הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שאלות על תזונה במסה

• פותח/ת השרשור Matty
  • פורסם בתאריך

Matty

מושעה
16,280
8,127
נק' מוניטין:
15,109
16,280
8,127
הטכניון
חשבתי על 2 שאלות לאחרונה.
1 . זה הגיוני להיות רעב במסה?
שמתי לב לאחרונה שמידי פעם אני רעב באמצע היום בלי סיבה.
2.זה משנה אם 80% מהחלבון היומי שלי אני אוכל לקראת הערב ובבוקר צהריים זה יותר פחמימות? למרות שעד כמה שאני יודע מה שחשוב זה הערכים הסופיים באותו יום אבל אולי יש משהו שאני לא יודע.
תודה לעונים 😃

1. קודם כל כן
הקטע במסה שנגיד אתה צורך 3k קלוריות הקיבה מתחילה לגדול ובאיזה שהוא שלב היא תגיע למצב שבקלות נכנס 3k מפני שהרגלת את הגוף לקבל 3k. מה שקורה אחרי שבועיים שלושה זה כבר לא מספיק וקיימות תחושות רעב (בזמן אימון, בין ארוחות, מאוחר בלילה וכ'ו).
אני בדיוק הייתי במצב הזה והפתרון הוא פשוט:
להוסיף קטניות וירקות.
למשל אורז להוסיף עדשים, גרגירי חומוס, ברוקולי, כרובית ,סלט (כמובן שלל ירקות) שועית וכ'ו.
הקטניות נותנים יותר נפח ותחושת שובע לזמן רב יותר.

2. בסוף היום נכון זה קשור לכמה ערכים תזונתיים הגעת ויש גם שיגידו שזה בסוף השבוע (כלומר ערך קלורי שבועי) 80% זה המון לצרוך בשעות הערב, המטרה שלך זה לספק לגוף חלבון זמין למהלך כל היום עם זה בארוחת בוקר בצהריים בין ארוחות בערב בלילה. פתאום בשעות הערב אתה נותן לו בום של 180 גרם חלבון לערך אחרי שכל היום נתת 30-40 לדוגמא.
אם אין לך מניע לצרוך חלבון שווה למהלך כל שעות היום מומלץ הרבה יותר.

מקווה שעזרתי

1. הרעב תלוי ברמות שונות של הורמונים, בעיקר בהורמון הגרלין, ויש משתנים שלא קשורים לתזונה שיכולים להשפיע עליו, כמו לדוגמא השעמום או ריח של מזון. יהיו לך ימים בגרעון קלורי שלא תרגיש בהם ויהיו ימים שבהם תשתעמם למוות וכל מה שתרצה זה לאכול בלי הפסקה, וזה קורה. עוד משהו שמשפיע על רעב מידי זאת כמות החלבון היומית שאתה צורך. חלבון הוכח כשמפיע בצורה חיובית על שליטה טובה יותר ברעב לטווח הקצר ושומן משפיע לטווח הארוך, כשלפחמימה יש את ההשפעה השלילית ביותר על רעב, כלומר, תזונה שמורכבת בעיקר מפחמימה יכולה לגרור רעב גם בכמויות קלוריות גבוהות
2. ההמלצה היא ש70% מהחלבון יהיה חלבון מלא. יש את אלה שבחיים לא יכניסו כמויות כאלה כמו מתאמנים טבעוניים שמסתמכים על שילוב מקורות חלבון לא מלאים וצורכים אותם בצורה שבה מוצרי תזונה עם חלבון לא מלא ישלימו את החלבון עם מוצרי תזונה שבהם יש חלבון לא מלא עם חומצות האמינו שחסרות בחלבון הלא מלא האחר, אבל אני חושב שזה דורש הרבה מאוד חישובים ואם אתה לוקח חלבון לא מלא "בלי לחשוב" זה ממש רחוק מאידיאלי ואתה צריך להכניס יותר חלבון מלא.

• פותח/ת השרשור
1. הרעב תלוי ברמות שונות של הורמונים, בעיקר בהורמון הגרלין, ויש משתנים שלא קשורים לתזונה שיכולים להשפיע עליו, כמו לדוגמא השעמום או ריח של מזון. יהיו לך ימים בגרעון קלורי שלא תרגיש בהם ויהיו ימים שבהם תשתעמם למוות וכל מה שתרצה זה לאכול בלי הפסקה, וזה קורה. עוד משהו שמשפיע על רעב מידי זאת כמות החלבון היומית שאתה צורך. חלבון הוכח כשמפיע בצורה חיובית על שליטה טובה יותר ברעב לטווח הקצר ושומן משפיע לטווח הארוך, כשלפחמימה יש את ההשפעה השלילית ביותר על רעב, כלומר, תזונה שמורכבת בעיקר מפחמימה יכולה לגרור רעב גם בכמויות קלוריות גבוהות
2. ההמלצה היא ש70% מהחלבון יהיה חלבון מלא. יש את אלה שבחיים לא יכניסו כמויות כאלה כמו מתאמנים טבעוניים שמסתמכים על שילוב מקורות חלבון לא מלאים וצורכים אותם בצורה שבה מוצרי תזונה עם חלבון לא מלא ישלימו את החלבון עם מוצרי תזונה שבהם יש חלבון לא מלא עם חומצות האמינו שחסרות בחלבון הלא מלא האחר, אבל אני חושב שזה דורש הרבה מאוד חישובים ואם אתה לוקח חלבון לא מלא "בלי לחשוב" זה ממש רחוק מאידיאלי ואתה צריך להכניס יותר חלבון מלא.
אני לא הבנתי מה קשור מה שכתבת ב2 למה ששאלתי

חושב שיצא לי לקרוא כמה מחקרים שמראים שזה כן משנה. השאלה היא מה המטרה שלך וכמה ההבדל הזה משמעותי

אני רוצה לדייק, אני זוכר מחקרים שתומכים בפחמימות סביב האימון או ערב. אבל זה נשמע כאילו בעקיפין זה עונה לך על השאלה 2. אני אחפש את מה שקראתי אם זה מעניין אותכם

• פותח/ת השרשור
אז תכניס אותם גם בבוקר-צהריים? מה הבעיה?
זה לא נוח?
לדוגמא אני לא בבית בצהרים ובוקר אז יותר נוח לאכול פיתות או לאכול קורנפלקס מהר בבוקר. בכ"מ מקס אמר שזה לא משנה.

זה לא נוח?
לדוגמא אני לא בבית בצהרים ובוקר אז יותר נוח לאכול פיתות או לאכול קורנפלקס מהר בבוקר. בכ"מ מקס אמר שזה לא משנה.
זה לא משנה, אבל מה זה משנה?
אם לא הבנת אותי, כמו שאתה יכול לקחת פיתה עם נוטלה, קח פיתה עם חזה עוף.
לא מסובך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית