הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לא מרגישה שאני מתקדמת

• פותח/ת השרשור SR1
  • פורסם בתאריך

SR1

משתמש מתחיל
17
2
נק' מוניטין:
5
17
2
היי אני כבר מתאמנת כבר 7 חודשים 4 פעמים בשבוע משתדלת להתמיד ולפעמים יוצא לי 3 פעמים בגלל הצבא . אני עושה 2 אימוני כוח לכל הגוף ו2 אימוני trx בשבוע ובכל אחד מאימונים אני רצה בין 20 דקות לחצי שעה(שוב קורה לפעמים שאני מוותרת על אירובי עקב אילוצי זמן).

אני בת 20 שוקלת 59-60 ק"ג 1.67 ויש לי 18.9 אחוזי שומן.
בשלב הזה אני כבר לא מרגישה התקדמות ושקלתי לבנות תוכנית חדשה ולפצל אימוני הכוח שלי ל3-4 פעמים בשבוע כדי לבודד את השרירים ולהוסיף אימון trx לפחות בשביל הכיף ולהשאיר את האירובי כרגיל.אני משתחררת עוד חודש ואני אוכל לסדר זמנים כרצוני. יש אופציות טובות יותר/רעיונות חדשים על מנת שאוכל לראות תוצאות?.

אני שואפת להרזות ולהיות חטובה יותר מאוד רוצה ריבועים!! אבל עד עכשיו העלתי קצת במשקל לאזור ה60 קילו בערך כי מסת השריר שלי גדלה.

אם זו את בתמונה, אז אין לי מושג לאן עוד את שואפת לרזות..
אם את שואפת ל״ריבועים״ את צריכה להבין שאת תשקלי יותר..מה המטרה היחידה שלך כרגע?
כדי לעלות מסת שריר את צריכה לאכול בפלוס קלורי ולהתאמן בתוכנית מתאימה, להתקדם במשקלי עבודה.
ובעיקר להיות מוכנה נפשית לזה שכשמעלים במסת שריר עולה יחד איתה גם השומן.

• פותח/ת השרשור
בתמונה הזו שקלתי יותר אפילו חח אני כבר לא יודעת מה צריך לעשות כדי להגיע לאן שאני שואפת אם זה להרזות או להתחטב להפחית בכמות הפחממות ולאכול לרוב יותר חלבונים אני מנסה לקרוא מאמרים ולנסות להבין יותר. אבל בכל מקרה אשמח אם תוכלי לייעץ לי על תוכנית אימונים ואת האמת קשה לי מנטלית לחשוב שאני אשקול יותר נכון שזו יכול להיות מחשבה טיפשית אבל זה משהו פסיכולוגי ...

רק לי זה הפריע ?

מאמן בחד"כ בונה לי את התוכנית כל תקופה אני עושה תכנית חדשה והוא אמר לי שזה לא משמעותי ה2 אימוני כוח לכל הגוף בגלל שאני עושה 2 trx בנוסף.. אז מה אתם מייעצים לי לעשות? מה לשנות בדיוק?

מאמן בחד"כ בונה לי את התוכנית כל תקופה אני עושה תכנית חדשה והוא אמר לי שזה לא משמעותי ה2 אימוני כוח לכל הגוף בגלל שאני עושה 2 trx בנוסף.. אז מה אתם מייעצים לי לעשות? מה לשנות בדיוק?

לא מכיר את המאמן שלך אבל מהדברים שהוא אמר לך - הוא מוקיון.

הייתי מחליף לך את כל התכנית

אני מבינה אותך כי גם לי היה קשה לקבל את זה.
אבל אחרי שראיתי את התוצאות (אמנם עוד לא סופיות אבל כבר משהו...) הבנתי על מה כולם דיברו.
אם בתמונה שלך פה שקלת יותר ועכשיו את רוצה לרדת במשקל אז לדעתי זה ממש ממש לא מה שאת צריכה.
לפי מה שאני מבינה ממך את רוצה ״להתחטב״ אבל בעצם מתכוונת להיראות יותר מוצקה עם מסת שריר, להתחטב זה בדרך כלל להוריד אחוזי שומן- אני מניחה שזו לא המטרה שלך, אני צודקת?
רק לי זה הפריע ?

הפריע, אבל קודם צריך להבין מה בכלל המטרה שלה כרגע..כי זה לא כלכך ברור לי ממה שהיא רשמה

• פותח/ת השרשור
אני כן רוצה להוריד אחוזי שומן זו לא המטרה בלהראות מוצקה ? אם אני מורידה באחוזי שומן אני מעלה מסת שריר בהתאם או שאני טועה?
לא מכיר את המאמן שלך אבל מהדברים שהוא אמר לך - הוא מוקיון.

הייתי מחליף לך את כל התכנית
אז איזו תוכנית אתה ממליץ לי לעשות

@ספיר ספירוש את רוצה לתת לה את דעת המומחה שלך ? 🤣

• פותח/ת השרשור
ואיך התפריט?

בוקר:שיבולת שועל /2-3 פרכיות עם גבינה או קוטג 5 אחוז וביצה קשה+ נס.

ביניים: בין פרי אחד לשניים ו3 תמרים .

צהריים: סלט ירקות רגיל/סלט קינואה/בורגול עם קופסאת טונה.

ביניים : נס עם 2 תמרים או עוגייה לפעמים.

ערב : פחמימה כשהי אם זה אורז פסטה וכו' עם מנה בשרית או סלומון.
חחחחח אני שואלת אני מנסה להבין..בשביל זה נועד הפורום לא?
אהה לא התכוונת אלי חח סורי..

אל תדאגי... היא יודעת בדיוק למה אני שואל אותה...

את תקבלי את כל התשובות שאת צריכה.

גם התפריט לצערנו הוא לא מספיק. תביני דבר פשוט: הגוף צריך מספר מסוים של חלבון-פחמימות-שומן כל אחד לפי "מידותיו".
לפי מה שנתת כאן לא נראה שזה אפילו קרוב לזה. אם תשימי את כל מה שרשמת במחשבון תזונה את תגיעי ללא יותר מתפריט של 1000 קל' וזה כבר חמודה - תפריט הרעבה.

נערך לאחרונה:
כשאת מורידה אחוזי שומן את לא מעלה מסת שריר, וכשאת מעלה מסת שריר את לא מורידה אחוזי שומן (לרוב).

אני חושבת שלפי הנתונים שרשמת (את מוזמנת אפילו להעלות תמונה זה יוכל לעזור יותר) עדיף שתתחילי מעלייה במסת השריר, כך גם בחיטוב שאחרי העליה יהיה לך קל יותר לרדת כי תוכלי לאכול יותר קלוריות.
בנוסף, אם תעשי עכשיו חיטוב לא יראו שום ״ריבועים״ כי אין לך מסת שריר, את סתם תקבלי מראה רזה מדי..זו העצה שלי.

למה תמיד אני צריכה ליפול בשאלה הזאת? 🤬

כשאת מורידה אחוזי שומן את לא מעלה מסת שריר, וכשאת מעלה מסת שריר את לא מורידה אחוזי שומן (לרוב).

אני חושבת שלפי הנתונים שרשמת (את מוזמנת אפילו להעלות תמונה זה יוכל לעזור יותר) עדיף שתתחילי מעלייה במסת השריר, כך גם בחיטוב שאחרי העליה יהיה לך קל יותר לרדת כי תוכלי לאכול יותר קלוריות.
בנוסף, אם תעשי עכשיו חיטוב לא יראו שום ״ריבועים״ כי אין לך מסת שריר, את סתם תקבלי מראה רזה מדי..זו העצה שלי.

רק תיקון קטן למה שאמרת:
כשאת מורידה אחוזי שומן את לא מעלה מסת שריר (אבל יתכן ואחוז השריר יעלה), וכשאת מעלה מסת שריר, אחוזי שומן יורדים.

ההנחה:
ניתן להוריד אחוז שומן בשתי דרכים:
  • העלאת מסת השריר תוך שמירה על מסת השומן (קשה לביצוע, במיוחד ללא חומרים)
  • הורדת מסת השומן תוך שמירה כל מסת השריר (יותר קל לביצוע, במיוחד אם יש מה לעבוד איתו מלכתחילה)

כי את שגרירת הכבוד של התכנית המדוברת

• פותח/ת השרשור
אני דווקא יחסית כן שבעה ממה שאני אוכלת אני כן מרגישה תחושת רעב לפעמים מהבוקר לצהריים אבל זה משהו נורמטיבי,נראה לי....אז עכשיו גם לאכול יותר מזה?..🤦‍♂️

בהחלט ניתן לרדת באחוזי שומן ולהעלות מסת שריר.

אהה לא התכוונת אלי חח סורי..
לא פורטו כמויות ולכן לא ניתן לקבוע במדויק למרות שעל פניו נראה שאת מצוייה בגירעון קלורי. במצבך לא יהיה ניתן לצבור מסת שריר ללא פלוס קלורי.
ניתן לבצע אירובי למטרת קרדיו, אבל רצוי שתקפידי על העודף הקלורי הסביר עם כ- 1.5g חלבון לקילוגרם משקל גוף (שינוי התפריט) ובחרי תכנית כ-FBW מהפורטל על מנת לצבור מסת שריר.

• פותח/ת השרשור
בהחלט ניתן לרדת באחוזי שומן ולהעלות מסת שריר.

לא פורטו כמויות ולכן לא ניתן לקבוע במדויק למרות שעל פניו נראה שאת מצוייה בגירעון קלורי. במצבך לא יהיה ניתן לצבור מסת שריר ללא פלוס קלורי.
ניתן לבצע אירובי למטרת קרדיו, אבל רצוי שתקפידי על העודף הקלורי הסביר עם כ- 1.5g חלבון לקילוגרם משקל גוף (שינוי התפריט) ובחרי תכנית כ-FBW מהפורטל על מנת לצבור מסת שריר.

אוקיי אז אני אסתכל בתכנית , ואתה מתכוונן שאני צריכה להוסיף רק חלבון למה שאני אוכלת עכשיו? ואיך אני יודעת שאני אוכלת מספיק חלבון..

Back
למעלה תחתית