליחו ביותר.

בכל מקרה, הרעיון הבסיסי מובן, בהתחלה המשקל מרגיש קשה כי הגוף לא יודע איך להתמודד איתו ומה לעשות איתו.
בהמשך הטכניקה משתפרת לאט לאט עד שמגיעים למצב שהטכניקה חלקה וטובה.

עכשיו, בנוגע לטיעון של המאמן, אני מבין אותו, זה לא כמו מאמן פרטי, יש לו הרבה מתאמנים שהוא צריך להיות נגיש אליהם ואין לו זמן כל פעם להיות שעה עם מתאמן רק בשביל לעבור איתו על הטכניקה ולוודא שהוא עושה הכל כמו שצריך.
אז היתרון של מכונות בהתחלה הוא שהמתאמן המתחיל שבא מרגיל את השרירים שלו לעבוד לתנועות מסויימות שדומות פחות או יותר לתרגילים המורכבים (לנו ברור שלא, רוב האנשים חושבים שכן).
ואז אחרי חודש עוברים למורכבים עם קצת דגש על הטכניקה ואפשר להתאמן.

הבעיה מתחילה כשמאמנים נותנים תוכנית של מתחילים לחודש, אבל לא חוזרים למתאמן/המתאמן לא חוזר לשנות את התוכנית לאחר חודש, ואז יוצא מצב שאנשים נמצאים שלושה-ארבעה חודשים בתוכנית של מכונות ולא מבינים למה אין שום שינוי ושום התקדמות.

הוא סתם בלבל לך את המוח. אם תיתן למתאמן הכי חדש מוט ריק ותלמד אותו לבצע סקוואט דד ליפט בנץ' ופרס הוא יסתדר עם המשקל הזה יופי וישפר את הטכניקה מאימון לאימון ומשבוע לשבוע. למה עדיף לתת למתאמן חדש תרגילי מכונות במקום לתת לו לעבוד על תרגילי בסיס עם משקלי עבודה נמוכים, לדוגמא, מוט ריק ופשוט להגיד להם "חודש ראשון אל תוסיפו משקלים, אחרי חודש תתחילו SS ותתחילו לאט לאט להוסיף למשקל מאימון לאימון". חודש אמור להספיק כדי להסגר בצורה סבירה על טכניקות הבסיס ולהכין אותך הרבה יותר טוב לעתיד שלך מהאשר עבודה עם מכונות, אז כל הקטע פה הוא חוסר הרצון של המאמנים להתעסק בזה כי הם מקבלים שכר מינימום וצריכים לדאוג לעשרות מתאמנים, אז אני מבין אותם, רק שלא יתחילו להמציא תרוצים מפגרים ויודו שפשוט אין להם את היכולת והרצון להתעסק בזה.

זה מאוד תלוי בבנאדם ובנסיבות, אין תרגיל טוב יש תרגיל מתאים (כמעט יצא לי "תרגיל עם משקל חופשי") ובהתחלה עדיף לשים לב לנקודות החלשות בשרשרת. אני ישר התחלתי SS אבל מה שעבד עליי ספק שיעבוד על אנשים אחרים.

לא יודע אם זה מעניין מישהו אבל חשבתי שזה יכול להיות אחלה דיון, ולפני הכל אם יש כאן מאמני כושר שנפגעו מהכותרת אז אין צורך להיפגע, אני לא מכליל.

הרבה מאוד מאמנים אוהבים לתת למתחילים תוכנית שלמה שבנויה סביב מכשירים. לחיצת חזה במכונה, לחיצת כתפיים במכונה ואפילו לחיצת מכונה במכונה 😉, מה שגורם למייצבים לא לעבוד ובעצם דיי מבזבז זמן.
עד היום חשבתי שזה בגלל שהם אוהבים ונוח להם להתרחק מאחריות על המתאמנים החדשים והלא מנוסים, אבל, היום יצא לי לדבר עם אחד המדריכים בחד"כ והוא הביא לי הסבר דיי מעניין:
"לרוב מתאמנים מתחילים לא רגילים לעבודה עם משקלים גבוהים, לחלקם אפילו יהיה קשה לעשות בנץ' או פרס עם מוט אולימפי בלי משקל עליו, אני נותן להם לעבוד קודם עם מכונות, שירגילו את השרירים שלהם למשקל מסוים ואז יעברו לעבוד עם התרגילים המורכבים, אם אני אתן להם לעבוד יש במורכבים סביר להניח שהם יתעסקו במשקל שהם מרימים והטכניקה לא תהיה בראש סדר העדיפויות שלהם."

בהתחלה זה היה נשמע לי הגיוני אבל אז אמרתי לעצמי, בטוח יש אנשים שיסתדרו לעבוד במורכבים מההתחלה ושההסבר הזה שלו לא מספק אותי.
מה דעתכם על הטיעון שלו?
תרשו לי לסגור לכם את הדיון מנקודת מבט של מאמן -
1) משלמים למדריכי משמרת מינימום
2) מכשירים נועדו לאפשר אימון של הרבה אנשים במינימום לימוד
3) המדריכים הטובים באמת לרוב לא עובדים במשמרות חד"כ

אתם באמת צריכים הסבר למה ה"אהבה" למכשירים? הם או לא יודעים, או שלא אכפת להם או שאין להם סיבה מספיק טובה להשקיע בעשרות מתאמנים לימוד של תרגילי הבסיס. זה מובן, לא מאוד לגיטימי אבל מובן. כל עוד מדריכי משמרת ימשיכו לקבל מינימום הלקוחות ימשיכו לקבל מדריכים ברמה נמוכה בלי אינטרס אמיתי להתפתח (או לחלופין עם אינטרס לשפר את יכולות השיווק).

תרשו לי לסגור לכם את הדיון מנקודת מבט של מאמן -
1) משלמים למדריכי משמרת מינימום
2) מכשירים נועדו לאפשר אימון של הרבה אנשים במינימום לימוד
3) המדריכים הטובים באמת לרוב לא עובדים במשמרות חד"כ

אתם באמת צריכים הסבר למה ה"אהבה" למכשירים? הם או לא יודעים, או שלא אכפת להם או שאין להם סיבה מספיק טובה להשקיע בעשרות מתאמנים לימוד של תרגילי הבסיס. זה מובן, לא מאוד לגיטימי אבל מובן. כל עוד מדריכי משמרת ימשיכו לקבל מינימום הלקוחות ימשיכו לקבל מדריכים ברמה נמוכה בלי אינטרס אמיתי להתפתח (או לחלופין עם אינטרס לשפר את יכולות השיווק).
בעוד שמשלמים בתכלס מחיר לא זול לחדר כושר.. כן, גם החדרי כושר ב150~ שקל, עדיין הם מרוויחים המון כל חודש
כי זה לא בן אדם אחד, לא שניים ולא עשרים.

בעוד שמשלמים בתכלס מחיר לא זול לחדר כושר.. כן, גם החדרי כושר ב150~ שקל, עדיין הם מרוויחים המון כל חודש
כי זה לא בן אדם אחד, לא שניים ולא עשרים.
זה חשבון שלא תפקידך לעשות (מה גם שאתה טועה)

זה חשבון שלא תפקידך לעשות (מה גם שאתה טועה)
רק זרקתי פה הנחה, לא קבעתי עובדה או משהו בסגנון
יכול מאוד להיות שרוב הכסף מבוזבז על משהו אחר שאני לא מודע אליו,
אין לי ידע בנושא או כל ניסיון או משהו שקרוב אפילו

רק זרקתי פה הנחה, לא קבעתי עובדה או משהו בסגנון
יכול מאוד להיות שרוב הכסף מבוזבז על משהו אחר שאני לא מודע אליו,
אין לי ידע בנושא או כל ניסיון או משהו שקרוב אפילו
בדיוק, ולכן אתה טועה.
שכירות של נדל"ן תעשייתי, ארנונה (במיוחד במרכז הארץ לצורך העניין), ביטוח, מים, חשמל, משכורות ואתה לא נשאר עם הרבה גם אם יש המון לקוחות שמשלמים 350 לחודש כל אחד.

