הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון דדליפט - ביקורת

McGregor

משתמש משקיע
6,030
5,394
נק' מוניטין:
3,964
6,030
5,394
אני די חדש יחסית בדדליפט, התחלתי לפני כחודש וחצי והתאהבתי בתרגיל

סרטון של 145 ק"ג לסינגל,

אשמח לביקורת והערות בונות

לפני כן אציין שאני שם לב בסרטון שבעת ההרמה אני לא שומר על גב ישר (האמת שלא הרגשתי את זה)

גובה : 1.70

משקל : 71 ק"ג לאחר חיטוב של חצי שנה (הורדה של 11 ק"ג)

נפלא מבינתי למה אנשים מעלים 1RM לביקורת ולא משקל עבודה נורמלי עם חמש חזרות.

לענייננו:
1. נעלי ספורט.
2. עמידה רחבה מדי.
3. אחיזה במוט רחבה מדי.
4. חגורת בילדרים.
5. מסובב את הצוואר במהלך התרגיל.
6. אגן גבוה מדי, לא דוחף עקבים לרצפה, מרים רק עם הגב.
7. גב עליון מתעגל (אולי אתה עושה את זה בכוונה).
8. כפפות.
9. מרפקים לא ישרים.

• פותח/ת השרשור
יום שישי אעלה סרטון של 5 חזרות

לגבי נעליים וחגורה - עד עכשיו לא היה צורך, אקנה בקרוב (ההוצאות לא נגמרות)
לגבי כפפות - אני בשלבי גמילה לאט לאט (אסור אצלנו מגנזיום)
לגבי שאר הסעיפים - אקח לתשומת ליבי, אשתדל ליישם בסרטון הבא.
מה זאת אומרת לא דוחף עקבים לריצפה?

מבחינת ציוד אתה עושה בדיוק את כל מה שלא צריך לעשות
תוריד את החגורת בילדינג
תוריד את הכפפות הם הדבר האחרון שצריך לדדליפט, זה תרגיל שעובד על אחיזה ואתה עושה פעולה הפוכה
תעבוד בלי נעליים או שתקנה נעלי אולסטאר או נעלי האבקות שטוחות

מבחינת התרגיל ממליץ לך ללמוד מחדש את 5 השלבים לסט-אפ נכון שפרסמו פה בלי סוף
לא הייתי ממליץ לך להמשיך למשוך בטכניקה שאתה מושך בה עכשיו
תתרגל טכניקה לפני שאתה מוסיף ברזל למוט

כבר ענו לך בעיקרון לגבי הטכניקה אבל אני אמשיך ואגיד שהבעיה העיקרית היא שיש לך חוסר הבנה מוחלט לגבי איך התנועה מבוצעת ומה שאתה צריך לעשות כרגע זה לא לקחת את ההערות שנתנו לך לצומת לב אלה ללמוד את התנועה מחדש, מאפס, כאילו שלא עשית דד ליפט בחיים, ואם אתה מעוניין אני אפנה אותך לכמה סרטונים טובים (באנגלית) שמלמדים על התנועה ויסגרו לך את הפערים.

דרך אגב, כפפות הן לא תחליף למגנזיום, כפפות הן ההפך ממגנזיום, ובמקום לחזק לך את האחיזה הן מחלישות אותה בגלל תוספת של שכבה על היד שמחלישה את עובי האחיזה ומורידה מהחיכוך. אם אסור מגנזיום אצלך תמיד אפשר להביא מגנזיום נוזלי, לפי מה שאני יודע מוכרים אותו בטיטאן ובעוד כמה מקומות וזה תחליף מצוין, אופציה אחרת שבעקרון לא מתאימה לליפטרים, אבל בגלל שאתה לא ליפטר זה לא אמור לשנות לך, היא רצועות ידיים, זה יעזור לחזק לך את האחיזה ולהרים יותר משקל.

היא רצועות ידיים, זה יעזור לחזק לך את האחיזה ולהרים יותר משקל.
רצועות ידיים? אתה מתכוון STRAPS? איך זה יעזור לחזק את האחיזה כשהן מנטרלות לגמרי את כוח האחיזה (או כמעט לגמרי)?

רצועות ידיים? אתה מתכוון STRAPS? איך זה יעזור לחזק את האחיזה כשהן מנטרלות לגמרי את כוח האחיזה (או כמעט לגמרי)?
סליחה לא ניסחתי את עצמי נכון. הכוונה שלי הייתה שהן יקלו על האחיזה לא יחזקו אותה

סליחה לא ניסחתי את עצמי נכון. הכוונה שלי הייתה שהן יקלו על האחיזה לא יחזקו אותה
לדעתי עדיף כבר כפפות מאשר רצועות (אם חייב אחד מהשניים) כי איתם לפחות כן משתמשים באחיזה. בכל מקרה הכי טוב כנראה זה מגנזיום נוזלי אם לא מרשים מגנזיום רגיל

לדעתי עדיף כבר כפפות מאשר רצועות (אם חייב אחד מהשניים) כי איתם לפחות כן משתמשים באחיזה. בכל מקרה הכי טוב כנראה זה מגנזיום נוזלי אם לא מרשים מגנזיום רגיל
מה הקשר בין כפפות לרצועות? כפפות נועדו למי שכואב לו להרים את המוט, רצועות נועדו למי שלא מצליח להחזיק אותו. אין קשר בין השניים בכלל. בד"כ בילדרים עושים דד ליפט עם STRAPS לפי מה שיצא לי לראות כי לא אכפת להם מאחיזה בכלל והם רוצים להרים יותר משקל ליותר חזרות. לפי מה שאני יודע בגין לא ליפטר, אז אני מציע לו פתרון שיתאים לו

מה הקשר בין כפפות לרצועות? כפפות נועדו למי שכואב לו להרים את המוט, רצועות נועדו למי שלא מצליח להחזיק אותו. אין קשר בין השניים בכלל. בד"כ בילדרים עושים דד ליפט עם STRAPS לפי מה שיצא לי לראות כי לא אכפת להם מאחיזה בכלל והם רוצים להרים יותר משקל ליותר חזרות. לפי מה שאני יודע בגין לא ליפטר, אז אני מציע לו פתרון שיתאים לו
אין קשר. אבל אם לבנאדם קשה להחזיק את המוט (הגיוני שהוא יחליק בלי מגנזיום) ושתי האפשרויות היחידות זה רצועות שיעזרו להחזיק את המוט או כפפות שיעזרו למוט לא להחליק, אז רצועות זה ממש לא הפתרון הטוב מבין השניים

אין קשר. אבל אם לבנאדם קשה להחזיק את המוט (הגיוני שהוא יחליק בלי מגנזיום) ושתי האפשרויות היחידות זה רצועות שיעזרו להחזיק את המוט או כפפות שיעזרו למוט לא להחליק, אז רצועות זה ממש לא הפתרון הטוב מבין השניים
ממתי כפפות עוזרות למוט לא להחליק?

מאז שהן לא מזיעות וחלקות כמו כפות הידיים
בסדר הן מונעות הזעה, אבל בסופו של דבר זאת עוד שכבה שאתה שם שמפריעה לסגור את כף היד על המוט בצורה טובה. אולי אם יש לך בעיות זיעה ממש גדולות זה פתרון, אבל אם אין לך אתה מאבד עוד ס"מ או 2 של נעילת האחיזה

בסדר הן מונעות הזעה, אבל בסופו של דבר זאת עוד שכבה שאתה שם שמפריעה לסגור את כף היד על המוט בצורה טובה. אולי אם יש לך בעיות זיעה ממש גדולות זה פתרון, אבל אם אין לך אתה מאבד עוד ס"מ או 2 של נעילת האחיזה
ממש לא אמרתי שזה פתרון טוב, אמרתי שאם חייב לבחור מבין השניים אז רועות זה הבחירה העוד יותר גרועה

• פותח/ת השרשור
אני אשמח לסרטונים טובים.

לגבי כפפות, אני בגמילה לאט לאט, רוצה להתחיל להתרגל להתאמן בלי כפפות.

אם אני אתחיל שוב לאט לאט בלי כפפות/מגנזיום/רצועות זה ימנע ממני מלהגיע למשקלים מסויימים ?

אני אשמח לסרטונים טובים.

לגבי כפפות, אני בגמילה לאט לאט, רוצה להתחיל להתרגל להתאמן בלי כפפות.

אם אני אתחיל שוב לאט לאט בלי כפפות/מגנזיום/רצועות זה ימנע ממני מלהגיע למשקלים מסויימים ?
תחתוך את הכפפות במכה ותתחיל לעבוד על הטכניקה במקום כל מה שמסביב, זה הכי חשוב
לשם השוואה אני הגעתי לדדליפט 180X5 בלי כפפות/רצועות/חגורה/מגנזיום וכו'.. 100% טבעי
הכל תלוי בך

קח סרטון טוב למתחילים, תשכח ממה שאתה יודע עד היום ותקשיב לכל פרט ופרט
* תקפיד על סיבוב אגן, להוציא אותו כמו פרחה

לגבי רצועות - בדר"כ אין צורך, ובמשקלים כבדים הן רק יפריעו - מה שאתה לא מצליח להרים עם הידיים עדיף שיישאר על הרצפה.

אפשר להשתמש אם יש פציעה/עבודת נפח יוצאת דופן או בתרגילי עזר.

תחתוך את הכפפות במכה ותתחיל לעבוד על הטכניקה במקום כל מה שמסביב, זה הכי חשוב
לשם השוואה אני הגעתי לדדליפט 180X5 בלי כפפות/רצועות/חגורה/מגנזיום וכו'.. 100% טבעי
הכל תלוי בך

קח סרטון טוב למתחילים, תשכח ממה שאתה יודע עד היום ותקשיב לכל פרט ופרט
* תקפיד על סיבוב אגן, להוציא אותו כמו פרחה

חגורה ומגנזיום = לא טבעי? וואלה איזה לא טבעי אני.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית