נק' מוניטין:
19,498
- 3,608
- 3,679
- Iron Core
הסכמתי איתך בפסקה הראשונה, בשניה איבדת אותי.בתור מדריך חדר כושר, ללמד מתחילים SS או SL, או כל תוכנית טובה זה בזבוז זמן.
אם הבן אדם מקשיב לך אבל יש 5 מדריכים שכל אחד ממליץ משהו אחר- המתאמן לא ידע למה להאמין וימשיך לעשות מה שהוא מרגיש.
הכסף האמיתי נמצא ברצועות,בTRX,בתרגילי בטן,וסדנאות חרטא- שם אתה מוכר מורכבות שבנויה על שקר שמעלה את הציפיות אך גם את האכזבה.
לרוב האנשים קשה לקבל שפשטות והתמדה(עבודה קשה), זה הבסיס לאני חזק וגדול יותר. הם רוצים וריאציות של חזה עליון,לבזבז כסף על תוספים,לעשות לג פרס במקום סקוואט,לעשות כפיפת ברך במכונה ולא דדליפט.
רק מיעוט יודע שכל המורכבות הזאת מיותרת, ולכן תוכנית שמבוססת על 3-5 תרגילים- לא תבסס קהל מאמינים הדוק כמו תוכנית ABCDE. לאנשים יש הבנה לקויה של הנושא(כמה אפשר לצבור בכמה זמן), ולכן הם מאשימים את עצמם.
בתור מישהו שמקבל 25 שקל לשעה(ואפילו עושים לי בלאגן אם אני יושב או אוכל כמה פעמים), שרואה שטויות בגדר הלא הגיוני כמו: 52 סטים שמדריך רשם למתחיל,בחור שלא מקשיב לאף אחד ועושה 32 סטים לקדמית בשבוע,מדריכים שנבהלים מהקשטת הגב בבנץ(לא לימדו בויינגייט).
יש קמצוץ של אנשים שאכפת לי מהם בזמן משמרת(שכל השאר מצידי יעשו כפיפות בטן או דרופסטים), ולכן כל מתאמן חדש\שלא התאמן כמה זמן חייב דבר אחד: התמדה. אם אתה תתמיד במכונות משעממות, תתעלה על עצמך מאימון לאימון,ותבוא אלי אחרי חודש.. אני אלמד אותך את הבסיס.
פעם ניסיתי לסדר SS למתאמן חדש זה מה שיצא מזה:
אני: אז מה בא לך תוכנית שמבוססת על מכונות איפה שכל הכוסיות בצד או שאתה רוצה לשחק במגרש של הגדולים?
יוסי: במגרש של הגדולים.
עובר שבוע, מה חדש? מדריך אמר לו שתוכנית כח למתחילים היא מסוכנת ועכשיו הוא עושה לחיצה במכונה.
האם שווה\ להשקיע שעתיים בבן אדם כש-95% הוא לא יעשה את מה שאתה אומר לו בגלל לחץ חברתי(מדריכים,חברים,יוסי יד 50)?
המכונות חוסכות הרבה זמן לכל מדריך- כך בחשבון שיש לך 100-200 אנשים במכון במשמרת(תלוי איפה), ואתה כותב 1-5 תוכניות ביום?(כל אחד בין חצי שעה לשעה), +אימונים אישיים או עבודה אחרת לדוגמא.
כשיתחילו ללמד עקרונות של תוכניות כח והחשיבות שלהם למדריכים, אולי משהו ישתנה. עד אז אין סיבה להיות נזיר של ריפטו\סטאר.