בדיוק, ולכן אתה טועה.
שכירות של נדל"ן תעשייתי, ארנונה (במיוחד במרכז הארץ לצורך העניין), ביטוח, מים, חשמל, משכורות ואתה לא נשאר עם הרבה גם אם יש המון לקוחות שמשלמים 350 לחודש כל אחד.
כמו שאמרתי, אין לי מושג ולו חצי בעניין חחח
פשוט היה נראה לי מוגזם בתור האיש הפשוט מהצד לכמות כסף שנכנסת להם כל חודש.

כמו שאמרתי, אין לי מושג ולו חצי בעניין חחח
פשוט היה נראה לי מוגזם בתור האיש הפשוט מהצד לכמות כסף שנכנסת להם כל חודש.
זה כי אתה לא מודע לכמות הכסף שיוצאת

בתור מדריך חדר כושר, ללמד מתחילים SS או SL, או כל תוכנית טובה זה בזבוז זמן.
אם הבן אדם מקשיב לך אבל יש 5 מדריכים שכל אחד ממליץ משהו אחר- המתאמן לא ידע למה להאמין וימשיך לעשות מה שהוא מרגיש.

הכסף האמיתי נמצא ברצועות,בTRX,בתרגילי בטן,וסדנאות חרטא- שם אתה מוכר מורכבות שבנויה על שקר שמעלה את הציפיות אך גם את האכזבה.
לרוב האנשים קשה לקבל שפשטות והתמדה(עבודה קשה), זה הבסיס לאני חזק וגדול יותר. הם רוצים וריאציות של חזה עליון,לבזבז כסף על תוספים,לעשות לג פרס במקום סקוואט,לעשות כפיפת ברך במכונה ולא דדליפט.
רק מיעוט יודע שכל המורכבות הזאת מיותרת, ולכן תוכנית שמבוססת על 3-5 תרגילים- לא תבסס קהל מאמינים הדוק כמו תוכנית ABCDE. לאנשים יש הבנה לקויה של הנושא(כמה אפשר לצבור בכמה זמן), ולכן הם מאשימים את עצמם.
בתור מישהו שמקבל 25 שקל לשעה(ואפילו עושים לי בלאגן אם אני יושב או אוכל כמה פעמים), שרואה שטויות בגדר הלא הגיוני כמו: 52 סטים שמדריך רשם למתחיל,בחור שלא מקשיב לאף אחד ועושה 32 סטים לקדמית בשבוע,מדריכים שנבהלים מהקשטת הגב בבנץ(לא לימדו בויינגייט).

יש קמצוץ של אנשים שאכפת לי מהם בזמן משמרת(שכל השאר מצידי יעשו כפיפות בטן או דרופסטים), ולכן כל מתאמן חדש\שלא התאמן כמה זמן חייב דבר אחד: התמדה. אם אתה תתמיד במכונות משעממות, תתעלה על עצמך מאימון לאימון,ותבוא אלי אחרי חודש.. אני אלמד אותך את הבסיס.

פעם ניסיתי לסדר SS למתאמן חדש זה מה שיצא מזה:
אני: אז מה בא לך תוכנית שמבוססת על מכונות איפה שכל הכוסיות בצד או שאתה רוצה לשחק במגרש של הגדולים?
יוסי: במגרש של הגדולים.
עובר שבוע, מה חדש? מדריך אמר לו שתוכנית כח למתחילים היא מסוכנת ועכשיו הוא עושה לחיצה במכונה.
האם שווה\ להשקיע שעתיים בבן אדם כש-95% הוא לא יעשה את מה שאתה אומר לו בגלל לחץ חברתי(מדריכים,חברים,יוסי יד 50)?
המכונות חוסכות הרבה זמן לכל מדריך- כך בחשבון שיש לך 100-200 אנשים במכון במשמרת(תלוי איפה), ואתה כותב 1-5 תוכניות ביום?(כל אחד בין חצי שעה לשעה), +אימונים אישיים או עבודה אחרת לדוגמא.
כשיתחילו ללמד עקרונות של תוכניות כח והחשיבות שלהם למדריכים, אולי משהו ישתנה. עד אז אין סיבה להיות נזיר של ריפטו\סטאר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית