הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר טכניקה סקוואט

אם ברצונך לתייג משתמש כלשהו, אתה יכול להשתמש ב @ וזה ישלים לך את שם המשתמש כתגובה.
לא לכתוב את זה בנושא להבא.

1. אם אתה רוצה לקבל ביקורת טובה לסקוואט שלך אתה צריך להעלות סרטון שבו יראו את כל הגוף שלך!
2. העמידה רחבה מדי, תצר אותה
3. אתה מאבד כיווץ בגב בגלל רוחב העמידה ובגלל קריסה למטה. אתה צריך לרדת לאט ובצורה מתונה. בנוסף לכך אתה אמור לחכות למעלה כשניה כדי לסדר את הנשימה, לקחת אוויר, ואז לרדת למאטה עם קשת בגב, ריאות מלאות באוויר ולהוציא את האוויר בעליה.
4. אתה ממש לא יורד מספיק עמוק, אין שבירת מקביל באף חזרה.

• פותח/ת השרשור
תודה אני ישתדל לממש את מה שאמרת באימון הבא
ולגבי הקשת חשבתי שזה רע אז נמנעתי מלרדת יותר נמוך

מה הכוונה "עוד פעם" ?
איפה היה דיון על זה?
שלח קישור.
אין מצב שאני מוצא את הקישור הזה אבל זאת הייתה הטענה נגד הוצאת האוויר החוצה, ואני זוכר אפילו שתומכי הריפטו תמכו בטענה הזאת. אני אישית מתנגד לזה בגלל שניתן לנצל את הוצאת האוויר לניצול אפקט הרייג' שעוזר להרבה מתאמנים להרים יותר משקל, ולדעתי יכול לעזור יותר מכיווץ טוב יותר של האיברים הפנימיים, שגם ככה במשקלים גבוהים ועם חגורה פחות רלוונטי.

אין מצב שאני מוצא את הקישור הזה אבל זאת הייתה הטענה נגד הוצאת האוויר החוצה, ואני זוכר אפילו שתומכי הריפטו תמכו בטענה הזאת. אני אישית מתנגד לזה בגלל שניתן לנצל את הוצאת האוויר לניצול אפקט הרייג' שעוזר להרבה מתאמנים להרים יותר משקל, ולדעתי יכול לעזור יותר מכיווץ טוב יותר של האיברים הפנימיים, שגם ככה במשקלים גבוהים ועם חגורה פחות רלוונטי.
אבל הבחור כאן הוא ללא חגורה, ומתאמן מתחיל.
בכל אופן, כשיש לך משקל כבד על הגב ואתה ללא חגורה, נשיפה של האוויר סביר להניח תגרום לך לאבד כיווץ.

גם בבנצ' אתה נושף אוויר בזמן הלחיצה?

אבל הבחור כאן הוא ללא חגורה, ומתאמן מתחיל.
בכל אופן, כשיש לך משקל כבד על הגב ואתה ללא חגורה, נשיפה של האוויר סביר להניח תגרום לך לאבד כיווץ.

גם בבנצ' אתה נושף אוויר בזמן הלחיצה?
לא שמעת את הצעקות שלי בסרטונים שהעליתי לפורום? אני דיי בטוח שאיפשהו בזמן הצעקה האוויר יוצא 😆
בכל מקרה אני לא אתווכח איתך בנוגע לדבר הראשון, כנראה אתה צודק ומתאמן שעוד לא הגיע למשקל עבודה גבוה ועובד בלי חגורה כנראה ירוויח יותר מהחזקת האוויר בפנים בעליה, למרות שבשלב כלשהו של תקיעה האופציה של שימוש נכון ברייג' יכולה מאוד לעזור לדעתי!

מה הבעיה להוציא את האויר בעלייה?
בסקוואט אני לא מוציא אבל כשנהיה ממש קשה ואין לי אויר בורח לי לפעמים קצת בירידה/עלייה
לא מוציאים את האוויר בזמן העלייה.
האוויר בפנים, על מנת לשמור על כיווץ מירבי.

בעניין הסקוואט אתה צודק, בעניין הבאנצ׳ ממה שאושר הסביר לי אין בעיה להוציא את האויר בעלייה.

עברתי עכשיו על 4 מחקרים בנושא הרמת משקלים (סקוואט, בנץ' ועוד 2 שלא קשורים להרמות אולימפיות) וכולם מעידים על כך שאתה צודק והיו תוצאות יותר טובות לשימור האזור הלומברדי (או איך שלא קוראים לזה בעברית) על ידי החזקת האוויר בפנים בזמן ביצוע החזרה.

אבל אני לא מצילח להבין איך כיווץ הבטן כתוצאה משימור האוויר בפנים מועיל לבנץ' פרס, שזהו תרגיל המבוצע בשכיבה ולא בעמידה.
אגב אף אחד מהמחקרים האלו לא דיברו על אלמנט הרייג' וצורת עבודה אידיאלית להרמת משקלים מקסימליים אז אני לא חושב שאפשר להתייחס אליהם בצורה חד משמעית.

אבל אני לא מצילח להבין איך כיווץ הבטן כתוצאה משימור האוויר בפנים מועיל לבנץ' פרס, שזהו תרגיל המבוצע בשכיבה ולא בעמידה.
כמו שהחגורה בבנץ' עוזרת לך להיות מכווץ, ככה גם החזקת האוויר עוזרת לך להיות מכווץ, גם בבנץ'.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית